-
Ο χρήστης cyro έγραψε:
Sorry, αλλά να σε ρωτήσω κάτι...γιατί να αλλάξεις αμάξι του 2006?και μάλιστα Honda, που κατά τεκμήριο αντέχουν?
Όσο για τα τεκμήρια που είναι να αλλάξουν, υπάρχει ανακοίνωση ότι ειδικά τα κυβικά που μας ενδιαφέρουν 1,4-1,8 δεν θα επιβαρυνθούν. Επίσης το σκαλοπάτι θα είναι στα 2000 κυβικά άρα 1,4 με 1-8 θα έχουν τους ίδιους φορολογίσημους ίππους.Συγνώμη!!!!!!!!!!! έγινε τυπογραφικό λάθος είναι 1996
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Εχεις δικιο δεν το εθεσα σωστα. 40 ευρω εργατικα κ φιλτρο και 56 ευρω τα δικα μου λαδια.Να ρωτήσω τη λάδια σου δίνει ο κατασκευαστεί;
και εσύ τι λάδια του βάζεις?
Δεν ξέρω που το πας για services
αλλά μην νομίζεις ότι με δικά σου λάδια κερδίζεις πολλά
για να καλύψει το κέρδος του από τα λάδια σου ανεβάζει τα εργατικά και του έρχεται περίπου μία η άλλη
Ξέρεις τι κλέφτες είναι τώρα στη αρχή. Είναι μέχρι να σε μάθουνε και να καταλάβουν ότι γνωρίζεις από αυτοκίνητα και από τεχνολογία.
Έχω αλλάξει 3 καινούργια αυτοκίνητα, Ιταλικό γερμανικό και ιαπωνικό . Να φανταστείς στο τελευταίο στα 29.000km μου άλλαξαν μπροστινά τακάκια και μου ανέφεραν ότι την επόμενη φορά πάμε για δίσκους.
Το αποτέλεσμα είναι να έχω φθάσει στα 120,000Km και να έχω αλλάξει μόνο τα πίσω και αυτά στα 105000Km. -
Ο χρήστης adams46 έγραψε:
Εχεις δικιο δεν το εθεσα σωστα. 40 ευρω εργατικα κ φιλτρο και 56 ευρω τα δικα μου λαδια.
Να ρωτήσω τη λάδια σου δίνει ο κατασκευαστεί;
και εσύ τι λάδια του βάζεις?
Δεν ξέρω που το πας για services
αλλά μην νομίζεις ότι με δικά σου λάδια κερδίζεις πολλά
για να καλύψει το κέρδος του από τα λάδια σου ανεβάζει τα εργατικά και του έρχεται περίπου μία η άλλη
Ξέρεις τι κλέφτες είναι τώρα στη αρχή. Είναι μέχρι να σε μάθουνε και να καταλάβουν ότι γνωρίζεις από αυτοκίνητα και από τεχνολογία.
Έχω αλλάξει 3 καινούργια αυτοκίνητα, Ιταλικό γερμανικό και ιαπωνικό . Να φανταστείς στο τελευταίο στα 29.000km μου άλλαξαν μπροστινά τακάκια και μου ανέφεραν ότι την επόμενη φορά πάμε για δίσκους.
Το αποτέλεσμα είναι να έχω φθάσει στα 120,000Km και να έχω αλλάξει μόνο τα πίσω και αυτά στα 105000Km.Ο κατασκευαστης προτεινει 5-30 castol, φυσικα στις αντιπροσωπειες βαζουν οτι τους συμφερει. Εγω εβαλα mobil 1 esp formula 5-30. Αυτο που λες οτι ανεβαζει τα εργατικα δεν ισχυει, τουλαχιστον στις αντιπροσωπειες. Οπου και να ρωτησεις θα σου πουν τουλαχιστον 130-140 Ευρω, οποτε ενα 40αρι δεν ειναι και λιγο.
-
στο διλημμα,και επειδη πλεον το γκολφ σε οδηγικο επιπεδο ειναι πιο κοντα στο focus απο καθε αλλη φορα,και επειδη αισθητικα το γκολφ ειναι πιο ομορφο,και το μοτερ του σαφως καλυτερο,προτεινω γκολφ.
-
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
στο διλημμα,και επειδη πλεον το γκολφ σε οδηγικο επιπεδο ειναι πιο κοντα στο focus απο καθε αλλη φορα,και επειδη αισθητικα το γκολφ ειναι πιο ομορφο,και το μοτερ του σαφως καλυτερο,προτεινω γκολφ.Αν το γκολφ είναι ομορφότερο τότε το φόκους είναι κακάσχημο...
Αλήθεια από πότε πλασάρεται το γκολφ ως όμορφο; Σχεδιαστικά ισορροπημένο ναι, χωρίς εξεζητημένη εμφάνιση ναι, κλασσικό ναι, καλοφτιαγμένο ναι, αλλά ΟΜΟΡΦΟ;
Πέρα από πλάκα η έννοια της ομορφιάς είναι υποκειμενική στ' αυτοκίνητα.
Μάλλον είσαι της συντηρητικής σχολής... -
σωστα το εθεσες..λαθος μου.
δν ειναι ομορφο επ ουδενι το γκολφ.αισθητικα ειναι η χρηση μετριοτητα για μενα..απλα αισθητικα ειναι τοσο ουδετερο,που δεν μου προκαλει κατι αρνητικο.ενω το φοκους(που τοσο μπροστα ηταν σαν σχεδιο σαν ΜΚ1) εχει στοιχεια που κυριως συγκρινομενα με τον παλιο του εαυτο,με χαλανε και εν τελει δν μου αρεσει,βασικα γιατι δν ειναι τοσο προχωρημενο σαν σχεδιο οπως 'χθες'..απο τα δυο,ειλικρινα θα προτιμουσα ακομα και το ασθενικο 1.4 προηγουμενης γενιας...!συντηριτικης σχολης...?δν γινεται..οταν προσκυνω το design μιας alfa ποσο συντηριτικος να ειμαι..??
-
Έχω οδηγήσει και τα δύο καθώς είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μας στην εταιρία. Το Focus έχει καλύτερο τιμόνι, είναι πιο όμορφο σχεδιαστικά έξω, αλλά το Golf έχει καλύτερες επιδόσεις, καλύτερα φρένα, πιο ωραίο εσωτερικό και πιο ποιοτικό.
Θα προτιμούσα το Golf για το σφύριγμα της τουρμπίνας.
-
δν ειναι ομορφο επ ουδενι το γκολφ.αισθητικα ειναι η χρηση μετριοτητα για μενα..απλα αισθητικα ειναι τοσο ουδετερο,που δεν μου προκαλει κατι αρνητικο.ενω το φοκους(που τοσο μπροστα ηταν σαν σχεδιο σαν ΜΚ1) εχει στοιχεια που κυριως συγκρινομενα με τον παλιο του εαυτο,με χαλανε και εν τελει δν μου αρεσει,βασικα γιατι δν ειναι τοσο προχωρημενο σαν σχεδιο οπως 'χθες'..απο τα δυο,ειλικρινα θα προτιμουσα ακομα και το ασθενικο 1.4 προηγουμενης γενιας...!συντηριτικης σχολης...?δν γινεται..οταν προσκυνω το design μιας alfa ποσο συντηριτικος να ειμαι..??
αυτη τη φορα θα συμφωνησω μαζι σου το νεο focus δεν ειναι τοσο 'επαναστατικο' σαν το προηγουμενο και τα πισω του φωτα ειδικα ειναι πολυ ασχημα,κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο με πολυ καλα φρενα τιμονι και κυριως χωρους,ομως ο κινητηρας του golf ειναι πολυ μπροστα.....
-
τώρα το έθεσες καλύτερα από μένα
-
Βρίσκομαι και εγώ στο ίδιο δίλλημα και μάλιστα έχω καταλήξει σε αυτά τα δυο αυτοκίνητα (μεταξύ των άλλων δυο OPEL Astra και Toyota Auris ). Έχω ήδη αναφέρει τους λόγους που μου αρέσει το καθένα απο τα FORD και VW σε προηγούμενο post. Έχω ξεκινήσει τα test drives και οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές απο το Focus. Πολύ προβλέψιμο δίνοντας την αίσθηση οτι οδηγείς καλυπτώμενος απο μια φούσκα προστασίας. Πολυ ελαστικό χωρίς απότομα ξεσπάσματα με μαλακό τιμόνι. Με χάλασε λίγο η ορατότητα προς τα πίσω και ο διακόπτης του Voice στα αριστερά τον οποίο χτυπούσα σε κάθε στροφή του τιμονιού. Φαντάζομαι είναι απλώς συνήθεια. Δεν αναφέρω περισσότερα γιατί θα έπρεπε να κάνω το post μου σε άλλο thread ( Οδήγησα.... ) ωστόσο το αναφέρω ώς παράγοντα που με έκανε να επιλέξω το FOCUS. Είμαι ικανοποιημένος απο την αίσθηση που μου έδωσε σε συνδοιασμό με τους αρκετά μεγάλους χώρους και την ελκυστικότερη τιμή σαν πακέτο σε σχέση με το Golf. Αν το κριτήριο μου ήταν ένα πιο νευρώδες και με καλύτερες ( ίσως ) επιδόσεις και είχα και στην διάθεσή μου την οικονομικλή διαφορά των 3000 και κάτι ευρώ τότε ίσως πήγαινα προς το Golf.
Να ευχηθώ καλορίζικο και καλοτάξιδο το Enterprise στον δημιουργό του συγκεκριμένου thread !!!!
-
Πολύ σωστά τα λέει ο valen01. Έχω το focus f/l Sport που έρχεται πολύ καλά εξοπλισμένο και για να έχεις αυτό τον εξοπλισμό στο Γκολφ, θα πρέπει να εκταμιεύσεις σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Βέβαια, κάθε σύγκριση σε θέμα επιδόσεων, κατανάλωσης φέρνει το VW πολύ μπροστά, αλλά μπορείς να ζήσεις και με αυτο...
-
famas αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Οτι για να έχεις τον εξοπλισμό του Focus στο Golf θα πρέπει να μπει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεδομένου οτι η Ford προσφέρει στην περίπτωση μετρητών την έκπτωση των 2000 ευρώ τότε θεωρώ πως απο οικονομικής άποψης δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Θεωρώ πως η κύρια διαφορά των δυο είναι στην αίσθηση και όχι στα αριθμητικά δεδομένα. Προσωπικά βρήκα το ένα ( Focus ) πιο ομαλό ενώ το Golf με περισσότερο νεύρο. Στα νούμερα δεν υπάρχει και ΤΟ μεγάλο χάσμα ωστόσο η ύπαρξη του turbo στο Golf το διαφοροποιεί όσον αφορά το χαρακτήρα του.
famas please share your experience with sport edition.
-
Δεν θέλουν όλοι άλογα βρε παιδιά.
Το focus έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και τιμόνι . Επίσης το focus έχει καλύτερα φρένα (36,1m έναντι 38,2m του golf από τα 100km/h κρύα και 35,7 έναντι 38,8m του golf ζεστά. )Το golf έχει καλύτερο κινητήρα ,τράβηγμα και λίγο καλύτερη ποιότητα υλικών.
Επίσης όμως με τις εκπτώσεις της ford έχει 3000ευρώ το focus είναι πολύ φθηνότερο. -
Τώρα αυτό με το καλύτερο τιμόνι που το λέτε και το ξαναλέτε, εντάξει σιγά τη διαφορά...
Στην οδική συμπεριφορά δεν υπάρχουν διαφορές. Και τα δύο είναι άψογα. -
Η διαφορά στην απόκριση του τιμονιού είναι μεγάλη καθώς και η διαφορά στην αίσθηση. Εγώ θεωρώ το τιμόνι του focus καλύτερο και από του golf gti !! που σε αυτόν τον τομέα με απογοήτευσε . (σε άλλους τομείς με ενθουσίασε βλέπε dsg και κινητήρας)
-
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το οικονομικό μέρος μιας αγοράς , μην ξεχνάμε, ότι πληρώνεις συνήθως παίρνεις.
Αλλά να κοιτάμε τις βλάβες μάρκας- μοντέλου σε διάρκεια χρόνου.
Την εγγύηση-υποστηρίξει του μηχανικού Service μιας εταιρίας (εξουσιοδοτημένο).
Τέλος την άμεση εξυπηρετήσει και συντήρηση όλη αυτής της ηλεκτρονική τεχνολογίας που έχει περάσει σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητατα (κόστος -εγγύηση).
Και για να επανέλθω στο θέμα μας ειδικά για την σύγκριση των ανωτέρω αυτοκινήτων προσωπικά νομίζω ότι καλύτερα θα έπρεπε να γινόταν είτε με δύο ατμοσφαιρικούς είτε με δύο TSI κινητήρες.
Θεωρώ ότι άλλη φιλοσοφία οδήγησης έχει το εν αυτοκίνητο και άλλη το άλλο.
Άλλη διάρκεια- συντήρηση μηχανικά έχει το ένα και άλλη το άλλο. Μην ξεχνάμε ότι οι τύπου TSI κινητήρες είναι καινούργιοι, και δεν έχουμε τουλάχιστον ακόμη μια εμπειρία 5ετίας.
Γιαυτό θεωρώ η καλύτερη γνώση για την αγορά ενός αυτοκινήτου είναι, πέρα από τις συγκρίσεις και αξιολογήσεις που κάνουν τα περιοδικά, είναι η άποψη ενός που έχει το ίδιο το αυτοκίνητο.
Τελειώνοντας όπως έχω προαναφέρει ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω το Honda με την τεχνολογία TSI.
Δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο γιατί το νέο 5θηρο civic δεν με εκφράζει, ήθελα όμως γνώμες και εμπειρίες για αυτοκίνητα με TSI κινητήρες. -
Το μόνο σπασ@@δικο χαρακτηριστικό του TSI (όχι του μοτέρ αλλά του αμαξιού γενικά) είναι που αποτελεί υπερβολικά σύνηθες φαινόμενο να γρατσουνίσει η όπισθεν αν δεν την κουμπώσεις αργά.
Αυτό το πράγμα να μην είχε το αυτοκίνητο και δεν θα είχα απολύτως κανένα παράπονο.
Από εκεί και πέρα, καλό αμάξι είναι και το Focus άρα... γούστα. Άποψή μου βέβαια είναι ότι τα ατμοσφαιρικά 1.6 σε μερικά χρόνια θα έχουν εκλήψει από την αγορά καινούριων για τους προφανείς λόγους. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το μόνο σπασ@@δικο χαρακτηριστικό του TSI (όχι του μοτέρ αλλά του αμαξιού γενικά) είναι που αποτελεί υπερβολικά σύνηθες φαινόμενο να γρατσουνίσει η όπισθεν αν δεν την κουμπώσεις αργά.
Αυτό το πράγμα να μην είχε το αυτοκίνητο και δεν θα είχα απολύτως κανένα παράπονο.
Από εκεί και πέρα, καλό αμάξι είναι και το Focus άρα... γούστα. Άποψή μου βέβαια είναι ότι τα ατμοσφαιρικά 1.6 σε μερικά χρόνια θα έχουν εκλήψει από την αγορά καινούριων για τους προφανείς λόγους.ρε συ,εχω το ιδιο προβλημα στο citroen και μου χε πει ο μηχανικος οτι δεν ειναι κατι το ανησυχητικο γιατι η οπισθεν δεν εχει συγχρονιζε,επισης τα γραναζια της ειναι ενισχυμενα οποτε και που γρατζουναει δε τρεχει και τπτ...
βεβαια δε σου λεω οτι ειναι η ιδια περιπτωση,αλλα η οπισθεν χεστηκες κι αν γρατζουναει...
το clio που χει κι αυτο αντιστοιχο προβλημα,αν κουμπωσεις το λεβιε με συγκεκριμενο τροπο(δε θυμαμαι και δε με νοιαζει) δε γρατζουναει καν...
Επισης σε Α3 1.4Τ φιλου μου δεν το κανει,αρα μπορει να επεσες στη περιπτωση....
Ηταν και ζωα αυτοι που στο κοιταξαν,αρα αντε να βγαλεις ακρη..... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Από εκεί και πέρα, καλό αμάξι είναι και το Focus άρα... γούστα. Άποψή μου βέβαια είναι ότι τα ατμοσφαιρικά 1.6 σε μερικά χρόνια θα έχουν εκλήψει από την αγορά καινούριων για τους προφανείς λόγους.ρε συ,εχω το ιδιο προβλημα στο citroen και μου χε πει ο μηχανικος οτι δεν ειναι κατι το ανησυχητικο γιατι η οπισθεν δεν εχει συγχρονιζε,επισης τα γραναζια της ειναι ενισχυμενα οποτε και που γρατζουναει δε τρεχει και τπτ...
βεβαια δε σου λεω οτι ειναι η ιδια περιπτωση,αλλα η οπισθεν χεστηκες κι αν γρατζουναει...
το clio που χει κι αυτο αντιστοιχο προβλημα,αν κουμπωσεις το λεβιε με συγκεκριμενο τροπο(δε θυμαμαι και δε με νοιαζει) δε γρατζουναει καν...
Επισης σε Α3 1.4Τ φιλου μου δεν το κανει,αρα μπορει να επεσες στη περιπτωση....
Ηταν και ζωα αυτοι που στο κοιταξαν,αρα αντε να βγαλεις ακρη.....Καλά ναι, έπεσα σε τραγική περίπτωση συνεργείου τότε.
Πάντως έχω ακούσει πάρα πολλά να το κάνουν, πολλοί κάτοχοι το έχουν αναφέρει και στο internet και είναι γενικώς κάτι που εμφανίζεται μάλλον σε όλους. Εμένα ξεκίνησε στα 5-6.000χλμ, σε άλλον στα 1.800 σε άλλον στα 15.000. Πάντως όπως και στο Citroen που λες δεν είναι ανησυχητικό από λειτουργικής άποψης, δεν παθαίνει τπτ το αμάξι. Αλλά μπορεί να γίνει εκνευριστικό αν ξεχασμένος από την γενικά άψογη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου μετά τη βόλτα, γυρνάς σπίτι να παρκάρεις, ξεχασμένος βάζεις ψιλοβιαστικά την όπισθεν και χρρρρρρρρρρρρρρρρ. Αλλά εντάξει δεν είναι και σοβαρό θέμα αυτό. -
λοιπον εγω εχω με το γκολφ μου,αυτο με τα 170 αλογα,σχεδον 40000 χλμ.το μοτερ δεν εχει κανει κιχ...εχω ,η μαλλον ειχα προβλημα με το σασμαν,αλλα,απο εκει και περα τιποτα..ελεος,εχω διαβασει τα απιστευτα για τον τσι εδω μεσα..σπαει,χαλαει,καιει λαδι,δεν πιανει το ραδιο,δεν στρωνει καλα το πατακι κτλ...ημαρτον....
Golf TSi 122 ή Ford Focus 1.6??