-
Έχω ένα Wv πόλο του 1999
Έχει κάνει 282000 χλμ και συνεχίζει.
ΤΟ πήρα καινούργιο και κάνει τα μισά χιλιόμετρα στη πόλη (σπάνια σε κίνηση ) τα άλλα μισά σε ταξίδια.
Μόλις το στρωσα απο το ρεκτιφιέ και μου καψε και μισό λίτρο λάδι
Πριν το ρεκτιφιέ απο τα 270000 χιλιόμετρα έκαιγε σχεδόν ένα λίτρο σε κάθε γέμισμα.
ΑΠο προβλήματα; Σκυλί το αμάξι!!!
Λέτε να αντέζει τα 500 χιλ. με 600 χιλ. χιλιόμετρα αν έγινε καλό ρεκτιφιέ? Με ανυσύχισε το μισό λίτρο λαδάκι που έκαψε στα πρώτα 3000 μετά το ρεκτιφιέ. -
Honda Civic '97 UK 5θυρο
310.000 χλμ
σερβις τυπικά 10+20.000χλμ
2 αλλαγές αμορτισερ
1 αλλαγή ταμπούρα
κινητήρας με υποψία καμμένης φλάντζας από το 2008 +καταλύτης μανίσιος
το αμάξι αρνείται να πεθάνει ! -
Ο χρήστης polo1999 έγραψε:
Έχω ένα Wv πόλο του 1999
ΤΟ πήρα καινούργιο και κάνει τα μισά χιλιόμετρα στη πόλη (σπάνια σε κίνηση ) τα άλλα μισά σε ταξίδια.
Πριν το ρεκτιφιέ απο τα 270000 χιλιόμετρα έκαιγε σχεδόν ένα λίτρο σε κάθε γέμισμα.
Λέτε να αντέζει τα 500 χιλ. με 600 χιλ. χιλιόμετρα αν έγινε καλό ρεκτιφιέ? Με ανυσύχισε το μισό λίτρο λαδάκι που έκαψε στα πρώτα 3000 μετά το ρεκτιφιέ.Εχω του 98 με τα 100αλογα.288000χλμ ως σημερα και ο κινητηρας ειναι οκ αλλα ολα τα υπολοιπα και εννοω ολα τα εχω αλλαξει τουλαχιστον απο 1φορα(σασμαν,αντλιες,δυναμο,μιζα κλπ).Ειναι οτι χειροτερο ειχα σε οτι αφορα την αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Έχω ένα Wv πόλο του 1999
Λέτε να αντέζει τα 500 χιλ. με 600 χιλ. χιλιόμετρα αν έγινε καλό ρεκτιφιέ? Με ανυσύχισε το μισό λίτρο λαδάκι που έκαψε στα πρώτα 3000 μετά το ρεκτιφιέ.Εχω του 98 με τα 100αλογα.288000χλμ ως σημερα και ο κινητηρας ειναι οκ αλλα ολα τα υπολοιπα και εννοω ολα τα εχω αλλαξει τουλαχιστον απο 1φορα(σασμαν,αντλιες,δυναμο,μιζα κλπ).Ειναι οτι χειροτερο ειχα σε οτι αφορα την αξιοπιστια.
Στις 300.000χλμ. μηδενίζει το κοντέρ και θα τα πουλήσετε για καινούρια.
-
Χαιρετω τους φιλους του forum. Ειμαι ιδιοκτητης ενος bmw 316 e36 coupe 1998 , το αυτοκινητο εχει διανυσει 175.000χλμ μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και περα απο τα τυπικα σερβις δεν εχει χρειαστει παρα μονο μια αντλια νερου, και δυο σετ αναρτησεων. Ο κινητηρας εχει δυναμομετρηθει και εβγαλε 104 ιππους, χωρις καμια απολυτως επεμβαση.
Δεν διαννοοουμαι πλεον , μετα απο πληθωρα αυτοκινητων που εχω αλλαξει, να παρω κατι αλλο εκτος απο bmw ειναι το δευτερο του ιδιου κατασκευαστη που εχω στη κατοχη μου. Αξιζει να πω οτι το προηγουμενο bmw που ειχα διενυσε 600.000χλμ πουληθηκε σε αψογη κατασταση χωρις κανενα μηχανικο προβλημα. Σημειωτεον οτι επροκειτο για για 730i μοντελο του 1985, διεσχισα ολη την ευρωπη με αυτο ως φοιτητης, παντα κοντα στη τελικη του. Κριμα που δεν εχω κρατησει αρχειο επισκευων και βλαβων του. Γενικα θα ελεγα οτι ηταν αρκετα αξιοπιστο αλλα αρκετα ακριβο στη συντηρηση του.
MERC 280 SEL W126 ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ με 240.000χλμ , εκλεισε τη καριερα του με 470.000 χλμ , δεν παρουσιασε κατι ιδιαιτερο περα απο αλλαγη βαλβιδων και στεγανωτικων (εκαιγε ολο το λαδι μεχρι να πας θεσσαλονικη) και αντλιες νερου λαδιου. Εκεινη την εποχη ειχα στη κατοχη μου και αλφα 33 1.5 καρπυρατερ η οποια αλλαξε δυο φορες μοτερ απο σπασμενου ιμαντες εκκεντοφορων και την οποια την ειχαμε χρυσοπληρωσει στα σερβις θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι το φιλτρο αερος ηταν πιο ακριβο απο της merc!!!!!! -
Nissan Primera 1.6 του 93. Όταν το πουλήσαμε είχε 340000 χλμ.
Χωρίς προβλήματα και χωρίς να συμπληρώσουμε ούτε ένα γραμμάριο λάδι..
Αλλαγές λαδιών μετά την εγγύηση ανάλογα με τα κέφια...άλλες κάθε 10.000 άλλες κάθε 15.000...
Επιπλέον από την εμπειρία μου με εαυτοκίνητα τύπου pickup τόσο Nissan όσο και Toyota βγάζουν άνετα 400000
χωρίς προβλήματα στα μοτέρ τους.
Έχω όμως εμπειρία και απο Fiat Fiorino Με 345000 και απροβλημάτιστο μοτέρ.... -
Opel astra 2002 1,4 με 307000 χλμ. Τα πιό πολλά σε επαρχιακό. Από βλάβες μιά πολλαπλή ραγισμένη που την χρυσοπλήρωσα γιατί δεν με έκοψε να πάρω ιμιτασιόν από ebay. Κατά τα άλλα τα συνηθισμένα λαδιαφίλτρα, αμορτισέρ, ιμάντες, τακάκια, θερμοστάτη, μια egr.Συμπλέκτης της μαμάς. Έχει φάει πολύ βάρβαρη μεταχείριση, πλάκωμα απο κρύο, συντήρηση όποτε θυμηθώ.
Αν και είμαι παλιαντζουρογιαπονεζάκιας το σέβομαι το όπελ. Τίμιο αυτοκίνητο, οικονομικό, άνετο. Αν και είναι της μόδας να τα κατηγοράμε τα καϋμένα τα οπελάκια, το συγκεκριμένο βγήκε καλούτσικο. Όχι τέλειο αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.
Το wrx του 2004 κοντεύει αισιως τις 200000. Έχουμε και λέμε: Βλάβες μηδέν. Τίποτα. Ούτε ευρώ.
Στην ως τώρα καριέρα του έχει κάψει μια ιρακινή πετρελαιοπηγή κομπλέ
Έχει κάψει 3 λάμπες, άναψε μία φορα το cel από κωλοβενζίνα, μιά φορά μουλάρωσε και δεν έπαιρνε μπρός αλλά έφτιαξε μόνο του . Αμορτισέρ της μαμας που δεν είναι σε άψογη κατάσταση αλλά αντέχουν ακόμα. Συμπλέκτης original. Για τουρμπίνες κτλ ούτε λόγος. Το μοτεράκι ακόμα κελαηδάει, γενικότερα πολύ ευχαριστημένος. Μόνο λίγο λιγότερο να έκαιγε... -
TOYOTA CROWN 1670 000 χιλ αλλος?
-
Taxi diesel? Ρεκτιφιέ κινητήρα;
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Opel astra 2002 1,4 με 307000 χλμ. Τα πιό πολλά σε επαρχιακό. Από βλάβες μιά πολλαπλή ραγισμένη που την χρυσοπλήρωσα γιατί δεν με έκοψε να πάρω ιμιτασιόν από ebay. Κατά τα άλλα τα συνηθισμένα λαδιαφίλτρα, αμορτισέρ, ιμάντες, τακάκια, θερμοστάτη, μια egr.Συμπλέκτης της μαμάς. Έχει φάει πολύ βάρβαρη μεταχείριση, πλάκωμα απο κρύο, συντήρηση όποτε θυμηθώ.Αν και είμαι παλιαντζουρογιαπονεζάκιας το σέβομαι το όπελ. Τίμιο αυτοκίνητο, οικονομικό, άνετο. Αν και είναι της μόδας να τα κατηγοράμε τα καϋμένα τα οπελάκια, το συγκεκριμένο βγήκε καλούτσικο. Όχι τέλειο αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.
Το wrx του 2004 κοντεύει αισιως τις 200000. Έχουμε και λέμε: Βλάβες μηδέν. Τίποτα. Ούτε ευρώ.
Στην ως τώρα καριέρα του έχει κάψει μια ιρακινή πετρελαιοπηγή κομπλέ
Έχει κάψει 3 λάμπες, άναψε μία φορα το cel από κωλοβενζίνα, μιά φορά μουλάρωσε και δεν έπαιρνε μπρός αλλά έφτιαξε μόνο του . Αμορτισέρ της μαμας που δεν είναι σε άψογη κατάσταση αλλά αντέχουν ακόμα. Συμπλέκτης original. Για τουρμπίνες κτλ ούτε λόγος. Το μοτεράκι ακόμα κελαηδάει, γενικότερα πολύ ευχαριστημένος. Μόνο λίγο λιγότερο να έκαιγε...χάθηκε κι ο tasosdev, πρέπει να κοντεύει τα 100.000 τώρα με το sti
-
Η πλάκα είναι οτι τώρα το γκαντέμιασα και κατά πάσα πιθανότητα θα βαρέσει μπιέλα μέσα στη βδομάδα ...
-
???
-
όταν ακούω για αυτοκίνητα σκυλιά που δεν παθαίνουν τίποτα και αμορτισέρ μαμά με 200Κ χλμ κάπου προβληματίζομαι
αλλαγή τακάκια κάθε 120.000 χλμ κ έτσ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
όταν ακούω για αυτοκίνητα σκυλιά που δεν παθαίνουν τίποτα και αμορτισέρ μαμά με 200Κ χλμ κάπου προβληματίζομαιαλλαγή τακάκια κάθε 120.000 χλμ κ έτσ
Kι εγώ είμαι επιφυλακτικός σε ότι ακούω, αλλά έχω πλέον προσωπική εμπειρία. Στο Fiat G.Punto μου έκαναν μέτρηση στα αμορτισερ (το ζήτησα λόγω χιλιομέτρων και όχι επειδή παρατήρηση 'μαλάκωμα') στις 180.000 χλμ και είχαν >80% αποτελεσματικότητα (;). Το ίδιο με τα τακάκια έχουν 85.000 χλμ και σε οπτικό έλεγχο (αλλαγή ελαστικών) φαίνονται να έχουν ακόμα ζωή...
-
Τα μέτρησες στο ίδιο μηχάνημα όταν ήταν καινούρια τα αμορτισέρ;
-
Ποτέ δεν έχει τύχει να χαλάσει αμορτισέρ σε αμάξι μου είτε τα αλλάζω στις 60 ή στις 150.000 χλμ. αλλά η διαφορά με τα καινούρια αμορτισέρ είναι εμφανέστατη.
Πάντα όμως το παλιό αμορτισέρ έχει μια νεκρή διαδρομή χωρίς αντίσταση 1-3 εκ. Έτσι όταν πέφτω σε μεγάλη λακκούβα δεν χτυπάω το κεφάλι μου στην οροφή (το αμορτισέρ δουλεύει) αλλά σε μικρές ανωμαλίες του καταστρώματος το λάστιχο δεν πατάει καλά στο δρόμο και μάλλον το αμάξι δεν φρενάρει καλά. Δυστυχώς τα αμορτισέρ μου σε σχετικά λίγα χιλιόμετρα αρχίζουν να συμπεριφέρονται έτσι, αν περιμένω να χαλάσουν εντελώς μπορεί να βγάλουν 200 και 300.000 χλμ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποτέ δεν έχει τύχει να χαλάσει αμορτισέρ σε αμάξι μου είτε τα αλλάζω στις 60 ή στις 150.000 χλμ. αλλά η διαφορά με τα καινούρια αμορτισέρ είναι εμφανέστατη.Πάντα όμως το παλιό αμορτισέρ έχει μια νεκρή διαδρομή χωρίς αντίσταση 1-3 εκ. Έτσι όταν πέφτω σε μεγάλη λακκούβα δεν χτυπάω το κεφάλι μου στην οροφή (το αμορτισέρ δουλεύει) αλλά σε μικρές ανωμαλίες του καταστρώματος το λάστιχο δεν πατάει καλά στο δρόμο και μάλλον το αμάξι δεν φρενάρει καλά. Δυστυχώς τα αμορτισέρ μου σε σχετικά λίγα χιλιόμετρα αρχίζουν να συμπεριφέρονται έτσι, αν περιμένω να χαλάσουν εντελώς μπορεί να βγάλουν 200 και 300.000 χλμ.
Καπετάνιε να τα αλλάζεις πιο συχνά. Οι βάρκες θέλουν φροντίδα!
-
Πάντα όμως το παλιό αμορτισέρ έχει μια νεκρή διαδρομή χωρίς αντίσταση 1-3 εκ.
1-3 εκατοστά νεκρή διαδρομή; ποτέ δεν έχω δει τέτοιο σύμπτωμα. Πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ένα τέτοιο σύμπτωμα δεδομένου του τρόπου λειτουργίας του αμορτισέρ;
-
Ότι η φθορά του γίνεται κυρίως γύρω από το σημείο ηρεμίας του...
-
έχω αλλάξει αμορτισέρ περισσότερες φορές από λάστιχα
(energy rulz )το γαμώτο είναι ότι κανονικά φέτος θέλω και αμορτισέρ και λάστιχα, ενώ τα χειμερινά μου βγάζουν δε βγάζουν άλλη μια χρονιά
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;