-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Υπάρχει ένα ποσό το οποίο προοριζόταν για αγορά σπιτιού, .ομως καθότι δεν είναι αρκετό να αγοραστεί σπίτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αποφασίστηκε να κατατεθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό και να ενοικιαστεί σπίτι πληρώνοντας το ενοίκιο με τους τόκους του προθεσμιακού μέχρι να ξεκαθαριστεί η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.Το πρόβλημα, το ποσό το έχω μαζί μου στο εξωτερικό (εδώ επρόκειτο να αγοραστεί σπίτι) αλλά για λόγους ασφαλείας σκέφτομαι:
α) να κατατεθούν τα μισά σε προθεσμιακό στην Ελλάδα με καλύτερο επιτόκιο από εδώ ώστε σε περίπτωση κραχ είτε εδώ είτε στην Ελλάδα να μας μείνουν τα μισά
β) να κατατεθούν όλα εδώ σε διαφορετικές τράπεζες όμως για να γλιτώσουν τα μισά σε περίπτωση που σκάσει καμμια τράπεζα φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα.
Ποια είναι η καλύτερη λύση?
Υ.Γ υπάρχει και αυτή της κατάθεσης σε ουκρανική τράπεζα με πολύ υψηλό επιτόκιο και υποκαταστήματα εδώ, αλλά το θεωρώ επίφοβο.
Πες μας που βρισκεσαι και σε ποιες τραπεζες αναφερεσε. Προθεσμιακη στην Ελλαδα εχει το συνεχες ρισκο της δραχμοποιησης. Προθεσμιακη σε μεγαλη τραπεζα στην Γερμανια πχ δεν εχει κανενα ρισκο οσο το Γερμανικο κρατος δεν εχει προβλημα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπάρχει ένα ποσό το οποίο προοριζόταν για αγορά σπιτιού, .ομως καθότι δεν είναι αρκετό να αγοραστεί σπίτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αποφασίστηκε να κατατεθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό και να ενοικιαστεί σπίτι πληρώνοντας το ενοίκιο με τους τόκους του προθεσμιακού μέχρι να ξεκαθαριστεί η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
Το πρόβλημα, το ποσό το έχω μαζί μου στο εξωτερικό (εδώ επρόκειτο να αγοραστεί σπίτι) αλλά για λόγους ασφαλείας σκέφτομαι:
α) να κατατεθούν τα μισά σε προθεσμιακό στην Ελλάδα με καλύτερο επιτόκιο από εδώ ώστε σε περίπτωση κραχ είτε εδώ είτε στην Ελλάδα να μας μείνουν τα μισά
β) να κατατεθούν όλα εδώ σε διαφορετικές τράπεζες όμως για να γλιτώσουν τα μισά σε περίπτωση που σκάσει καμμια τράπεζα φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα.
Ποια είναι η καλύτερη λύση?
Υ.Γ υπάρχει και αυτή της κατάθεσης σε ουκρανική τράπεζα με πολύ υψηλό επιτόκιο και υποκαταστήματα εδώ, αλλά το θεωρώ επίφοβο.
Πες μας που βρισκεσαι και σε ποιες τραπεζες αναφερεσε. Προθεσμιακη στην Ελλαδα εχει το συνεχες ρισκο της δραχμοποιησης. Προθεσμιακη σε μεγαλη τραπεζα στην Γερμανια πχ δεν εχει κανενα ρισκο οσο το Γερμανικο κρατος δεν εχει προβλημα.
Ζω και εργάζομαι στην Κύπρο εδώ και ένα χρόνο.
Αναφέρομαι στις κλασσικές τράπεζες με παρουσία και Ελλάδα και Κύπρο (Κύπρου, Ελληνική, Marfin Laiki).
Η διαφορά στα επιτόκια μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου δεν είναι τεράστια....γύρω στο 1-1,5%. -
Εγω μαλλον θα προτιμουσα στην Κυπρο γιατι δεν εχεις το ρισκο της δραχμοποιησης αλλα και οι Κυπριακες τραπεζες εχουν Ελλ. ομολογα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εγω μαλλον θα προτιμουσα στην Κυπρο γιατι δεν εχεις το ρισκο της δραχμοποιησης αλλα και οι Κυπριακες τραπεζες εχουν Ελλ. ομολογα.Εκεί είναι το πρόβλημα....βέβαια αν φτάσουμε στο σημείο αυτό όπου και να τα έχεις πρόβλημα θα έχουν με τα ελληνικά ομόλογα.
-
Πως μπορει κανεις να ανοιξει λογαριασμο στην Γερμανια; Δεν ζητανε τοπικη διευθυνση/επαγγελμα τοπικο;
Αν ζει και εργαζεται καποιος εκει δεν ειναι προβλημα αλλα αλλοιως παντα υπαρχει ο υποψια για ξεπλυμα χρηματων απο παρανομιες οποτε δεν παιζουν.
Τωρα βεβαια αν καποιος εχει εκατομυρια υπαρχουν σιγουρα κολπα(off shore κτλ) που μπορει να γινουν αλλα ακομα και τοτε εαν η Ελληνικη κυβερνηση κανει αιτηση πολλοι λογαριασμοι ανοιγουν σε Ελβετιες και αλλες συνηθισμενες περιοχες κρατη.Αν φυσικα τα λεφτα δεν εχουν προβλημα τοτε δεν υπαρχει θεμα.
Τι γινεται αν τα λεφτα γινουν λογαριασμος συναλλαγματος στην Ελλαδα; Δολλαρια, στερλινες, Ελβετικα φραγκα; Υπαρχει διαφορα εαν δεν εχουν εισαχθει στην Ελλαδα;
-
Να ρωτησω κατι. Χρωσταω 1500ε στην πιστωτικη καρτα και αλλα 5000ε σε ανοιχτο δανειο. Αν παω και τους πως οτι θελω να τα ξεχρεωσω αμεσα με μετρητα υπαρχει περιπτωση να μου κοψουν κατι?
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Να ρωτησω κατι. Χρωσταω 1500ε στην πιστωτικη καρτα και αλλα 5000ε σε ανοιχτο δανειο. Αν παω και τους πως οτι θελω να τα ξεχρεωσω αμεσα με μετρητα υπαρχει περιπτωση να μου κοψουν κατι?Αν εχεις τιποτα κερατιατικα απο καθυστερησεις,ισως μπορεις να τα μειωσεις.
Αν εισαι καθαρος,πρεπει να βρωμισεις πρωτα -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Να ρωτησω κατι. Χρωσταω 1500ε στην πιστωτικη καρτα και αλλα 5000ε σε ανοιχτο δανειο. Αν παω και τους πως οτι θελω να τα ξεχρεωσω αμεσα με μετρητα υπαρχει περιπτωση να μου κοψουν κατι?Αν πλήρωνες κανονικά τις δόσεις σου και είσαι ενήμερος αποκλείεται να σου χαρίσουν κάτι.
Εφόσον έχεις τα χρήματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις όλο το χρέος σου, κρατώντας όμως την κάρτα και το ανοικτό με μηδενικά υπόλοιπα γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.Αν όμως δεν πλήρωνες κανονικά, ιδίως αν είχες να πληρώσεις 1 χρόνο και πάνω, τότε είναι πολύ πιθανό να σου δίνανε μια σημαντική έκπτωση για να απαλλαγούν από σένα. Όμως, αν ήταν έτσι, στο ανοικτό δεν θα χρωστούσες μόνο 5000 αλλά και επιπλέον ας πούμε 2000 σε τόκους έξοδα κλπ. Αντί λοιπόν για 7000 που θα χρωστούσες, αν τους έδινες μετρητά πιθανόν να δεχόντουσαν να εξοφλήσεις δίνοντας πχ 5500 ή 5000 (ίσως και λιγότερα, δεν ξέρω). Επομένως θα σου χαρίζανε κυρίως τους τόκους και ίσως ελάχιστο κεφάλαιο. Τα ίδια και με την κάρτα.
Τα νούμερα τα βάζω τυχαία, δεν ξέρω τι κάνει κάθε τράπεζα στο θέμα αυτό, ίσως για παράδειγμα όταν ξέρουν οτι έχεις κάποιο ακίνητο να μην σου χαρίζουν τίποτα...
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Να ρωτησω κατι. Χρωσταω 1500ε στην πιστωτικη καρτα και αλλα 5000ε σε ανοιχτο δανειο. Αν παω και τους πως οτι θελω να τα ξεχρεωσω αμεσα με μετρητα υπαρχει περιπτωση να μου κοψουν κατι?
Αν πλήρωνες κανονικά τις δόσεις σου και είσαι ενήμερος αποκλείεται να σου χαρίσουν κάτι.
Εφόσον έχεις τα χρήματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις όλο το χρέος σου, κρατώντας όμως την κάρτα και το ανοικτό με μηδενικά υπόλοιπα γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.Αν όμως δεν πλήρωνες κανονικά, ιδίως αν είχες να πληρώσεις 1 χρόνο και πάνω, τότε είναι πολύ πιθανό να σου δίνανε μια σημαντική έκπτωση για να απαλλαγούν από σένα. Όμως, αν ήταν έτσι, στο ανοικτό δεν θα χρωστούσες μόνο 5000 αλλά και επιπλέον ας πούμε 2000 σε τόκους έξοδα κλπ. Αντί λοιπόν για 7000 που θα χρωστούσες, αν τους έδινες μετρητά πιθανόν να δεχόντουσαν να εξοφλήσεις δίνοντας πχ 5500 ή 5000 (ίσως και λιγότερα, δεν ξέρω). Επομένως θα σου χαρίζανε κυρίως τους τόκους και ίσως ελάχιστο κεφάλαιο. Τα ίδια και με την κάρτα.
Τα νούμερα τα βάζω τυχαία, δεν ξέρω τι κάνει κάθε τράπεζα στο θέμα αυτό, ίσως για παράδειγμα όταν ξέρουν οτι έχεις κάποιο ακίνητο να μην σου χαρίζουν τίποτα...
Οχι κανονικα τους πληρωνω ,απλα επεσαν στα χερια μου καποια χρηματα και ειναι πολυ πιθανον να τα φαω σε λαλακιες οποτε καλυτερα να τα δωσω και να ξεχρεωσω. Δυσκολοι καιροι μπορει να ερχονται ,αλλα η η πιστωτικη καρτα θα ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΙ
-
Σε (πολύ) μεγάλη τράπεζα, για να δώσουν μηχανάκι για κάρτες σε κοινωνία κληρονόμων ζητούν καταστατικό που να έχει κατατεθεί στο πρωτοδικείο. Σημειώνω ότι στην κοινωνία συμμετέχει η χήρα και το ανήλικο παιδί. Μήπως απλά ψάχνουν δικαιολογία για να την διώξουν;
-
Νομίζω πως οι 'κοινωνίες' δεν έχουν καταστατικό.
Η έναρξη που έκαναν στην εφορία πιστεύω θα αρκούσε. -
καλά η Alpha Bank όταν μεταφέρεις λεφτά σε λογαριασμό τρίτου σε alpha bank δεν βγάζει το όνομα του άλλου; πού ξέρεις αν έστειλες σωστά τα λεφτά;
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πόσο στόκος μπορεί να είναι μια νέα κοπέλα, φραγκάτη, που κατέχει iPhone και στέκεται στην ουρά στα ΕΛ.ΤΑ μαζί με τα παπούδια για να πληρώσει λογαριασμούς ; ; ;Μνημειώδης η τεχνοφοβία του Έλληνα, ακόμα και στις νέες γενιές...
Mπορει να ειναι νοστιμος ο ταμιας!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πόσο στόκος μπορεί να είναι μια νέα κοπέλα, φραγκάτη, που κατέχει iPhone και στέκεται στην ουρά στα ΕΛ.ΤΑ μαζί με τα παπούδια για να πληρώσει λογαριασμούς ; ; ;Μνημειώδης η τεχνοφοβία του Έλληνα, ακόμα και στις νέες γενιές...
iPhone έχουν και παιδιά γυμνασίου... Όσο για τα υπόλοιπα, εγώ στην Αγγλία πλήρωνα και πληρώνω μόνο με κάρτα ή/και μέσω ίντερνετ. Στην Ελλάδα, όμως, της λαμογιάς, του πρηξίματος (για προσφορές, τηλέφωνα, κτλ) πάω και πληρώνω με μετρητά. Είτε τράπεζα είναι, είτε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κτλ.
-
Τα πληρώνω όλα (όσα το επιτρέπουν) με πάγιες εντολές μέσω τραπέζης. Αυτό από το 1993 στο εξωτερικό και στη συνέχεια και στην Ελλάδα. Για όλα ενημερώνεσαι έγκαιρα και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Θεωρώ την φοβία πολλών αδικαιολόγητη.
-
Βολεύομαι με παγιες εντολές στα περισσότερα. Και στα άλλα όμως ακολουθώ τον παραδοσιακό τρόπο!
Την έχω αυτή την 'φοβία' που μάλλον δεν είναι φοβία αλλα τεμπελιά να μάθω!
Επιλέγω πάντως και οι κυρίες στα ταμεία να έχουν ... δροσερή διάθεση να κάνουν την προσωπική επαφή τουλάχιστον ευχάριστη! -
Έχει διάφορα αν στείλω έμβασμα σε ευρώ η δολάρια σε αγγλική τράπεζα για χρήση στην Αγγλία;
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει διάφορα αν στείλω έμβασμα σε ευρώ η δολάρια σε αγγλική τράπεζα για χρήση στην Αγγλία;Ναι εχει διαφορα διοτι θα γινει αυτοματα η μετατροπη ουτως ή αλλως σε λιρες αναλογα την ισοτιμια του εκαστοτε νομισματος. Ειναι σε καθαρα αγγλικο λογαριασμο που θες να βαλεις τα λεφτα?
-
Ναι, θα ανοίξω έναν όταν ανέβω.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα