-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
7,4? αυτα πανε σαν ατμοσφαιρικο 1600ριΕδω πανε χειροτερα απο ατμοσφαιρικο 600αρι
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το κλασσικο 0-100km/h το Opc το κανει σε 7.2sec, ενω το Cupra -Λογω ελλειψης launch control- σε 7.6sec, απλα αυτο το 7.2 του Corsa δυσκολα επιτυγχανεται σε μετριο οδοστρωμα λογω πολυ κοντης 1ης και 2ας, και λιγοτερο 3ης...
Μου κανει εντυπωση που για το 0-100 του Cupra δεν χρησιμοποιεις τη μετρηση των 4Τ που το μετρησαν στο 8.3, το λεω μιας που αυτο το περιοδικο θεωρεις το πιο αξιοπιστο. Στο Evo παντως το μετρησαν 7.4 και στο Autocar 7.3. Οι 4Τ θα εκαναν καποια μαλακια στην εκκινηση, αλλα μου κανει εντυπωση που δε χρησιμοποιεις ο 8.3 που εδωσαν. Εισαι κοντα σε Evo και Autocar και μου κανει εντυπωση.
http://www.zeperfs.com/en/duel1574-3024.htm
Η υπεροχη του OPC μετα τα 100 χλμ ειναι εμφανης.
Θυμομουν αυτη του Car&Driver που ειχα διαβασει (οταν ειχα πει οτι παρακολουθω ΟΛΑ τα περιοδικα, το εννοουσα...) τελευταια, συν το γεγονος οτι οι 4τροχοι αναφερθηκαν
για την συγκεκριμενη επιδοση οτι ειναι αρκετα πιο πανω απο την αναμενομενη διοτι δεν υπαρχει λειτουργια launch control, (πιθανον δηλαδη να ειχαν το κιβωτιο στην θεση +/-, οπου αυτο ενεργοποιειται) ενω στο Car&Driver ανεφεραν ξεκαθαρα οτι η μετρηση εγινε
στην θεση S mode, oποτε, εχοντας υποψιν οτι μονο στην +/- και στην S mode -απ' οσο γνωριζω- λειτουργει το launch control, πιθανον στο S mode να κανει καλυτερη εκκινηση απ' οτι στο +/- ...(Ισως εχει να κανει και το γεγονος οτι συνηθως οι 4τροχοι ειναι το πρωτο περιοδικο που καταφερνει να παιρνει για δοκιμες απο τις αντιπ/σωπειες καποια αυτοκινητα, οποτε εχουν και λιγοτερα χιλιομετρα στην πλατη τους.
Το συγκεκριμενο Cupra παντως που μετρηθηκε στα 8.3sec ειχε 909χλμ στο οδομετρο, με 33βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια...) -
To LC στη θέση S λειτουργεί, και με το esp off. Αλλά είναι το θέμα να έχει. Αν δεν έχει όπως στο 7άρι, στο S απλά αν το δοκιμάσεις (πατάς φρένο με αριστερό και γκάζι με δεξί) απλά σου ρίχνει τις στροφές μετά από 1' οπότε δεν κάνει τίποτα....
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
To LC στη θέση S λειτουργεί, και με το esp off. Αλλά είναι το θέμα να έχει. Αν δεν έχει όπως στο 7άρι, στο S απλά αν το δοκιμάσεις (πατάς φρένο με αριστερό και γκάζι με δεξί) απλά σου ρίχνει τις στροφές μετά από 1' οπότε δεν κάνει τίποτα....Ναι αλλα λειτουργει και στο +/- , οποτε, υπαρχει μια πιθανοτητα ισως, οι 4τροχοι να δοκιμασαν στο +/- ,και να εβγαλαν το υψηλο για τα αναμενομενα νουμερο, ενω στο Car&DRiver, οπως ανεφεραν ξεκαθαρα, μετρησαν στην θεση S...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το κλασσικο 0-100km/h το Opc το κανει σε 7.2sec, ενω το Cupra -Λογω ελλειψης launch control- σε 7.6sec, απλα αυτο το 7.2 του Corsa δυσκολα επιτυγχανεται σε μετριο οδοστρωμα λογω πολυ κοντης 1ης και 2ας, και λιγοτερο 3ης...
Μου κανει εντυπωση που για το 0-100 του Cupra δεν χρησιμοποιεις τη μετρηση των 4Τ που το μετρησαν στο 8.3, το λεω μιας που αυτο το περιοδικο θεωρεις το πιο αξιοπιστο. Στο Evo παντως το μετρησαν 7.4 και στο Autocar 7.3. Οι 4Τ θα εκαναν καποια μαλακια στην εκκινηση, αλλα μου κανει εντυπωση που δε χρησιμοποιεις ο 8.3 που εδωσαν. Εισαι κοντα σε Evo και Autocar και μου κανει εντυπωση.
http://www.zeperfs.com/en/duel1574-3024.htm
Η υπεροχη του OPC μετα τα 100 χλμ ειναι εμφανης.
Θυμομουν αυτη του Car&Driver που ειχα διαβασει (οταν ειχα πει οτι παρακολουθω ΟΛΑ τα περιοδικα, το εννοουσα...) τελευταια, συν το γεγονος οτι οι 4τροχοι αναφερθηκαν
για την συγκεκριμενη επιδοση οτι ειναι αρκετα πιο πανω απο την αναμενομενη διοτι δεν υπαρχει λειτουργια launch control, (πιθανον δηλαδη να ειχαν το κιβωτιο στην θεση +/-, οπου αυτο ενεργοποιειται) ενω στο Car&Driver ανεφεραν ξεκαθαρα οτι η μετρηση εγινε
στην θεση S mode, oποτε, εχοντας υποψιν οτι μονο στην +/- και στην S mode -απ' οσο γνωριζω- λειτουργει το launch control, πιθανον στο S mode να κανει καλυτερη εκκινηση απ' οτι στο +/- ...(Ισως εχει να κανει και το γεγονος οτι συνηθως οι 4τροχοι ειναι το πρωτο περιοδικο που καταφερνει να παιρνει για δοκιμες απο τις αντιπ/σωπειες καποια αυτοκινητα, οποτε εχουν και λιγοτερα χιλιομετρα στην πλατη τους.
Το συγκεκριμενο Cupra παντως που μετρηθηκε στα 8.3sec ειχε 909χλμ στο οδομετρο, με 33βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια...)Και η MiTo αν και με 3000 χλμ μετρηθηκε με 34 και με 18αρια... Γενικα πολλες φορες δοκιμαζονται αυτοκινητα με τοσο μεγαλη θερμοκρασια!!!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To LC στη θέση S λειτουργεί, και με το esp off. Αλλά είναι το θέμα να έχει. Αν δεν έχει όπως στο 7άρι, στο S απλά αν το δοκιμάσεις (πατάς φρένο με αριστερό και γκάζι με δεξί) απλά σου ρίχνει τις στροφές μετά από 1' οπότε δεν κάνει τίποτα....
Ναι αλλα λειτουργει και στο +/- , οποτε, υπαρχει μια πιθανοτητα ισως, οι 4τροχοι να δοκιμασαν στο +/- ,και να εβγαλαν το υψηλο για τα αναμενομενα νουμερο, ενω στο Car&DRiver, οπως ανεφεραν ξεκαθαρα, μετρησαν στην θεση S...
εχω την εντυπωση οτι ΔΕΝ εχει LC το cupra, ανεξαρτητα του που ειναι ο λεβιες.
-
Δεν έχει LC το 7άρι DSG.
-
Εκτός από αυτό, ότι δεν έχει δηλαδή, και έχει να κάνει με το ότι είναι το 7άρι και όλα τα 7άρια δεν..., έχω την εντύπωση πως στα 6άρια που έχει, μόνο στο S λειτουργεί.
Btw στο Golf τουλάχιστον είτε στο +/- είτε στο S δεν κάνει καμία διαφορά. Επίσης το παράδοξο είναι πως στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει ότι έχει LC.... -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εκτός από αυτό, ότι δεν έχει δηλαδή, και έχει να κάνει με το ότι είναι το 7άρι και όλα τα 7άρια δεν..., **έχω την εντύπωση πως στα 6άρια που έχει, μόνο στο S λειτουργεί.**Btw στο Golf τουλάχιστον είτε στο +/- είτε στο S δεν κάνει καμία διαφορά. Επίσης το παράδοξο είναι πως στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει ότι έχει LC....Νοpe... Λειτουργει και στο +/-
Exεις δοκιμασει σε +/- και σε S και δεν εχεις δει καμμια δισφορα?
Eγω παντως σε Test drive με Cupra ενιωσα λιγο πιο γρηγορη αισθηση γενικα στην θεση S
απ' οτι στα +/- ... -
Κοίτα, έχει κάποιες διαφορές.... Αλλά πιο πολύ σε αίσθηση και όχι σε επιτάχυνση. Το θέμα είναι πως ακόμα και στο S που έχει τεράστια διαφορά με το D καμιά φορά είναι μία ταχύτητα πάνω από ότι θα περίμενες. Από την αρχή ενώ σίγουρα φαινόταν αρκετά γρήγορο, δεν είχε πολλές φορές αυτή την αίσθηση ότι σε κολλάει λίγο στο κάθισμα(Μιλάω πάντα για ρεπρίζ με πολύ χαμηλή ταχύτητα και σαλ). Τουλάχιστον σε 5άρι 140άρι φίλου μου έτσι ήταν όταν ανέβαζε από χαμηλά με 2α. Ε, το θέμα είναι ότι δεν έβαζε πολλές φορές 2α το DSG, όταν θα το ήθελα, γιατί θεωρούσε ότι τραβάει επαρκώς με 3η(σωστά κατά κάποιο τρόπο). Αλλά όταν δοκίμασα να βάλω εγώ 2α στο +/- ήταν αλλιώς.... Έχει και το καλό όταν το βάζεις στο +/- ότι μπορείς να δουλεύεις με τα paddles στο τιμόνι χωρίς να σε διακόπτουν. Στα D και S ξαναμπαίνει στο αυτόματο ακόμα και αν έχεις αλλάξει με τα Paddles, άμα διατηρείς μια σταθερή ταχύτητα, ή δεν τα πειράξεις για κάμποσα δευτερόλεπτα.
-
Η Bocangera έκδοσή του, τι φρένα φοράει;
Νέο Seat Ibiza Cupra