-
Πολύ ωραίο το 1200. Λογικά η μηχανή είναι η δική του (μπλε καπάκι), δικό του είναι και το τιμόνι. Δεν μπορώ να διακρίνω τις επενδύσεις και το κάθισμα καλά. Ο προφυλακτήρας δεν είναι δικός του. Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο, πιθανώς μετά το 81, αφού και η μάσκα και τα γράμματα πίσω συμφωνούν.
¨ηταν ένας πριν από κανα χρόνο και που χε βάλει αγγελία στη χρυσή ευκαιρία για ένα 800 πικ απ του 1965, αλλά ζητούσε 5χιλ. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε το χωριό, ούτε το νομό (της Κρήτης). -
-
Με πέθανες, τρέμω από την ταραχή και δεν μπορώ να γράψω στο πληκτρολόγιο. Που είναι, που είναι, τι είναι, τί είναι;
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Με πέθανες, τρέμω από την ταραχή και δεν μπορώ να γράψω στο πληκτρολόγιο. Που είναι, που είναι, τι είναι, τί είναι;Λαμπρο καλυτερα να ρωτησεις τον fidel γιατι απλα το μετεφερα για να το δεις σιγουρα.. στο safary ανεβηκε σημερα..
-
Νομίζω Θεσσαλονίκη, απέναντι από τα Village εκεί.
-
Μετά από πολλούς μήνες, πολύ κόπο, και χρήμα, κατάφερα να συγκεντρώσω τα ανταλλακτικά για το rebuild του παλιού βάνκελ του RX2, που αν και είχα αγοράσει καινούργιο τα έπαιξε στα 3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Βασικό ήταν να κρατηθούν οι αυθεντικοί ρότορες μέσα και να μην φορεθούν οι μεταγενέστρεροι.
Σας παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες από την ανακατασκευή, δυστυχώς πριν περαστεί στο αμάξι και γίνει έλεγχος της συμπίεσης θα περάσουν μερικές ακόμη μέρες. Καθώς τέτοιος κινητήρας έχει να ανακατασκευασθεί στην Ελλάδα πάνω από μια εικοσαετία και δεν έγιναν όλα με το βιβλίο, προσεύχομαι για το αποτέλεσμα.[img]http://i138.photobucket.com/albums/q249/baltsiotis/rx2/P1010568.jpg[/img
Αυτά που βλέπετε πάνω στο ρότορα είναι βαζελίνες!
Ακούστε πως σκάει
http://s138.photobucket.com/albums/q249 ... 010588.flv
-
Αναφερομαι στο βιντεακι και εχει να κανει με μας τους μαζντακηδες:
'ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΛΙΑΤΣΑ ΕΙΔΗΜΟΝΑ...'
-
εχω ένα έτοιμο α-πιστονο μοτερακι που κελαηδάει το θέλει κανείς
Uploaded with ImageShack.us
-
βας ιστ ντας? ( ή κάπως έτσι)
-
Φωτογραφια απο το μοτερ του Cosmo βρε συ Λαμπρο. Το τραβηξε στο ραλλυ Ερμης.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Φωτογραφια απο το μοτερ του Cosmo βρε συ Λαμπρο. Το τραβηξε στο ραλλυ Ερμης.θελει λιγο πλυσιματακι ο χωρος του κινητηρα.....
και πανω εκεια ενας αισθητηρας (πιθανως της θερμοκρασιας του νερου) δεν ειναι συνδεδεμενος
.... μην το καψουμε το μοτερακι...... -
Θελει λιγο πλυσιμο αλλα εχουμε τσακωθει με το νερο...
Αυτο που βλεπεις ειναι ο θερμοστατης και οντως δεν εχω καταλαβει σε τι χρησιμευει αυτη η φυσα
Παντως φοραω 2 οργανα θερμοκρασιας, ενα μαμα που δουλευει οποτε το θυμαται και ενα προσθετο υδραργυρικο κρυμενο κατω απο την κολωνα του τιμονιου που δουλευει κανονικα για να μην το καψουμε το μοτερακι...
-
Σωστός!
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
και ενα προσθετο υδραργυρικο κρυμενο κατω απο την κολωνα του τιμονιου που δουλευει κανονικα για να μην το καψουμε το μοτερακι...κι εγώ νόμιζα πως το κρυμένο ήταν gps για τα regularity ...
-
Ωχ μας καταλαβανε...
-
Χαιρετώ το φορουμ. Ολόφρεσκο μέλος και πρώτο ποστ εδώ, μιας και καθώς έψαχνα σήμερα για το Mazda μου, είδα το thread εδώ. Είμαι κάτοχος ενός Mazda 818, δεν είμαι σίγουρος όμως ποιάς χρονολογίας είναι το αυτοκίνητο. Το είχε αγοράσει ο πατέρας μου το '81 από έναν τύπο που το έτρεχε σε αγώνες και του είχε πει αυτός οτι ήταν του '79, πράγμα μάλλον αναληθές. Προσπαθήσαμε να βρούμε άκρη με τον μάστορα εδώ στα Χανιά (το πάω χρόνια και είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που επιδιορθώνουν/ανακατασκευάζουν Wankel κινητήρες) παίρνοντας τηλέφωνο στα κεντρικά της Mazda στην Αθήνα και δίνοντας τον αριθμό πλαισίου, αλλά ούτε εκείνοι ήξεραν καθώς τα αρχεία λέει και τα παλιά μοντέλα τα έχουν σβήσει
Εχουμε ξεκινήσει διαδικασίες με τον father για να πάρουμε πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ, αλλά θέλει δουλειά στο αμάξι...Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει αρχικά για την εύρεση της χρονολογίας κατασκευής του....(παραθέτω και δυο φωτο )
-
Συμφωνα με τη wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Familia#1973-1976_.28Mazda_808.2C_818.2C_and_Mizer.29 παραγοταν αποτο 1973 ως το 1976. Αυτα τα ολιγα με μια γρηγορη αναζητηση.
Θα σε κατατοπισουν καλυτερα και οι πιο ειδικοι του φορουμ πιστευωΜην ξεχασω, καλως ηρθες φιλε μου!! Καλα ποσταρισματα ευχομαι και να το δουμε το μαζντακι σου φτιαγμενο!!!
-
Ο χρήστης duke818 έγραψε:
παίρνοντας τηλέφωνο στα κεντρικά της Mazda στην Αθήνα και δίνοντας τον αριθμό πλαισίου, αλλά ούτε εκείνοι ήξεραν καθώς τα αρχεία λέει και τα παλιά μοντέλα τα έχουν σβήσειΡώτα τον μεσιέ baltsiotis εδώ μέσα, ή θα σου πεί τη χρονολογία του αυτοκινήτου σου, ή θα θυμάται πού έχουν κρυμμένα τα βιβλία στην ΕΛΜΑ
-
Χαίρομαι ΄πάρα πολύ που ένα μαζδα θα σωθέί. Λογικά το αυτοκίνητο έχει πολλές πιθανότητες να του έχει αλλαχθεί η μάσκα ή και όλη η μετώπη με μεταγενέστερο, καθώς αυτό μου φαίνεται λογικό από το να έχουν αλλαχθεί τα πίσω φανάρια με προγενέστερα. Αφήνω μια πολύ μικρή πιθανότητα να υπήρχε 'μεταβατικό' μοντέλο έτσι. Το εσωτερικό θα μας διαφώτιζε περισσότερο. Πιθανολογώ ότι το αυτοκίνητο είναι ελληνικό, 1300, άρα το πλαίσιο πρέπει να αρχίζει από STC. Αν θες, πες μου τον αριθμό πλαισίου να ρωτήσω΄στο εξωτερικό πότε είναι. Η μάζντα δεν έχει το συγκεκριμένο βιβλίο πλέον, νομίζω. Ότι θέλεις από ανταλλακτικά πές μου να σε καθοδηγήσω που θα τα βρείς. Αν είναι μόνο 808/818 είναι φτηνά, αν είναι κοινά με RΧ3 ανεβαίνουν στα ύψη. Αν θέλεις να κάνεις αποκατάσταση, όπως ακριβώς ήταν, πές μου να σου βρ'ω στοιχεία-φωτό κλπ. Πάντως αν σου λείπει κάτι μπορεί να υπάρχει και στη μάζντα, πές μου και κοιτάω τον καταλογο του ρχ3 και μπορώ να δω αν ήταν κοινό με το 818 από τον αριθμό του ανταλλακτικού, οπότε σου δίνω τον κωδικό του ανταλλακτικού και ρωτάς την ΕΛΜΑ.
-
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα παίδες. Η αλήθεια είναι οτι βλέποντας τα ποστ του baltsiotis πήρα θάρρος να γράψω μιας και ο άνθρωπος φαίνεται γκουρού της Mazda!!
90% είναι ελληνικό και όντως ήταν το 1.3L (έχει αλλαχθεί η μηχανή με άλλη Mazda 1300cc) με αριθμό πλαισίου που ξεκινάει από STC. Οταν λες εξωτερικό τι εννοείς ακριβώς φίλε baltsiotis; Αν μπορείς ενημέρωσέ με να ρωτήσω εγώ ο ίδιος, δεν είναι ανάγκη να μπαίνεις σε διαδικασίες εσύ. Προς το παρόν με ενδιαφέρει περισσότερο ανταλλακτικά για το σασί, φτερά κτλπ γιατί έχει πάρει αρκετή σκουριά και 1-2 μάστορες εδώ που σκέφτονται να το αναλάβουν, φοβούνται μήπως λύνοντάς το όλο και αρχίζοντας τη δουλειά δεν βρούμε ανταλλακτικά και κολλήσει η υπόθεση. Αναλυτικότερα θα ενημερώσω τις επόμενες μέρες. Μπορείς να μου στείλεις κάποιο link, τηλέφωνο ή με email κάποιον κατάλογο κτλπ για να δω από που μπορώ να προμηθευτώ οτι χρειάζομαι και σε τι τιμές;;
Εκτιμώ πολύ την διάθεσή σου και ευχαριστώ ειλικρινά για τις πληροφορίες.
ΥΓ: τα πίσω φώτα έχουν αλλαχθεί εδώ και πολλάααα χρόνια λόγω τρακαρίσματος. Η μάσκα μπροστά νομίζω είναι δική του.
Classic Mazda