-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα σου φέρουν το μηχάνημα για να βάλεις το PIN στο τραπέζι σου. Αν η κάρτα σου δεν έχει τσιπάκι δεν θα στο ζητήσουν.Μου έχει τύχει και αυτό (κάρτα μόνο με μαγνητική λωρίδα και να πληκτρολογείς κανονικά το πιν στο μηχανάκι).
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θα σου φέρουν το μηχάνημα για να βάλεις το PIN στο τραπέζι σου. Αν η κάρτα σου δεν έχει τσιπάκι δεν θα στο ζητήσουν.
Μου έχει τύχει και αυτό (κάρτα μόνο με μαγνητική λωρίδα και να πληκτρολογείς κανονικά το πιν στο μηχανάκι).
Ναι μωρέ, άστον τον γάλλο να ωρίεται.
Όπου υπάρχει πολιτισμός και μόνο με τη λωρίδα στον ζητάνε -
Μου ήρθε γράμμα από την τράπεζα, στην οποία έχω ένα στεγαστικό δάνειο, ότι μου πήραν 105€ από τον λογαριασμό μου για την πληρωμή του κτηματολογίου. Δεν το τσέκαρα ακόμη λόγω ΣΚ, αλλά αύριο θα πάω στην τράπεζα.
Μπορούν να σου παίρνουν έτσι χρήματα από τον λογαριασμό σου χωρίς να σε ενημερώσουν πριν αλλά μετά?
Αυτόν τον λογαριασμό τον έχω μόνο για την πληρωμή δανείου, μεταφέροντας κάθε μήνα (web banking) από άλλη τράπεζα το πόσον της δόσης. Με τον να πάρουν τα 105€ δεν έχει όλο το ποσό να καλυφθεί η δόση. Έτσι θα θεωρηθεί απλήρωτη με δική τους υπαιτιότητα. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μου ήρθε γράμμα από την τράπεζα, στην οποία έχω ένα στεγαστικό δάνειο, ότι μου πήραν 105€ από τον λογαριασμό μου για την πληρωμή του κτηματολογίου. Δεν το τσέκαρα ακόμη λόγω ΣΚ, αλλά αύριο θα πάω στην τράπεζα.
Μπορούν να σου παίρνουν έτσι χρήματα από τον λογαριασμό σου χωρίς να σε ενημερώσουν πριν αλλά μετά?
Αυτόν τον λογαριασμό τον έχω μόνο για την πληρωμή δανείου, μεταφέροντας κάθε μήνα (web banking) από άλλη τράπεζα το πόσον της δόσης. Με τον να πάρουν τα 105€ δεν έχει όλο το ποσό να καλυφθεί η δόση. Έτσι θα θεωρηθεί απλήρωτη με δική τους υπαιτιότητα.Το χειρότερο είναι οτι χρεώνουν εσένα ένα δικό τους έξοδο (τη δήλωση του δικαιώματος υποθήκης). Αφού τους αφήνουμε, βρίσκουν και τα κάνουν..
-
Είναι δικό τους έξοδο? Γιατί?
-
Δικαιολογούνται επειδή πλήρωσαν τον δικηγόρο που συμπλήρωσε την αίτηση για το κτηματολόγιο και άλλες μπούρδες. Μια λογική χρέωση θα ήταν 10€ - μια χαρά λεφτά θα έβγαζε κάποιος που θα συμπλήρωνε τις αιτήσεις για όλα τα ακίνητα της τράπεζας.
Ρώτησε στο ΙΝΚΑ αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα σου, είναι παλιό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
... Ρώτησε στο ΙΝΚΑ αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα σου, είναι παλιό.+1
Είχαν βουήξει τα κανάλια με αυτό το θέμα.
http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=956207
http://www.protothema.gr/content.php?id=17730
http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1009&Itemid=53 -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι δικό τους έξοδο? Γιατί?Εσύ δεν πλήρωσες τέλος κτηματογράφησης για δικαίωμά σου (κυριότητα) στο ακίνητο;
Γιατί να πληρώσεις το τέλος κτηματογράφησης για το δικαίωμα ενός τρίτου (υποθήκης) επί του ιδίου ακινήτου; -
Σχετικά με τα €105 του κτηματολογίου: όταν ένα ακίνητο έχει παρακολουθήματα (πχ πάρκινγκ, αποθήκη) χρεώνονται κι αυτά ξεχωριστό τέλος. Όταν υπάρχει προσημείωση ή υποθήκη το τέλος πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη κι από αυτόν που έχει βάλει το βάρος. Αυτός ο τελευταίος είναι η Τράπεζα, η οποία μεταφέρει το σχετικο κονδύλι καλώς ή κακώς στο δανειολήπτη, όπως κάνει με όλα τα έξοδα (πχ ασφάλιση ακινήτου).
-
Δεν είναι σαν την ασφάλεια που σε αναγκάζουν να κάνεις για να καλυφθείς ενώπιόν τους, μιλάμε για υποχρέωση τους έναντι τρίτου. Είναι δικό τους έξοδο για το δικό τους δικαίωμα, αυτοί πρέπει να το πληρώσουν. Όποιος τους κάνει φασαρία τα παίρνει πίσω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είναι σαν την ασφάλεια που σε αναγκάζουν να κάνεις για να καλυφθείς ενώπιόν τους, μιλάμε για υποχρέωση τους έναντι τρίτου. Είναι δικό τους έξοδο για το δικό τους δικαίωμα, αυτοί πρέπει να το πληρώσουν. Όποιος τους κάνει φασαρία τα παίρνει πίσω.Ήδη έκανα αφορά για την χρέωση που μου έβαλαν, με διάφορα συνημμένα που το αποδεικνύουν και με τις αιτήσεις συμπληρωμένες του 'Συνηγόρου του καταναλωτή', με την επισήμανση ότι θα προχωρήσω σε αυτές αν η απάντηση για τον αντιλογισμός που ζητάω είναι αρνητική. Αναφέρω επίσης ότι θα σκεφτώ αν συνεχίσω να έχω το στεγαστικό στην τράπεζα τους ή θα το μεταφέρω. Μου είπαν ότι σε 5 μέρες θα έχω απάντηση.
-
Σωστός! Γράψε μόλις λάβεις απάντηση
-
@ onyx Αν γνωρίζεις ότι όντως έχει γίνει αυτό που λες, σε παρακαλώ δώσε λεπτομέρειες - για τη διαδικασία και χωρίς ονόματα. Δεν πιάνει το 'πηγαίνω, βάζω τις φωνές και τα παίρνω'. Αν απέδωσε κάποιος τρόπος π.χ. μεσολαβητής καλό είναι να το ξέρουμε.
@ cmarin Θα χαρώ πολύ αν ικανοποιηθεί το αίτημά σου και γίνει ο αντιλογισμός. Με ενδιαφέρει το ζήτημα. -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
@ onyx Αν γνωρίζεις ότι όντως έχει γίνει αυτό που λες, σε παρακαλώ δώσε λεπτομέρειες - για τη διαδικασία και χωρίς ονόματα. Δεν πιάνει το 'πηγαίνω, βάζω τις φωνές και τα παίρνω'. Αν απέδωσε κάποιος τρόπος π.χ. μεσολαβητής καλό είναι να το ξέρουμε.
@ cmarin Θα χαρώ πολύ αν ικανοποιηθεί το αίτημά σου και γίνει ο αντιλογισμός. Με ενδιαφέρει το ζήτημα.H 'φασαρία' που λέει ο onyx, προφανώς αναφέρεται στην τυπική διαδικασία που έκανα κι εγώ. Όταν πήγα για να διαμαρτυρηθώ την πρώτη φορά μου είπαν όταν δεν ξέρουν, ότι οι χρεώσεις μπαίνουν κεντρικά και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τη χρέωση. Έτσι ζήτησα να μάθω την τυπική διαδικασία για παράπονα χρέωσης και μου εξήγησαν για την αναφορά, την οποία και έκανα.
-
Εχει βάλει κανείς 'κλειστά' λεφτά, αξίζει ο κόπος ή όχι ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εχει βάλει κανείς 'κλειστά' λεφτά, αξίζει ο κόπος ή όχι ;Εξαρταται το ποσο και τις κινησεις του λογαριασμου. Απο το να καθονται σε ανοιχτο λογαριασμο, προτιμοτερο ειναι.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Εχει βάλει κανείς 'κλειστά' λεφτά, αξίζει ο κόπος ή όχι ;
Εξαρταται το ποσο και τις κινησεις του λογαριασμου. Απο το να καθονται σε ανοιχτο λογαριασμο, προτιμοτερο ειναι.
Μιλαω για 50.000 περίπου. Ξέρουμε και τυχόν διαφορές στα επιτόκια ;
- Ο πεθερός μου πέρυσι είχε βάλει 40.000 κλειστά και πήρε 2000 τόκο, καλά είναι ; Μπορεί και καλύτερα ;
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
@ onyx Αν γνωρίζεις ότι όντως έχει γίνει αυτό που λες, σε παρακαλώ δώσε λεπτομέρειες - για τη διαδικασία και χωρίς ονόματα. Δεν πιάνει το 'πηγαίνω, βάζω τις φωνές και τα παίρνω'. Αν απέδωσε κάποιος τρόπος π.χ. μεσολαβητής καλό είναι να το ξέρουμε.Γενικά το θέμα είναι μάλλον γνωστό και έχω καταλάβει ότι όποιος απαιτήσει κερδίζει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν επίσημες διαδικασίες διεκδίκησης αλλά μάλλον υπάρχουν 2 περιπτώσεις, είτε να στο κάνουν και να στο χρεώσουν (οπότε τότε μάλλον πρέπει να το κυνηγήσεις) είτε όπως στον πεθερό μου να σου στείλουν εξουσιοδότηση για να ασχοληθείς εσύ και να πληρώσεις το δικαίωμα της τράπεζας. Μόνο που αυτός έτυχε να είναι δικαστής και χειρίζεται τα νομικά... Οπότε χωρίς φωνές πήγε στον διευθυντή, του άρχισε τα δικολαβίστικα και δεν τον ξαναενόχλησαν. Τους έφερε αντιμέτωπους με τη βλακεία τους να δίνουν εξουσιοδότηση, δηλαδή να εκπροσωπεί την τράπεζα ο κάθε πελάτης που μπορεί πχ να είναι νταβατζής, πόρνη κλπ. Δίνετε δηλαδή το δικαίωμα να σας εκπροσωπήσει η πόρνη;..... Αποσβολωμένος ο τραπεζικός!....
-
άνοιξα λογαριασμό eurobank μεγάλο ταμιευτήριο τη περασμένη Δευτέρα. τους ζήτησα electron μου δώσαν cash card. τους ζήτησα να κάνω μεταφορές σε άλλη τράπεζα μέσω ebanking (χρειάζεται έκδοση πιστοποιητικού), ακόμα να ενεργοποιηθεί. τόσο γτπ είναι?
πήγα χθες κι έβγαλα prepaid.
Εγώ όμως θέλω αυτό που έκανα και με την Alpha Bank. 2 κάρτες σε 1. έχω δλδ 1 κάρτα και για ανάληψη χρημάτων άμεσα συνδεδεμένη με το λογαριασμό, καθώς και για αγορές (visa electron).
δεν έχει τέτοιο πράμα η Ρ%@$@# Εurobank ?
-
Γίνεται.
Πες τους ότι έχασες την κάρτα ανάληψης (οπότε και να την ακυρώσουν) και να σου κάνουν [συνδέσουν] την visa electron να είναι και για ανάληψη από ΑΤΜ.
Μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά με ξυσphone-banking [αν το έχεις ενεργοποιήσει]. Γίνεται την ίδια στιγμή, δεν παίρνει χρόνο δλδ να 'ενεργοποιηθεί η ενεργοποίηση'Το e-banking θυμάμαι να μου είχε ανοίξει τάχιστα, δλδ 1-2 μέρες
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα