-
Ξεχνάτε όλοι ότι ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ήδη για τηλεόραση (ΕΡΤ) μαζί με την ΔΕΗ και μάλιστα πανάκριβα. Γιατί να μην πάρει η ΕΡΤ τα δικαιώματα να βλέπουμε όλοι δωρεάν; Γιατί πρέπει να αναγκάζομαι να πληρώσω τον ΟΤΕ; Σίγουρα για να το βάλει ο Α τον συμφέρει οικονομικά , γιατί λοιπόν να μην τα πάρει η ΕΡΤ και να της μείνει και κανένα φράγκο; Αυτές οι ερωτήσεις μάλλον ρητορικές είναι αλλά τελος πάντων οι Εγγλέζοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι είναι πιο έξυπνοι και έχουν σοβαρή δημόσια τηλεόραση μιας και οι πολίτες που πληρώνουνε το απαιτούνε.
-
Ναι, μόνο που και οι Εγγλέζοι είναι πλέον στην ίδια κατάσταση με εμάς και μάλιστα με τη δημοτικότητα της F1 να είναι περίπου 1398462165982065134 επίπεδα πάνω από ότι εδώ.
-
This post is deleted! -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
To pay per view είναι κάτι γνωστό χρόνια τώρα.
Απλά τώρα αρχίζουμε εμέις να το ανακαλύπτουμε.Πού καλέ έχει pay per view εδώ; Εδώ μόνο για ταινίες παίζει αυτό και μάλιστα on demand. Αλλά αν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι motorsports πρέπει να πληρώσω για ένα σωρό άλλες αηδίες που δεν πρόκειται να δω ποτέ - κυρίως ελληνικό ποδόσφαιρο...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ναι, μόνο που και οι Εγγλέζοι είναι πλέον στην ίδια κατάσταση με εμάς και μάλιστα με τη δημοτικότητα της F1 να είναι περίπου 1398462165982065134 επίπεδα πάνω από ότι εδώ.Για την δημοτικότητα έχεις απόλυτο δίκιο. ΟΜΩΣ σίγουρα τα λεφτά που δίνει ο Α τα βγάζει και με το παραπάνω αλλιώς δεν θα έδινε. Η παραγωγή του BBC είναι τρελά ακριβή αν σκεφτείς. 5 παρουσιαστες 2 ρεπορτερ και πόσοι τεχνικοι καμεραμάν ηχολήπτες κλπ. και ζωντανά όλο το 3ήμερο. Στον Α στέλνουν έναν παρουσιαστή και ένα συνεργείο με χορηγία στην Μοντζα κάθε χρόνο και ούτε τον σχολιασμό από την πίστα δεν κάνουν και τα θέματα τους στον γυρισμό είναι μια συνέντευξη με τριτο-δεύτερα στελέχη ομαδων άντε και κανενός οδηγού και τα δείχνουν στον επόμενο αγώνα Σε καμιά περίπτωση δεν μίλησα για παραγωγή επιπέδου BBC από την ΕΡΤ δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν άλλωστε, αλλά αυτό που κάναν παλιότερα εκεί στην ΕΡΤ και αυτό που κάνει ο Α μετάδοση από το στούντιο δηλαδή δεν νομίζω ότι είναι παράλογο . Α και για να μην ξεχνίομαστε ε το BBC δεν έχει διαφημίσεις καθόλου, τα έσοδα του είναι από τα TV Licence και από της παραγωγές του που τις πουλάει. Οι εδώ και την ΕΡΤ και διαφημίσεις και πάλι μέσα μπαίνουνε πως γίνετε αυτό ;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πού καλέ έχει pay per view εδώ; Εδώ μόνο για ταινίες παίζει αυτό και μάλιστα on demand. Αλλά αν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι motorsports πρέπει να πληρώσω για ένα σωρό άλλες αηδίες που δεν πρόκειται να δω ποτέ - κυρίως ελληνικό ποδόσφαιρο...Λάθος έκφραση, σαν pay per view εννοούσα οτιδήποτε έχει σχέση με πληρωμή.
Για την δημοτικότητα έχεις απόλυτο δίκιο. ΟΜΩΣ σίγουρα τα λεφτά που δίνει ο Α τα βγάζει και με το παραπάνω αλλιώς δεν θα έδινε. Η παραγωγή του BBC είναι τρελά ακριβή αν σκεφτείς...
Συμφωνώ (για το τι βγάζει ο ALPHA δεν ξέρω), αλλά όταν δεν δείχνουν ούτε κλωτσόσφαιρα, μην ελπίζεις.
Είμαστε τραγικά λίγοι οι φίλοι της F1 στο Γιουνανιστάν. -
Φυσικά και τα βγάζει με το παραπάνω, αφού κάθε τρεις και λίγο βάζει διαφημίσεις.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Φυσικά και τα βγάζει με το παραπάνω, αφού κάθε τρεις και λίγο βάζει διαφημίσεις.συγκεκριμενα καθε 10 γυρους
-
douple post
-
Ο χρήστης jousis έγραψε:
(κάτι πιο σχετικό με το topic )Το Pre/post race analysis (εξαιρουμένου του gridwalk) του SKY είναι αφασία.
Δεν αξίζει μία μπροστά στο BBC. Βάζουν διαφημίσεις, έχουν πολύ λίγες και ελλειπείς συνεντεύξεις και δεν έχουν καθόλου μα καθόλου humor.
Ειδικά χθες, καθόντουσαν 10 λεπτά και συζητάγανε μπροστά απο το parc ferme για το πόσο να κοστίζουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα που είναι μαζεμένα εκεί και μετά το γυρίσανε στο πόσο σκονισμένα είναι και πως τα ξεσκονίζουν.
Έχουν και τον συμπαθέστατο brain-dead Damon Hill για μπιμπελό.Κρίμα που έφυγε ο Martin απο το BBC...πιστεύω είναι ο μόνος που δίνει αξία στο SKY.
Καλά τα είπε ο Lao...Συμφωνω απολυτα. H μεταδοση του BBC ειναι πολυ καλυτερη αυτης του sky (το Sky υπερτερει μονο στις γυναικες + Georgie Thomson + Natalie Pinkham). Κριμα που φετος θα δουμε μονο 10 αγωνες ζωντανα. Ακομα ομως και αυτους που δειχνει μαγνητοσκοπημενα ( + highlights) αξιζουν, το εχουν στησει πολυ καλα.
Πραγματικα φετος εχω την εχω καταβρει.
GP2,Porsche FP1,FP2,FP3,Quals, Race απο τον ΟΤΕ σε HD και χωρις διακοπες
Race build up και αποφωνηση sky (stream) και μετα BBC για highlights ή ΒΒC αν εχει τον αγωνα ζωντανα (+φορουμ - ολα τα λεφτα- στο red button) απο δορυφορο. -
This post is deleted! -
Ο χρήστης jousis έγραψε:
Και ένα άλλο παιδί που ήταν στο GP2 μου άρεσεΤο άλλο παιδί σε ευχαριστεί για τα καλά σου λόγια Ομοίως σας ευχαριστούν και ο Κώστας με τον Γιάννη Μάριο που κατά τη γνώμη μου έχουν πολύ καλή χημεία και βγαίνει στον τρόπο μετάδοσης. Για ότι θέλετε να τους πείτε (εκτός από εδώ που ειδικά ο Κώστας διαβάζει συχνά) υπάρχει και σελίδα στο fb (http://www.facebook.com/F1otetvsport3)
Να θυμίσω εδώ κάτι που σας είχα γράψει όταν υπήρχε κριτική για τα λάθη του ΤΠ: όποιος παίρνει το ρόλο του βασικού στην περιγραφή είναι αυτονόητο ότι θα κάνει λάθη. Μπορώ να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι ο σχολιαστής παρά αυτός που μιλάει συνέχεια. Αυτό βέβαια δεν υποστηρίζω ότι δικαιολογεί τα πάντα, αλλά όπως και να το κάνουμε πχ ο ρόλος μου στα support είναι πιο εύκολος από του Γιάννη Μάριου, αυτός του Γιάννη Μάριου στην F1 πιο εύκολος του Κώστα και αντίστοιχα στον Alpha αυτός του Πάνου πιο εύκολος από του Τάκη. Επίσης, όπως καταλαβαίνεται η δεύτερη φωνή βλέπει την οθόνη χωρίς να μιλάει, έχει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο να κοιτάξει twitter, live timing και live comments κλπ. Τέλος, η θεματολογία που εμπλουτίζει την περιγραφή μοιραία εξαρτάται από το κοινό κάθε καναλιού, δηλαδή το κοινό του Alpha που σε σημαντικό ποσοστό δεν είναι hardcore οπαδοί της F1 θέλουν και το lifestyle/glamour στοιχείο, ενώ στο OTE TV τα γούστα είναι άλλα.
Ξαναλέω, νομίζω είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που έχουμε διαθέσιμες όλες τις πιθανότητες, αυτά είναι πράγματα που και λίγα χρόνια πριν ούτε που θα τα φανταζόμασταν. Από την άλλη το τηλεοπτικό κοινό της F1 είναι περίπου μισό εκατομμύριο και είναι αρκετά σημαντικό για τα κανάλια. Παλιότερα αυτό σήμαινε σίγουρα διαφημιστικά έσοδα, πλέον όμως με την τεράστια πτώση της διαφημιστικής αγοράς αυτό που θα κερδίσει ο Alpha είναι η τόνωση της μέσης τηλεθέασης του. Στα λεφτά θα μπει ΣΙΓΟΥΡΑ μέσα. Η λύση της ΕΡΤ μπορεί θεωρητικά να ακούγεται καλή αλλά θα υπήρχε τεράστια κριτική για σπατάλη, η ποιότητα του σχολιασμού θα ήταν πολύ χειρότερη και οι τηλεθεάσεις αισθητά χαμηλότερες. Η οργάνωση του Ακρόπολις έκανε τα πάντα για να πάει το WRC στην ΕΡΤ και τελικά έφτασε η superstage του ραλι να μην έχει ούτε 100,000 τηλεθεατές. Οπότε κατά τη γνώμη μου καλύτερα σε εμπορικό κανάλι και με (πολλές) διαφημίσεις.
Τώρα για τους αγώνες του GP2 στο Bahrein θα μεταδοθούν και την Κυριακή το πρωί όμως επειδή γίνονται την Παρασκευή (16:00) και το Σάββατο (14:00) πιθανά θα έχουν μεταδοθεί και πιο νωρίς. Στο EPG φαίνεται από τώρα μετάδοση την Παρασκευή βράδυ και για το Σάββατο θα δείξει (αν και είναι φουλ ημέρα με τον τελικό κυπέλλου και όλα τα ξένα πρωταθλήματα). Σιγά σιγά που τελειώνει η μπάλα το πρόγραμμα θα είναι πιο χαλαρό όποτε φαντάζομαι θα είναι και όλα τα support live και HD.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Να θυμίσω εδώ κάτι που σας είχα γράψει όταν υπήρχε κριτική για τα λάθη του ΤΠ: όποιος παίρνει το ρόλο του βασικού στην περιγραφή είναι αυτονόητο ότι θα κάνει λάθη. Μπορώ να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι ο σχολιαστής παρά αυτός που μιλάει συνέχεια. Αυτό βέβαια δεν υποστηρίζω ότι δικαιολογεί τα πάντα, αλλά όπως και να το κάνουμε πχ ο ρόλος μου στα support είναι πιο εύκολος από του Γιάννη Μάριου, αυτός του Γιάννη Μάριου στην F1 πιο εύκολος του Κώστα και αντίστοιχα στον Alpha αυτός του Πάνου πιο εύκολος από του Τάκη. Επίσης, όπως καταλαβαίνεται η δεύτερη φωνή βλέπει την οθόνη χωρίς να μιλάει, έχει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο να κοιτάξει twitter, live timing και live comments κλπ. Τέλος, η θεματολογία που εμπλουτίζει την περιγραφή μοιραία εξαρτάται από το κοινό κάθε καναλιού, δηλαδή το κοινό του Alpha που σε σημαντικό ποσοστό δεν είναι hardcore οπαδοί της F1 θέλουν και το lifestyle/glamour στοιχείο, ενώ στο OTE TV τα γούστα είναι άλλα.
Ξαναλέω, νομίζω είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που έχουμε διαθέσιμες όλες τις πιθανότητες, αυτά είναι πράγματα που και λίγα χρόνια πριν ούτε που θα τα φανταζόμασταν. Από την άλλη το τηλεοπτικό κοινό της F1 είναι περίπου μισό εκατομμύριο και είναι αρκετά σημαντικό για τα κανάλια. Παλιότερα αυτό σήμαινε σίγουρα διαφημιστικά έσοδα, πλέον όμως με την τεράστια πτώση της διαφημιστικής αγοράς αυτό που θα κερδίσει ο Alpha είναι η τόνωση της μέσης τηλεθέασης του. Στα λεφτά θα μπει ΣΙΓΟΥΡΑ μέσα. Η λύση της ΕΡΤ μπορεί θεωρητικά να ακούγεται καλή αλλά θα υπήρχε τεράστια κριτική για σπατάλη, η ποιότητα του σχολιασμού θα ήταν πολύ χειρότερη και οι τηλεθεάσεις αισθητά χαμηλότερες. Η οργάνωση του Ακρόπολις έκανε τα πάντα για να πάει το WRC στην ΕΡΤ και τελικά έφτασε η superstage του ραλι να μην έχει ούτε 100,000 θεατές. Οπότε κατά τη γνώμη μου καλύτερα σε εμπορικό κανάλι και με (πολλές) διαφημίσεις.
Κατ' αρχήν χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι 'από μέσα' στην κουβέντα , ομολογώ ότι δεν το ήξερα . Συμφωνώ και καταλαβαίνω ότι πάνω στην ζωντανή μετάδοση είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη, ειδικά όταν υπάρχει δράση, αλλά μιλώντας για τον Α -για την ομάδα σας δεν ξέρω δεν έχω ΟΤΕ TV - υπάρχουν κάποια επαναλαμβανόμενα λάθη που δεν είναι τέτοιου είδους. ΠΧ κάθε λάθος στα φρένα για οπουδήποτε λόγο είναι 'μπλοκάρισμα πανικού' ή να μπερδεύονται οι όροι κριτές με τους αγωνοδίκες κλπ . Σχετικά με την ΕΡΤ και το WRC, σίγουρα το WRC τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί πιστεύω και είναι λιγότερο δημοφιλές από την F1 γενικότερα. Επίσης τα πράγματα είναι χειρότερα από την τηλεόραση γιατί άλλο είναι να βλέπεις μάχη ρόδα ρόδα και άλλο να βλέπεις να πάει τέρμα στο δάσος με το πεύκο στα 50 cm . Από κοντά δεν λέω είναι μοναδικό θέαμα αλλά από το γυαλί χάνει πολυ. Άσε που το έδειχναν κάτι άκυρες ώρες. Κλείνοντας για την ΕΡΤ να πω ότι συμφωνώ ότι θα κατηγορούνταν για ρεμούλες αλλά αυτό δεν γίνετε ούτως ή άλλως; Δεν τα τρώνε τα λεφτά αλλού; Γιατί να μην τα φάνε και να ικανοποιήσουν 500,000 που τους πληρώνουν θέλοντας και μη.
-
Επίσης, όπως καταλαβαίνεται η δεύτερη φωνή βλέπει την οθόνη χωρίς να μιλάει, έχει περισσότερο διαθέσιμο χρόνο να κοιτάξει twitter, live timing και live comments κλπ.Οπως έγραψα και παραπάνω, ούτε η πρώτη φωνή είναι απαραίτητο να μιλάει συνέχεια Από το να πει κοτσάνα (*) επειδή δεν είχε χρόνο να το σκεφτεί το θέμα, ας μη μιλήσει, δε χρειάζεται να το σκεφτεί 5 λεπτά το θέμα αλλά 10 δευτερόλεπτα μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα.
(*) Οι οποίες κοτσάνες, όπως γράφει και ο gakost, είναι περισσότερο εκνευριστικές επειδή είναι επαναλαμβανόμενες και άρα δε δείχνουν διάθεση αυτοκριτικής και διόρθωσης (you can't teach an old dog new tricks). Δεν μπορεί τόσα χρόνια να μην έχει μάθει ότι τους λένε αγωνοδίκες και ότι τους άλλους με τις πορτοκαλί φόρμες δεν τους λένε 'ανθρώπους της πίστας' (όπως 'ανθρώπους των σπηλαίων' αλλά στο πιο γκαζιάρικο ) αλλά 'κριτές'
Δέχομαι ότι ο ΤΠ αγαπάει το αντικείμενο και το κατέχει εν γένει και ότι δεν είναι τραγικός όπως κάτι Κόλλιες προ ετών αλλά παραμένει μέτριος και στάσιμος τόσα χρόνια και δείχνει να το ψιλοβαριέται πλέον το θέμα.
Βέβαια από την άλλη παραδέχομαι ότι είναι επιπέδου αντίστοιχου με το μέσο κοινό της F1 στην Ελλάδα, δηλαδή τι περιμέναμε, Murray Walker και Martin Brundle ?
-
This post is deleted! -
Ξαναλέω, νομίζω είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που έχουμε διαθέσιμες όλες τις πιθανότητες, αυτά είναι πράγματα που και λίγα χρόνια πριν ούτε που θα τα φανταζόμασταν.
Και λιγα χρονια (μηνες;) μετα επισης ουτε που θα τα φανταζομαστε...
Σωστες οι παρατηρησεις σου, οπως και ο nass και ο jousis κανουν ευστοχη και δικαιη κριτικη.
Προσωπικα εχω συνηθισει το διδυμο του Α και δεν με ενοχλουν. Κανουν αρκετα λαθη, χωρις αυτο καθολου να σημαινει οτι ειναι ασχετοι. Απλα (το εχω ξαναγραψει) πιστευω οτι ο ΤΠ δεν ειναι πολυ τηλεοπτικος. Τα κειμενα του και συγκροτημενα ειναι και δειχνουν γνωση του αντικειμενου.
Τη μεταδοση Φ1 απο το ΟΤΕ την ακουσα μια φορα, ηταν καλη, χωρις πολλα λαθη και υπερβολες, αλλα καπως ανευρη. Ο σκοπος ειναι να βελτιωνονται ολοι με το χρονο. Κι οταν λεμε 'ολοι' εννοουμε ολοι...
-
Εντάξει κύριε Αντωνίου, το πιάσαμε Όπως είπα αυτά που έγραψα δεν είναι συγχωροχάρτι για τα πάντα, ειδικά για ότι είναι επαναλαμβανόμενο. Στην F1 δεν συμμετέχω εκτός από μερικά sessions/αγώνες και για να είμαι ειλικρινής το 'σαφώς' του Ψάρρα δεν το είχα προσέξει σαν τηλεθεατής που συνήθως είμαι. Αλλά θα τον μετρήσω στην επόμενη ευκαιρία
Σχετικά με τον αγώνα του GP2 το προηγούμενο ΣΚ: ο τεχνικός μας είπε ότι πήρε το feed όπως πάντα αλλά αυτή τη φορά είχε σχολιασμό. Υποθέτω ότι η FOM στέλνει πάντα δυο feed (μια και το σχόλιο του Will Buxton το πετυχαίνω σε πολλά διαφορετικά κανάλια) και είτε άλλαξαν αυτοί τα setting τους, είτε θα έλεγα λιγότερο πιθανό έγινε κάποιο λάθος από τους τεχνικούς. Ότι και να ήταν δημιούργησε πρόβλημα και στους θεατές αλλά και σε εμάς. Αν λάβετε υπόψη ότι λόγω μαγνητοσκόπησης δεν είχαμε live timing (και όχι, δεν είχαμε δει πριν τον αγώνα), τότε καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη κατάσταση. Τουλάχιστον λύθηκε για τον ζωντανό αγώνα και δεν επαναλήφθηκε στον σημερινό που φυσικά νίκησε ο τρελο-Ιταλός. Τον έχει και σε επανάληψη οπότε μην τον χάσετε γιατί ήταν αρκετά καλός. Ελπίζω να ήταν αντάξιο και το επίπεδο του σχολιασμού. Σχετικά με το rec θέλω να πιστεύω ότι από την Ισπανία θα έχουμε λιγότερο συνωστισμό, έστω και αν μερικές φορές χαθεί η παρουσία στο HD.
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βέβαια από την άλλη παραδέχομαι ότι είναι επιπέδου αντίστοιχου με το μέσο κοινό της F1 στην Ελλάδα, δηλαδή τι περιμέναμε, Murray Walker και Martin Brundle ?Για να είχαμε κάτι σαν τον δεύτερο θα έπρεπε να είχαμε οδηγό στην F1 που φυσικά δεν υπάρχει. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλό όταν είχαν περάσει από τις μεταδόσεις του Alpha και του Ant1 ο Σταμάτης αλλά και άλλοι οδηγοί μονοθεσιών. Δυστυχώς, η άρνηση των καναλιών να εγκρίνουν έστω μια στοιχειώδη αμοιβή για έναν σταθερό σχολιαστή με αυτό το προφίλ ήταν και είναι εμπόδιο. Έγινε μόνο μια φορά με τον Σταμάτη αν δεν κάνω λάθος τη χρονιά του Ant1. Είναι κρίμα.
gakost σχετικά με την ΕΡΤ, είδες τι έγινε την Τετάρτη με το κείμενο που επαναλάμβανε ξανά και ξανά στην μετάδοση ακριβώς γιατί λίγες ώρες πριν είχαμε εμπλοκή τις δικαιοσύνης στην νέα της συμφωνία με την ΤΕΑΜ. Τις τελευταίες δυο μέρες γίνεται χαμός με επικριτικά δημοσιεύματα και μαζί με την ΕΡΤ είναι αυτονόητο ότι επηρεάζεται το προϊόν Champions League. Γιαυτο λοιπόν λέω ναι δε θα ήταν άσχημο να είχαμε non stop αγώνα στο ΕΡΤ HD αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε Αγγλία και το τελευταίο που θα ήθελα ως φίλος της F1 είναι στη θέση του CL να βρίσκεται το αγαπημένο μου σπορ.
-
This post is deleted! -
επειδη δεν εχω ote tv, ποιος περιγραφει motogp?
-
This post is deleted!
Τηλεοπτική μετάδοση F1 2013 -2014