-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πλακα κανω ελπιζω να με παρεξηγεις(για το κρυο χιουμορ μου)Κρύο και Γερμανικό χιούμορ
-
Προδότες. Πήρατε το μέρος του εχθρού.
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Υ.Γ. : και εγώ 13 έδωσα για το GTI . Με κορόιδεψαν οι αλήτες ? Θα το πάω πίσω να πάρω καμιά Brera !
Σωστή επιλογή. Να την πάρεις την Brera, μόνο που όταν θα βλέπεις ένα αυτοκίνητο ίδιας αξίας αλλά διαφορετικού κατασκευαστή στον καθρέφτη σου, κάνε δεξιά και παίξ'το pasxos. Οτιδήποτε άλλο απλά... δεν σε παίρνει.
Επίσης μπορείς να την παρκάρεις και να την θαυμάζεις με τις ώρες, αλλά...μόνο ακίνητη όπως στις φωτογραφίες.
-
Nαι σωστά, γιατί αν σε προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο είναι μέγιστη προσβολή της αντρικής σου τιμής!
Απορώ πως θα μπορέσεις να βγεις ξανά στην πιάτσα μετά από τέτοια προσβολή... έλεος ρε παίδες (εκατέρωθεν). Δεν αγοράζουν όλοι με κριτήριο πόσους θα 'πατάνε' (στην εθνική κιόλας) με τα λεφτά που δώσανε.
Ανοίξτε ένα τόπικ ξεγκαβλώματος Ιταλία vs Γερμανία μπας και ησυχάσουμε και μεις και καθαρίσουν και τα υπόλοιπα τόπικ. -
Δεν με πιάννννννιιιιεις...
Δεν διάβασες τον τίτλο σωστά, διάσπαση είναι.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εμενα παντως η καταγωγη δεν με νοιαζει, αυτο που μετραει ειναι ποσα εδωσα, ποσα θα δινω για συντηρηση καταναλωση κλπ, και τι παιρνω σε ασφαλεια επιδοσεις συμπεριφορα κλπ. Τωρα αν εσενα σου φτανει η ιστορια της Αλφα ψοφεο παω πασο.
Εσενα δε σε νοιαζει γιατι ξερεις καλα οτι αυτο που αγορασες τουλαχιστον απο ιστορια γιοκ.
Ευτυχως την ιστορια δεν μπορεις να την αλλαξεις.
Εδω αποκτησατε moteur και μας εχετε ζαλισει. Ελεος. Φαντασου αν ειχατε και ιστορια(φτου φτου φτου).ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ALFA ROMEO........
Γιατι,δεν έχει τεράστια ιστορία η VW; Έχει τους σκαραβαίους,τους σκαραβαίους,τα βανάκια που ήταν σκαραβαίοι, τα Luby που ήταν σκαραβαίοι(με τη συνδρομή του Karmann κ της Ghia βεβαίως,βεβαίως) κ μετά ξεθάρρεψε! Έβγαλε Golf, Passat ή ακόμη και...Vento !!!
Κ μια ωραία πρωϊα η BorgWagner τους σερβίρει μια ωραία πατέντα για...twincharger. Δηλαδή την τεχνογνωσία μιας κόρης(Lancia) που η κακιά μητρια (Fiat) αφου της πήρε όλες τις εφευρέσεις την έριξε στο μπουντρούμι φτωχή και παραπεταμένη την ίδια ώρα που ξενοπάντρευε την θετή της αδερφή (Alfa Romeo)... -
Το εθεσες πολυ σωστα ΑΚ20 συμφωνω απολυτως για την VW που φυσικα δεν μπορει καν να συγκριθει με την Αλφα ρομεο. Οσο για την πατεντα νομιζω οτι καποτε ειχα διαβασει οτι την ειχα βαλει και οι ιαπωνες σε ενα μικρα. δεν ειμαι σιγουρος αν μπηκε πρωτα σε λαντσια η το εβαλε η νισσαν. Παντως σιγουρα εγινε πολλα χρονια πριν τους γερμανους. Δυστυχως η Φιατ με την εμμονη της στην Φερραρι εχει καταστρεψει τις τρεις ιστορικοτερες ιταλικες αυτοκινητοβιομηχανιες για πολλα χρονια- Lancia, Alfa, Maserati. Εταιριες με pedigree, τεραστια μηχανολογικη παραδοση και ολα τα σχετικα. Και ολα αυτα για την Φερραρι ξαναλεγω. Κριμα!
Ευχαριστω
-
Οπως ξαναέγρψα πιο πάνω συμφωνώ στο ότι υπάρχει ιστορία σε κάποιες ιταλικές (και όχι μόνο φυσικά) μάρκες.
ΑΛΛΑ όταν δίνεις λεφτά για αυτοκίνητο αγοράζεις ένα όχημα (μαζί με την ιστορία του μεν) και όχι τόμους για τη βιβλιοθήκη σου.
Ωραία, το τουιν τσαρτζερ τον ξεκίνησαν οι ιταλοί (δεν το γνωρίζω αλλα δεν σας αμφισβητώ) . Τον έχουν περάσει σε ευρεία κυκλοφορία? Εχουν πολλά μοντέλα με τέτοιους κινητήρες στη γκάμα τους?
Και ο άμεσος ψεκασμός αν δεν με απατά η μνήμη μου υπήρξε σε κάποια μερσεντες (μπορεί και σε κάποιο ιταλικό αλλά τι σημασία έχει αφού εγκαταλείφθηκε από όλους λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν μπορούσε να ξεπεράσει η εποχή) . Τον επανέφερε το γκρουπ όμως και μετά άρχισαν να τρέχουν Αλφα Ρομεο, BMW,Porsche κλπ για να φτιάξουν άμεσο και να μην 'υστερούν' έστω και στα χαρτιά. Φυσικά δε συνιστά πρωτοπορία το να επαναφέρεις κάποια τεχνολογία αλλά για μένα (και αυτό συμπαθώ στους Γερμανούς) το 'παλεύουν' παντού και το 'παλεύουν' δυνατά. Κάποιοι το 'παρατάνε'. Γιατί το παρατάνε δε ξέρω (δεν έχουν κεφάλαια, επενδύουν σε οικολογία δε ξέρω) αλλά για μένα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το νέο Type-R ΣΕ ΣΧΕΣΗ με το προηγούμενο δεν υπάρχει (τα κιλά ανέβηκαν, τα άλογα ίδια, η πολλαπλών πήγε αποδυτήρια και γύρισε ο ημιάκαμπτος, η ανάρτηση δημιουργεί οσφυαλγίες κ.α.), ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ πολύ η φιλοσοφία του αυτοκινήτου αλλά δεν θα το είχα στα υποψήφια μόνο και μόνο για αυτά.
Τη δε VW στα GTI ΙΙΙ και ΙV την κοροίδευαν μέχρι και οι μεσημεριανές εκπομπές. Κάθησάν κάτω όμως, εξέλισσαν κινητηρες, βρήκαν στήσιμο, τιμόνι και άλλα και ξαναβγήκαν κορυφή. Δεν είναι φυσικά το καλυτερο του κόσμου αυτοκίνητο ούτε είναι κορυφή σε όλους τους επιμέρους τομείς αλλά παντού είναι πάνω από το μεσο όρο. Και προσωπικά μου αρέσει αυτό το 'τα κάνω όλα' !!!
Συνοψίζοντας, προσωπικά μου αρέσει μια μάρκα να έχει ιστορία αλλά μάλλον για μένα δεν είναι παραγοντας αγοράς κάποιου αυτοκινήτου. Όπως είχε πει κάποτε και ο Ν. Δήμου (αλλά για άλλο θέμα) : ο γιος του Νομπελίστα ΔΕΝ δικαιούται να θεωρεί ΚΑΙ τον εαυτό του νομπελίστα.
Πρέπει να δώσει το δικό του στίγμα κουβαλώντας φυσικά και τη κληρονομιά του...
-
Δηλαδή την τεχνογνωσία μιας κόρης(Lancia) που η κακιά μητρια (Fiat) αφου της πήρε όλες τις εφευρέσεις την έριξε στο μπουντρούμι φτωχή και παραπεταμένη την ίδια ώρα που ξενοπάντρευε την θετή της αδερφή (Alfa Romeo)...
Και μετα ηρθε η παρθενα βασιλοπουλα και το παρθενο βασιλοπουλο και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα....
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Όπως είχε πει κάποτε και ο Ν. Δήμου (αλλά για άλλο θέμα) : ο γιος του Νομπελίστα ΔΕΝ δικαιούται να θεωρεί ΚΑΙ τον εαυτό του νομπελίστα.αυτό τα λέει όλα..
Διάσπαση-Από: Μπερδεμα--------βοηθηστε συνφορουμιτες!