-
Γιατί σου στερεί να βρείς την ιδανική θέση. Ρυθμίζοντας τη θέση βάσει των χεριών-καρπών στο πάνω μέρος του τιμονιού,το κάτω μέρος της στεφάνης είναι αρκετά κοντά σε εσένα. Ρυθμίζεις την απόσταση βάσει του κάτω μέρους και μετά διαπιστώνεις πως το πάνω μέρος είναι πλέον πιο μακριά από όσο θα ήθελες. Στο τέλος ψάχνεις και βρίσκεις τη λιγότερο άβολη θέση η οποία στην ουσία δεν προβληματίζει ιδιαίτερα σε απλές μετακινήσεις. Όταν όμως οι ρυθμοί ανέβουν αποτελεί μειονέκτημα, ιδιαίτερα όταν οδηγείς και άλλα αυτοκίνητα με πιο κάθετο τιμόνι. Σε επαναφορές στη «σωστή» πορεία κυρίως ψάχνεις το πάνω μέρος λίγο πιο κοντά σε εσένα από οτι είναι στη πραγματικότητα.
-
Σε αυτό θα ήθελα να προσθέσω ότι παίζει ρόλο κυρίως στους περιστασιακούς οδηγούς, όπως και τα περισσότερα στοιχεία θέσης οδήγησης (με τα καλά καθίσματα/μπάκετ και την ορατότητα να είναι σαφώς εκτός αυτής της 'προσαρμοστικότητας').
Έτυχε να οδηγήσω Scenic I και τα πρώτα 5 λεπτά ήμουν σαν ψάρι έξω από το νερό. Μόλις το συνήθισα, ούτε που το σκέφτηκα ξανά 'γιατί το τιμόνι είναι οριζόντιο'. Στο δε Clio, ούτε αυτό με ενόχλησε ποτέ, ούτε η έλλειψη ρύθμισης τιμονιού μέσα-έξω. Σε κανένα αυτοκίνητο δεν χρειάστηκε να αλλάξω θέση το τιμόνι - στην πάνω θέση πάντα είναι και στην πιο χωστή στο ταμπλό. Για αυτό, τα παράπονα περί θέσεως οδήγησης τα παίρνω λίγο χαλαρά, αφού ξέρω ότι οι δοκιμαστές/συντάκτες μπαίνουν σε δεκάδες αυτοκίνητα το μήνα και δεν προλαβαίνουν να τα συνηθίσουν.
-
Δυστυχώς εγώ έπειτα από 10+ χιλιάδες χιλιόμετρα με Clio II δε μπόρεσα να το συνηθίσω (υπόψιν όμως πως δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που οδηγούσα). Μέχρι τότε έλεγα, δε γίνεται, θέμα συνήθειας θα είναι.
-
Πάντως στα νέα Renault έχει πάψει η οριζόντια κλίση του τιμονιού! Σίγουρα για Koleos και Laguna III. Στο Clio III έιναι καλύτερα από παλιά, στο νέο twingo δεν γνωρίζω τι γίνεται με την κλίση του τιμονιού!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πάντως στα νέα Renault έχει πάψει η οριζόντια κλίση του τιμονιού! Σίγουρα για Koleos και Laguna III. Στο Clio III έιναι καλύτερα από παλιά, στο νέο twingo δεν γνωρίζω τι γίνεται με την κλίση του τιμονιού!Στο Twingo αισθάνεσαι σαν να είσαι στο εσωτερικό του Clio II περίπου. Όταν αρχίζεις να οδηγείς σιγουρεύεσαι οτι είναι ένα Clio II με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται. Το τιμόνι του π.χ. δε συγκρίνεται σε σχέση με αυτό του Clio III. Κλάσεις ανώτερο καθώς δεν υφίσταται η ενοχλητικά υπερβολική υποβοήθηση που σε αποκόπτει πλήρως από τα δρώμενα.
Στα υπόλοιπα νέα Renault, έχεις δίκο, δεν υφίσταται θέμα κλίσης τιμονιού.
-
thnx για τις απαντήσεις σας..
και γω πάντως πιστεύω είναι θέμα συνήθειας και όχι λάθους θεσης -
η θεση σιγουρα δε σου δινει την αισθηση του σπορ και νιωθεις οτι καθεσαι πανω και οχι μεσα στο κλιο...για το 2 μιλαμε...
του τουινγκο ειναι ελαφρως καλυτερη η θεση αποσο θυμαμαι...
υπαρχουν ειδη και ειδη οδηγων και δε νομιζω οτι θα βγει συμπερασμα...
στο θεμα της συγκρισης νομιζω οτι ειναι διαφορετικα αμαξια και θελει σκεψη για τον υποψηφιο αγοραστη..
-
Η καλύτερη επιλογή θεωρώ ότι είναι το Twingo GT με τα 100 αλογάκια και τα 14 και κάτι kg ροπή, κάτι το οποίο δε το συναντάς σε καθένα 1200άρι + το overboost, που δίνει το κάτι παραπάνω όταν χρειαστεί, με 13500 ευρώ. Η καλύτερη λύση για όποιον ψάχνει κάτι ψαγμένο και όχι πολύ ακριβό. Ενδεικτικά, το Mazda 2 π.χ., με τον εξοπλισμό του Twingo GT, λίγο καλύτερη κατανάλωση, άλλα όχι σημαντική διαφορά και 1300 κ.ε., αλλά σε καμία περίπτωση ίδιες επιδόσεις, κοστίζει 14750 ευρώ. Όμορφο, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τα 14+ χιλιάρικα.
Για i10 ούτε λόγος αν κάποιος ψάχνει και λίγο κράτημα παραπάνω, αλλά και να μην κρεμάει το αμαξάκι. Καλό για μέσα στην πόλη, αλλά μέχρι εκεί. Αισθητική ουδέτερη.
Υπάρχει κάτι στα 13500 ευρώ που να χτυπάει το Twingo? Αν κάποιος ξέρει, ας μου πει, δεν έχω βρει κάτι μέχρι στιγμής. Σκέφτομαι να πάρω αυτοκινητάκι αυτό το μήνα και θα ήθελα κάτι, γύρω σε αυτή την τιμή, με επιδόσεις και εξοπλισμό παραπλήσιο με του Twingo.
-
Ο φίλος GeoKy απ'ότι καταλαβαίνω δεν ψάχνει για κάτι σαν το GT. Μάλλον σε απλές εκδόσεις κοιτάζει να κινηθεί! Ετσι και στις απλές εκδόσεις το Twingo είναι value for money όπως απέδειξα πχ έναντι του best seller Panda!
Στο Twimgo Gt και με τις δικές σου προυποθέσεις μάλλον μόνο το Panda 100 θα αντιπαραθέσουν κάποιοι εδώ μέσα! Αλλά και κατα τη γνώμη μου Twingo GT δαγκωτό.
-
Εμαθα οτι απ τον Οκτωβρη θα ρθει το i10 με μοτερ 1.2 77 ιπποι
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Εμαθα οτι απ τον Οκτωβρη θα ρθει το i10 με μοτερ 1.2 77 ιπποικατα τη γνώμη μου, το μοτερ που αξίζει και δινει νόημα στο i10 ειναι το 1,1crdi
κατα τα άλλα twingo -
Για το I10 1.2 έχω αναφερθεί ήδη από την 1η μου δημοσίευση. Απλώς δεν ήμουν σίγουρος για την ακριβή ιπποδύναμή του! Είχα γράψει 74 με ερωτηματικό! Εχουν ανακοινωθεί ήδη τιμές και διατίθεται κανονικά! Τα σχόλια μου υπάρχουν στην 1η δημοσίευση αυτού του θέματος! Εν κατακλείδει και πάλι Twingo!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
κατα τη γνώμη μου, το μοτερ που αξίζει και δινει νόημα στο i10 ειναι το 1,1crdiΕγώ νομίζω ότι είναι λάθος κινητήρας γι αυτό το αμάξι. Είναι μικρό αμάξι, ΠΟΛΗΣ. Σε 15 χρόνια θα έχει 150-200.000 χλμ το πολύ (δεν είναι αμάξι για ταξίδια).
Αν υπολογίσεις τη μεγαλύτερη τιμή αγοράς και τους τόκους τόσα χρόνια, ίσως να έχεις κάνει απόσβεση. Το πολύ-πολύ να έχεις ένα ελάχιστο κέρδος από τη πετρελαιοκίνηση.
Σε μεγάλο αμάξι που θα κάνει ταξίδια (δηλαδή πολλά χιλιόμετρα) και λόγω μεγέθους αυτοκινήτου θα έχει μεγαλύτερη διαφορά στη κατανάλωση, ο ντίζελ μπορεί να κάνει απόσβεση σε μερικά χρόνια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
κατα τη γνώμη μου, το μοτερ που αξίζει και δινει νόημα στο i10 ειναι το 1,1crdi
Εγώ νομίζω ότι είναι λάθος κινητήρας γι αυτό το αμάξι. Είναι μικρό αμάξι, ΠΟΛΗΣ. Σε 15 χρόνια θα έχει 150-200.000 χλμ το πολύ (δεν είναι αμάξι για ταξίδια).
Αν υπολογίσεις τη μεγαλύτερη τιμή αγοράς και τους τόκους τόσα χρόνια, ίσως να έχεις κάνει απόσβεση. Το πολύ-πολύ να έχεις ένα ελάχιστο κέρδος από τη πετρελαιοκίνηση.
Σε μεγάλο αμάξι που θα κάνει ταξίδια (δηλαδή πολλά χιλιόμετρα) και λόγω μεγέθους αυτοκινήτου θα έχει μεγαλύτερη διαφορά στη κατανάλωση, ο ντίζελ μπορεί να κάνει απόσβεση σε μερικά χρόνια.
το i10 crdi δεν εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη από το βενζινοκίνητο
γιαυτό είναι πολύ πιο εύκολη η απόσβεση
σκέψου επίσης ότι ειδικά σε πόλη το βενζινοκίνητο εχει σημαντικα μεγαλύτερη κατανάλωση -
Η Ρενο Σερρων ακομα κανει ανακαινιση
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Η Ρενο Σερρων ακομα κανει ανακαινισημου φαινεται πως δεν υπαρχει καν ρενο σερρων
Renault Twingo VS Hyundai I10