-
SUZUKI CARRY 1.3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ μεχρι στιγμης 250000 χλμ και ειναι τελειο ακομη μηχανολογικα. Κινειται καθημερινα + αποκλειστικα στο λεκανοπεδιο ωρες αιχμης...μονο το καθισμα οδηγου θελει αλλαγη...μονο τα τακτικα σερβις και βασεις μηχανης πριν 2000 χλμ (αυτον που φορουσε και το τζιμνυ παληα νομιζω)
Φιατ Φιορινο 1.3 επαγγελματικο 230000 χλμ..κανει σαν τρακτερ με ελαχιστη εως καθολου συντηρηση και βγαζει μεροκαμματο..θελει το λαδακι του
ειχαν αγοραστει καινουργια
-
suzuki grand vitara 2.0 tou 99..στα 120000 χλμ φλατζα κεφαλης. Φτιαχτηκε σε καλο μαστορα κανα 1000 ευρω με τριψιμο καπακι και ψυγεια κλπ..και πουληθηκε αμεσα. Δεν ξερω αν και τι εβγαλε στον επομενο-σε νησι πηγε- αλλα εδω και 4 χρονια δεν με πηρε να με κραξει, οποτε ολα καλα..(ας πουμε)
-
Toyota Hilux πετρελαιο Μοντελο 97 του θειου μου. Το αυτοκινητο εχει κανει 680.000 χιλιομετρα και χρησιμοποιειται καθημερινα. Προβληματα μηδενικα οπως μου εχει πει. Καθε 2 μηνες λαδακια και εχει ο θεος.! Mitsubishi L300 της οικογενειας. 300+++ χιλιαδες χιλιομετρα. Βενζινη. Το ατιμο δουλειει κανονικοτατα. Ειχε κατι θεματακια με την μιζα αλλα ολα οκ τωρα.
-
Ο χρήστης manosfr έγραψε:
Toyota Hilux πετρελαιο Μοντελο 97 του θειου μου. Το αυτοκινητο εχει κανει 680.000 χιλιομετρα και χρησιμοποιειται καθημερινα. Προβληματα μηδενικα οπως μου εχει πει. Καθε 2 μηνες λαδακια και εχει ο θεος.! Mitsubishi L300 της οικογενειας. 300+++ χιλιαδες χιλιομετρα. Βενζινη. Το ατιμο δουλειει κανονικοτατα. Ειχε κατι θεματακια με την μιζα αλλα ολα οκ τωρα.
Κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα θα μάθουμε ότι το diesel είναι το όπλο της αστικής τάξις.
Πάνε στα φτηνά, που τελικά κοστίζουν περισσότερο!.
Ο θειος σου έχει ακόμα 400000κμ, μέχρι να βάλει το χέρι στην τσέπη για επισκευές!.
Από μπουζί έχει κερδίσει 1360ε !.
Από διαφορά τιμής και χιλιομέτρων από βενζίνα σε πετρέλαιο έχει κερδίσει περίπου 46240ε !.
Οι αριθμοί μηλάναι μόνοι τους…..
Με το κέρδος του αγοράζει μέχρι σήμερα 2 καινούργια?.
Α. -
Μπα, το κέρδος του το εχει φάει στα μπουζούκια...αραγε τα νεα πετρελαιοκίνητα θα ανταποκριθουν το ίδιο καλα ή στις 100.000κμ πρεπει να παω για καδενα, στις 120.00 για χαλασμενη αντλια πετρελαιου, αλλαγη μπεκ συχνα-πυκνα, κ.ο?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Από διαφορά τιμής και χιλιομέτρων από βενζίνα σε πετρέλαιο έχει κερδίσει περίπου 46240ε !.
Eβγαινε και βενζινοκινητο?
-
Κυρίως βενζινοκίνητο...
-
Καιρός να ευθυμήσουμε και λίγο. Maserati Biturbo του 1993... Αγορασμένη καινούρια από την ελληνική αντιπροσωπεία. Από τα τελευταία μοντέλα, τα αξιόπιστα. Γιατί πριν είχαν προβλήματα... Μέχρι στιγμής δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι. Ο πρώτος κινητήρας παρέδωσε το πνεύμα το 1995, στα 19.000 χλμ. Το 'πόρισμα' λέει ότι έφταιγε ο τρόπος οδήγησής μου, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Κατέβαζα καρφωτά ταχύτητα πριν τη στροφή για να το πλασάρω και αυτό οδήγησε στην πρόωση καταστροφή του κινητήρα λόγω υπέρβασης του ορίου στροφών. Μακάρι να ήταν έτσι, μόνο που τότε δεν είχα την οδηγική εμπειρία για να κάνω κάτι τέτοιο. Πολύ θα το ήθελα, αλλά...
Δεύτερος κινητήρας το 2000, στα 60.000 χλμ. (αν θυμάμαι καλά). Σε αυτό μάλλον φταίει η πρώτη επισκευή που έγινε στην εδώ αντιπροσωπεία (δεν το λέω τυχαία αυτό). Από τότε όλες οι εργασίες γίνονται στην Ιταλία και το αυτοκίνητο δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα (λαμβάνοντας υπόψιν τα σχεδόν 20 χρόνια της ηλικίας του).
Εννοείται ότι ο κινητήρας δεν είχε την παραμικρή μετατροπή. Γενικά, όσες φορές είχα πάει για service, σχεδόν πάντα είχε μια Biturbo με σοβαρή μηχανική βλάβη. Δε νομίζω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ήταν άσχετοι (μεταξύ αυτών και οδηγοί αγώνων), μάλλον κάποιο θεματάκι έπαιζε και με τα αυτοκίνητα και τις γνώσεις των μηχανικών.
Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα. Τουρμπάτοι του forum ενωθείτε. Είμαι περίεργος να δω αν θα μπορέσει κανείς να 'κερδίσει' το ρεκόρ μου. Άκου 400.000 χλμ με τον ίδιο κινητήρα. Που είναι η πλάκα σ' αυτό; -
Ρε παιδια μια απαντηση μπορω να εχω σε ενα προβλημα που εχω ? Εχω ενα opel corsa diesel 4 μηνων αυτοκινητο και απο την αρχη μου τριζει η βαση του κινητηρα , το πηγα αμεσως στο συνεργειο και μου την λυπαναν με spray , ομως τωρα μετα απο 3 μηνες παλι τα ιδια .. αυτοι δεν πρεπει κανονικα να αλλαξουν την βαση ??
-
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Ρε παιδια μια απαντηση μπορω να εχω σε ενα προβλημα που εχω ? Εχω ενα opel corsa diesel 4 μηνων αυτοκινητο και απο την αρχη μου τριζει η βαση του κινητηρα , το πηγα αμεσως στο συνεργειο και μου την λυπαναν με spray , ομως τωρα μετα απο 3 μηνες παλι τα ιδια .. αυτοι δεν πρεπει κανονικα να αλλαξουν την βαση ??
Οπωσδήποτε σου εξήγησα και το γιατί.
Α. -
Peugeot 206 1400, του 2000 και 230.000 χλμ
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Γελάκια γελάκια βλέπω!!!!. Με 230000 χιλιόμετρα μόνον…..
Αγόρι μου καλό, δεν είμαστε στο 1960, με Αθήνα Θεσσαλονίκη 6 ώρες!. Είμαστε στο 2012, με Αθήνα Θεσσαλονίκη 3 ώρες, με μια 5η ταχύτητα κολλημένη….. άντε και με 5 τρίτες στα διόδια εάν έχεις πάσο!.
Τα δε λάδια του 60 ήταν ‘μολοχόζουμα’ ενώ τα σημερινά χημικοί εγκέφαλοι!.
Φιλικά
Α.
Μάλλον απήντησα σε κοπέλα……. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γελάκια γελάκια βλέπω!!!!. Με 230000 χιλιόμετρα μόνον…..
Αγόρι μου καλό, δεν είμαστε στο 1960, με Αθήνα Θεσσαλονίκη 6 ώρες!. Είμαστε στο 2012, με Αθήνα Θεσσαλονίκη 3 ώρες, με μια 5η ταχύτητα κολλημένη….. άντε και με 5 τρίτες στα διόδια εάν έχεις πάσο!.
Τα δε λάδια του 60 ήταν ‘μολοχόζουμα’ ενώ τα σημερινά χημικοί εγκέφαλοι!.
Φιλικά
Α.Τα γελακια τα ειδες.Το οτι γραφει σοφια78 δεν το ειδες;
-
Το θέμα με ενδιαφέρει κ. mod. Συνήθως δεν βλέπω το αβαταρ!. Μα όταν διάβασα την παράθεση μου διόρθωσα!!!!.....
Α. -
Και ένα of topic!.
Χαίρομε φίλε κ. mod, και για λογαριασμό σου, διαπιστώνοντας ότι αλλάζοντας την θεά σου, από κακοτράχαλα βουνά στρατόπεδα και χιόνια, σε Μπούρτζι Παλαμήδη και θάλασσα που λατρεύω, βελτιώθηκε η παράθεση σου!. έγινε πλέον ανθρώπινη….
Φιλικά
Α. -
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
-
MAZDA 3 του 2004 με 280.000 χλμ. και συνεχίζω με ουτε ένα κιχ....
-
ford fiesta 86' 1000cc ο κινητήρας είχε βγάλει 350000χλμ εκ των οποίων τα χλμ αυτά ήταν πολύ δύσκολα! το αμάξι πιεζόταν λόγω έλλειψης δύναμης για το οτιδήποτε! θυμάμαι πως κάθε ταξίδι μας ήταν γεμάτο φουλ.. όσο δεν επερνε..τα τελευταία χρονιά στην ζωή:P του που έπεσε στα χεριά μου σαν 'προίκα' απ τον πατέρα μου πριν το δώσω για απόσυρση είχα βρει την λύση για τιν κατανάλωση λαδιού και νερού που είχε.... λόγος τρύπια φλάντζα... οπός καταλαβαίνετε επί 3 ίσως και περισσότερα χρονιά που είχε να κάνει σέρβις το αμάξι κινούταν με τρύπια φλάντζα! κ εννοείτε οτι εγώ του έπινα το αίμα δεν το λυπόμουν.... ενδεικτικά αναφέρω πως κάθε εξάρτημα ήταν made in england γιαυτό κ άντεξε πιστεύω τα πανδυνα
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ενδεικτικά αναφέρω πως κάθε εξάρτημα ήταν made in england γιαυτό κ άντεξε πιστεύω τα πανδυναΜεσα εισαι...
Vw caddy επαγγελματικο 1.9 ντιζελ τελη '90s.. Λιγο πανω απο 400.000km..2 αλλαγες σασμαν.. τη μια λογω διαρροης βαλβολινων τη δευτερη λογω διελυμενου συγχρονιζε.. Αλλαγη μπεκ..Χρηση απλα απεριγραπτη...στα χερια οδηγων φαρμακευτικης εταιριας στην αρχη ενω πλεον οργωνει τα λαγκαδια ως τοπογραφικο..
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;