-
GeoKy η τράπεζα σου λέει επίσημα ότι δεν υπάρχει πια (αν υπήρχε ποτέ) το τραπεζικό απόρρητό σου.
Τα προσωπικά σου δεδομένα έχουν φτάσει ήδη σε πολλά (και άγνωστα σε εσένα) χέρια. Δεν περιορίστηκαν μέσα στον όμιλο (ποιον;) και στην εισπρακτική εταιρία. Η επιστολή με την οποία θα ζητάς να μην χρησιμοποιηθούν σίγουρα μπορεί να είναι και χειρόγραφη - οπωσδήποτε ενυπόγραφη.
Η δική μου απορία είναι τι θα γίνει μετά την επιστολή σου. Τα δεδομένα σου δεν θα χρησιμοποιηθούν; Αυτοί που τα έχουν ήδη στην κατοχή τους θα αναγκαστούν να τα ξεχάσουν; Πώς θα γίνει αυτό; Πώς μπορεί η τράπεζα να σε διαβεβαιώσει; Αν σου στείλουν απάντηση που να λέει ότι διαγράφηκαν όλα τα στοιχεία σου θα την πιστέψεις; Αν σου βάλει 'κουρτίνα' στον Τειρεσία; -
Μαλλον η επιστολη λεει οτι η συμφωνια εκλεισε στις 28/6 αλλα τα στοιχεια να σταλουν μετα τις διαδικασιες του Geoky, εξαρταται δηλαδη απο το αν στειλει η οχι αυτο που του ζητανε.
Βεβαια πιστευω οτι σε 100 ατομα να το εχουν στειλει αυτο μονο 4-5 θα κατσουν να το διαβασουν προσεκτικα, οι υπολοιποι θα διαβασουν τη πρωτη προταση και θα πουν 'Μαλακιες των τραπεζων' και μετα σκισιμο -> σκουπιδια.
Απο την αλλη ομως και το χαρτι να στειλεις οτι δεν επιθυμεις δεν ειμαι σιγουρος οτι θα σε ακουσουν.Τελοσπαντων τα στοιχεια δινονται παντου ανα πασα στιγμη εχω την εντυπωση οποτε δεν με πολυαπασχολει...
Εδω εχουν αρχισει και περνουν στο κινητο τηλεφωνα και ρωτανε αν θελουμε αλλη συνδεση για το σπιτι μας...
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Γι' αυτό πάντα έλεγα να τσεκάρετε στις συμβάσεις τον όρο ότι δεν θέλετε να γίνεται επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεν συμφωνείτε με προωθητικές ενέργειες.
Αν το έχετε κάνει και παρόλα αυτά έστειλαν την επιστολή είναι καραπαράνομη ενέργεια. Το ίδιο και αν αποδεχθεί πως έγινε παρά τη θέλησή σας και ενώ τους είπατε πως αρνείστε να μιλήσετε με ΜΗ επίσημο εκπρόσωπο της τράπεζας. Η αρχή προστασίας δεδομένων έχει επιβάλλει με αυτό το σκεπτικό ουκ ολίγα πρόστιμα... Δεν είναι δύσκολο να βρείτε τις αποφάσεις.
-
Κι αν σου πει 'ή το υπογράφεις ή δεν συνεργαζόμαστε'????????????
Όποιος ειν' έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
-
στις εταιρείες είσπραξης πάει μια λίστα μόνο με όσους χρωστάνε και όχι όλο το πελατολόγιο. έχω δουλέψει σε τέτοια εταιρεία. ας ήσουν εντάξει λοιπόν με τις πληρωμές σου να μη σε απασχολούν. τι διαφορά δλδ έχει απ'το να σ'ενοχλεί ο Κώστας που δουλεύει στην τράπεζα ή ο Γιώργος που δουλεύει ΓΙΑ την τράπεζα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κι αν σου πει 'ή το υπογράφεις ή δεν συνεργαζόμαστε'????????????Όποιος ειν' έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
Λες να τα γράφω έξω απ' το χορό...?
Ποτέ δεν τους έχω δώσει τέτοιες εξουσιοδοτήσεις (και άλλα γνωστά μου πρόσωπα επιχειρηματίες) και πάντα κωλοτούμπες έκαναν.
Σορρυ αλλά σε πουτάνες πρέπει να συμπεριφέρεσαι και ανάλογα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
στις εταιρείες είσπραξης πάει μια λίστα μόνο με όσους χρωστάνε και όχι όλο το πελατολόγιο. έχω δουλέψει σε τέτοια εταιρεία. ας ήσουν εντάξει λοιπόν με τις πληρωμές σου να μη σε απασχολούν. τι διαφορά δλδ έχει απ'το να σ'ενοχλεί ο Κώστας που δουλεύει στην τράπεζα ή ο Γιώργος που δουλεύει ΓΙΑ την τράπεζα.dmitspan δεν έχεις καταλάβει. Πλέον καλούν άτομα απλά 1-2 μέρες να έχουν καθυστερήσει κάποια πληρωμή.
Μετά πάνε αυτοί και λένε στην τράπεζα πως επειδή επικοινώνησαν μαζί με τον πελάτη, αυτός έκανε τη κατάθεση και τσεπώνουν την προμήθεια. Ενώ ο πελάτης το έχει κάνει αυτοβούλως και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την επικοινωνία.
Επίσης, δεν έχουν μόνο το ονοματεπώνυμο. Έχουν τα πλήρη στοιχεία σου, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση ακόμα και το ΑΦΜ. Το να έχουν πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία άτομα που ΔΕΝ είναι τραπεζικοί αλλά ο κάθε τυχάρπαστος κάθε άλλο παρά νόμιμο είναι.
-
Αν θελω να βαλω χρηματα στην prepaid της Κυπρου θα πρεπει να χω και την καρτα μαζι μου???
-
Διαβαζω σχετικα με εμβασματα απο e-banking ελληνικης τραπεζας
σε μια αλλη, χωρας της ΕΕ.
Λεει οτι χρειαζεται ΙΒΑΝ & BIC απο την ξενη τραπεζα. Τι ακριβως ειναι αυτα ;
Και επισης, πως λεγεται μια χρεωστικη καρτα στο εξωτερικο (δηλ. πως θα την ζητησω απο την τραπεζα) ; -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Διαβαζω σχετικα με εμβασματα απο e-banking ελληνικης τραπεζας
σε μια αλλη, χωρας της ΕΕ.
Λεει οτι χρειαζεται ΙΒΑΝ & BIC απο την ξενη τραπεζα. Τι ακριβως ειναι αυτα ;
Και επισης, πως λεγεται μια χρεωστικη καρτα στο εξωτερικο (δηλ. πως θα την ζητησω απο την τραπεζα) ;http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... unt_Number
Debit card - Carte de débit - Tarjeta de débito
-
Συνήθως μέσα από τη σελίδα του e-banking έχει links για να σου εξηγεί τι είναι και πού τα βρίσκεις αυτά.
-
Στο σημειο εκεινο δεν ειχα βρει.
Κατι αλλο : οταν ειμαι εξω, πρεπει να εχω μαζι μου οτιδηποτε χειροπιαστο απο την εδω τραπεζα (χαρτια, βιβλιαρια, καρτα κλπ) ;muchas gracias koutsan
-
Στο σημειο εκεινο δεν ειχα βρει.
Κατι αλλο : οταν ειμαι εξω, πρεπει να εχω μαζι μου οτιδηποτε χειροπιαστο απο την εδω τραπεζα (χαρτια, βιβλιαρια, καρτα κλπ) ;muchas gracias koutsan
Για να λάβεις έμβασμα; Αρκεί φαντάζομαι διαβατήριο ή ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) και κάτι που να πιστοποιεί ότι ο λογαριασμός στον οποίο έχει πιστωθεί το έμβασμα είναι δικός σου (bank statement, βιβλιάριο, κοκ).
-
λαθος δικο μου. Εφοσον θα στελνω εμβασμα ηλεκτρονικα, δεν εχει σημασια ποιος το στελνει, εγω απλα απο κει θα το λαμβανω με δικο μου λογαριασμο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αν θελω να βαλω χρηματα στην prepaid της Κυπρου θα πρεπει να χω και την καρτα μαζι μου???Όχι απαράιτητα.
-
Μονο το βιβλιαριο.
-
Μονο το βιβλιαριο.Το βιβλιάριο δεν σχετίζεται με την prepaid. Τίποτα δε χρειάζεται να κρατάει, να θυμάται μόνο το όνομά του και τη διεύθυνσή του για να μπορέσουν να βρουν οι υπάλληλοι της τράπεζας γρήγορα τον αριθμό της κάρτας του.
-
Δεν ξερω γενικα, εγω δεν μπορω να βαλω χωρις αυτο. Εκει τυπωνεται η συναλλαγη.
-
Δεν ξερω γενικα, εγω δεν μπορω να βαλω χωρις αυτο. Εκει τυπωνεται η συναλλαγη.Eπαναλαμβάνω πως η prepaid δεν σχετίζεται με τον όποιο άλλο λογαριασμό διατηρείς στην τράπεζα. Μπορεί κάποιος δηλαδή πέρα της prepaid κάρτας να μην του έχει παρασχεθεί καμία άλλη διευκόλυνση από την τράπεζα, να πηγαίνει ο ίδιος στο εκάστοτε ταμείο και να ζητά να καταθέσει χρήματα στην κάρτα του.
Εσύ μπορεί να ζητάς να σου μεταφέρουν από τον λογαριασμό σου τα χρήματα στην prepaid και γι' αυτό να θέλεις το βιβλιάριο (που και σε αυτή τη περίπτωση και πάλι δεν είναι απαραίτητο) ώστε να καταγράφεται κάπου η κίνηση πέρα από το αντίγραφο των αναληπτήριο/καταθετήριο. -
εκ νεου απορια :
φιλος, μιλησε με εθνικη και του ειπαν οτι βολικος τροπος ειναι δημιουργια λογιαριασμου απο δω
και με μια καρτα που θα παρει, αναληψη απο οποιοδηποτε τραπεζα της ξενης χωρας. Η προμηθεια, μικρη.
Μοιαζει αρκετα καλυτερο αυτου που θα 'κανα. Ισχυει το παραπανω ;
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα