-
of topic....αλλα σιγουρα η φερραρι εχει πολλα προβληματα....αλλα ειναι ακομη νεες και οι ηγεσιες......ο καυσωνας δεν ωφελει την μακλαρεν που πιεζει τα ελαστικα...και οχι οτι ωφελειται τοσο η φερραρι απο τον καυσωνα.....ασε που σπανε και οι κιντηρες στον καυσωνα....το προβλημα για την φερραρι φετοσ ειναι το χρυσο μεταλλειο στην αναξιοπιστια οχι μονο κινητηρα αλλα και ολου του team και γενικα το χαος....ελλατωματικα εξαρτηματα μεν...προβλημα αρχιμηχανικου με ραικονεν δεν...αλλα δεν μπορεις να πεις οτι θα παρει πρωταθλημα απο τον καυσωνα ενω στο μισο πρωταθλημα ειχε καθαρα το ταχυτερο μονοθεσιο....βεβαια φετος αξιζει να το παρει ο lh γιατι οι αλλοι ολοι και το πρωταθλημα δεν ξερω και οι 2 το αξιζουν οι μεν φερραρι γιατι ειχε ταχυτητα στο περισσοτερο πρωταθλημα και οι δε μακλαρεν γιατι αντεδρασαν στην ταχυτητα εστω και αργα αλλα πιο πολυ για την σταθεροτητα και αξιοπιστια σε ολο το πρωταθλημα....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ το χαος στην φερραρι και ολα αυτα πηγαζουν απο το οτι η φερραρι ξερει να δουλευει με ηγετη και την προσοχη της περισοοτερο στο ενα μονοθεσιο και οχι με 2 διεκδικητες και τον εναν να μην μπορει να ξεφυγει και συνηθως ετσι γινεται παντα οπως παλια στις μεγαλες ομαδες για αυτο και θα τα χασει ολα φετος...εκτοσ και αν φταιξουν νεο αεροδυμαικο πακετο και παρουν την διαφορα στο αμαξι μονο ετσι>..... π.χ.
μακλαρεν >χακινεν
γουιλιαμς > 1ος οδηγος μοντουα
ρενο> βιλνεβ
φερραρι>σουμαχερ
ρενο αλονσοολα τα πρωταθληματα παρθηκαν με διαφορα 1ο και 2ο οδηγου τον τελυταιο καιρο....
τωρα μοιραζονται τις δυναμεις να στηνουν το καθενα μονοθεσιο και οποιος βγει???
στην λιστα πανω θα συμπληρωθειμακλαρεν>χαμιλτον...
περσυ ετσι το χασανε και στην μακλαρεν.......... -
Dr Devil στο Spa ποιός πιλότος ήταν μακράν ταχύτερος σε όλο σχεδόν τον αγώνα και ειδικά στην αρχή; Γενικεύεις επικίνδυνα και βγάζεις άτοπα συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
christos.dimou δεν απαντησες στο σχολιο μου περι ιπποδυναμης (σελ.7) αρα να υποθεσω οτι συμφωνεις.
Καλά εφόσον θέλεις μία απάντηση.
Το πως παράγεις την κάθετη δύναμη έχει σημασία μεν αλλά δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται ενέργεια για αυτό. Σημαντικό είναι ο λόγος -Cl/Cd που όσο μεγαλύτερος (το Cl είναι αρνητικό για αυτό το μείον εκεί) τόσο πιο αποδοτικό είναι το μονοθέσιο.
Αν συγκρίνουμε Ferrari & McLaren μιλάμε για αεροδυναμικά πρακτικά ισοδύναμα μονοθέσια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με διαφορά της τάξης του 1% ως 2% (που μπορεί και να μεταβάλεται και από πίστα σε πίστα λόγω των επιλογών). Το να πετύχεις όμως 1.5%~2% μεγαλύτερη ταχύτητα στο apex (αυτό σημαίνει τα 3 με 5 χιλιόμετρα στα 250 χιλιόμετρα) σημαίνει ότι παράγεις 3%~4% περισσότερη κάθετη δύναμη-φόρτιση των ελαστικών (η ταχύτητα στο τετράγωνο για την φυγοκέντρο). Αυτό συνεπάγεται περισσότερη ισχύ σε συνθήκες αγώνα ειδικά σε πίστες όπου η ταχύτητα αυτή μετριέται σε ανοιχτή καμπή μετά από κλειστή στροφή εκεί όπου η αεροδυναμική δεν παίζει ρόλο και βασικός παράγων είναι η ελκτική πρόσφυση και η ιπποδύναμη γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει έλξη. Φέτος δεν υπάρχει anti-spin που υπήρχε πέρυσι οπότε η καλύτερη έλξη δεν είναι μαγεία κάποιου υπερεξελιγμένου συστήματος ηλεκτρονικών αλλά του κινητήρα.
Όπως και να το κάνουμε έχουμε δει την McLaren να κολλά πολύ πιο εύκολα στους προπορευόμενους και να τους περνά σαν σταματημένους (ειδικά σήμερα στην Monza ο LH ήταν σαν να είχε 40 άλογα περισσότερα σε ορισμένες φάσεις που δεν είναι απίθανό από κάποιους συνδυασμούς). Κάτι που δεν έχω δει με άλλες ομάδες.
Η απόδοση των κινητήρων της Ferrari στο μονοθέσιο της STR δεν λέει και πολλά καθώς το σασί είναι εντελώς διαφορετικό. Αν ο AN το είχε παίξει πιο συντηρητικός στο θέμα της ψύξης τότε ίσως στην STR να έχουν τη δυνατότητα να τσιτώσουν πιο πολύ τους κινητήρες από ότι στην Φερράρι που εμφανίστηκε με βράγχια ακόμα και στο SPA... (με θερμοκρασίες στους 15 βαθμούς).
Στο ερώτημα σου αν συμφωνώ σου απαντώ όχι λοιπόν.
Αν σε καταλαβα εδω απλως επαναλαμβανεις τον ισχυρισμο σου οτι αν το ενα μονοθεσιο (McLaren) παραγει 3-4% παραπανω καθετη δυναμη και εχει ιδια τελικη με το αλλο (Ferrari) συνεπαγεται οτι θα εχει μεγαλυτερη ισχυ. Το παραδειγμα Ferrari-Toro Rosso ηταν τυχαιο. Η αντιρρηση μου ειναι οτι η τελικη και το apex speed εξαρτωνται απο πολλους αλλους παραγοντες εκτος απο το φτερο και την ιπποδυναμη.
Τα Cd, Cl δεν εξαρτωνται μονο απο το φτερο αλλα απο την ολη αεροδυναμικη σχεδιαση (διαχυτες κλπ). Αν πχ απλοϊκα η McLaren εχει καλυτερο σασι που ισως της επιτρεπει να πετυχαινει καλο apex speed με λιγοτερο φτερο (οχι δηλ. με καλυτερο Cl αλλα καλυτερο Cl/Cd) το επιχειρημα σου δεν ισχυει. Αν καταλαβα υποθετεις αυθαιρετα οτι τα McLaren, Ferrari ειναι παραπλησια, με την ιδια λογικη μπορω να υποθεσω οτι και τα μοτερ ειναι παραπλησια. Επειτα το apex speed εκτος απο αεροδυναμικη εξαρταται (λιγοτερο) και απο mechanical σχεδιαση και στησιμο. Και αυτα αμελητεα?
Για την τελικη αυθαιρετα υποθετεις οτι χωρις traction control η ελξη εξαρταται μονο απο τον κινητηρα, παραβλεποντας το ρολο της σχεδιασης & στησιματος αναρτησεων κλπ στην προσφυση κατα την επιταχυνση. 2ον δε σημαινει οτι κινητηρας με καλυτερη ελξη θα δωσει και καλυτερη ιπποδυναμη ή τελικη. 3ον στην περιπτωση μεσης ή γρηγορης στροφης πριν την ευθεια μεγαλυτερο apex speed (πχ με περισσοτερο φτερο) θα δωσει καλυτερη εξοδο και περισσοτερα χαω σε μεγαλο μερος της ευθειας, μειωνοντας το πλεονεκτημα του λιγοτερου φτερου στην τελικη - εξαρταται και απο την πιστα (αυτο συμβαινει και στο φρεναρισμα, οπου η μεγαλυτερη καθετη δυναμη επιτρεπει να μενεις πιο αργα στο γκαζι, που υποθετω δεν το πιανει το speed trap.)
Εγραψα οτι η τελικη που βλεπεις εξαρταται, εκτος απο την προσφυση στην εξοδο της στροφης (=αναρτηση-ελαστικα), απο το κιβωτιο (παραπλησια και αυτα?) και το καυσιμο (διαφορετικο απο το ενα μονοθεσιο στο αλλο αλλα και χρονικα). Τελος οτι το apex speed εξαρταται απο τη μαζα αρα καυσιμο, αλλα και κυριως απο τους συντελεστες μ ελαστικου, και αυτοι διαφορετικοι και μεταβαλλομενοι οπως το καυσιμο. Αν απαντησεις οτι οι 60-70 γυροι ενος gp ειναι επαρκες δειγμα και φαινεται η ταση αυτο δε στεκει, γιατι αν πχ προς το τελος του stint (οπου λογικα γραφονται οι μεγαλυτερες τελικες) το ενα μονοθεσιο τρωει λιγοτερο τα λαστιχα θα εχει καλυτερη προσφυση στη στροφη πριν την ευθεια και θα γραψει μεγαλυτερη τελικη. Το ιδιο για το apex speed.
Στα παραπανω δεν απαντησες.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Dr Devil στο Spa ποιός πιλότος ήταν μακράν ταχύτερος σε όλο σχεδόν τον αγώνα και ειδικά στην αρχή; Γενικεύεις επικίνδυνα και βγάζεις άτοπα συμπεράσματα.Σιγά τη διαφορά.. Θέλεις να πάρουμε όλους τους αγώνες από την αρχή του πρωταθλήματος?
-
- Ο Kimi (προς όλους αυτούς που άρχισαν το ντους με χαρακτηρισμούς) αν δεν το προσέξατε έκανε τον ταχύτερο γύρο. Άρα αν και παλτό το έχει ακόμα μέσα του... Σε γενικές γραμμές σήμερα ήταν απαράδεκτος. Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά πάρε και το δικό μου. Βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο μονοθέσιο και να ξέρουμε ακριβώς αλλά φάνηκε ότι στην αρχή πήγαινε πολύ ξενερωμένος και στο τέλος που το θυμήθηκε ήταν αργά. Του χρόνου μπορεί -έχοντας ξεκουραστεί στο κότερο- να είναι μια άλλη χρονιά.
Με βρε συ Eddie, λίγους θα δεις να λένε ότι ο Kimi δεν το έχει μέσα του... Αυτό ακριβώς που επισημαίνεις αμέσως μετά όμως είναι το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι το καλό το βγάζει κάθε Αυγουστιάτικο φεγγάρι κι αυτό απέχει έτη φωτός από το champ stuff που χρειαζόμαστε από κάποιον τόσο διαφημισμένο, καλοπληρωμένο και κατόχου μιας θέσης οδηγού στη Ferrari που δεκάδες άλλοι θα σκότωναν να είναι.
- Πραγματικά απολαυστικός ο Λούης -σε ένα συγκεκριμένο μέρος του αγώνα, όπου απ' ότι κατάλαβα είχε αδειάσει από καύσιμα και είχε την ιδανική θερμοκρασία στα λάστιχα- αλλά στο τέλος μάλλον κάποιος βρήκε κρυπτονίτη και ο superman έχασε τις υπερδυνάμεις του. Κατά τ' άλλα το παληκάρι αν δεν το πάρει φέτος θα ζωστεί εκρηκτικά και θα πάει στα γραφεία της FIA να ανατιναχτεί. Κακός looser τόσο στις δηλώσεις του όσο και στις αντιδράσεις του. Προσπαθεί να μιμηθεί το Senna αλλά φίλε Λούη ο Senna δεν ήτο superman για να είναι ευάλλωτος στον κρυπτονίτη, απλά ο Senna που όργωσε το Donnington το '93 με ένα χρέπι. Σφίξου σφίξου δεν θα τον φτάσεις...
Δεν έχει καμία υποχρέωση να είναι ούτε Senna ούτε Schumacher. Είναι όμως ο Lewis, και στους τελευταίους δύο αγώνες δημιουργεί τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε σχέση με τους σύγχρονους αντιπάλους του. Κι αυτή η ιστορία δεν κολακεύει καθόλου τους υπόλοιπους.
Όσο για τα σημερινά νταϊλίκια του Λούη, το μόνο που με ξένισε ήταν αυτό με το Glock. Θέλω να πιστεύω πράγματι ότι δεν τον είχε δει, γιατί αν το έκανε επίτηδες, σηκώνει 2 φορές περισσότερο ποινή απ'ότι το χαριτωμένο σκηνικό του Spa. Και πάλι, θα έπρεπε να κοιτάει καλύτερα καθρέφτες.
Με το Webber κατ'εμέ ήταν απόλυτα ΟΚ. Όσο χώρο δίνεις στον αντίπαλο, τόσο μπορεί να σου καταλάβει. Γι'αυτό τα καλά και εκπαιδευμένα παιδάκια, όταν θέλουν να υπερασπιστούν θέση με αντίπαλο στην εσωτερική, παίρνουν πρώτα τη θέση και στριμώχνουν αυτά τον αντίπαλο μέσα, ώστε να ανοίξουν αυτά στο τέλος για την καλύτερη γραμμή.
Διαχείριση αγώνα: βαθμός 10/10 για τον Vettel, αλλά περιμένω να δω λίγο περισσότερα από αυτόν σε περιπτώση ευθείας μονομαχίας (δεν έχει τύχει απλά ως τώρα, τουλάχιστον όχι για μεγάλη διάρκεια αγώνα).
-
Vasilakis και EDDIE_147: +oo
Με μια διαφορά μόνο. Προσωπικά -αν και αμετανόητα Φερραρικός- δε θέλω κωλοπαιδαρισμούς ούτε κατα διάνοια.
Ο Κίμι (τουλάχιστον, για το Μάσσα δε μπορώ να πω το ίδιο) έχει αποδείξει φέτος ότι όταν μπορέσει να φέρει σε θερμοκρασία τα ελαστικά, απλά είναι αλλού.
Όσοι άπιστοι, δείτε τον επόμενο αγώνα με live timing ανοιχτό και θα καταλάβετε.
-
Κι αυτή η ιστορία δεν κολακεύει καθόλου τους υπόλοιπους.
Η ιστορία με τις δηλώσεις περί balls που έκανε όχι απλά δεν κολακεύουν αλλά προσβάλλουν τον ίδιο και πολύ περισσότερο την ομάδα του.
Ο Λούης είναι εκ των κορυφαίων του σπορ και αντικειμεινικά πολύ καλός όμως έχει σοβαρό πρόβλημα χαρακτήρα και προσωπικότητας. Του έχουν δώσει άπειρο αέρα και τεράστιο καλάμι τα βρεττανικά media που ψωφάνε για κάτι τέτοιες ιστορίες και από την άλλη είναι το στερνοπαίδι του Ron οπότε καταλαβαίνεις για τι άτομο μιλάμε.
Και ο Alonso μπορεί να είναι κωλόπαιδο όμως δεν 'μπεμπεκίζει' όπως ο Λούης. Θα βγει, θα κερδίσει, θα βγάλει δάχτυλα, παλάμες, αγκώνες ή ότι χειρονομία του κατέβει αλλά την χοντρή παρόλα θα την πει έχοντας φάει ένα κάρο καρβέλια και 1 τίτλο τουλάχιστον.
Να θυμίσω τον τελευταίο που άνοιγε τόσο πολύ το στοματάκι του... Είναι τώρα στην Αμερική και παίζει μπουνιές με Αμερικανάκια racers τύπου Call Trickle...Περί παλτολογίας. Όπως είπα είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα σε αυτό το άθλημα. Το '96 και πολύ περισσότερο το '97 ο Hakkinen έδειχνε λίγος μπροστά στον Coulthard. Ειδικά το '97 ο Σκωτσέζος τον είχε εκμηδενίσει και με το ζόρι έφτασε να πάρει μια νίκη. Τα επόμενα χρόνια όλοι ξέρουμε τι έγινε και πώς έφτασε ο Hakkinen να έχει τόσους οπαδούς στην F1.
Αντίστοιχα, το '97 στη Ferrari σκεφτόντουσαν σοβαρά επιστροφή Alesi στη θέση του παλτού Irvine. Το παλτό αυτό κόντεψε να πάρει τίτλο πριν τον MS.
Αλλά ξέχασα. Τότε ακόμα βλέπατε τόπι. Δεν υπήρχε η F1 για σας. -
σωστος ο eddie....αυτο θα συμπληρωνα και εγω οπως τα ειπες το 98 κ.τ.λ.....οπως ειπα και πιο πανω δεν κρινουμε κανεναν επειδη δεν μπορεσε να το σηκωσει...ή οτι ο ετερος μασα πηρε περισοοτερους βαθμους...αρα σημαινει και παλτο!!!παλτο ο σουμι κατο απο τον ιρβαιν?και ο χακινεν κατω απο κουλθαρντ....δεν νομιζο...το αν ειναι ικανος να γραψει κατι τετοιο ιστορια οπως εγινε με δαυτους δεν ξερουμε θα δειξει ισως να εχουν δικιο ολοι και να αποδειχθει παλτο! ισως ομως και να γινει η ανατροπη και να λεμε μετα του δειξε ο σουμαχερ εκει μεσα ή ωριμασε και τα σχετικα....απλα ι νοοτροπια πρεπει να αλλαξει στην διαχειρηση της φερραρι....το βαροσ και στα 2 αμακσια δεν βοηθαει καποιον εστω και με το ζορι παγκοσμιο πραταθλητη!!!
-
Κι αυτή η ιστορία δεν κολακεύει καθόλου τους υπόλοιπους.
Η ιστορία με τις δηλώσεις περί balls που έκανε όχι απλά δεν κολακεύουν αλλά προσβάλλουν τον ίδιο και πολύ περισσότερο την ομάδα του.
Πέρα από το ενοχλητικό (και για μένα προφανώς) του ύφους και της ίδιας της δήλωσης, αν έγινε όπως γράφεται... Ας πάρουμε τα πράγματα ψυχρά κι ως έχουν: Το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι για τους άλλους? Ότι τα λέει, τον χλευάζουν, δικαιώνεται (ξανά), το βουλώνουν. Ψέμματα δεν είπε, δυστυχώς για τους υπόλοιπους, όσο κι αν μας ενόχλησε το 'τί' και 'πώς' το είπε.
Να θυμίσω τον τελευταίο που άνοιγε τόσο πολύ το στοματάκι του... Είναι τώρα στην Αμερική και παίζει μπουνιές με Αμερικανάκια racers τύπου Call Trickle...
Επειδή εγώ λοιπόν έχω αποφασίσει να κρίνω τους οδηγούς για την οδήγησή τους και μόνο, όταν κάποτε ο λαός και τα media προσπαθούσαν να μας πείσουν για το συγκεκριμένο Juanito ότι είναι το νέο δέος, επέμενα να διαφωνώ, αλλά δεν είδα κανέναν τότε 'ξερόλα' να λέει μετά 'σόρρυ, λάθος'.
Το πρόβλημά μου με τον Alonso ήταν ακριβώς αυτό το θέμα του 'μπλα μπλα'. Αυτό ποτέ δε με εμπόδισε να τον κατατάσσω μέχει και σήμερα στους καλύτερους του grid.Αλλά ξέχασα. Τότε ακόμα βλέπατε τόπι. Δεν υπήρχε η F1 για σας.
Αν αναφέρεσαι σε μένα, σφάλλεις. Κι εσύ κι εγώ είμαστε αρκετά νέοι κι ευτυχήσαμε να βλέπουμε F1 από μικρά παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλοι εδώ μέσα που μπορούν να μιλήσουν το ίδιο απαξιωτικό και για εμάς, όντας 40+ ετών κι έχοντας παρακολουθήσει F1 από τα 1970. Τίποτα τέτοιο όμως δε σε/με/μας κάνει καλύτερους από άλλους... αρκεί να μην πετώνται ανιστόρητες κοτσάνες από τους πιό νέους στο σπορ.
Το θέμα με τον Kimi για μένα είναι ότι ήμουν πάντα από τους (λίγους?) σκεπτικιστές απέναντί του, γιατί ΠΟΤΕ μα ποτέ δε με έπεισε ότι είναι οδηγός που μπορεί να κάνει υπερβάσεις και να αλλάξει το ροή αγώνων. Υπάρχουν αρκετοί που έχω κάνει διαλόγους μαζί τους παλιότερα σε άλλα forum και e-mail lists και θα θυμούνται. Έχει μεγάλη διαφορά το να είσαι 'πολύ καλός οδηγός' από το 'ανήκω στους κορυφαίους της ιστορίας'. Δεν ξέρω τί θα κάνει μέχρι να αποχωρήσει, αλλά προς το παρόν είναι διασκεδαστικό να βλέπω τον κόσμο να τα μαζεύει (κυρίως ανθρώπους που δική τους κρίση δεν έχουν, αλλά αναμασούν ό,τι διαβάζουν και ακούν από αμφιβόλου ποιότητας κι επιπέδου δημοσιογράφους).
-
By the way, έχουμε πουθενά αυτές τις δηλώσεις του Lewis από επίσημη πηγή ή μόνο από τρίτα sites?
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ψέμματα δεν είπεΦυσικα και ειπε ψεμματα, σημερα ηταν ολοφανερο οτι αυτο που κανει τον Λιουις τοσο γρηγορο σε μεικτες συνθηκες ειναι οι θερμοκρασιες των ελαστικων. Οταν ανεβασαν ολοι θερμοκρασιες ηταν πιο αργος και απο τον Webber, ετσι απλα. Επισης ειχε πλακα να βλεπεις τον Κοβα να σερνεται γιατι ουτε και αυτος ειναι ικανος να ανεβασει θερμοκρασιες, παραεχει στρωτο στιλ για να πετυχει κατι τετοιο. Αλλα ο Φιλανδος πηρε το διασυρμο που του αξιζε για την αποφαση που πηρε περσι, αφου μουτζωσε το ταλεντο του, ηρθε η ωρα να τον μουτζωσει και αυτο. Οι φιλοδοξιες του εφταναν μεχρι την ξανθια εκδοση του DC. Επισης, ας ειμαστε λογικοι με τον Κιμι, σημερα με βαση το πως εξελιχθηκε το παιχνιδι δεν ειχε τυχη. Αν ηταν στεγνα ηταν σαφες ποιος ηταν το αφεντικο. Αλλα τι να κανουμε, το ζαρι δεν εχει συμπαθειες.
Τελος, φυσικα μπραβο στον Φετελ και κριμα για τους ταυρους που ο Σεμπ ηταν ατυχος, νομιζω το 1-2 ηταν πολυ πιθανο. Μακαρι ο Μπεργκερ να μην κανει το εγκλημα να στειλει τον Γαλλο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
By the way, έχουμε πουθενά αυτές τις δηλώσεις του Lewis από επίσημη πηγή ή μόνο από τρίτα sites?Απο Αγγλικο site δε θα τις βρεις περιεργως. Οπως και δε θα βρεις ενα ωραιο που πεταξε στο Σπα λιγο πριν την αποφαση των αγωνοδικων. Το εθαψαν γιατι εδειχνε που εχει τα μυαλα του ο Λιουις.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
By the way, έχουμε πουθενά αυτές τις δηλώσεις του Lewis από επίσημη πηγή ή μόνο από τρίτα sites?
Απο Αγγλικο site δε θα τις βρεις περιεργως. Οπως και δε θα βρεις ενα ωραιο που πεταξε στο Σπα λιγο πριν την αποφαση των αγωνοδικων. Το εθαψαν γιατι εδειχνε που εχει τα μυαλα του ο Λιουις.
Χιχι, kick ass, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν
By the way... μια που σε αυτό το forum πιάνουμε κουβέντα και για τους μπαμπάδες... είδατε μπαμπά Vettel? Μακράν ο συμπαθέστερος του grid
-
Αν αναφέρεσαι σε μένα, σφάλλεις.
Βρε χαζοPhaethon ξεχνάς ότι εσένα σε έχω γνωρίσει και από κοντά και ξέρω σε γενικές γραμμές αν έχεις μια (και δυο) ιδέα για F1... Πότε θα ξανακανονίσουμε για καρτ...; Μην το αφήσουμε για τα πρωτοβρόχια...
Για τον Ινδιάνο (JPM) και εγώ ήμουν υπερβολικά επιφυλακτικός σε αντίθεση με κάτι ειδήμονες επιπέδου Ποπάρα που τον είχε κάνει Θεό στη θέση του Θεού.
Ο Λούης σίγουρα αξίζει πρωτάθλημα αλλά βιάστηκε πάααρα πολύ να ανέβει στο θρόνο του.
Έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα (όχι όμως και τόσο δρόμο ρε Kimi, ξυπνητούρια... http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 0301.shtml ) και έχουμε ακόμα να θάψουμε και να θεοποιήσουμε τον Massa αρκετές φορές.
Το σημερινό ρεσιτάλ οδήγησης του Λούη θεωρώ ότι οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στις συνθήκες που επικρατούσαν με το βάρος του μονοθεσίου και τη θερμοκρασία των ελαστικών σε ιδανικά επίπεδα για το στυλ οδήγησης του.ΥΓ: Επίσημη πηγή γι αυτό που είπε ο Πουρναράκης ότι έκανε δηλώσεις επιπέδου 'είμαι ο καλύτερος οδηγός κλπ' και τον ειρωνεύονταν χτες οι δημοσιογράφοι έχουμε;
-
Αν αναφέρεσαι σε μένα, σφάλλεις.
Βρε χαζοPhaethon ξεχνάς ότι εσένα σε έχω γνωρίσει και από κοντά και ξέρω σε γενικές γραμμές αν έχεις μια (και δυο) ιδέα για F1... Πότε θα ξανακανονίσουμε για καρτ...; Μην το αφήσουμε για τα πρωτοβρόχια...
Ευχαρίστως... αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα... Κοίτα κάτω από το nickname μου την 'τοποθεσία' και θα καταλάβεις. Έχει στο Richmond κάτι καλές πιστούλες, αν ενδιαφέρεσαι Ελπίζω να έρθω Χριστούγεννα.
Το σημερινό ρεσιτάλ οδήγησης του Λούη θεωρώ ότι οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στις συνθήκες που επικρατούσαν με το βάρος του μονοθεσίου και τη θερμοκρασία των ελαστικών σε ιδανικά επίπεδα για το στυλ οδήγησης του.
Προφανώς, γιατί η F1 δεν είναι άθλημα one-off-show. Το θέμα είναι ότι στην πορεία του κάθε οδηγός δημιουργεί κάποιες 'τάσεις' (trends). Αυτές οι 'τάσεις' λοιπόν καλύπτουν τις ξεχωριστές συνθήκες που μπορεί να ευνοήσουν/προβληματίσουν τον οδηγό σε μεμονωμένους αγώνες. Ο Lewis, λοιπόν, στη βροχή έχει αρχίσει να δημιουργεί τέτοιες 'τάσεις'.
ΥΓ: Επίσημη πηγή γι αυτό που είπε ο Πουρναράκης ότι έκανε δηλώσεις επιπέδου 'είμαι ο καλύτερος οδηγός κλπ' και τον ειρωνεύονταν χτες οι δημοσιογράφοι έχουμε;
Αυτό ρώτησα κι εγώ πριν! Δε μπορείς να βρεις τις δηλώσεις πλέον εύκολα! Ο αδερφός μου τις είχε κρατήσει όταν είχαν δημοσιευτεί στο f1-live.com:
And the Briton denied Raikkonen was braking too early during his fight.
'Well, that's his driving, that's all,' he said. 'That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem! At the end of the day, in those situations it is the driver who can feel the grip more and put the car more on the edge.
'And I know I am great in those conditions. I felt the grip more than him, I knew where to place my car and I did place it in different positions to him and I found the grip.'Αλλά απ'ότι βλέπετε, είναι σε μορφή quote από τρίτους. Και λέξη προς λέξη μου φαίνονται πολύ extreme. Σα να μιλάει σε κανα κολλητό του (που σίγουρα έτσι θα μιλούσε για το Spa). Δεν επανήλθαν πουθενά γραμμένες κάπου αλλού και προβληματίζομαι.
-
Απο Αγγλικο site δε θα τις βρεις περιεργως. Οπως και δε θα βρεις ενα ωραιο που πεταξε στο Σπα λιγο πριν την αποφαση των αγωνοδικων. Το εθαψαν γιατι εδειχνε που εχει τα μυαλα του ο Λιουις.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/70475' target='_blank
Eδώ είναι οι δηλώσεις, στο αγγλικότερο των αγγλικών sites.Και επι προκειμένω:
Q. Was part of Spa that mentally you thought you had done enough to let him past you, but because the Ferrari had no grip it could not get past you?
LH: I don't think he had no grip. We had the same amount of grip.
Q. But he was braking much earlier than you?
LH: Well, that's his driving, that's all. That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem! At the end of the day, in those situations it is the driver who can feel the grip more and put the car more on the edge. And I know I am great in those conditions. I felt the grip more than him, I knew where to place my car and I did place it in different positions to him and I found the grip.
-
Ωραίος ο Cavallinoς. Thanks.
Αλλά σχολίασέ τες κιόλας να γουστάρουμε -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/70475
Eδώ είναι οι δηλώσεις, στο αγγλικότερο των αγγλικών sites.Ειδες, θαμμενες σε ενα QA δεν τις προσεξα. Αντιθετα τις ειχα διαβασει πρωτο θεμα σε ενα Ιταλικο. Και τι να σχολιασε κανεις ρε Phaethon απο μια τετοια δηλωση περα του οτι ειναι παντελως βλακωδης;
-
Και τι να σχολιασε κανεις ρε Phaethon απο μια τετοια δηλωση περα του οτι ειναι παντελως βλακωδης;Ότι είναι βλακώδης σαν δήλωση... αλλά κι ότι δυστυχώς έχει μια δόση αλήθειας που προβληματίζει. Κι ότι στις μεταξύ μας συζητήσεις έχουμε πει όλοι αυτές ακριβώς τις λέξεις και χειρότερες για διάφορους οδηγούς σε αντίστοιχες καταστάσεις. Άρα όταν τις λέμε εμείς πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια. . Φυσικά είναι απαράδεκτο να τις λέει οδηγός για άλλο οδηγό, συμφωνώ.
-
Q. But he was braking much earlier than you?
LH: Well, that's his driving, that's all. That is how he drives. If you don't have the balls to brake late then that is your problem! At the end of the day, in those situations it is the driver who can feel the grip more and put the car more on the edge. And I know I am great in those conditions. I felt the grip more than him, I knew where to place my car and I did place it in different positions to him and I found the grip.
Eπίσημο thread: GP Ιταλίας-Μοντσα 2008