-
Μήπως δεν μιλάμε καν για χρήματα, με την...κλασική έννοια;;
-
Είναι δυνατόν να δανειοδοτηθώ για την αγορά ενός αγροτεμαχίου υπό την παρούσα κατάσταση; Δεν μιλάω για μεγάλο ποσό, 8000-10.000 €. Θα δεχτεί η τράπεζα να το υποθηκεύσει ώστε να προχωρήσω σε αγορά; Το εκκαθαριστικό μου είναι πάνω απ' το ποσά που αναφέρω.
-
Ναι, αβέρτα. Τα νούμερα είναι φαιδρά.
-
Μerci beaucoup! Αύριο θα τους επισκεφθώ και θα δούμε...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ναι ε? ενδιαφερον αν το θυμηθώ αυριο θα περασω να ρωτησω
Μην πάς , έχουν 'γλαρόσουπα' !!!
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει.
@ mousatos : Απο χθές που το διάβασα, ειχα μεγάλες αμφιβολίες και πίστευα ότι ο φίλος/συνάδελφος σου το είδε στον ύπνο του το συγκεκριμένο έγγραφο. Αν θέλει βέβαια σου το δείχνει και μας το επαληθεύεις.
Στο προκείμενο :
Εγώ πάντως , παρά το γεγονός ότι αισθανόμουν 'γελοίος', αλλά για να επιβεβαιώσω την αλήθεια του πράγματος και για να μην έχω 'τύψεις' ότι ειμαι ανακριβής, τελικά έκανα την ερώτηση σε 2 υποκαταστήματα των Αθηνών, για να αποκλείσω και την περίπτωση 'άγνοιας' κάποιου υπαλλήλου, καθόσον είμαι και καταθέτης στην συγκεκριμένη τράπεζα.
Αποτέλεσμα : Ειδα στον ύπνο μου τον Μ. Αλέξανδρο και μου είπε ότι θα γίνω ο διαδοχός του !!!
Καλημέρα σας!εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... πολύ υπερβολικό ακούγεται... κ το ατομο που το ειπε ειναι σοβαρό... θα το επαληθεύσω...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... πολύ υπερβολικό ακούγεται... κ το ατομο που το ειπε ειναι σοβαρό... θα το επαληθεύσω...
σιγά μη σου φτιάχνουν και πίτες κιόλας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... πολύ υπερβολικό ακούγεται... κ το ατομο που το ειπε ειναι σοβαρό... θα το επαληθεύσω...
Μπουγάτσες όμως;
-
κ εγώ αυτό σκέφτηκα
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει.τα ασφαλίζει η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι το ποσο τον 50000 λιρών αγγλίας.το γραφή το συμβόλαιο σου
-
Αν δινει 14% τοτε να τρεξουμε να σηκωσουμε τα λεφτα μας γιατι το λουκετο ειναι κοντα!
Αν παλι καποιος διευθυντης καταστηματος του δινει 14% στα λογια και χωρις σαφή χαρτια,τοτε απλα τον δουλευει και πιθανως να τα χασει και ολα. -
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... πολύ υπερβολικό ακούγεται... κ το ατομο που το ειπε ειναι σοβαρό... θα το επαληθεύσω...14%; Νο no no no no, τρομερό ψέμα.
Σκέψου πως οι ελληνικές τράπεζες ή μάλλον ορισμένες από αυτές έχουν μεγάλη ανάγκη ρευστότητας αυτή τη στιγμή (περισσότερο από όσο έχουν οι κυπριακές) και πάλι τα επιτόκια που δίνουν οριακά ξεπερνούν το 5% ή έστω και με διαπραγμάτευση να φτάσουν το 6,5%. Η τράπεζα που θα χορηγεί 14% τις καταθέσεις της με τι επιτόκιο θα λογίζει τα ποσά που χρηματοδοτεί στη συνέχεια; 20+%;Και με τη λογική δηλαδή να το πάρεις δεν στέκει. Μήπως κάτι άλλο ήθελε να πει αυτός που σου το μετέφερε ή λανθασμένα του το μετέφεραν και αυτού;
-
To Παρακαταθηκών και Δανείων έδινε πριν από λίγες ημέρες 4,55% καθαρό για ποσά πάνω από 5.000 ευρώ. Το 14% μου ακούγεται για μεγάλο ερπετό.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To Παρακαταθηκών και Δανείων έδινε πριν από λίγες ημέρες 4,55% καθαρό για ποσά πάνω από 5.000 ευρώ. Το 14% μου ακούγεται για μεγάλο ερπετό.Τώρα που το σκέφτομαι ίσως έχει κάποια βάση...
Ίσως να ισχύει μόνο σε περίπτωση που η προθεσμιακή κατάθεση συνδυάζεται με παράλληλη επένδυση σε παράγωγα πχ. Τότε ναι, αν το σημαντικά μικρότερο ποσοστό του ποσού που συνολικά διαθέτει ο πελάτης κατατεθεί προθεσμιακά και το λοιπό σε παράγωγα, η οποιαδήποτε τράπεζα (ακόμη και ελληνική) θα είναι σε θέση να δώσει ένας τέτοιας τάξεως ποσοστό επιτοκίου.
Και πάλι όμως, οι τόκοι που θα προκύπτουν από το 14% ή το οποιοδήποτε τέτοιας τάξης ποσοστό θα υπολογίζονται βάσει του ποσού που έχει κατατεθεί προθεσμιακά και όχι βάσει του συνολικού ποσού της επένδυσης και επίσης υπάρχει πλέον ρίσκο. Γι' αυτό και θα δίνεται τέτοιο επιτόκιο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχει κάνει προθεσμιακή κατάθεση ένας συνάδελφος στην τράπεζα Κύπρου εδώ στην Ελλάδα και του έδωσαν λέει έγγραφο με το οποίο του εγγυώνται οτι σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας η κατάθεσή του δεν κινδυνεύει.
Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου , άτομο σοβαρό ,ματσωμένο και δικτυωμένο . Προφανώς η διευκόλυνση δεν είναι για τον κάθε τυχαίο.
Τον επισκέπτομαι 1-2 φορές το μήνα στο γραφείο του και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν συζητάμε και για τέτοια θέματα. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά θα τον ξαναρωτήσω.Εγώ και πάλι για προθεσμιακή κατάθεση θα πώ
ας είναι και ο πρόεδρος της Τράπεζας της ίδιας
50,000 η εγγύηση του Κράτους στην Κύπρο και 100,000 στην Ελλάδα.
Αν σκάσει και δεν σκάσει και το Κράτος το ίδιο λεπτό θα μπει σε μια ωραία σειρά με συνταξιούχους για εφαπαξ, προμηθευτές δημοσίου, στην ελλάδα υπαλλήλους πρώην ΟΑ κλπ κλπ και θα τα πάααρει κάαααΠΟΤΕ -
εγώ τελευταίως άκουσα πως η Μαρφιν κύπρου δίνει 14% για προθεσμιακο ετήσιο... ...
σιγά μη σου φτιάχνουν και πίτες κιόλας :lol:
Αραβικές, γεμισμένες με σεφταλιές και κόλιανδρο!....
Λοιπόν, ΚΑΜΜΙΑ απο τις 'μεγάλες' τράπεζες, δεν δίνει πανω απο 4% για τρίμηνο-τετράμηνο-εξάμηνο-χρόνο.
Η Κύπρου συγκεκριμένα (αν υποθέσουμε οτι ανήκει στις μεγάλες) για τις προθεσμιακές καταθέσεις, δίνει απο τα μεγαλύτερα επιτόκια, ήτοι 4,15% σε τρίμηνη, 4% σε εξάμηνη και 3,8% σε ετήσια και αυτά για ποσά > 100.000€.
Η Aspis Bank ειναι η μόνη που δίνει περίπου 4,5 μέχρι 5% για αντίστοιχες προθεσμιακές καταθέσεις και κάποιες ακόμα μικρότερες τράπεζες και απο αυτήν (πχ Attica Bank), δίνουν περίπου τα ίδια επιτόκια και μέχρι +0,3% παραπάνω, πάντα για πολύ μεγάλες καταθέσεις.
Αλλά απο πέρσυ τέτοια εποχή, που ενώ ειχα τα χρήματά μου στην Aspis έφαγα την ντουφεκιά της ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (σε 3 αυτοκίνητα), όπου φύγει-φύγει, σαν λαγός....
Εdit: Προσοχή σε κάτι διαφημίσεις 8-10% επιτόκιο. Δινουν πχ: 1% τον πρώτο μήνα 2% τον δεύτερο κοκ και μόνο στον τελευταίο μήνα δίνουν το 8 ή το 10%, με αποτέλεσμα ο ΜΟ να ειναι στο χρόνο 4% περίπου max! .. .. -
Για επιτόκια τραπεζών εδώ:
http://www.tsig.gr/lang-el/banks/fixed-depositsείναι αξιόπιστο site ,έχει αναφερθεί και σε άλλο thread αλλά βλέπω οτι αρκετοί το αγνοούν.
Και για σύγκριση μπορούμε να δούμε τα επιτόκια που ίσχυαν στις 13-2-2010 εδώ:
http://trapezikaproionta.gr/index.php?o ... &Itemid=71 -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εdit: Προσοχή σε κάτι διαφημίσεις 8-10% επιτόκιο. Δινουν πχ: 1% τον πρώτο μήνα 2% τον δεύτερο κοκ και μόνο στον τελευταίο μήνα δίνουν το 8 ή το 10%, με αποτέλεσμα ο ΜΟ να ειναι στο χρόνο 4% περίπου max! .. ..Είναι το γνωστό τρικ που κάνουν με το κλιμακωτό επιτόκιο και πετάνε μετά τη διαφήμιση έως 10%
Ίσως στην περίπτωση που αναφέρθηκε με 14% εννοούσε τον τελευταίο μήνα με τη μέση απόδοση να είναι ασφαλώς πολύ πιο κάτω.
Και ένα σχετικό άρθρο από την ημερησία:
Προθεσμιακές καταθέσεις: Αλμα επιτοκίων και προσφορές με 10%
Με υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, οι τράπεζες προσπαθούν να να συγκρατήσουν τη διαρροή των αποταμιεύσεων, καθώς από την αρχή του χρόνου οι καταθέτες απέσυραν περί τα 25δισ ευρώ.
Η αιμορραγία στα υπόλοιπα των καταθέσεων και ο φόβος ότι αυτή θα συνεχιστεί καθώς πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα «τρώνε από τα έτοιμα», έχει διατηρήσει τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας σε υψηλά επίπεδα.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα επιτόκια στους προθεσμιακούς λογαριασμούς είναι αυξημένα μέχρι και 2 μονάδες σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο -που είχαμε μία τάση αποκλιμάκωσης στα επιτόκια-, για να σταματήσουν οι αναλήψεις.
Επίσης οι τραπεζίτες προς το παρόν έχουν αναθεωρήσει την απόφαση τους να πάνε σε σταδιακή μείωση των επιτοκίων στις καταθέσεις προθεσμίας, όπως ήταν η τάση στις αρχές του καλοκαιριού και εξακολουθούν τις προσφορές.
Το μέσο επιτόκιο στις καταθέσεις προθεσμίας, διαμορφώνεται στα επίπεδα του 4% με 4,5%, ενώ υπάρχουν και προσφορές μέχρι και 10%.
Το «βαρόμετρο» των εξελίξεων είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που δίνει τον τόνο της αγοράς, και μετά τη μείωση του Ιουλίου αύξησε και πάλι το επιτόκιο στους λογαριασμούς προθεσμίας στο 4,65% (12μηνη κατάθεση για ποσά από 5.000 ευρώ).
Η Millennium Bank για την επέτειο των 10 χρόνων της προσφέρει επιτόκιο που φτάνει στο 10% στην 10μηνη προθεσμιακή της κατάθεση. Συγκεκριμένα για ποσό 10.000 ευρώ το επιτόκιο τους 9 μήνες είναι 3,75% και τον τελευταίο μήνα 10% με τελική απόδοση 3,95%.
Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει επιτόκια προθεσμίας στα επίπεδα του 3% ενώ κληρώνει κάθε χρόνο 1εκ. Ευρώ/
Η Eurobank στον κλιμακωτό τρίμηνο προθεσμιακό λογαριασμό Step Up, προσφέρει επιτόκιο -στα επίπεδα του 3%- που αυξάνεται μήνα με μήνα.
Η Τράπεζα Κύπρου στην κατάθεση προθεσμίας 3 Plus 3 (δύο συνεχόμενα τρίμηνα) προσφέρει επιτόκιο 1,5% το πρώτο τρίμηνο και 4,5% το δεύτερο τρίμηνο.
Η Alpha Bank στην ετήσια προθεσμιακή κατάθεση Alpha Μηνιαία Πρόοδος (ποσό 30.000 ευρώ), το επιτόκιο ξεκινά από το 2,75% και φτάνει μέχρι 3,85% (ετήσια απόδοση 3,3%).
Η Αγροτική Τράπεζα προσφέρει την κατάθεση προθεσμίας «αυξάνω», με επιτόκιο που ξεκινά από το 1,7% και φτάνει στο 3,4% (για ποσά από 10.000 ευρώ).
Η Attica Bank, στην κατάθεση Attica plus, προσφέρει επιτόκιο μέχρι 4,8% για ποσά από 20.000 ευρώ και στην ATTICA ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως 4%, ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια (για ποσά από 30.000 ευρώ).
Η Γενική Τράπεζα στις προθεσμιακές καταθέσεις -στο συνδυασμό 3μηνης και 12μηνης κατάθεσης- προσφέρει αντίστοιχα επιτόκια 5,5% και 4,5%.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στον λογαριασμό προθεσμίας «Ανεβαίνω» με διάρκεια 15 μήνες και για ποσά 50.000 ευρώ, προσφέρει επιτόκιο που ξεκινά από το 1,4% και κορυφώνεται στο 6%.
Στην Εθνική Τράπεζα το ύψος των επιτοκίων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς, διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης.
Ο λογαριασμός προθεσμίας 12 μηνών Marfin Egnatia Bank, έχει επιτόκιο 3,75%
Επιτόκιο που σταδιακά αυξάνεται στο 5% προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα στον λογαριασμό προθεσμίας Υπερέχω, διάρκειας 12, 18 ή 24 μηνών για ποσά από 50.000 ευρώ.
Η FBBank στον προθεσμιακό λογαριασμό PLUS BONUS, διάρκειας τεσσάρων τριμήνων, προσφέρει επιτόκιο 4,5% για κάθε τρίμηνο +τους τόκους 3 μηνών και η συνολική ετήσια απόδοση να διαμορφώνεται στο 5,7% (για ποσά από 20.000 ευρώ).
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=58305147 -
Ρε παλικάρια μια ερώτηση.
Εχω παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα ότι η ελάχιστη καταβολή στις κάρτες μου έχει ανέβει άρδην προς τα πάνω.
Παίζει τίποτα γενικότερα; -
λέω να βγάλω πιστωτική κάρτα, κυρίως για υπερανάληψη άντε και καμιά αγορά. είμαι συνεπής στη πληρωμή των δόσεών μου.
eurobank και alpha που κοιτάω έχω ψιλοχαθεί μεταξύ visa, mastercard, american express και προνομίων που δίνουν. όλες πάνω κάτω το ίδιο επιτόκιο, συνδρομή δωρεάν για πάντα κλπ κλπ
τι να επιλέξω ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λέω να βγάλω πιστωτική κάρτα, κυρίως για υπερανάληψηAν θες μετρητα, καλυτερα να βγαλεις ενα δανειο. Οι τοκοι της πιστωτικης θα σε τσακισουν...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα