-
Πάντως το φύσημα του φίλτρου αέρα όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά κάποιοι κατασκευαστές στα service manual το προτείνουν στα ενδιάμεσα service, όταν δεν προβλέπεται αλλαγή.
-
Να πω και γω μερικά πράγματα για το καμάρι μου και πρώτο αυτοκίνητό μου.
Είναι μια lancia delta 1.4 του 1998 αγορασμένη καινούργια.
Χιλιόμετρα μέχρι σήμερα 364000,από τα οποία τα 340000 έγιναν στα πρώτα 12 χρόνια δηλαδή περίπου 30000 το χρόνο!...και συνεχίζουμε για όσο μπορώ να συντηρώ δύο αυτοκίνητα.
Βλάβη που να με άφησε στο δρόμο ποτέ, εκτός από μπαταρία αλλά αυτό δεν το μετράω γιατί το έσπροξα και έφυγα.
Βλάβη που να με έχει βασανίσει είναι το spi (σύστημα ψεκασμού) το οποίο είναι της Bosch! Αυτό για τους όσου όσους νομίζουν ότι τα Γερμανικά δεν βγάζουν ζημιές ενώ ότι τα Ιταλικά βγάζουν. Δεν ισχύει...και τα δύο βγάζουν.
Από εκεί και πέρα έχουν αλλαχθεί διάφορα πράγματα λόγω φυσιολογικής φθοράς.
Το μοτερ δουλεύει μια χαρά, όταν ο ψεκασμός δεν κάνει τα δικά του όπως αυτό τον καιρό και μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Λάδια δεν καίει καθόλου!!! Καλή συντήρηση και αλλαγή λαδιών κάθε 7-8000 χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης theodore delta έγραψε:
Καλή συντήρηση και αλλαγή λαδιών κάθε 7-8000 χιλιόμετρα. -
opel corsa 1.2 του 1994 στα 200000 χιλιομετρα το αγορασα μεταχειρισμενο ειχε φαει τρακαρισμα απο τον προηγομενο αλλα το μονο που αλλαχτηκε ηταν επιδιορθωση στο σασι και ψυγειο
σερβις εχω να κανω περιπου 3 χρονια με μονη διαφορα το αλλαγμα μπαταριας επειδη ειχε χαλασει το δυναμο
λαδια αλλαζονται οποτε το θυμηθω γενικοτερα το αυτοκινητακι το εχω σε φτυσιμο αλλα αντεχει ακομα κτεο φετος περασε κανονικα δεν κομπιαζει πουθενα και σιγουρα καιει λιγο λαδακι
φανταστειτε σε ταξιδια αντεχει στα 140-150 με 2 ατομα και γεματο πορπαγκαζ -
opel corsa 1.2 του 1994 στα 200000 χιλιομετρα το αγορασα μεταχειρισμενο ειχε φαει τρακαρισμα απο τον προηγομενο αλλα το μονο που αλλαχτηκε ηταν επιδιορθωση στο σασι και ψυγειο
σερβις εχω να κανω περιπου 3 χρονια με μονη διαφορα το αλλαγμα μπαταριας επειδη ειχε χαλασει το δυναμο
λαδια αλλαζονται οποτε το θυμηθω γενικοτερα το αυτοκινητακι το εχω σε φτυσιμο αλλα αντεχει ακομα κτεο φετος περασε κανονικα δεν κομπιαζει πουθενα και σιγουρα καιει λιγο λαδακι
φανταστειτε σε ταξιδια αντεχει στα 140-150 με 2 ατομα και γεματο πορπαγκαζ -
Ο χρήστης geo134 έγραψε:
φανταστειτε σε ταξιδια αντεχει στα 140-150 με 2 ατομα και γεματο πορπαγκαζΔεν θες το αμαξι που σε πηγαινει ταξιδι με 140-150 2 ατομα + οσοι βρισκονται τριγυρω σου στο δρομο, να ειναι συντηρημενο?
-
δεν ειναι οτι δεν θελω ειναι οτι δεν βγαινει οικονομικα...στο κατω κατω ουτε τακακια εχουν θεμα ουτε λαστιχα...μπορει να μην μπαινει συχνα για σερβις αλλα το προσεχω....
πχ ποτε δεν το εχω αφησει να αδειασει το ντεποζιτο για να μην τραβαει αερα.....
για την ηλικια του εχει απιστευτα κρατηματα το μονο που μου δειχνει οτι πλεον πρεπει να παει σε συνεργειο ειναι μια ασταθεια ανα στιγμες σε ρελαντι και οτι οταν ειναι παγωμενο σε φορτωμα μπορει 1 στις 10 να κλωτσησει λιγο -
δεν ειναι οτι δεν θελω ειναι οτι δεν βγαινει οικονομικα...στο κατω κατω ουτε τακακια εχουν θεμα ουτε λαστιχα...μπορει να μην μπαινει συχνα για σερβις αλλα το προσεχω....
πχ ποτε δεν το εχω αφησει να αδειασει το ντεποζιτο για να μην τραβαει αερα.....
για την ηλικια του εχει απιστευτα κρατηματα το μονο που μου δειχνει οτι πλεον πρεπει να παει σε συνεργειο ειναι μια ασταθεια ανα στιγμες σε ρελαντι και οτι οταν ειναι παγωμενο σε φορτωμα μπορει 1 στις 10 να κλωτσησει λιγο -
..φτάσαμε στις 225 αναφορές. Προστέθηκαν αναφορές και από τα θέματα του φόρουμ
'Αποδείχτηκε αξιόπιστο το αυτοκίνητό σας?' και 'το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ'
Τη λίστα με το σύνολο των αναφορών μπορείτε να τη βρείτε εδώspecial thnx στον nonos για τις εύστοχες παρατηρήσεις και τα καλά του λόγια
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
'Αποδείχτηκε αξιόπιστο το αυτοκίνητό σας?' και 'το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ'
Τη λίστα με το σύνολο των αναφορών μπορείτε να τη βρείτε εδώspecial thnx στον nonos για τις εύστοχες παρατηρήσεις και τα καλά του λόγια
Το δικο μου νομιζα οτι θα ττο ειχες μεσα? Accent lc, 1500cc, του 2001, ~202.000 χλμ
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το δικο μου νομιζα οτι θα ττο ειχες μεσα? Accent lc, 1500cc, του 2001, ~202.000 χλμ
φίλε trident1971, ενδεχομένως να μου ξέφυγε κάποια αναφορά..γράψε αν θέλεις κάποια στοιχεία για τη χρήση που του κάνεις και τί προβλήματα 'εχει βγάλει αν έχει βγάλει
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
special thnx στον nonos για τις εύστοχες παρατηρήσεις και τα καλά του λόγια
Σ ευχαριστω και μου δινεις το οκ για νεες καλοπροαιρετες παρατηρησεις..
Κατα πρωτον με τα updates στις παρενθεσεις γινεται ενα μπερδεμα καθως αρχικα αναφερεται σελιδα στο παρων θεμα και επειτα ημερομηνια.. να διαλεξεις γιατι εγω το που το παρακολουθω μπερδευτηκα φαντασου οποιος το πρωτοδιαβαζει.Νο.8 αποσυρθηκε πλεον
Νο.26 γιατι 'πορτοκαλι' και οχι 'κοκκινο'?
Νο.39 439.000km πλεον
Νο.41 σιγουρα 'πορτοκαλι' και 238.000km πλεον
Νο.42 427.000km πλεον (κατοχος ειναι ο linker-loader αν θες να το συμπληρωσεις) το αμαξι ειναι του '99
Νο.43 ορθογραφικα λαθη
Νο.88 ορθογραφικα λαθη
Νο.130 ειναι αδυνατον να κανεις 270.000+km με καμμενη φλατζα οπως αφηνεται να εννοηθει
No.212 + επισκευη μπεκ, αντλια υδραυλικου τιμονιου πλεον
Νο.216 golf VR6 οχι BP6Ακομα τρια
Κολλητος εχει ταλαιπωρηθει αφανταστα με saxo vts 1.4.. 180.000km του 2000 μοντελο.
Απο τις 110.000km-165.000km μοτερακι ρελαντι,ψυγειο,αντλια βενζινης,δυο συγχρονιζε σασμαν,φλατζα κεφαλης, ραγισμενος κορμος μοτερ,κολωνα τιμονιου.. Πριν και μετα λες και ηταν αλλο αμαξι απο αξιοπιστια.Το honda crv 2.0 και αυτο '00 του θειου του κολλητου.. Αγορασμενο δευτερο χερι απο Γερμανια μετραει πλεον 290.000km πιθανον και γυρισμενα... Κρεμαγιερα,διαφορικο, καμμενη φλατζα κεφαλης και αλλαγη μοτερ αργοτερα λογω καταναλωσης λαδιου και μειωμενης αποδοσης..
Rover 620 ti '97 περιπου 200.000km μακρινου μου θειου. τουρμπινα, εγκεφαλος και ψυγειο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κατα πρωτον με τα updates στις παρενθεσεις γινεται ενα μπερδεμα καθως αρχικα αναφερεται σελιδα στο παρων θεμα και επειτα ημερομηνια.. να διαλεξεις γιατι εγω το που το παρακολουθω μπερδευτηκα φαντασου οποιος το πρωτοδιαβαζει.
.στην παρένθεση (3η στήλη) του πίνακα αναφέρεται πριν τη παύλα η σελίδα του θέματος όπου γίνεται η αναφορά και μετά ο αύξων αριθμός του θέματος όπου υπάρχει η αναφορά..π.χ 20/3 είναι η 20η σελίδα στο 3ο θέμα. Φαίνεται σαν να είναι ημερομηνία , δεν είναι όμως..
thnx again
-
Οκ εγω δε το πιασα..
-
Λοιπον να βαλουμε στο καταλογο , Mercedes s350 βενζινη μοντελο 2000΄η 2001 δε θυμαμαι το οποιο ειναι σε καθημερινη χρηση γραφει πολλα χιλιομετρα λογω διαμονης του στη Γερμανια. Συνολο χιλιομετρωνμεχρι προσφατα 850.000 χλμ. ο κινητηρας δεν εχει παρουσιασει κατι ιδιαιτερο το κιβωτιο εχει επισκευασθει τουλαχιστον μια φορα.
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
φίλε trident1971, ενδεχομένως να μου ξέφυγε κάποια αναφορά..γράψε αν θέλεις κάποια στοιχεία για τη χρήση που του κάνεις και τί προβλήματα 'εχει βγάλει αν έχει βγάλει
Hyundai Accent του 2001, ~202.000 χλμ.
'Βλαβες': Αλλαγη συμπλεκτη 2 φορες μεχρι τώρα, 2-3 φορες γρύλλο σε παραθυρο, τσιμουχακια βαλβιδων,μαλλον παει για καταλυτη τωρα. -
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Λοιπον να βαλουμε στο καταλογο , Mercedes s350 βενζινη μοντελο 2000΄η 2001 δε θυμαμαι το οποιο ειναι σε καθημερινη χρηση γραφει πολλα χιλιομετρα λογω διαμονης του στη Γερμανια. Συνολο χιλιομετρωνμεχρι προσφατα 850.000 χλμ. ο κινητηρας δεν εχει παρουσιασει κατι ιδιαιτερο το κιβωτιο εχει επισκευασθει τουλαχιστον μια φορα.Μαθε τι εχει βγαλει απο περιφερειακα και πες μας. Οταν λες 'οχι κατι ιδιαιτερο'?
-
Λοιπον εχουμε και λεμε μεχρι στιγμης απο τον περιγυρο
1)Mercedes Benz A 160 W168 του 2003, εχει αυτη την στιγμη 218.000χλμ. Απο προβληματα 0. Λαδια-φιλτρα-μπουζι-λουρια στην ωρα τους και κινειται απο βουνο μεχρι θαλασσα .2)Peugeot 306 1.4 του 1995 230.000χλμ προβληματα λιγα, αλλαγη μοτερ υαλοκαθαριστηρων, τωρα χαλασε το μοτερ του πισω υαλοκαθαριστηρα, αλλαγη φλαντζας λογω του γνωστου προβληματος με το παραφλου, αλλαγη των γρυλλων και στα 4 παραθυρα (κολλησε Vagιτιδα μαλλον).
-
Citroen Xsara Picasso 1.6 με 100.000 του 2000 προβληματα 0 . (Ο θειος μου που το εχει ειναι σιτροενακιας για την ιστορια)
-
Audi 80 1.9 TDI μτχ (αγνωστης ηλικιας ) απο τα στρογγυλα παντως, 710.000χλμ και συνεχιζει ακαθεκτο, τα σερβις δεν τηρουνται σχεδον ποτε, μονο βραχυκυκλωσε η μπαταρια και επιασε φωτια , αλλα προλαβαν και το εσωσαν.
-
Alfa Romeo 33 1.4 του 1992 με μολις 230.000 (μετατροπη ειναι απο 1.2) προβληματα διαφορα, παει για αποσυρση τωρα
-
VW Jetta 1.3 του 1982 σκυλι μαυρο και αυτο με μονο 136.000χλμ
-
Audi A4 1.8 B5 του 1995 με 180.000χλμ απαραδεκτο!!! Οτι εχει αυτο το αμαξι πανω του εχει χαλασει , η οδικη βοηθεια ηταν το δευτερο σπιτι του, καλα τα λαδια που καιει, διχρονο καταντησε. 3 η ωρα τη νυχτα και με φωναζε ο κολλητος μου να τον μαζευω απο την αλλη ακρη της Αθηνας και εχανα τον υπνο μου , πηρε Scirocco 1.4 160 αλογα και τον αφησε στην Ερμιονη απο εγκεφαλο (απο τοτε σιχαθηκα τα Vag)
Mercedes Benz W201 190E του 1993 με μολις 163.000χλμ απροβληματιστο.
-
Mercedes Benz W211 E200 K του 2005 (1.8, 163hp) 265.000 δεν εχει βγαλει τιποτα και αυτο
-
VW Passat CC 1.8 TSI, 160 αλογα του 2009 με μολις 200.000χλμ δεν εχει βγαλει τιποτα
-
Mercedes Benz W202 C180 122 αλογακια μετατροπη υγραεριο 270.000χλμ το μονο προβλημα ηταν η αλλαγη συμπιεστη για το A/C .
-
Seat Cordoba 1.6 του 2000 με 150.000 (προχθες τα κλεισε) αλλαζει συχνα πυκνα το συρματακι απο την ντιζα του γκαζιου.
-
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
2)Peugeot 306 1.4 του 1995 230.000χλμ προβληματα λιγα, αλλαγη μοτερ υαλοκαθαριστηρων, τωρα χαλασε το μοτερ του πισω υαλοκαθαριστηρα, αλλαγη φλαντζας λογω του γνωστου προβληματος με το παραφλου, αλλαγη των γρυλλων και στα 4 παραθυρα (κολλησε Vagιτιδα μαλλον).
Αμφιβαλλω αν ειχαν 4 ηλεκτρικα παραθυρα τα 306 το 1995.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
2)Peugeot 306 1.4 του 1995 230.000χλμ προβληματα λιγα, αλλαγη μοτερ υαλοκαθαριστηρων, τωρα χαλασε το μοτερ του πισω υαλοκαθαριστηρα, αλλαγη φλαντζας λογω του γνωστου προβληματος με το παραφλου, αλλαγη των γρυλλων και στα 4 παραθυρα (κολλησε Vagιτιδα μαλλον).
Αμφιβαλλω αν ειχαν 4 ηλεκτρικα παραθυρα τα 306 το 1995.
Παντως τωρα εχει 4 ηλεκτρικα παραθυρα , θα ρωτησω τον ξαδερφο μου μηπως ειναι αφτερ μαρκετ . Παντως οι διακοπτες ειναι ιδιοι με τους εργοστασιακους
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;