-
από doom1983 » 05/06/11 13:41
εχω μια χρεωστικη καρτα απο το ταχυδρομικο ταμιευετηριο,συνδεδεμενη με λογαριασμο καταθετικο,τον οποιο χρησιμοποιω ελαχιστα
μπορω να χρησιμοποιω την χρεωστικη ωστε να κανω αγορες απο ιντερνετ με περισσοτερη ασφαλεια σε σχεση με μιαΗ χρεωστική του Τ.Τ. δεν γίνεται δεκτή για εξ'αποστάσεως συναλλαγές.Οι μοναδικές xρεωστικές που γίνονται δεκτες για συναλλαγες μεσω διαδικτύου ειναι της Πειραιώς,Κύπρου,Marfin,Alpha,HSBC και Proton.
-
για αποστολή δολαρίων στης usa μέσο τραπέζas δηλώνεται το ποσο στην εφορία αν είναι μέχρι 10.000;
-
συγγενής μου έστειλε στις usa μέσο τράπεζα κύπρου 5000 δολ.στην τράπεζα κύπρου χρεώσανε 40 δολ προμήθεια.στην αμερικανικη τίποτα.στον λογαριασμό όμως κατατέθηκαν 4968 δολ.τα 32 δολάρια ποιος τα πήρε
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Θέλω να καταθέσω στην bank of nova scotia η οποία είναι η 2η σε μέγεθος στον Καναδά(έχω Καναδικη υπηκοότητα)και εδώ εκπροσωπείται από την FBB.
Η απορία μου είναι η εξής:
Οι καταθέσεις θα είναι της bank of nova scotia η της FBB; Ερωτώ διότι υπάρχει σκέψη για μετανάστευση στον Καναδά και θέλω οι καταθέσεις να βρίσκονται εκει.Μαλλον FBB. Δεν νομιζω καμμια τραπεζα να ειναι ονλαιν με Καναδα. Καλυτερα δοκιμασε στην Εθνικη που εχει καταστηματα στον Καναδα. Επισης Σιτιμπανκ μπορει να σε βολεψει. Χειροτερη εποχη να πας εκει δεν βρισκεις, ειναι πανακριβα και το νομισμα πολυ δυνατο να το αγορασεις.
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
συγγενής μου έστειλε στις usa μέσο τράπεζα κύπρου 5000 δολ.στην τράπεζα κύπρου χρεώσανε 40 δολ προμήθεια.στην αμερικανικη τίποτα.στον λογαριασμό όμως κατατέθηκαν 4968 δολ.τα 32 δολάρια ποιος τα πήρεΗ εντολή είχε την ένδειξη Shared δηλαδή τα έξοδα μοιρασμένα σε αποστολέα και παραλήπτη, έτσι στέλνονται οι περισσότερες εντολές. 40 η προμήθεια της Κύπρου και 32 της αμερικάνικης... Μπορούσε να βάλει την ένδειξη Our και να πληρώσει 72 (περίπου) στην Κύπρου και να φτάσει όλο το ποσό στην αμερικάνικη.
-
BOOK TRANSFER CREDIT B/O: BANK OF CYPRUS PUBLIC COMPANY ATHENS GREECE GR 11-5212 ORG:/ 0000000000000 onoma apostolea REF: FINANCIAL SUPPORT TO BROTHER/CHGS/USD32,00/OCMT/USD5000,00/ TRN: 1046 .........αυτό έγραφε όταν πήγε usa.h chase είπε ότι δεν χρεώνει προμήθεια.η τράπεζα κύπρου λέει ότι μπορεί να υπήρχε ενδιάμεση τράπεζα μέχρι να πάνε στην chase
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
BOOK TRANSFER CREDIT B/O: BANK OF CYPRUS PUBLIC COMPANY ATHENS GREECE GR 11-5212 ORG:/ 0000000000000 onoma apostolea REF: FINANCIAL SUPPORT TO BROTHER/CHGS/USD32,00/OCMT/USD5000,00/ TRN: 1046 .........αυτό έγραφε όταν πήγε usa.h chase είπε ότι δεν χρεώνει προμήθεια.η τράπεζα κύπρου λέει ότι μπορεί να υπήρχε ενδιάμεση τράπεζα μέχρι να πάνε στην chaseΝα εκεί στα bold είναι charges 32 δολλάρια, φανερότατα. Προφανώς και τον έχουν χρεώσει, μάλλον δεν είναι προμήθεια αλλά άλλου είδους χρέωση οπότε και σωστά του τα είπανε αλλά και σωστά του τα κρατήσανε.
-
επίσης στην τράπεζα λένε a ότι για πάνω από 12000 δολάρια εμβασμα θέλουν δικαιολογητικά.αληθεύει αυτό΄΄
-
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Με χθεσινή επιστολή τους ο Πρόεδρος (Γ. Ζησιμάτος) και ο Αν. Γ. Γραμματέας (Θ. Καπράλος) του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά ενημέρωσαν τα μέλη τους για το εξής:
«Προς τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Αγαπητές/οι Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει παρατηρηθεί πρόβλημα μη αποδοχής πιστωτικών καρτών εκδόσεως Ελληνικών Τραπεζών στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται, μέσω διαδικτύου, σε χώρες της Ευρωζώνης.
Παρακαλούμε, εάν κι εσείς
έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του ΕΣΠ τηλ. 2104176318 , για περαιτέρω ενέργειές μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/ ... _1534.html -
Να ρωτήσω κάτι ... προκλητικό!!!
Υπάρχουν κάποια λεφτά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου σε μια τραπεζα (Εμπορική). Μπορώ μεσω ΙΒΑΝ να πάω σε άλλη διαφορετική τραπεζα (Eurobank) που έχω και εκεί λογαριασμό, να δούνε πόσα είναι και να μεταφερουν ένα ποσό?
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υπάρχουν κάποια λεφτά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου σε μια τραπεζα (Εμπορική). Μπορώ μεσω ΙΒΑΝ να πάω σε άλλη διαφορετική τραπεζα (Eurobank) που έχω και εκεί λογαριασμό, να δούνε πόσα είναι...
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή?Oχι
-
Πολύ ... απόλυτο αυτό το ΟΧΙ! Ευχαριστώ!
-
Ε ναι ρε Κώστα όταν κάνεις προκλητικές ερωτήσεις θα λαμβάνεις και αντίστοιχα κοφτές απαντήσεις
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υπάρχουν κάποια λεφτά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου σε μια τραπεζα (Εμπορική). Μπορώ μεσω ΙΒΑΝ να πάω σε άλλη διαφορετική τραπεζα (Eurobank) που έχω και εκεί λογαριασμό, να δούνε πόσα είναι και να μεταφερουν ένα ποσό?
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή?Μπορείς από την Eurobank να στείλεις έμβασμα στον λογαριασμό σου στην Εμπορική, αλλά θα σου κοστίσει. Να υποθέσω ότι δεν έχεις ebanking στην Eurobank; Οι χρεώσεις είναι φτηνότερες έτσι, αλλιώς δεν αξίζει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή?Επίσης όχι.
Απλά, μία συμβουλή, επειδή έχουν αυξηθεί η ληστείες, ακόμα και για μικροποσά. Εάν είναι να μεταφέρετε λεφτά από μία τράπεζα στην άλλη, χρησιμοποιείστε τραπεζική επιταγή. Δεν κοστίζει τίποτα και αν σας την κλέψουν απλά την ακυρώνετε...
-
Υπάρχει ένα ποσό το οποίο προοριζόταν για αγορά σπιτιού, .ομως καθότι δεν είναι αρκετό να αγοραστεί σπίτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αποφασίστηκε να κατατεθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό και να ενοικιαστεί σπίτι πληρώνοντας το ενοίκιο με τους τόκους του προθεσμιακού μέχρι να ξεκαθαριστεί η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
Το πρόβλημα, το ποσό το έχω μαζί μου στο εξωτερικό (εδώ επρόκειτο να αγοραστεί σπίτι) αλλά για λόγους ασφαλείας σκέφτομαι:
α) να κατατεθούν τα μισά σε προθεσμιακό στην Ελλάδα με καλύτερο επιτόκιο από εδώ ώστε σε περίπτωση κραχ είτε εδώ είτε στην Ελλάδα να μας μείνουν τα μισά
β) να κατατεθούν όλα εδώ σε διαφορετικές τράπεζες όμως για να γλιτώσουν τα μισά σε περίπτωση που σκάσει καμμια τράπεζα φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα.
Ποια είναι η καλύτερη λύση?
Υ.Γ υπάρχει και αυτή της κατάθεσης σε ουκρανική τράπεζα με πολύ υψηλό επιτόκιο και υποκαταστήματα εδώ, αλλά το θεωρώ επίφοβο.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Υπάρχει ένα ποσό το οποίο προοριζόταν για αγορά σπιτιού, .ομως καθότι δεν είναι αρκετό να αγοραστεί σπίτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αποφασίστηκε να κατατεθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό και να ενοικιαστεί σπίτι πληρώνοντας το ενοίκιο με τους τόκους του προθεσμιακού μέχρι να ξεκαθαριστεί η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.Το πρόβλημα, το ποσό το έχω μαζί μου στο εξωτερικό (εδώ επρόκειτο να αγοραστεί σπίτι) αλλά για λόγους ασφαλείας σκέφτομαι:
α) να κατατεθούν τα μισά σε προθεσμιακό στην Ελλάδα με καλύτερο επιτόκιο από εδώ ώστε σε περίπτωση κραχ είτε εδώ είτε στην Ελλάδα να μας μείνουν τα μισά
β) να κατατεθούν όλα εδώ σε διαφορετικές τράπεζες όμως για να γλιτώσουν τα μισά σε περίπτωση που σκάσει καμμια τράπεζα φορτωμένη με ελληνικά ομόλογα.
Υ.Γ υπάρχει και αυτή της κατάθεσης σε ουκρανική τράπεζα με πολύ υψηλό επιτόκιο και υποκαταστήματα εδώ, αλλά το θεωρώ επίφοβο.
Θεωρητικα η α λυση εμπεριεχει περισσοτερο ρισκο λογω Ελλαδας.Υπαρχει το κινητρο του υψηλου τοκου,οποτε το ερωτημα προς εσενα ειναι εαν θεωρεις οτι ο Χ παραπανω τοκος αξιζει το όποιο ρισκο.
Σε ολες τις τραπεζες εντος ΕΕ το οριο καλυψης ειναι 100.000 ευρω,αρα αν εχετε πχ 50.000 σε καθε τραπεζα θα ειστε ΟΚ.
Οτι και αν διαλεξετε,σκεφτειτε το ενδεχομενο καποια απο αυτα τα λεφτα να ειναι σε αλλο νομισμα,πχ ελβετικα φραγκα.
Μπορεις να εχει λογαριασμο πχ στην Αγροτικη τραπεζα Ανδρίτσαινας και να ειναι σε ελβετικα φραγκα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή?Μπορείς μέσω e-banking να μεταφέρεις όσα λ7 θέλεις σε λογαριασμό σου σε όποια τράπεζα θέλεις. Τα έξοδα είναι αστεία.
Άρα, e-banking στην Εμπορική κ καθάρισες.
(Α, πιθανότατα μπορείς να το κάνεις κ από ένα atm της Εμπορικής...) -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Να γλυτωσω επίσκεψη σε δυο διαφορετικές τραπεζες δηλαδή?Μπορείς από την Eurobank να στείλεις έμβασμα στον λογαριασμό σου στην Εμπορική, αλλά θα σου κοστίσει. Να υποθέσω ότι δεν έχεις ebanking στην Eurobank; Οι χρεώσεις είναι φτηνότερες έτσι, αλλιώς δεν αξίζει.
Ebanking? Προτιμώ την live καλημέρα της κοπελιάς στον γκισέ. Δεν ξέρω καθόλου και μου είναι αδιάφορος αυτός ο τρόπος 'ηλεκτρονικών' συναλλαγών. Ισα που γνωρίζω την αναληψη ΜΟΝΟ απο ATM.
Το αντίθετο θέλω να κάνω. Λεφτά απο Εμπορική να πάνε στην Eurobank και το καλύτερο και ασφαλέστερο είναι να γίνει μάλλον όπως λέει ο Μάρκος με ... επιταγή. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπάρχει ένα ποσό το οποίο προοριζόταν για αγορά σπιτιού, .ομως καθότι δεν είναι αρκετό να αγοραστεί σπίτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αποφασίστηκε να κατατεθεί σε προθεσμιακό λογαριασμό και να ενοικιαστεί σπίτι πληρώνοντας το ενοίκιο με τους τόκους του προθεσμιακού μέχρι να ξεκαθαριστεί η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
Το πρόβλημα, το ποσό το έχω μαζί μου στο εξωτερικό (εδώ επρόκειτο να αγοραστεί σπίτι) αλλά για λόγους ασφαλείας σκέφτομαι:
Θεωρητικα η α λυση εμπεριεχει περισσοτερο ρισκο λογω Ελλαδας.Υπαρχει το κινητρο του υψηλου τοκου,οποτε το ερωτημα προς εσενα ειναι εαν θεωρεις οτι ο Χ παραπανω τοκος αξιζει το όποιο ρισκο.
Σε ολες τις τραπεζες εντος ΕΕ το οριο καλυψης ειναι 100.000 ευρω,αρα αν εχετε πχ 50.000 σε καθε τραπεζα θα ειστε ΟΚ.
Οτι και αν διαλεξετε,σκεφτειτε το ενδεχομενο καποια απο αυτα τα λεφτα να ειναι σε αλλο νομισμα,πχ ελβετικα φραγκα.
Μπορεις να εχει λογαριασμο πχ στην Αγροτικη τραπεζα Ανδρίτσαινας και να ειναι σε ελβετικα φραγκα.μερικές πληροφορίες εδω --> http://www.tsig.gr/lang-el/foreign-bank-deposits
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα