-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, θα ανοίξω έναν όταν ανέβω.Ωραια τοτε παρε την ελληνικη σου καρτα που εχεις τον λογαριασμο σου Ελλαδα, υπολογισε με την ισοτιμια ποσες λιρες θελεις να εχεις εκει και βαλε στον ελληνικο λογαριασμο το αντιστοιχο ποσο σε ευρω. Μολις ανεβεις με την ελληνικη καρτα παντα τραβα τα λεφτα σε λιρες απο οποιοδηποτε ΑΤΜ και πηγαινε βαλτα στον αγγλικο λογαριασμο in cash. Το μονο που θα χασεις θα ειναι περιπου 1 ευρω το οποιο στο κραταει η ελληνικη τραπεζα επειδη τραβηξες λεφτα στο εξωτερικο.
Υποψη δεν ειναι ευκολο να ανοιξεις UK account. Οτι και αν ειναι παντως στη NatWest να πας.
-
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αυτός για να βγάλεις λεφτά έξω. Η λύση που κατέληξα εγώ είναι να ανοίξεις τοπικό λογαριασμό (σε λίρες εκεί) και μέσω ebanking να στείλεις από εδώ με έμβασμα τα λεφτά σου στον εκεί λογαριασμό. Η χρέωση για μεγάλα ποσά (έως 10-12Κ€ είναι σχετικά μικρή, ~10-15€), απλώς το πρόβλημα είναι η αλλαγή νομίσματος. Αν ήταν ο παραλήπτης σε ευρώ, τα στέλνεις μέσω SEPA ακόμα φτηνότερα και ταχύτερα. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι μπορείς να κάνεις την αλλαγή από την ελληνική τράπεζα ή από την αγγλική. Κοίταξε τα τιμολόγια τους για εξερχόμενα/εισερχόμενα εμβάσματα (μην τυχόν έχουν καμιά φούστικη χρέωση, λχ. 40€ η Εμπορική για ανάληψη συναλλάγματος σε τραπεζική επιταγή ) και υπολόγισε την ισοτιμία από το δελτίο τιμών συναλλάγματος της κάθε τράπεζας την ημέρα που θα κάνεις το έμβασμα.
Ανάληψη από ΑΤΜ είναι εντάξει για τα πρώτα έξοδα σου, για να μεταφέρεις το μεγάλο κεφάλαιο (λαμόγιο, καταθέτη του εξωτερικού! ) είναι ακριβότερα, υπάρχει μικρότερο όριο συναλλαγών και είναι πιο επικίνδυνο. Επίσης αν πας στην αγγλική τράπεζα με μια σακούλα μετρητά θα χτυπήσουν πολλά καμπανάκια (από money laundering έως τρομοκρατία), ενώ αν κάνεις wire transfer υπάρχει χαρταδούρα για όλη τη διαδρομή και οι τράπεζες είναι ευχαριστημένες.
@ 007:
Απ'ότι γνωρίζω ζητούν απόδειξη ταυτότητας (λχ. διαβατήριο) και απόδειξη κατοικίας. Για το 2ο φαντάζομαι ότι τους πας ένα αντίγραφο του μισθωτηρίου όταν νοικιάσεις σπίτι; Οπότε μόλις κλείσεις σπίτι/δωμάτιο/κλπ (για MSc πας Ντίνο? ), αναγκαστικά πρέπει να πληρώσεις deposit και 1ο μήνα από ελληνικό λογαριασμό, να 'εγκατασταθείς' και τότε να ανοίξεις αγγλικό λογαριασμό. Σωστά;Απ'ότι έψαξα, η HSBC προσφέρει το Passport, ειδικά για UK-noobs, αλλά έχει μηνιαία χρέωση και 12μηνο συμβόλαιο. Έχει και κάποιες άλλες παροχές, οι περισσότερες είναι ψιλοάχρηστες. Δεν ξέρω αν προσφέρει στην πράξη κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες τράπεζες ή την Lloyds TSB που έχει αυτό. Γιατί ειδικά στη NatWest, καλύτερη εξυπηρέτηση;
-
και γω Natwest θα έλεγα.... Για να ανοίξεις λογαριασμό, είτε φοιτητής είσαι είτε μόνιμος, θέλεις διαβατήριο (ή καινούρια ταυτότητα) και συμβόλαιο σπιτιού ή ενοικίου. Μη πάρεις πολλά μετρητά, γιατί θα έχεις πρόβλημα. Είχα κάνει κατάθεση 1000 λίρες μετρητά και μου έλεγαν να τα στέλνω άλλη φορά από την ελληνική τράπεζα, γιατί έχουν θέμα με το ξέπλυμμα. Το ανώτατο ημερήσιο όριο από ΑΤΜ είναι 250 λίρες.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αυτός για να βγάλεις λεφτά έξω.....
......ενώ αν κάνεις wire transfer υπάρχει χαρταδούρα για όλη τη διαδρομή και οι τράπεζες είναι ευχαριστημένες.@ 007:
Απ'ότι γνωρίζω ζητούν απόδειξη ταυτότητας (λχ. διαβατήριο) και απόδειξη κατοικίας. Για το 2ο φαντάζομαι ότι τους πας ένα αντίγραφο του μισθωτηρίου όταν νοικιάσεις σπίτι; Οπότε μόλις κλείσεις σπίτι/δωμάτιο/κλπ (για MSc πας Ντίνο? ), αναγκαστικά πρέπει να πληρώσεις deposit και 1ο μήνα από ελληνικό λογαριασμό, να 'εγκατασταθείς' και τότε να ανοίξεις αγγλικό λογαριασμό. Σωστά;Απ'ότι έψαξα, η HSBC προσφέρει το Passport, ειδικά για UK-noobs, αλλά έχει μηνιαία χρέωση και 12μηνο συμβόλαιο. Έχει και κάποιες άλλες παροχές, οι περισσότερες είναι ψιλοάχρηστες. Δεν ξέρω αν προσφέρει στην πράξη κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες τράπεζες ή την Lloyds TSB που έχει αυτό. Γιατί ειδικά στη NatWest, καλύτερη εξυπηρέτηση;
Μισο λεπτακι, εννοειται οτι εξαρταται και το ποσο που θελεις να βγαλεις εξω. Ο τροπος που ειπα εγω ειναι σαφως για μικρα ποσα της ταξεως 1Κ ευρω μαξιμουμ κλπ. Για μεγαλυτερα ποσα γενικα ναι το εμβασμα θεωρειται η ενδεδειγμενη λυση. Αλλα εχω βρει και αλλο τροπο για μεταφορα μεσω paypal (βαριεμαι να εξηγω τωρα το εχω δοκιμασει παντως με αρκετα μεγαλο ποσο).
Γενικα θελει διαβατηριο ναι και οποιοδηποτε εγγραφο που να δειχνει το ονομα σου με διευθυνση κατοικιας + ενα αρχικο ποσο μεσα το οποιο εξαρταται απο την τραπεζα. Αν ειναι να παει καποιος για φοιτητης εκει μπορεις να ζητησεις χαρτι απο το πανεπιστημιο ακριβως γι' αυτο το λογο. Μολις πας τραπεζα ζητας να ανοιξεις student account (εχει διαφορα απο τον κανονικο αλλα ειναι μια καλη αρχη). Στη ΝatWest να πας οχι μονο για την εξυπηρετηση αλλα και διοτι ολη αυτη η διαδικασια γινεται πιο ευκολα, εχεις σωστη ενημερωση για οτι γινεται στο λογαριασμο σου και το σημαντικοτερο οτι και να γινει στο μελλον ο λογαριασμος σου δε κλεινει ποτε. Ακομα το student account που θα εχεις μετα απο καιρο (δε θυμαμαι τωρα ποσο ισως ειναι πανω απο 1 χρονο) γινεται αν το ζητησεις, upgrade σε κανονικο λογαριασμο οπως επισης δε σου ζητανε να μπει αρχικο ποσο μεσα.
Γενικως ειναι η καλυτερη τραπεζα στο UK, εχει παντου ΑΤΜ δικα της (οχι πως εχει και ιδιαιτερη σημασια διοτι οτι αγγλικη καρτα και να εχεις δε χρεωνεσαι αμα πας να βγαλεις λεφτα απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας).
Για τις αλλες τραπεζες, ειδικα HSBC, εχω να πω τα χειροτερα οπως και για τη Barclays οποτε συνιστω αποφυγη. Η Lloyds απ' οσο ξερω δεν εχει καποιο θεμα γενικοτερα, λογικα πανω κατω σα τη NatWest παιζει να ειναι αλλα δεν εχω ασχοληθει και ποτε μαζι της οποτε εχω μια σφαιρικη αποψη.και γω Natwest θα έλεγα.... Για να ανοίξεις λογαριασμό, είτε φοιτητής είσαι είτε μόνιμος, θέλεις διαβατήριο (ή καινούρια ταυτότητα) και συμβόλαιο σπιτιού ή ενοικίου. Μη πάρεις πολλά μετρητά, γιατί θα έχεις πρόβλημα. Είχα κάνει κατάθεση 1000 λίρες μετρητά και μου έλεγαν να τα στέλνω άλλη φορά από την ελληνική τράπεζα, γιατί έχουν θέμα με το ξέπλυμμα. Το ανώτατο ημερήσιο όριο από ΑΤΜ είναι 250 λίρες.
Το ανωτατο οριο να βγαλεις με ελληνικη καρτα απο αγγλικο ΑΤΜ στην HSBC ειναι 550 λιρες, και στην Lloyds 600 ημερησιως. Με αγγλικη καρτα βγαζεις οσα θες και αν δε σου φτανουν πας απο τα ταμεια εξυπηρετησης.
-
Eυχαριστώ για τις συμβουλές σας, ήταν διαφωτιστικές.
ΥΓ: τόσο χάλια η hsbc;
-
Αν πας Λονδίνο η σιτι είναι επιλογή για μηδενικές προμήθειες.
Η λλουδς είναι οκ για τα βασικά αλλά συντηρητική τράπεζα. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα εκτός που στην αρχή δεν μου δειναν πιστωτική κάρτα.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
και γω Natwest θα έλεγα.... Για να ανοίξεις λογαριασμό, είτε φοιτητής είσαι είτε μόνιμος, θέλεις διαβατήριο (ή καινούρια ταυτότητα) και συμβόλαιο σπιτιού ή ενοικίου. Μη πάρεις πολλά μετρητά, γιατί θα έχεις πρόβλημα. Είχα κάνει κατάθεση 1000 λίρες μετρητά και μου έλεγαν να τα στέλνω άλλη φορά από την ελληνική τράπεζα, γιατί έχουν θέμα με το ξέπλυμμα. Το ανώτατο ημερήσιο όριο από ΑΤΜ είναι 250 λίρες.
Το ανωτατο οριο να βγαλεις με ελληνικη καρτα απο αγγλικο ΑΤΜ στην HSBC ειναι 550 λιρες, και στην Lloyds 600 ημερησιως. Με αγγλικη καρτα βγαζεις οσα θες και αν δε σου φτανουν πας απο τα ταμεια εξυπηρετησης.
Με αγγλική visa debit, είχα όριο 250 λίρες ημερησίως, από το ταμείο έβγαζα όσα ήθελα, οκ. Πριν μερικές βδομάδες, τα έβγαλα όλα και με ρώτησαν γιατί κλείνω τον λογαριασμό και αν δεν έμεινα ευχαριστημένος.
-
Προς ενημέρωση, κάτι καινούργιο που είδα στο e-banking πριν από μία εβδομάδα που έκανα έμβασμα από Alpha (και η Eurobank βγάζει το ίδιο menu) σε Clydesdale είναι ότι σε ρωτάνε το σκοπό της μεταφοράς/εμβάσματος. Αν πρόκειται δηλαδή για αναψυχή/σπουδές/εργασία/κλπ. Δεν ξέρω πότε μπήκε αυτό, πάντως το Μάιο, που έκανα το τελευταίο έμβασμα, δεν υπήρχε.
Επίσης, στο λογαριασμό των πιστωτικών (citi & eurobank) βλέπω 'έξοδα συναλλάγματος' της τάξεως του 1,25% στις αγορές που έχω κάνει σε λίρες , κάτι που επίσης δεν υπήρχε μέχρι προσφάτως. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Με αγγλική visa debit, είχα όριο 250 λίρες ημερησίως, από το ταμείο έβγαζα όσα ήθελα, οκ. Πριν μερικές βδομάδες, τα έβγαλα όλα και με ρώτησαν γιατί κλείνω τον λογαριασμό και αν δεν έμεινα ευχαριστημένος.
Ναι για student account ειναι τοσο. Αν εχεις κανονικο λογαριασμο ειναι διαφορετικα τα πραγματα και αλλα τα benefits και προφανως το οριο πιο πανω. Εχω βγαλει σε cash (διοτι σπανια βγαζεις μιας και οτιδηποτε μπορεις να το πληρωσεις με τη visa debit) μεχρι και 1Κ λιρες την ιδια μερα.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
σε ρωτάνε το σκοπό της μεταφοράς/εμβάσματος. Αν πρόκειται δηλαδή για αναψυχή/σπουδές/εργασία/κλπ. Δεν ξέρω πότε μπήκε αυτό, πάντως το Μάιο, που έκανα το τελευταίο έμβασμα, δεν υπήρχε.Ναι, το παρατήρησα κι εγώ αυτό.
Πάντως έξοδα συναλλάγματος η Alpha δεν έχει, πέρα από αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.
εχει παντου ΑΤΜ δικα της (οχι πως εχει και ιδιαιτερη σημασια διοτι οτι αγγλικη καρτα και να εχεις δε χρεωνεσαι αμα πας να βγαλεις λεφτα απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας).
Ισχύει αυτό; Δηλαδή με κάρτα της ΧΥΖ, μπορώ να κάνω ανάληψη από οποιοδήποτε ΑΤΜ Link (σαν το ΔΙΑΣ είναι αυτό, να υποθέσω) χωρίς χρέωση
Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει ψάχνοντας τα τιμολόγια τους, είναι ότι 'δεν θα σας χρεώσουμε για συναλλαγές σε ΑΤΜ άλλων operators, μπορεί όμως να σας χρεώσουν αυτοί. Αν γίνει αυτό, θα εμφανιστεί προειδοποίηση πριν τη συναλλαγή.'Επίσης, υπάρχουν χρεώσεις για εισερχόμενα/εξερχόμενα εμβάσματα (μέσω ebanking) μεταξύ τοπικών τραπεζών;
Από ebanking πώς πάνε, ειδικά οι NatWest και Lloyds; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 για current account.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
σε ρωτάνε το σκοπό της μεταφοράς/εμβάσματος. Αν πρόκειται δηλαδή για αναψυχή/σπουδές/εργασία/κλπ. Δεν ξέρω πότε μπήκε αυτό, πάντως το Μάιο, που έκανα το τελευταίο έμβασμα, δεν υπήρχε.
Ναι, το παρατήρησα κι εγώ αυτό.
Πάντως έξοδα συναλλάγματος η Alpha δεν έχει, πέρα από αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.Δηλαδή οι πιστωτικές κάρτες της Alpha δεν έχουν έξοδα συναλλάγματος; Τρελή απατεωνιά από πλευράς citibank & Eurobank αν ισχύει αυτό...
εχει παντου ΑΤΜ δικα της (οχι πως εχει και ιδιαιτερη σημασια διοτι οτι αγγλικη καρτα και να εχεις δε χρεωνεσαι αμα πας να βγαλεις λεφτα απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας).
Ισχύει αυτό; Δηλαδή με κάρτα της ΧΥΖ, μπορώ να κάνω ανάληψη από οποιοδήποτε ΑΤΜ Link (σαν το ΔΙΑΣ είναι αυτό, να υποθέσω) χωρίς χρέωση
Εγώ όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει ATM που φέρει το 'link' δεν έχω χρεωθεί έξοδα. Για να μη βρεθείς όμως προ εκπλήξεως διάβασε εδώ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει ψάχνοντας τα τιμολόγια τους, είναι ότι 'δεν θα σας χρεώσουμε για συναλλαγές σε ΑΤΜ άλλων operators, μπορεί όμως να σας χρεώσουν αυτοί. Αν γίνει αυτό, θα εμφανιστεί προειδοποίηση πριν τη συναλλαγή.'Επίσης, υπάρχουν χρεώσεις για εισερχόμενα/εξερχόμενα εμβάσματα (μέσω ebanking) μεταξύ τοπικών τραπεζών;
Από ebanking πώς πάνε, ειδικά οι NatWest και Lloyds; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 για current account.
Nαι, ισχυει αυτο. Με οποιαδηποτε αγγλικη καρτα, εντος UK, δε σε χρεωνει αν πας να βγαλεις λεφτα απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας. Καμια σχεση με την παπαρια το ΔΙΑΣ...
Οσο για το 2ο που ρωτας δεν το ξερω διοτι δεν εχει χρειαστει να το δοκιμασω.Γενικως και οι 2 (ειδικα η NatWest) ειναι πολυ καλες και στο e-banking. Επισης να ξερεις οτι οι τραπεζες ειναι ανοιχτες καθημερινα απο 9 το πρωι μεχρι και μετα της 5-6 ή ωρα το απογευμα μερικες, αλλα και το σαββατο μεχρι 3 η ωρα. Βεβαια το ωραριο εξαρταται και απο το εκαστοτε καταστημα τραπεζας δεν ειναι το ιδιο ακομα και αν ειναι της ιδιας 'εταιρειας'. Το σιγουρο ειναι παντως οτι ειναι ανοιχτα το απογευμα αλλα και το σαββατο.
-
Από εσάς που έχετε natwest, ξέρετε μήπως (αν και) πόσο χρεώνει για παραλαβή εμβάσματος από Ελληνική τράπεζα μέσω ebanking;
-
Εδώ;
http://www.natwest.com/business/interna ... ments.ashxΣτο Personal Banking δεν γράφει πουθενά για εισερχόμενα/εξερχόμενα εμβάσματα εξωτερικού! Και στο demo του ebanking δίνει μόνο τη δυνατότητα για μεταφορές σε άλλους αγγλικούς λογαριασμούς (με acc # και sort #). Τίποτα για διεθνείς συναλλαγές (IBAN, BIC και SWIFT).
Μου διαφεύγει κάτι;
Επίσης, αρκετοί current accounts που προσφέρουν τράπεζες εδώ, έχουν τη προϋπόθεση να καταθέτεις κάθε μήνα τουλάχιστον 1000 λίρες. Αν κάθε μήνα στέλνω δεξιά-αριστερά (ανάμεσα στον savings και τον current) 1001 λίρες, θα είμαι πολύ Ελληνάρας;
-
Ειναι για να καταθετεις μισθο καθε μηνα αλλιως δεν τους συμφερει.
Λουδς εχω τα τελευταια χρονια καλο ειναι το ονλαιν.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειναι για να καταθετεις μισθο καθε μηνα αλλιως δεν τους συμφερει.Στα @@ το τι τους συμφέρει, κριτήριο μου είναι το τι συμφέρει εμένα!
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
....Για τις αλλες τραπεζες, ειδικα HSBC, εχω να πω τα χειροτερα οπως και για τη Barclays οποτε συνιστω αποφυγη. Η Lloyds απ' οσο ξερω δεν εχει καποιο θεμα γενικοτερα, λογικα πανω κατω σα τη NatWest παιζει να ειναι αλλα δεν εχω ασχοληθει και ποτε μαζι της οποτε εχω μια σφαιρικη αποψη.Θα ήθελες να πεις περισσότερα για την HSBC. Έχω λογαριασμούς εκεί από το 1993 και δεν είχα πρόβλημα.
Natwest θυμάμαι προτιμούσαν οι φοιτητές, ήταν πιο χαλαρή και με δωράκια αλλά θεωρούσα ότι υστερούσε.
Για την Barclays επίσης θυμάμαι ότι μου είχαν πει ότι είναι καλή για επαγγελματίες αλλά όχι για ιδιώτες.
Για τη Lloyds δεν ξέρω και τη Scotland θα την απέφευγα αυτόν τον καιρό.
Όλα αυτά βέβαια είναι παλιά και μια σκέφτομαι να ανοίξω λογαριασμό και σε άλλη τράπεζα εκεί για καλύτερη εξασφάλιση σας ακούω. Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει κάποιος (ιδιώτης) από μια τράπεζα που δεν τα κάνουν οι άλλες.... Όλες σου δίνουν κάρτες, επιτρέπουν υπερανάληψη, όλες έχουν πολλά καταστήματα, υποθέτω έχουν δυνατότητα διαχείρισης από το διαδίκτυο (εδώ ναι πρέπει να υπάρχουν διαφορές) και όλες από επιτόκια.... Τα πιο σημαντικά μάλλον είναι μαγαζί κοντά σου ανοιχτό και το Σάββατο και καλό διαδίκτυο. -
για φούσκα το κόβω Alpha Eurobank
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από εσάς που έχετε natwest, ξέρετε μήπως (αν και) πόσο χρεώνει για παραλαβή εμβάσματος από Ελληνική τράπεζα μέσω ebanking;Αν θυμάμαι καλά είναι περίπου £7-10, ακόμη και για μεγάλα ποσά.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
για φούσκα το κόβω Alpha EurobankΛογαριάζεις χωρίς τον εμίρη
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα