-
Με τα νομίσματα γίνεται μπέρδεμα. Εγώ είχα δώσει αντί για 2 ευρω 2 λίρες (και αυτές σχεδόν ίδιες είναι) στα διόδια. Το κατάλαβε και μου το έδωσε πίσω. Ευτυχώς γιατί θα με έβαζε μέσα.
-
δεν ήθελες να ελέγξεις τον υπάλληλο δλδ;
-
Εννοώ αν τα παίρνουν κερματοδέκτες γενικά (τηλέφωνα, παρκόμετρα, κεφέδες-αναψυκτικά κλπ). Το βάρος παίζει το ρόλο του.
ΥΓ Στην Αγγλία σαν φοιτητής στα τέλη των 80s, ρίχναμε στα τηλέφωνα τάλιρα (5 δρχ), αντί για 20πένα (65δρχ). Μόνο τέτοιο κέρδος βλέπω. Οι 2 τούρκικες λίρες είναι περίπου 0,90€ άρα αν το δίνεις για 2ευρω έχεις 1,10€ κέρδος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Άσχετο/σχετικό στο σουπερμάρκετ προσπαθησε η υπάλληλος να μου πασάρει ιταλική λιρέττα για δίευρω. Μου είχε ξανασυμβεί το 2002.
Υπαρχουν ως και πλαστα διευρα.Οχι Λιρετα ή Λεβα ή Τουρκικη λιρα που μοιαζουν και μπορεις να μπερδευτεις.
Δεν εχω ακουσει να υπαρχουν πλαστα κερματα,δεν συμφερει οικονομικα κατι τετοιο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Άσχετο/σχετικό στο σουπερμάρκετ προσπαθησε η υπάλληλος να μου πασάρει ιταλική λιρέττα για δίευρω. Μου είχε ξανασυμβεί το 2002.
Υπαρχουν ως και πλαστα διευρα.Οχι Λιρετα ή Λεβα ή Τουρκικη λιρα που μοιαζουν και μπορεις να μπερδευτεις.
Yπαρχουν ,ρωτα σε κεντρικο ταμειο τραπεζας.
-
Εάν το νόμισμα είναι χτυπημένο ή κομμένο έστω και λίγο στην άκρη, το μηχάνημα καταμέτρησης δεν το αναγνωρίζει και το βγάζει κίβδηλο. Κι εδώ αναγκαστικά στο πηγαίνεις στη ΤτΕ.
Και σχετικά με αυτό που έλεγε ο Bill
http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... rtid=24731 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Yπαρχουν ,ρωτα σε κεντρικο ταμειο τραπεζας.
-
Είχα καταθέσει μια φορά 1.000 ευρώ στην Εθνική, μέσα στα οποία βρέθηκε ένα πλαστό 50ρικο, χωρίς να το ξέρω βέβαια. Ο ταμίας το πήγε στο διευθυντή, το τρύπησαν με το διακορευτή και μου το έδωσαν πίσω. Μια κυράτσα είπε να καλέσει την αστυνομία αλλά ο διευθυντής τη γείωσε. Αν τώρα στη θέση μου ήταν καμιά πιο ύποπτη φάτσα πολύ πιθανό να καλούσαν την αστυνομία και να το έψαχναν περισσότερο το θέμα, αλλά άντε να αποδείξεις ότι ο άλλος το ήξερε.
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Είχα καταθέσει μια φορά 1.000 ευρώ στην Εθνική, μέσα στα οποία βρέθηκε ένα πλαστό 50ρικο, χωρίς να το ξέρω βέβαια. Ο ταμίας το πήγε στο διευθυντή, το τρύπησαν με το διακορευτή και μου το έδωσαν πίσω. Μια κυράτσα είπε να καλέσει την αστυνομία αλλά ο διευθυντής τη γείωσε. Αν τώρα στη θέση μου ήταν καμιά πιο ύποπτη φάτσα πολύ πιθανό να καλούσαν την αστυνομία και να το έψαχναν περισσότερο το θέμα, αλλά άντε να αποδείξεις ότι ο άλλος το ήξερε.Παλια σε χωνανε μεσα.
Το πιο τρανταχτο ηταν ενας που πηγε με πλαστο στο αστυνομικο τμημα για να το καταγγείλει, και τον χώσανε μεσα αφού έφερε πλαστό Αν ποτε παθετε τριπλο εγκεφαλικο και δεν μπορειτε να εργαστειτε αλλου,σκεφτειτε σοβαρα την σταδιοδρομια στην ελληνικη αστυνομια. -
έχω κάνει μια μεταφορά από alpha σε alpha μέσω web. πώς μπορώ να δω το όνομα του παραλήπτη αν όντως είναι το σωστό;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω κάνει μια μεταφορά από alpha σε alpha μέσω web. πώς μπορώ να δω το όνομα του παραλήπτη αν όντως είναι το σωστό;Δεν μπορεις να δεις στοιχεια λογαριασμου καποιου αλλου αν αυτο ρωτας
-
στις eurobank το e-banking, όταν κάνεις κάτι τέτοιο σου βγάζει το όνομα του δικαιούχου πριν πας να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
έχω κάνει μια μεταφορά από alpha σε alpha μέσω web. πώς μπορώ να δω το όνομα του παραλήπτη αν όντως είναι το σωστό;
Δεν μπορεις να δεις στοιχεια λογαριασμου καποιου αλλου αν αυτο ρωτας
μαλακία, και αν γράψεις λάθος έναν αριθμό τα παίρνει άλλος; κάπως πρέπει να διασφαλίζεται αυτό, έστω και στις κινήσεις, αλλά πουθενά δε φαίνεται
-
Να επιβεβαιώσεις τον αριθμό λογαριασμού δεν παίζει;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
πώς; απ'τη στιγμή που δε βγάζει όνομα κατά τη διαδικασία τότε υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας λάθους. θα πρέπει πρώτα να γίνει η μεταφορά και μετά να δει ο (σωστός) παραλήπτης αν τα έχει λάβει, αλλιώς πούλογλου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στις eurobank το e-banking, όταν κάνεις κάτι τέτοιο σου βγάζει το όνομα του δικαιούχου πριν πας να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή.Και στην εθνική αν δεν κάνω λάθος.
-
πώς; απ'τη στιγμή που δε βγάζει όνομα κατά τη διαδικασία τότε υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας λάθους. θα πρέπει πρώτα να γίνει η μεταφορά και μετά να δει ο (σωστός) παραλήπτης αν τα έχει λάβει, αλλιώς πούλογλουδεν νομίζω ότι είναι σειριακά τα νούμερα των λογαριασμών. Αν κάνεις λάθος μόνο ένα ψηφίο, λογικά θα χτυπάει error
-
πώς; απ'τη στιγμή που δε βγάζει όνομα κατά τη διαδικασία τότε υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας λάθους. θα πρέπει πρώτα να γίνει η μεταφορά και μετά να δει ο (σωστός) παραλήπτης αν τα έχει λάβει, αλλιώς πούλογλουΥποθέτω πώς ξέρεις πού θέλεις να πάνε τα χρήματα, επιβεβαιώνεις λοιπόν τον αριθμό λογαριασμού με τον άνθρωπο.
Ακόμα και αν πάνε σε λάθος άτομο, μπορείς να τα ζητήσεις πίσω, όπως θα σου επιβεβαιώσει o nass.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Σιγά μην τα πάρεις πίσω
-
Βάζεις όμως ονοματεπώνυμο ή όνομα εταιρίας. Αν δεν συμφωνούν δεν γίνεται η συναλλαγή (Marfin, πιστεύω και σε άλλες)
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα