-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
κι εγώ για να γλυτώνω χρόνο θέλω αλλά και για να κάνω τα κουμάντα μου μιας και τώρα στην Emporiki έχω τον Μισθοδοσίας μου και μέσα σε αυτόν έχω και τις αποταμιεύσεις μου.θέλω να βάλω κάπου αλλού τα χρήματα μου γιατί η Emporiki είναι για τον φούτσο και σε επιτόκια και σε υπηρεσίες. Θα μείνει μόνο η μισθοδοσία.
Από την Α οι γονείς μου είναι ευχαριστημένοι οπότε λέω να πάω εκεί και να βγάλω κ μία electron visa χρεωστική να κάνω κ τα ψώνια μου.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
FYI και η Winbank (Πειραιώς) δίνει μηχανάκι για OTP (One-Time Passwords).
Ειναι δωρεαν ή το πληρώνεις;
Εδώ είναι μερικές πληροφορίες: clicky
κι εδώ το κόστος του extraPIN generator:
ΕΓΓΡΑΦΗ
€8 ετήσια χρέωση για κάθε χρόνο χρήσης της υπηρεσίας
ΛΗΞΗ
Αντικατάσταση με νέα: ΔΩΡΕΑΝ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιστροφή της συσκευής: ΔΩΡΕΑΝ.
ΑΠΩΛΕΙΑ, ΚΛΟΠΗ
- Αν η απώλεια ή κλοπή γίνει τον πρώτο χρόνο €14,5 και αντικατάσταση με νέα
- Αν η απώλεια ή κλοπή γίνει τον δεύτερο χρόνο €6,5 και αντικατάσταση με νέα
- Αν η απώλεια ή κλοπή γίνει τον τρίτο χρόνο ή αργότερα αντικατάσταση με νέα ΔΩΡΕΑΝ
Υπ όψη: απ'ό,τι καταλαβαίνω απαιτείται για συγκεκριμένες υπηρεσίες μόνο, και εναλλακτικά μπορούν να στέλνουν τους κωδικούς και σε κινητό με SMS.
-
Εχω μαθει το πραγματικό επιτόκιο τράπεζας για ανοικτό δάνειο.
Το θέμα ειναι οτι το ξέρω σε ετήσια βάση, πχ 12.65%Ερώτηση:
Ο ανατοκισμός γίνεται σε μηνιαία βάση στα ανοικτά δάνεια, το μηνιαίο ποιο είναι, ετήσιο/12 ? -
Ναι. 12,65%χ1/12. Οπότε το πραγματικό ετήσιο είναι [(1+0,1265χ1/12)^12]-1 = 13,409%.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ο ανατοκισμός γίνεται σε μηνιαία βάση στα ανοικτά δάνεια, το μηνιαίο ποιο είναι, ετήσιο/12 ?Να ξεμπερδέψουμε ορισμένες έννοιες.
α. Το πραγματικό επιτόκιο περιλαμβάνει το σύνολο των επιβαρύνσεων ενός δανείου, δηλαδή πόσα χρήματα συνολικά (τόκοι, έξοδα, προμήθειες κλπ) λαμβάνει ως αμοιβή η τράπεζα για δεδομένο δάνειο, σε ετήσια βάση. Ο εκτοκισμός του δανείου γίνεται με το εκάστοτε ονομαστικό επιτόκιο που είναι μικρότερο από το πραγματικό.
β. Ανατοκισμός σημαίνει κεφαλαιοποίηση του τόκου, κάτι που συμβαίνει υπό καθορισμένες συνθήκες. Προφανώς εννοείς τον εκτοκισμό, δηλαδή τον υπολογισμό του τόκου.
γ. Απο όσο ξέρω μηνιαίος εκτοκισμός δεν υπάρχει, παρά μόνο σε λογαρισμούς υπερανάληψης (overdraft), και αυτό με αξία (valeur) εξαμήνου. Αν το υπόλοιπό σου, μετά τη χρέωση του τόκου, δεν ξεπερνά το όριό σου, δεν καταβάλεις τίποτα, διαφορετικά καταβάλεις το υπερβάλλον ποσό. Στο εξάμηνο ( ή τρίμηνο σε μερικές τράπεζες) πρέπει να καταβάλλεις το σύνολο των τόκων.
δ. Ο εκτοκισμός γίνεται για περιόδους που εκφράζονται είτε σε πραγματικές ημέρες είτε σε μήνες των 30 ημερών. Αυτό που κάνουν συνήθως οι τράπεζες είναι να εκτοκίζουν σε πραγματικές ημέρες χρησιμοποιώντας όμως έτος 360 ημερών. Δηλαδή (ετήσιο/360)*πραγματικές ημέρες. Σιγάάά - σιγάάά υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν το έτος 365/366 ημερών που χρησιμοποιούν και στις καταθέσεις. -
e-banking all the way
πληρωνεις λογαριασμους, μεταφερεις λεφτα, παρακολουθεις το λογαριασμο σου...
το κυριωτερο? Πρακτικα δε χρειαζεται να πας και να απολαυσεις τις ουρες στις τραπεζες, αρα γλυτωνες χρονια ζωης και ταλαιπωριας...
-
Χρησιμοποιώ 5 χρόνια τώρα το web-banking της Μαρφιν (το είχα από Εγνατία). Βολικό σε όλα, με συσκευή που παράγει κωδικούς για κάθε συναλλαγή. Κάνω τα πάντα από εκεί (λογαρισμούς, κάρτες, μεταφορές, ΙΚΑ, εισαγωγές). Τελευταία χρησιμοποιώ και της Αλφα στη δουλειά, το όποιο είναι αρκετά καλό.
-
έχουν demo στο site τους στην Α....το δοκίμασα και μου άρεσε. Θα κάνω αίτηση.
όταν κάνεις μία πληρωμή σου βγάζει invoice το οποίο εκτυπώνεις κ κρατάς ως απόδειξη; -
Εκανα αιτηση στην Εθνικη για ιντενρετ μπανκινκ πριν κανα μηνα, και ανοιξα και στην χρηματιστηριακη τους λογαριασμο και μετεφερα και τις μετοχες (σιγα ρε μεγαλομετοχε) μου εκει, ωστε να μπορω να τα κουμανταρω ολα απο το σπιτι.
Γενικα με ψιλοτρομαζει η ολη διαδικασια μην γινει καμια παπαρια και με φερμαρει κανα χακερονι, αλλα επεμενε ο πατερας μου (ελεος δλδ αντι να τον πριζω εγω για τετοια σκηνικα να με πριζει εκεινος...εχουμε χασει τη μπαλα νομιζω) αφου λοιπον του ειπα οτι αν με κλεψει κανεις θα μου τα δωσει απο την τσεπη του, εκανα αιτηση στην Εθνικη, ευτυχως ο τυπακος που ανελαβε την διαδικασια ηταν πολυ εξυπηρετικος (καταστημα Γλυφαδας επι της Λ.Βουλιαγμενης διπλα στην Μιτσουμπισι) ολα ειναι οκ, απλα περιμενω να παρλααβω ενα γραμμα μεσω ταχυδρομειου (ειχαν στηλει μια ειδοποιηση αλλα μαλακιστηκα και γυρισε πισω γιατι δεν πηγα να το παρω), μου δωσανε και ενα μπλε μπλιμπλικι που βγαζει κωδικους....το οποιο και μου χρεωσαν 7 γιουργια.....ενω λεει αν ειχα λογαριασμο μισθοδοσιας θα ηταν πιο λιγα....μα καλα, ποσο γυφτοι ειναι ρε γμτ οι Εθνικαριοι δεν φτανει που θα τους αποφορτισω τα ταμεια, και θα κανω τις δουλειες μου απο το σπιτι...με χρεωνουν κιολας?
Τεσπα μολις αρχισω να το λειτουργω λιγο θα γραψω εντυπωσεις, λιγο που ειδα του πατερα μου παντως δεν φανηκε δυσκολο....μεχρι και για εμενα σχετικα ευκολο φανηκε
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όταν κάνεις μία πληρωμή σου βγάζει invoice το οποίο εκτυπώνεις κ κρατάς ως απόδειξη;Βεβαίως, αλλά αν δεν είναι απαραίτητο δεν το τυπώνεις και το κάνεις όποια στιγμή θέλεις.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
όταν κάνεις μία πληρωμή σου βγάζει invoice το οποίο εκτυπώνεις κ κρατάς ως απόδειξη;Βεβαίως, αλλά αν δεν είναι απαραίτητο δεν το τυπώνεις και το κάνεις όποια στιγμή θέλεις.
Εναλλακτικά, αποθηκεύεις εκείνη τη στιγμή (πριν ξεχάσεις τη συναλλαγή και το ποσό) την 'ηλεκτρονική απόδειξη' στον υπολογιστή σου (print screen, print to pdf, 'αποθήκευση απόδειξης στον υπολογιστή - Eurobank', κλπ) και προστατεύεις το περιβάλλον και την τσέπη σου με τις εκτυπώσεις
-
μακρια απο το e-banking! Ειναι του σατανα!
Πρωτοφανής Απάτη! Του χρέωσαν 105.000 δολάρια στην πιστωτική του κάρτα για αγορές που έγιναν στην Νέα Υόρκη, ενώ ο ίδιος δεν πήγε ποτέ!
http://newinka.wordpress.com/2008/09/09 ... %81%ce%b9/
καλα να παθει το χανουμι που μπλεξε με την citi
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Ο ανατοκισμός γίνεται σε μηνιαία βάση στα ανοικτά δάνεια, το μηνιαίο ποιο είναι, ετήσιο/12 ?Να ξεμπερδέψουμε ορισμένες έννοιες.
α. Το πραγματικό επιτόκιο περιλαμβάνει το σύνολο των επιβαρύνσεων ενός δανείου, δηλαδή πόσα χρήματα συνολικά (τόκοι, έξοδα, προμήθειες κλπ) λαμβάνει ως αμοιβή η τράπεζα για δεδομένο δάνειο, σε ετήσια βάση. Ο εκτοκισμός του δανείου γίνεται με το εκάστοτε ονομαστικό επιτόκιο που είναι μικρότερο από το πραγματικό.
β. Ανατοκισμός σημαίνει κεφαλαιοποίηση του τόκου, κάτι που συμβαίνει υπό καθορισμένες συνθήκες. Προφανώς εννοείς τον εκτοκισμό, δηλαδή τον υπολογισμό του τόκου.
γ. Απο όσο ξέρω μηνιαίος εκτοκισμός δεν υπάρχει, παρά μόνο σε λογαρισμούς υπερανάληψης (overdraft), και αυτό με αξία (valeur) εξαμήνου. Αν το υπόλοιπό σου, μετά τη χρέωση του τόκου, δεν ξεπερνά το όριό σου, δεν καταβάλεις τίποτα, διαφορετικά καταβάλεις το υπερβάλλον ποσό. Στο εξάμηνο ( ή τρίμηνο σε μερικές τράπεζες) πρέπει να καταβάλλεις το σύνολο των τόκων.
δ. Ο εκτοκισμός γίνεται για περιόδους που εκφράζονται είτε σε πραγματικές ημέρες είτε σε μήνες των 30 ημερών. Αυτό που κάνουν συνήθως οι τράπεζες είναι να εκτοκίζουν σε πραγματικές ημέρες χρησιμοποιώντας όμως έτος 360 ημερών. Δηλαδή (ετήσιο/360)*πραγματικές ημέρες. Σιγάάά - σιγάάά υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν το έτος 365/366 ημερών που χρησιμοποιούν και στις καταθέσεις.Καλύτερα να σου πώ την ιστορία ωστε να έχουμε και ενα παράδειγμα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα δάνειο γύρω στα 10Κ, καταναλωτικό.
Εμαθα απο φίλο σε τράπεζα πόσο είναι το επιτόκιο (ετησιο) σε ενα κλασσικό δάνειο με fixed δόση και μου είπε και την εναλλακτική, ποια είναι τα ετήσια για open δάνειο
Το open μου είπε δουλεύει σαν overdraft, σου χρεώνεται ο λογαριασμός σου -10000 ευρώ και κάθε μήνα μπαίνει τόκος ανάλογα με το υπόλοιπο.Παρόλο που το open έχει λίγο μεγαλύτερο πραγματικά ετήσιο επιτόκια απο το άλλο, έφτιαξα ενα excelaki ωστε να δω απο ποιο σημείο και μετά με συμφέρει το ανοικτό. Χρειάζομαι όμως για να είναι σωστός ο αλγόριθμος, το επιτόκιο που χρησιμοποιείται κάθε μήνα για να μπεί τόκος με βάση το υπόλοιπο.
Παράδειγμα λοιπόν
Εστω οτι με ετήσιο επιτόκιο 12% τον πρώτο μήνα πληρώνω 500 ευρά, μένει 9500 χρέος. Εκει πάνω θα προστεθεί τόκος ίσος με 9500*12%/12 , οπότε πλέον θα χρωστάω 9500+95 = 9595?
Αν ναι, ολα καλα, μπορώ να το υπολογίσω και τελικά με συμφέρει έτσι, αν όχι μπορείς να με βοηθήσεις λίγο στο πως δουλεύει; -
Και εγω χρησιμοποιω το web banking και τοπικα (ΗΠΑ) και εν Ελλαδι για πολλα χρονια.
Ναι εχω μηχανημα που δημιουργει καινουργιο κωδικο για την Ελλαδα,
Το αστειο ειναι οτι δεν εχω τιποτα τετοιο για τις ΗΠΑ. Ουτε ειχα ποτε.
Χρησιμοποιουν μια τρισδιαστατη εικονα στο λογαριασμο και αν δεν ειναι εκει τοτε υπαρχει προβλημα.
Εχω επισης για πολλα χρονια σταματησει να πληρωνω σχεδον οτιδηποτε με μετρητα. Ολα ηλεκτρονικα. Αι στην οργη και το ταχυδρομιο και τα γραμματοσημα και οι επιταγες. Ενα email οταν ερχεται ο καινουργιος λογαριασμος και ενα email οταν πληρωνεται. Επισης εχω ενα πργραμμα που εξεταζει παραξενες αλλαγες στε ολους τους λογαρισμους και τραπεζες και μου στελνει email/SMS. Το πιο αστειο ηταν οταν πηρα SMS ο λογαριασμος σας απο την chase απο 60 εγινε 0. (οταν εκλεισα την πιστωτικη τους μια και δεν γουσταρα να πληρωνω ετησια τελη).Το μονο που θα ηθελα για τις Ελληνικες τραπεζες μου ειναι καρτα debit με το σημα της MasterCard/Visa που να ειναι συνδεδεμενη με το λογαριασμο μου. Ολες το εχουν στις ΗΠΑ. Στην Ελλαδa μονο κανα δυο (Alpha, Eurobank νομιζω) που φυσικα δεν ειναι οι τραπεζες μου.
Νικος
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Καλύτερα να σου πώ την ιστορία ωστε να έχουμε και ενα παράδειγμα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα δάνειο γύρω στα 10Κ, καταναλωτικό.
Εμαθα απο φίλο σε τράπεζα πόσο είναι το επιτόκιο (ετησιο) σε ενα κλασσικό δάνειο με fixed δόση και μου είπε και την εναλλακτική, ποια είναι τα ετήσια για open δάνειο
Το open μου είπε δουλεύει σαν overdraft, σου χρεώνεται ο λογαριασμός σου -10000 ευρώ και κάθε μήνα μπαίνει τόκος ανάλογα με το υπόλοιπο.Παρόλο που το open έχει λίγο μεγαλύτερο πραγματικά ετήσιο επιτόκια απο το άλλο, έφτιαξα ενα excelaki ωστε να δω απο ποιο σημείο και μετά με συμφέρει το ανοικτό. Χρειάζομαι όμως για να είναι σωστός ο αλγόριθμος, το επιτόκιο που χρησιμοποιείται κάθε μήνα για να μπεί τόκος με βάση το υπόλοιπο.
Παράδειγμα λοιπόν
Εστω οτι με ετήσιο επιτόκιο 12% τον πρώτο μήνα πληρώνω 500 ευρά, μένει 9500 χρέος. Εκει πάνω θα προστεθεί τόκος ίσος με 9500*12%/12 , οπότε πλέον θα χρωστάω 9500+95 = 9595?
Αν ναι, ολα καλα, μπορώ να το υπολογίσω και τελικά με συμφέρει έτσι, αν όχι μπορείς να με βοηθήσεις λίγο στο πως δουλεύει;Ξεκινάμε με τα άσχημα νέα.
ΜΑΚΡΙΑ απο ανοιχτό. α. Είναι ακριβότερο, β. είναι ακριβότερο και γ. θα σου κοστίσει περισσότερο απο οποιοδήποτε τοκοχρεολυτικό. Θα μου πεις γιατί. Διότι δεν θα το ξεπληρώσεις ποτέ, θα σ' έχει πάντα μέσα. Συνήθως έχουν πραγματική διάρκεια 8 χρόνια και στην επέτειό τους απαιτούν πλήρη εξόφληση. Σιγά μην έχεις μαζέψει αυτά τα χρήματα μέχρι τότε.
Αν πραγματικά έχεις ανάγκη τα χρήματα (μόνο λόγους υγείας μπορώ να φανταστώ ), κάνε τοκοχρεολυτικό.Για τον εκτοκισμό τώρα. Πήρες το δάνειο 1/4. Στις 30/4 καταθέτεις 500ε. Η τράπεζα σε χρεώνει (0,12/365)χ30χ10000 (το καλό σενάριο). Παρατηρείς ότι οι μέρες είναι 30 και όχι 29, καθώς η καταβολή σου έχει αξία την επόμενη μέρα.
Την 1/5 η τράπεζα θεωρεί ότι πληρώθηκε τους τόκους ~98ε και της χρωστάς ~9598 κεφάλαιο. Κάνε τους λογαριασμούς σου και θα δείς ότι θα σου κοστίσει παραπάνω, ακόμη και αν είσαι πειθαρχημένος (δεν έχω δει κανένα μέχρι τώρα) και κάνεις τακτικές καταβολές.Ηθικό δίδαγμα: Μην πάρεις δάνειο, εκτός και αν έχεις εξασφαλίσει αφ ενος τη βέβαιη και έγκαιρη αποπληρωμή του και αφ ετέρου επαρκές διάφορο (κέρδος)
-
To βάζω εδώ μια και είναι το πρώτο σχετικό thread που βρήκα:
**Συνολικά πρόστιμα 10,2 εκατ. ευρώ σε 17 τράπεζες
Αφορούν παράνομες προμήθειες σε αναλήψεις από ATM **
Της Ευγενίας Τζώρτζη / etzortzi@kathimerini.grΣκλήρυνση της στάσης του στη σύγκρουση με τις τράπεζες, αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, να επιβάλει σε 17 τράπεζες, συνολικό πρόστιμο ύψους 10,2 εκατ. ευρώ για την είσπραξη προμήθειας κατά την ανάληψη μετρητών από το ATM. Το πρόστιμο επιμερίζεται σε 600 χιλιάδες ευρώ ανά τράπεζα, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Βλάχο, «οι παρεμβάσεις του υπουργείου στόχο έχουν να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους, η τραπεζική αγορά».
Η επιβολή προστίμου δεν είναι παρά προάγγελος της σύγκρουσης μεταξύ του υπουργείου και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών την προσεχή Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή των τραπεζών κατά της υπουργικής απόφασης, που κρίνει παράνομους και καταχρηστικούς 15 όρους τραπεζικών συναλλαγών. Με αφορμή την επιβολή του προστίμου, ο γενικός γραμματέας καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για επιμονή ορισμένων τραπεζών στην είσπραξη παράνομων προμηθειών, συμπεριφορά που δεν μπορεί να είναι ανεκτή στη σημερινή κρίσιμη οικονομικηή συγκυρία.
Η αμφισβήτηση της απόφασης αποτελεί μετωπική σύγκρουση υπουργείου και τραπεζών, καθώς αφορά βασικούς όρους τραπεζικών συναλλαγών, όπως η είσπραξη εξόδων φακέλου, η **είσπραξη εξόδων αδράνειας στους καταθετικούς λογαριασμούς **κ.ά. Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι τράπεζες αναμένεται να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, προσβάλλοντας το πρόστιμο που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος, αφού όμως καταβάλλουν το 20%.
Μεταξύ των όρων αυτών που θα κριθούν είναι η συγκεκριμένη και η οποία, σύμφωνα με τον πίνακα των χρεώσεων που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος κυμαίνεται από 3 έως και 25 ευρώ, ανάλογα με το ποσό της ανάληψης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ίδια η ΤτΕ, έχει ειδική σημείωση στον πίνακα ότι, η προμήθεια κατά την ανάληψη μετρητών έχει απαγορευθεί με την υπουργική απόφαση (Ζ1-798/2008), χωρίς το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να μπορεί να παρέμβει για την τήρηση του νόμου, αφού η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο σχετικός όρος έχει απασχολήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα τα διοικητικά δικαστήρια και οδήγησε στην έκδοση της απόφασης 1219 από τον Αρειο Πάγο το 2001, που έκρινε ότι η είσπραξη προμήθειας, η οποία τότε, ήταν με τη μορφή ποσοστού επί του ποσού της ανάληψης, είναι παράνομη και καταχρηστική. Μετά την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, που εκδόθηκε με αφορμή προσφυγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Citibank, οι τράπεζες επανήλθαν μετατρέποντας την ποσοστιαία προμήθεια σε απόλυτο νούμερο, που κλιμακώνεται και πάλι ανάλογα με το ποσό της ανάληψης. Ως επιχείρημα υπέρ της χρέωσης, προβάλλουν το κόστος που συνεπάγεται η χρήση του ΑΤΜ.
Ετσι, ο ίδιος όρος απασχόλησε εκ νέου τα διοικητικά δικαστήρια, με αφορμή αυτή τη φορά προσφυγή κατά της Εθνικής Τράπεζας, για να τελεσιδικήσει υπέρ της καταναλωτικής οργάνωσης με την εφετειακή απόφαση 3499 του 2008, που έκρινε επίσης ότι η χρέωση είναι παράνομη και καταχρηστική. Η Εθνική Τράπεζα, στον βαθμό που η σχετική απόφαση έκρινε παράνομους άλλους 10 τραπεζικούς όρους, θέτοντας σε αμφισβήτηση ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών πρακτικών που ισχύουν στις συναλλαγές, έκανε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Αρειο Πάγο -η οποία αναμένεται να συζητηθεί τον Οκτώβριο- ενώ παράλληλα ζήτησε και πέτυχε, την αναστολή εφαρμογής της απόφασης, μέχρι τη συζήτησή της. Το παράδοξο του όλου θέματος είναι ότι τελικώς, η Εθνική Τράπεζα, προχώρησε πρόσφατα στην κατάργηση της σχετικής χρέωσης, στον βαθμό που το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στους υπόλοιπους όρους των τραπεζικών συναλλαγών, η νομιμότητα των οποίων θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Ανάπτυξης, επέβαλε το πρόστιμο των 600.000 ευρώ και στην Εθνική Τράπεζα, όπως επίσης και στην ProtoBank, η οποία σύμφωνα με τον πίνακα των χρεώσεων που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν χρεώνει τη σχετική προμήθεια για ανάληψη μετρητών με κάρτα της ίδιας της τράπεζας και επιπλέον έχει αμελητέο μερίδιο αγοράς στις πιστωτικές κάρτες.
Ωραίο κι αυτό για την 'είσπραξη εξόδων αδράνειας' στους καταθετικούς λογαριασμούς...
-
Φυσικά. Τους αφήνεις το ζεστό χρηματάκι κι αυτοί πρέπει να το αερίζουν κάθε τρεις και λίγο για να μην πιάσει μούχλα. Άσε τα τσιπάκια του πληροφορικού τους συστήματος που υπερθερμαίνονται κάθε φορά που μετράνε τα λεφτά των 'αδρανών' καταθετών.
Μεγάλο βάρος! (που λέει η ΕΤΕ). -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
http://newinka.wordpress.com/2008/09/09 ... %81%ce%b9/' target='_blank
Στο τελος του άρθρου, αναφέρονται τα εξης...!!
'*Υπερδιπλάσιος αναμένεται φέτος ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη από απάτες με κάρτες. Κάθε χρόνο περίπου 350 Έλληνες έπεσαν θύμα απάτης που κόστιζε σε αυτούς και στις τράπεζες περίπου 3,5 με 4 εκατ. ευρώ. Οι απάτες αυτές αφορούν κυρίως συναλλαγές σε ΑΤΜ, σε χρεωστικές και πιστωτικές, όπου ο ετήσιος τζίρος στην Ελλάδα ξεπερνά τα 12,5 δισ. ευρώ. *'
'Όμως, η ηλεκτρονική απάτη δεν περιορίζεται μόνο στις κάρτες. Εκτιμάται ότι το 0,5-1% όσων κάνουν χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων στις συναλλαγές πέφτουν θύματα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 1.300 - 2.500 Έλληνες ετησίως.'
Yπάρχει περίπτωση να αληθεύει αυτό...;; !! Δηλαδη απο τη χρήση καρτών και ΑΤΜ που είναι ευρέως διαδεδομένη, οι εξαπατημένοι είναι τόσο τραγικά λιγότεροι απο τη χρήση του e-banking το οποίο χρησιμοποιούν σχετικά λίγοι ...;;
Κατάλαβα καλά ή κατι μου διαφεύγει..;;
-
Που μπορω να καταγγειλω μια τραπεζα για μια πρακτικη της που θεωρω ΚΑΡΑπαρανομη?
Συγκεκριμενα, με χρεωνουν για να δεχονται καταθεσεις σε κερματα. Καθοτι οι πελατες μου ειναι περιπτερα & ψιλικατζηδες, μια φορα την εβδομαδα κανω καταθεση σε κερματα 10+ χιλιαρικα. Θεωρω οτι ειναι καραπαρανομο να χρεωνεις λεφτα για να ΔΕΧΤΕΙΣ χρηματα του ελληνικου κρατους.
-
Kacey η ληστεια εκκλησιων ειναι παρανομη και διωκεται απο τον νομο.
Προσεχε μην πας για μαλλι και βγεις κουρεμενοςΓια καταγγελίες εδώ
http://www.bank-omb.gr/mtey.html
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα