-
Vettel rulez
-
Όλα τα λεφτά ηταν σήμερα η κατατακτήριες, μονο ελπίζω αύριο να μην έχουμε εκκίνηση του άγονα με safty car.
-
Vettel for President
Δεν μου το είπε καμιά χαρτορίχτρα να τα ποντάρω όλα εκεί.... :
Πολύ βρόχα πάντως....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από τα στοιχεία που σχετίζονται με την μέγιστη ταχύτητα του μονοθεσίου (όπου οι McLaren φέτος είναι εμπρός) και σε συνδυασμό με τις ταχύτητες στις κορυφές των ανοιχτών καμπών όπου εκεί καθορίζεται ο παράγων φτερό. Όταν δηλαδή μία εταιρεία έχει ίδια ταχύτητα στο apex μίας ανοιχτής καμπής με μία άλλη (εκεί όπου το αεροδυναμικό φορτίο παίζει μεγάλο ρόλο) και ταυτόχρονα δίνει 4 και 5 χιλιόμετρα στην τελική αποδεικνύεται ότι έχει και μεγαλύτερη ιπποδύναμη (εφόσον αεροδυναμικά το efficiency δεν μπορεί από μόνο του να δώσει τη σχετική διαφορά). Σε περίπτωση παραπλήσιων τελικών, η μεγαλύτερη ταχύτητα στο apex είναι μία άλλη ασφαλής ένδειξη για την απόδοση του κινητήρα.O Τακούλης έδειξε ένα ρεπορτάζ από βαλένθια την προηγούμενη Κυριακή, όπου είχε μαζέψει τελικές σε διαφορα σημεία της πίστας και έδειχνε καθαρά ότι στις μεγάλες ευθείες (εκεί που καθαρά παίζει ρόλο ο κινητήρας), εντελώς τυχαία, τις μεγαλύτερες τελικές τις είχαν οι Ferrari και Toro Rosso μάλοστα 10-12κμ διαφορά από τους άλλους! Τέτοια διαφορά δε δικαιολογεί οποιαδήποτε ρύθμιση πτερυγων.
Εσύ που είδες ότι οι mclaren έχουν καλύτερες ιπποδυνάμεις? -
Καλέ Θεούλη.... ρίξε μία έντονη βρόχα αύριο να δούμε λίγο αγώνα....
Α ρε Vettel από άλλον το περίμενα (RB) και άλλος μου έδωσε τη χαρά....
Thumbs up για την δουλειά του Andrian Newey στο σασί, τη δουλειά της Φερράρι (που όπως φαίνεται δίνει ισάξιους με τους μαμίσιους κινητήρες για να μην πούμε καλύτερους) αλλά και το scouting της STR που με SV & SB δείχνει το πόσο καλύτερη θα ήταν η Φ1 χωρίς όλους αυτούς το οδηγούς με χορηγούς από πίσω.....
Να υποθέσω ότι οι KR, LH αύριο θα έχουν πολύ μα πολύ ενδιαφέρον στο τέλος της μεγάλης ευθείας......
Ο HK ξαφνικά έγινε ο rainwegermaister της McLaren??? Καλά τι στο διάολο σκεφτόντουσαν εκεί στην McLaren όταν έβγαλαν τον LH με ενδιάμεσα???? (ότι και στη Renault αλλά ο Alonso το έσωσε...)
Αύριο προβλέπω να γίνεται χαμός. Ακόμα και με στεγνή πίστα να έχεις στην 14η και 15η θέση 2 κορυφαία μονοθέσια και στην 13η θέση τον παππού DC τι άλλο να πει κανείς....
ΥΣ. Με συνθήκες μέσης βροχής αύριο προβλέπω τον HK να κάνει έναν πολύ ευχάριστο περίπατο και να παίρνει την 2η νίκη του για φέτος....
-
Μπράβο στο Vettel! Χάρηκα πάρα πολύ που πήρε την pole ο πιστσιρικάς! Το αξίζει! Κρίμα για τους γρήγορους που έμειναν τόσο πίσω..
Πολύ βροχή όντως.. Νικόλα μούσκεμα θα έγινες!
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Den kserw ti lete oi ypoloipoi alla egw to xairomai paaaarrrraaaaa poly poy blepw Vettel 1o kai Boudais 3o.....+1
Στα υπολοιπα δεν ειμαι σιγουρος (μαλλον αμφιβαλλω) αν ειναι ατυπο το να δινεις πισω τη θεση.Ομως σκεψου τι θα γινει αν καποιος δεν την δωσει.(δεν αναφερομαι σε ποινες) Θα εναντιωθουν ολοι σε αυτον και οι συναδελφοι του και οι φιλαθλοι ακομα και οι υποστηρικτες του.Ξαναλεω οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ατυπο (πρωτη φορα το ακουω για να μαι ειλικρινης.Αν ειναι ποιος ο λογος να δωθει ποινη (για fair play) ; )Οι περισσοτεροι πιλοτοι αλλωστε συμφωνησαν οτι ορθως δοθηκε ποινη. δε θα συμφωνησουμε παντως ποτε για το συμβαν. Θυμαμαι ενα σχολιο σου οτι δεν μπορουμε να αναφερομαστε στα ΑΝ ειχε τοιχο στο σικειν κλπ τετοια.Ορθως. Εγω ομως τοσα ινκαρ που ειδα και κυριως απο αυτο του αλφα (μαλλον λογω τηλεορασης δεν ξερω) σιγουρευτηκα οτι ο χαμιλτον αν δεν ηταν σανιδα ηταν πολυ κοντα σ αυτο.Το οτι ηταν 6 δευτερολεπτα χαμηλοτερη η τελικη του ειναι λογικο για μενα αφου ειχε λιγο περισσοτερο ανηφορικο κομματι και προερχοταν απο πιο αργο φρεναρισμα.Τεσπα,λαθος μου που το συζηταμε εδω μιας κι εσυ βαρεθηκες να το συζητας στο αλλο θεμα,εγω απλα διαβαζα 25 σελιδες τωρα. Απλα η απορια μου εστιαζεται στο πως ειναι δυνατον να μην παραδεχεται κανεις οτι ο χαμιλτον δεν δινει πισω τη θεση που 'εκλεψε' με τον τροπο που οφειλε.Αυτα και σορρυ για το οφφ τοπικ.
-
Pasxo gia alloys thn edwse gia alloys oxi..... Einai thin line...... Alla ekti8ontai kai oi agwnodikes legontas oti metaksy twn 2 epileksan etsi apla to deytero. (dld ayto poy 8a ekobe ba8moys)....
Ontws thn poinh thn dinoyn gia thn parabash alla den thn dinoyn logw toy atypoy fair play....
Anyway.... Pame gia ton ayriano agwna poy 8a ginei sfagh kai as afhsoyme to efaiteio na kanei thn doyleia toy opoia apofasish kai na bgalei......
Arkei na mhn ginoyme san toys podosfairofiloys sto CAS. -
ο Χαμι ηθελε να δει εάν θα μποροσε να τους πιασει ολους στον υπνο βαζοντας ντεμί βρόχινα κ τελικά την πατησε ο ιδιος..
στον ιδιο ακριβως γυρο που βγηκε με τα ντεμί,ο Κόβα φορούσε τα βαριά κ εκανε τον καλύτερο χρονο.
εφταναν 3 λεπτά για να βρέξει περισσοτερο κ αντίο η 10άδα..Ο Βεττελ ειναι ο νεότερος πολμαν πλεον.κατά ενα 6μηνο πιο νεος απο τον Αλόνσο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΣ. Με συνθήκες μέσης βροχής αύριο προβλέπω τον HK να κάνει έναν πολύ ευχάριστο περίπατο και να παίρνει την 2η νίκη του για φέτος....
Μονο να μην κάνει καμία εκκίνηση όπως στο SPA.
-
Σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει καμμία απολύτως πρόβλεψη. Έχω μια υποψία ότι οι ταύροι έχουν λιγότερα καύσιμα αλλά θα δείξει αύριο. Μια άλλη υποψία που έχω είναι να παίξουμε στοίχημα over για το πόσα μονοθέσια θα θέλουν αλλαγή εμπρός αεροτομής στο τέλος του πρώτου γύρου (πάνω από 3 ή κάτω από 3). Εγώ είμαι στο over...
-
Mπράβο στον Vettel...μήπως εκεί στην Φερράρι να ξανασκεφτούν την ανανεώση του Φιλανδού ;
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Από τα στοιχεία που σχετίζονται με την μέγιστη ταχύτητα του μονοθεσίου (όπου οι McLaren φέτος είναι εμπρός) και σε συνδυασμό με τις ταχύτητες στις κορυφές των ανοιχτών καμπών όπου εκεί καθορίζεται ο παράγων φτερό. Όταν δηλαδή μία εταιρεία έχει ίδια ταχύτητα στο apex μίας ανοιχτής καμπής με μία άλλη (εκεί όπου το αεροδυναμικό φορτίο παίζει μεγάλο ρόλο) και ταυτόχρονα δίνει 4 και 5 χιλιόμετρα στην τελική αποδεικνύεται ότι έχει και μεγαλύτερη ιπποδύναμη (εφόσον αεροδυναμικά το efficiency δεν μπορεί από μόνο του να δώσει τη σχετική διαφορά). Σε περίπτωση παραπλήσιων τελικών, η μεγαλύτερη ταχύτητα στο apex είναι μία άλλη ασφαλής ένδειξη για την απόδοση του κινητήρα.
O Τακούλης έδειξε ένα ρεπορτάζ από βαλένθια την προηγούμενη Κυριακή, όπου είχε μαζέψει τελικές σε διαφορα σημεία της πίστας και έδειχνε καθαρά ότι στις μεγάλες ευθείες (εκεί που καθαρά παίζει ρόλο ο κινητήρας), εντελώς τυχαία, τις μεγαλύτερες τελικές τις είχαν οι Ferrari και Toro Rosso μάλιστα 10-12κμ διαφορά από τους άλλους! Τέτοια διαφορά δε δικαιολογεί οποιαδήποτε ρύθμιση πτερυγων.
Εσύ που είδες ότι οι mclaren έχουν καλύτερες ιπποδυνάμεις?Ο Πουρναράκης έδειξε ακόμα ότι στο apex της στροφής (12 ή 13 δεν θυμάμαι) η McLaren ήταν η πιο γρήγορη άρα είχε και το μεγαλύτερο φτερό. Στην τελική ταχύτητα (και όχι στην ταχύτητα σε κάποιο σημείο πριν από κάποιο φρενάρισμα) επιπλέον η διαφορά δεν ήταν 10~12 χιλιόμετρα αλλά πολύ λιγότερη. Σε άλλους αγώνες θα δεις ότι η McLaren είναι λίγο μπροστά ή βρίσκεται λίγο πίσω από την Φερράρι. Υπάρχουν αγώνες που τόσο η μία όσο και η άλλη βρίσκονται πολύ πίσω καθαρά λόγω φιλοσοφίας οδήγησης. Το θέμα είναι ότι σχεδόν σε όλες τις πίστες ειδικά στους τελευταίους αγώνες στα σημεία που υπάρχει μεγάλη αεροδυναμική πίεση στο μονοθέσιο και άρα φτερό η ταχύτητα της McLaren υπερτερεί των υπολοίπων.
Κατά το AMS Γερμανίας δε, άλλα στοιχεία της τηλεμετρίας δείχνουν ότι η Merc έχει καταφέρει να έχει ιπποδύναμη 25 άλογα πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Καθώς αυτό ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας δεν το ασπάζομαι. Απλά θεωρώ ότι είναι παράξενο το πως μία εταιρεία που χρόνια πάσχιζε (κατά δήλωση πολλών εδώ μέσα) να βρει τη χαμένη ιπποδύναμη που η ΦΙΑ της πήρε με το Βηρύλλιο πως φέτος με την standard ECU παρουσιάζει αυτή την απόδοση.
Εντάξει τέρμα το όμως. Αύριο έχει αγώνα.....
-
Αφήστε τους κινητήρες κατά μέρος. Στον έναν αγώνα που ευνοεί η πίστα την Φερράρι λέμε οτι η Φερράρι βγάζει +20 άλογα. Στην αμέσως επόμενη που πάει πιο καλά η ΜακΛάρεν ξαφνικά οι κινητήρες της Φερράρι χάνουν τα 20 άλογα και τα παίρνει η ΜακΛάρεν. Μήπως έχουν κάνει συμφωνία στον ένα αγώνα να τους δίνει η ΦΙΑ 20 άλογα μια στον έναν και μια στον άλλον; Οι διαφορές είναι από αλλού, μπορεί με λιγότερο φτερό να παίρνει ένα αμάξι πιο γρήγορα μια στροφή απ' ότι ένα άλλο με περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη τελική. Σίγουρα κάποιες διαφορές θα υπάρχουν και σίγουρα οι κινητήρες των ΜακΛάρεν και Φερράρι είναι ισχυροί αλλά δε μπορεί παντού να υπάρχουν κρυφές πατέντες και κλεψιές των κανονισμών... Μην ξεχνάμε οτι η ΜακΛάρεν είναι υπότροπη λόγω του StepneyGate.
Για μένα πιο σημαντικό είναι η σημερινή αγωνιστική μέρα με αυτές τις θαυμάσιες κατατακτήριες. Γι' αυτό οι περισσότεροι γουστάρουμε να βρέχει. Αν και κόκκινος (επομένως δε μας συμφέρει η βροχή με τα κουλάδια μας) προτιμώ να πάει στον πάτο η ομάδα και βγουν μπροστά ασθενέστεροι συνδυασμοί. Είναι ωραίο να βλέπεις τον Φέττελ να ρίχνει 2 δευτερόλεπτα στον Μάσσα, επίσης ωραίο να βλέπεις Κίμι και Λούη να μένουν έξω επειδή σνομπάρουν και λένε θα περάσω στα σίγουρα κάνοντας μια προσπάθεια στο τέλος.
Για αύριο μην διαγράφουμε τον Λούη. Αν έχει τέτοιο καιρό τολμώ να πώ πως θα το σηκώσει! (άραγε τι απόδοση να δίνει;) Με μια καλή εκκίνηση και μια τράκα μπορεί στον πρώτο γύρο να είναι 8ος πχ και μετά σα σταματημένους να καθαρίσει από 2ο εως 7ο. Έχει και τη δυνατότητα να βάλει και όση βενζίνα θέλει. Αν δουν ότι έχει κατακλυσμό του πετάνε πάνω ένα κάρο καύσιμα και με τα βροχής λάστιχα που δε θα φαγώνονται κάνει στρατηγική 1ος πιτ στόπ. Τέλος πάντων αυτοί ξέρουν καλυτερα (λέμε τώρα).
Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση οτι ο Κόβα θα κάνει λάθος και τετ α κε! Ο Μάσσα θα πηγαίνει χλιαρά για να μην κάνει λάθη και ο Ράι θα είναι καμικάζι που θα έχει έξοδο στους πρώτους γύρους (ίσως πέσει πάνω στον Λουη)!
Αυτές οι προβλέψεις μου! χαχα
-
-
Ο Ράι από πότε είναι του βρεγμένου;
-
αυτό πέστο σε πολλούς φαν του ....όχι σε μένα.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
ναι εστω 20ς σορρυ μεγαλοδυναμε.Όταν γράφεις βλακειούλες παίρνεις ανάλογες απαντήσεις. Για πες μου λοιπόν τώρα τι είναι προτιμότερο οι -6 βαθμοί ή να ξεκινήσει 20ος αντί για 15ος; Γιατί είμαι έξω από ένα εκκλησάκι και δεν ξέρω αν πρέπει να ανάψω καμιά λαμπάδα στους αγωνοδίκες του Σπα.
Ναι οκ εχει δειξει οτι ειναι και ατυχο το παιδι,μπορει αυριο να βγει κανα safety και να βγει 1ος..λεμε τωρα..τελικα ετυμηγορια για την ποινη βγαλατε; Δικαιη ή αδικη; (αουτο ειναι φλειμ κι οχι το προηγουμενο χανιμπαλ)
Στο δικό μας σύμπαν τις περισσότερες φορές που έχει βγει το SC, o Hamilton ήταν πρώτος και με διαφορά, οπότε ψιλοάτυχος ήταν. Στο δικό σου μπορεί να ήταν πίσω και να κέρδισε θέσεις.
Όσο για την ποινή, τα έχουμε γράψει στο ανάλογο τόπικ. Μπορείς να τα διαβάσεις. Αν εσύ το θυμήθηκες τώρα (προφανώς λόγω του αντικειμενικότατου ρεπορταζ του Α) δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
μια οφφ τοπικ απορια που εχω για τον ripper : Μηπως εχεις ibiza;
Sorry, δεν μπορώ να οδηγήσω διαφερετική μάρκα από τον κολλητό μου τον Alonso!
Στα υπολοιπα δεν ειμαι σιγουρος (μαλλον αμφιβαλλω) αν ειναι ατυπο το να δινεις πισω τη θεση.Ομως σκεψου τι θα γινει αν καποιος δεν την δωσει.(δεν αναφερομαι σε ποινες) Θα εναντιωθουν ολοι σε αυτον και οι συναδελφοι του και οι φιλαθλοι ακομα και οι υποστηρικτες του.Ξαναλεω οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ατυπο (πρωτη φορα το ακουω για να μαι ειλικρινης.Αν ειναι ποιος ο λογος να δωθει ποινη (για fair play) ; )Οι περισσοτεροι πιλοτοι αλλωστε συμφωνησαν οτι ορθως δοθηκε ποινη. δε θα συμφωνησουμε παντως ποτε για το συμβαν. Θυμαμαι ενα σχολιο σου οτι δεν μπορουμε να αναφερομαστε στα ΑΝ ειχε τοιχο στο σικειν κλπ τετοια.Ορθως. Εγω ομως τοσα ινκαρ που ειδα και κυριως απο αυτο του αλφα (μαλλον λογω τηλεορασης δεν ξερω) σιγουρευτηκα οτι ο χαμιλτον αν δεν ηταν σανιδα ηταν πολυ κοντα σ αυτο.Το οτι ηταν 6 δευτερολεπτα χαμηλοτερη η τελικη του ειναι λογικο για μενα αφου ειχε λιγο περισσοτερο ανηφορικο κομματι και προερχοταν απο πιο αργο φρεναρισμα.Τεσπα,λαθος μου που το συζηταμε εδω μιας κι εσυ βαρεθηκες να το συζητας στο αλλο θεμα,εγω απλα διαβαζα 25 σελιδες τωρα. Απλα η απορια μου εστιαζεται στο πως ειναι δυνατον να μην παραδεχεται κανεις οτι ο χαμιλτον δεν δινει πισω τη θεση που 'εκλεψε' με τον τροπο που οφειλε.Αυτα και σορρυ για το οφφ τοπικ.
Αυτή η απάντηση δεν προκαλεί σχόλια όπως τα παραπάνω οπότε σόρρυ για το ύφος.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Για αύριο μην διαγράφουμε τον Λούη. Αν έχει τέτοιο καιρό τολμώ να πώ πως θα το σηκώσει! (άραγε τι απόδοση να δίνει;) Με μια καλή εκκίνηση και μια τράκα μπορεί στον πρώτο γύρο να είναι 8ος πχ και μετά σα σταματημένους να καθαρίσει από 2ο εως 7ο. Έχει και τη δυνατότητα να βάλει και όση βενζίνα θέλει. Αν δουν ότι έχει κατακλυσμό του πετάνε πάνω ένα κάρο καύσιμα και με τα βροχής λάστιχα που δε θα φαγώνονται κάνει στρατηγική 1ος πιτ στόπ. Τέλος πάντων αυτοί ξέρουν καλυτερα (λέμε τώρα).Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση οτι ο Κόβα θα κάνει λάθος και τετ α κε! Ο Μάσσα θα πηγαίνει χλιαρά για να μην κάνει λάθη και ο Ράι θα είναι καμικάζι που θα έχει έξοδο στους πρώτους γύρους (ίσως πέσει πάνω στον Λουη)!
Αυτές οι προβλέψεις μου! χαχα
Δεν απέχουν πολύ από τις δικές μου με την επισήμανση ότι ο Hamilton όταν μένει πίσω, συνήθως κάνει ανόητα λάθη. Αν αποφύγει αυτά και διάφορες ατυχίες, έχει τον ρυθμο για να ανέβει πολλές θέσεις.
Οι McLaren ήταν εμφανώς πιο γρήγορες από όλους τους υπόλοιπους σήμερα.Συγχαρητήρια στον εκπληκτικό όλη τη χρονιά Vettel και στον Massa για έναν καταπληκτικό γύρο στο Q2 (που τον έβαλε στην 10αδα). Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Sorry, δεν μπορώ να οδηγήσω διαφερετική μάρκα από τον κολλητό μου τον Alonso!
murano εχει
Eπίσημο thread: GP Ιταλίας-Μοντσα 2008