-
Ξεφευγουμε απο το θεμα μας,αλλα οταν μοιραζαν λεφτα απο το τοπικο νομισματοκοπειο ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.
Οταν αποφασισαμε (;) -χωρις ποτε να ερωτηθουμε- οτι θα το κλεισουμε και θα μας δανειζουν οι Γερμανοι,και μετα το 2009 αποφασισαμε(;) -χωρις ποτε να ερωτηθουμε- οτι θα μπουμε υπο αιωνια κηδεμονια με μηδενικη πιθανοτητα απεμπλοκης,ηταν μια αλλη ιστορια στην οποια ποτε δεν μας εξηγηθηκαν τα πραγματα στην κανονικη τους διασταση και ποτε δεν συναινεσαμε ως λαος.
Αλλα για να γυρισουμε στο θεμα μας,αυτη ειναι η κατασταση σημερα στην Ελλαδα,μοναδικη σε ολο τον πλανητη.
Και θα γινει χειροτερη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξεφευγουμε απο το θεμα μας,αλλα οταν μοιραζαν λεφτα απο** το τοπικο νομισματοκοπειο ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.**Αλλα για να γυρισουμε στο θεμα μας,αυτη ειναι η κατασταση σημερα στην Ελλαδα,μοναδικη σε ολο τον πλανητη.
Και θα γινει χειροτερη.τις επιδωτησεις που αφηναν τα ψηφουλακια να τις κανουν Μαμ!!! τις αφηνεις απ'εξω?? τις υποτιμησεις του εθνικου νομισματος (λογω ακριβως του δικου μας νομισματοκοποιου) επισης δεν υπολογιζεις?? τελος δες ποτε η Ελλας ειχε θετικο εμπορικο ισοζυγειο?? για να καταλαβεις τους λογους της σημερινης καταστασης... της μοναδικης οπως λες και εχεις δικιο γιατι ειχαμε και μοναδικο συστημα ελευθερης σοβιετικης οικονομιας...η κατι τετοιο τελος παντων..
-
Υποθετικο, αλλα ρεαλιστικό.
Το ζευγάρι καθηγητών σε δημόσιο σχολείο που την τελευταία δεκαετία κανει καταθέσεις σε τακτά διαστήματα που φαίνονται απο την κινηση λογαριασμού, γιατι κανει ιδιαίτερα και έχει 400Κ ενω οι φορολογικές του δηλώσεις δικαιολογούν 200Κ χωρίς να ξοδεύει τίποτα, πρέπει να πιαστεί στην αποχή του τραπεζικού συστήματος ή φταίνε οι κυβερνήσεις κλπ?Συχνές καταθέσεις μικροποσών ειναι ασυνηθης συναλλαγή, η τραπεζα πρέπει να την αναφέρει γιατι μπορεί να ειναι ιδιαίτερα, αλλα μπορεί να ειναι και τοκογλυφία και ναρκωτικά, οτιδήποτε. Δεν την απασχολεί την Τραπεζα. Η δικαιοδοσία της τράπεζας ειναι απλά να αναφέρει το μη σύνηθες γεγονός. Μετα ξεκινάει η δουλειά των άλλων.
Στην δική μου συνείδηση και ο πολιτικός και αυτός ο δάσκαλος και ο κλέφτης και αυτός που εκδίδει εικονικά τιμολόγια, η ίδια πάστα ανθρώπων ειναι, Ρεμάλια.
-
Αρα θεωρεις ρεμαλια το 80% των Ελληνων; Δεν ξερω σχεδον κανεναν καθηγητη σε δημοσιο σχολιο που δεν εχει κανει φροντιστηρια ή τουλαχιστον δεν εχει κανει μαυρη δουλεια στον πολυ ελευθερο χρονο τους. Για να μην μιλησουμε για ΕΕ, επιχειρηματιες, εφοριακους ή ακομα και τραπεζικους ή οποιοδηποτε σχεδον ιδιωτικο ή δημοςιο υπαλληλο που βριςκεται στην ευτηχη θεςη να μοιραζει μπιζνες.
-
[quote='wantone']Αρα θεωρεις ρεμαλια το 80% των Ελληνων; Δεν ξερω σχεδον κανεναν καθηγητη σε δημοσιο σχολιο που δεν εχει κανει φροντιστηρια ή τουλαχιστον δεν εχει κανει μαυρη δουλεια στον πολυ ελευθερο χρονο τους. Για να μην μιλησουμε για ΕΕ, επιχειρηματιες, εφοριακους ή ακομα και τραπεζικους ή οποιοδηποτε σχεδον ιδιωτικο ή δημοςιο υπαλληλο που βριςκεται στην ευτηχη θεςη να μοιραζει μπιζνες.[/q Δεν ξερω αν ειναι 80% τα ρεμαλια αλλα θελω να ξερω τι πιστευετε οτι ειναι σωστο. Να δηλωνουμε ολοι ολα μας τα εισοδηματα η να μην δηλωνουμε ΟΛΟΙ μας ολα μας τα εισοδηματα?
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Αρα θεωρεις ρεμαλια το 80% των Ελληνων; Δεν ξερω σχεδον κανεναν καθηγητη σε δημοσιο σχολιο που δεν εχει κανει φροντιστηρια ή τουλαχιστον δεν εχει κανει μαυρη δουλεια στον πολυ ελευθερο χρονο τους. Για να μην μιλησουμε για ΕΕ, επιχειρηματιες, εφοριακους ή ακομα και τραπεζικους ή οποιοδηποτε σχεδον ιδιωτικο ή δημοςιο υπαλληλο που βριςκεται στην ευτηχη θεςη να μοιραζει μπιζνες.[/q Δεν ξερω αν ειναι 80% τα ρεμαλια αλλα θελω να ξερω τι πιστευετε οτι ειναι σωστο. Να δηλωνουμε ολοι ολα μας τα εισοδηματα η να μην δηλωνουμε ΟΛΟΙ μας ολα μας τα εισοδηματα?
Δυσκολο να ελεγξεις δραστηριοτητες που γινονται σε σπιτια και ουτε τα ποσα απο φροντιστηρια σε σπιτια ειναι μεγαλα (επηδει ο αριθμος των μαθητων ειναι εξ ορισμου περιορισμενος σε ενα σπιτι). Στα οργανωμενα φροντιστηρια ειναι ευκολο να γινει ελεγχος. Επισης καποιος που δεχεται μια μικρη προμηθεια για καποιο συμβολαιο που εδωσε σε καποιον ειναι προφανες οτι ειναι δυσκολο να βρεθει εκτος και αν ειναι στημενο. Οταν τα ποσα ειναι μεγαλα θα φανει με ελεγχο στις καταθεσεις. Αρα καποιος που ειναι οργανωμενος σαν ΕΕ θα πρεπει να δηλωνει τα εισοδηματα του γιατι θα μπορει πιο ευκολα να ελεγθει. Ενα καθηγητης που κανει μερικες ωρες την εβδομαδα μαθημα σε 1-2 μαθητες σε σπιτι ειναι αυτονοητο οτι και να ηθελε να το δηλωσει σαν δευτερη δουλεια νομιζω απαγορευεται απο τον νομο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αρα θεωρεις ρεμαλια το 80% των Ελληνων; Δεν ξερω σχεδον κανεναν καθηγητη σε δημοσιο σχολιο που δεν εχει κανει φροντιστηρια ή τουλαχιστον δεν εχει κανει μαυρη δουλεια στον πολυ ελευθερο χρονο τους. Για να μην μιλησουμε για ΕΕ, επιχειρηματιες, εφοριακους ή ακομα και τραπεζικους ή οποιοδηποτε σχεδον ιδιωτικο ή δημοςιο υπαλληλο που βριςκεται στην ευτηχη θεςη να μοιραζει μπιζνες.Δεν θα με συγκινήσει αυτή η ερώτηση. Μετα απο τόσα χρονια ναι θεωρώ το 80% των συμπολιτών μου ρεμάλια που δεν σέβεται ο ενας τον άλλο. Το μόνο που με κανει λίγο να είμαι πιο εγκρατης ειναι ότι αυτο όλο το μαύρο χρήμα σε ενα βαθμό ανακυκλωνεται μέσα στην αγορά και κάπου αλυσιδωτά μπορεί και να με οφελει λίγο.
Σε μια τυπική συζήτηση θα δεις και θα ακούσεις (γιατι στην Ελλαδα τις λαμογιές μας τις διαφημίζουμε κιόλας στον άλλο κατάμουτρα, βρίζοντας και το κ@λ@κρατος...... Τα λέω στα ίσια σε αρκετούς με αποτέλεσμα να είμαι ο γραφικός και να απομονώνομαι σιγά σιγα απο μερικούς),
Αστυνομικό να σου λέει για εξτραδακι φυλάω και το σπιτι κάποιου μέσα απο το αμάξι μου.
Τον άλλο να έχει κανει πυλωτη και δώμα δυαρακια να τα νοικιάζει μαύρα με παροχή ρεύματος απο το σπιτι του και να σου λέει τον πόνο του πως θα ρίξει την υψηλή κλίμακα κατανάλωση της ΔΕΗ στους ενοικιαστές.
Τον ιδιωτικό υπάλληλο να σου λέει πουλάω και το λάδι μου σε τενεκεδες άμα θέλεις.
Την άλλη κυρία να φτιάχνει σπιτικά γλυκά και να τα πουλάει, την άλλη κοσμήματα στο σαλόνι, την κομμωτρια να κυκλοφορεί με το βαλιτσάκι της, τον υπάλληλο της μαρίνας να προμηθεύει σκάφη με αναλώσιμα, τον άλλο να διακινεί τουρίστες κλπ με το ΙΧ, τον οδηγό του ΚΤΕΛ να διακινεί φακέλους και λεφτα, ο υδραυλικούς δεν έχει καν έναρξη, ο αποφραξεις σου λέει την ξέχασα, ο ασανσέρτζης έρχεται με την απόδειξη είσπραξης και όχι ΑΠΥ, παντού, παντού, παντού, παντού, παντού τα ίδια.Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ειναι στο DNA μας και δεν σκεφτόμαστε ποτέ μακροπρόθεσμα.
Χρειάζεται γενικό reset, αλλιώς δεν σώζεται. Κατάργηση κυκλοφοριας μετρητών ΙΜΟ θα ήταν λύση.
Μέχρι τότε οι κάποιοι γνωστοί άγνωστοι θα πληρώνουν φόρους και τα ρεμάλια κοντόφθαλμα θα απολαμβάνουν τα λεφτα του διπλανού κραζοντας το σύστημα ότι δεν έχει παιδεία, υγεία, ασφαλεια κλπ. -
Συγνωμη, 80 ειπα; Καντο καλυτερα 90%. Μια μεγαλη διαφορα της Ελλαδας σε σχεση με δυτικες χωρες ειναι οτι αυτοι που το κανουν το διαφημηζουν σαν κατόρθωμα και γενικα ειναι αποδεκτο απο την κοινωνια. Σε αλλες χωρες κρατανε χαμηλο προφιλ.
Δεν θα μου κανει εντυπωση αν μαλωνεις σε καθημερινη βαση!
-
5 ευρώ προμήθεια για εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού χρεώνει η HSBC!! Δεν είμαστε καλά....
-
Αν και δεν είμαι πολύ υπερ της χρήσης της , η πιστωτική είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις. Ψάχνω να βγάλω μια πιστωτική, credit card κανονική όχι τις προπληρωμένες ή αναλήψεων(κάρτες ΑΤΜ που έχουμε όλοι) και χρησιμοποιούμε στο σούπερ μάρκετ κλπ.
Ο λόγος είναι ότι έχω αντιμετωπίσει κάμποσες φορές πρόβλημα με τις κρατήσεις μέσω booking γιατί τα ξενοδοχεία ναι μεν δεν έχουν έξοδα κράτησης ή προπληρωμή, αλλά δεν αναγνωρίζουν την κανονική κάρτα αναλήψεων παρόλο που πάνω έχει το σηματάκι visa ή mastercard κλπ(εννοείται ότι υπάρχει επαρκές υπόλοιπο μέσα,οι ξενοδόχοι όμως δεν μπορούν να το δούν)
Οπότε πρέπει να έχω μια πιστωτική.Η οποία όμως μετά απο κάθε χρήση θα κλείνει το υπόλοιπό της με μετρητά, οπότε δεν με ενδιαφέρει τι επιτόκιο θα έχει μιας και δεν πρόκειται να μείνει ανοιχτή. Ερωτώ λοιπόν εαν γνωρίζει κάποιος ή χρησιμοποιεί ήδη , υπάρχει ανέξοδη πιστωτική κάρτα; Χωρίς ετήσια έξοδα ή άλλες κρυφές χρεώσεις;
Πχ Κάρτα με όριο 300€ , κάνεις ενοικίαση αυτοκινήτου, χρεώνεται 100€.Γυρνάς απο το ταξίδι,πας στη τράπεζα και βάζεις τα 100€ στην πιστωτική και τέλος. Να μην έχει δηλαδή ετήσια εξόδα ή έξοδα συναλλαγής κλπ
-
Οι περισσότερες τράπεζες δίνουν κάρτα χωρίς συνδρομή. Τους το ζητάς, του πιέζεις και στη δίνουν.
Πήγαινε στην τράπεζα με την οποία εχεις τη μισθοδοσία σου.
Sent from a mobile device
-
http://www.moneyonline.gr/site/CreditCa ... h?reason=1
-
Thanks Scotch
Αν και λίγο παλιά τα δεδομένα της λίστας(με τις συγχωνευσεις που έχουν γίνει..) αποτελλεί μια καλή βασή για να συνεχίσω το ψάξιμο -
Υπαρχει πιστωτικη καρτα που να σου δινει πιστωση ενα μηνα χωρις τοκο? ειχα μια τετοια οταν ημουν φοιτητης, στη nova bank αν θυμαμαι καλα. Σιγα τα ωα θα μου πειτε αν ειναι να πληρωθει κατι ολοκληρο το ποσο με λιγη χρονοκαθυστερηση, αλλα μερικες φορες μπορει και να βοηθαει καπου. Χωρις συνδρομη εννοειτε.
-
πλεον ανέξοδες κάρτες για πάντα δεν νομίζω να δινει κάποια τράπεζα.Αν παρολα αυτά βρεις αν θυμηθείς ενημερωσε.
-
Technovisa από Αττικα αλλά μόνο για μηχανικούς.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
πλεον ανέξοδες κάρτες για πάντα δεν νομίζω να δινει κάποια τράπεζα.Αν παρολα αυτά βρεις αν θυμηθείς ενημερωσε.http://www.moneyonline.gr/site/CreditCa ... ch#results
και βάλε τράπεζα alpha bank .
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Υπαρχει πιστωτικη καρτα που να σου δινει πιστωση ενα μηνα χωρις τοκο? ειχα μια τετοια οταν ημουν φοιτητης, στη nova bank αν θυμαμαι καλα. Σιγα τα ωα θα μου πειτε αν ειναι να πληρωθει κατι ολοκληρο το ποσο με λιγη χρονοκαθυστερηση, αλλα μερικες φορες μπορει και να βοηθαει καπου. Χωρις συνδρομη εννοειτε.Όλες οι πιστωτικές έτσι λειτουργούν, για τις αγορές που κάνεις.
Πχ. ο λογαριασμός εκδίδεται 1η του μηνός και πληρώνεται 15. Αν κάνεις μια αγορά μεταξύ 2-30 Αυγούστου, αυτή θα βγει στο λογαριασμό της 1ης Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να πληρωθεί 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα είναι άτοκα. Η διαφορά είναι αν κάνεις ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ με την πιστωτική, οπότε οι τόκοι θα αρχίσουν να τρέχουν από εκείνη τη μέρα (και συχνά με μεγαλύτερο επιτόκιο).
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
πλεον ανέξοδες κάρτες για πάντα δεν νομίζω να δινει κάποια τράπεζα.Αν παρολα αυτά βρεις αν θυμηθείς ενημερωσε.
http://www.moneyonline.gr/site/CreditCa ... ch#results
και βάλε τράπεζα alpha bank .
σε όλες της τις κάρτες η δωρεάν συνδρομή είναι για το πρώτο έτος πάτα το λινκ να σε παει στο site της τράπεζας
-
Η Alpha Bank ζηταει 60€ για αναζητηση παλαιου αντιγραφου καταθεσης (2010).
Εν ετει 2014 ... με τα μπουρδελοσυστηματα τους σε εσωτερικο δικτυο και τη μηχανογραφηση που υπαρχει...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα