-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Σήμερα το πρωί έκανα test 3 μοντέλα cupra, mito 155, και το megane 1,6 δεν είχε το tce αλλά ήταν ο πιο εξυπηρετικός . Εντυπώσεις από το ibiza , στιβαρή κατασκευή , καλό σχετικά τιμόνι καλύτερο νομίζω από της mito που οδήγισα πριν και souper dsg ο βασικός λόγος να αγοράσει κάποιος το αυτοκίνητο είναι το σασμάν
αρνητικά τώρα το μοτέρ αν καλό με δύναμη από χαμηλά και χωρίς ξεσπάσματα δεν του φάνηκε να έχει δύναμη 180 ίππων όπως σε 20vt tt kai coupra που είχα οδηγίσει παλίοτερα και τέλος το πάτημα του αν και καλό δεν είναι ανάλαφρο και παιχνιδίαρικο όπως της mito .πέρνα αν έχεις χρόνο από το οδήγησα... να μας γράψεις 2 λόγια για το καθένα από αυτά που οδήγησες , και κυρίως για τη ρενούμπα...
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Το ΟPC έχει τρία πλεονεκτήματα:- Το φανάρι (αν σε ενδιαφέρουν οι πάσης φύσεως αναμετρήσεις σε ευθεία γραμμή).
- Το απενεργοποιούμενο ESP. (Αν και με την εκρηκτική συμπεριφορά του μοτέρ του δεν ξέρω πόσο θα το χαρεί όποιος το κάνει σε ελληνική άσφαλτο).
3)Τη βελτιοσημότητα χάρης στο απλούστερο μοτέρ και το χειροκίνητο κιβωτιο που αντέχει περισσότερη κακοποίηση από υπερβολικά ποσά ροπής (To Ibiza δια ροπάλου επιβάλλεται να μείνει μαμά)
Από εκεί και πέρα Ιbiza
Σε φαναρι, τo OPC θα ειναι πρακτικα πισω απο Cupra, λογω κιβωτιου. Το κορσα δεν μπορει να κανει κοντραδικες αλλαγες και το ιμπιζακι εχει το dsg που ολοι ξερουμε ποσο γρηγορα αλλαζει
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το ΟPC έχει τρία πλεονεκτήματα:
- Το φανάρι (αν σε ενδιαφέρουν οι πάσης φύσεως αναμετρήσεις σε ευθεία γραμμή).
- Το απενεργοποιούμενο ESP. (Αν και με την εκρηκτική συμπεριφορά του μοτέρ του δεν ξέρω πόσο θα το χαρεί όποιος το κάνει σε ελληνική άσφαλτο).
3)Τη βελτιοσημότητα χάρης στο απλούστερο μοτέρ και το χειροκίνητο κιβωτιο που αντέχει περισσότερη κακοποίηση από υπερβολικά ποσά ροπής (To Ibiza δια ροπάλου επιβάλλεται να μείνει μαμά)
Από εκεί και πέρα Ιbiza
Σε φαναρι, τo OPC θα ειναι πρακτικα πισω απο Cupra, λογω κιβωτιου. Το κορσα δεν μπορει να κανει κοντραδικες αλλαγες και το ιμπιζακι εχει το dsg που ολοι ξερουμε ποσο γρηγορα αλλαζει
Ανάλογα πάντα τον οδηγό το coupra χάνει σε δύναμη αλλά υπερτερεί σε κιβώτιο νομίζω το opc κάνει πιο γρήγορα το 400άρι.
-
Το ΟPC έχει τρία πλεονεκτήματα:
- Το φανάρι (αν σε ενδιαφέρουν οι πάσης φύσεως αναμετρήσεις σε ευθεία γραμμή).
Από εκεί και πέρα Ιbiza
Ανάλογα πάντα τον οδηγό το coupra χάνει σε δύναμη αλλά υπερτερεί σε κιβώτιο νομίζω το opc κάνει πιο γρήγορα το 400άρι.
Σε δημοσιο δρομο, το κορσα πρεπει να πουλησει την 1η, και να βαλει 2ρα κουφια, εκει εχει χαθει το παιχνιδι. Τωρα αν καποιος γουσταρει τα φαναρια, αλλα παει και στηνεται κερατεα (στην αριστερη λωριδα μονο που δεν εχει φαγωματα) και οπου αλλου εχουν ριξει προσφατα ασφαλτο οκ! Το σασμαν του δεν μπορει να κανει γρηγορες αλλαγες, μαλλον ειναι θεμα δισκου!
-
Το κιβώτιο δεν έχει launch control και στην εκκίνηση το Cupra χάνει αρκετά. Το κιβώτιο αυτό δεν είναι σαν το 6άρι DSG που έχουν τα 2λιτρα VAG που κολακεύουν τον οδηγό και από στάση. Δεν σε αφήνει να το 'κακοποιήσεις' για να κάνεις τη βέλτιστη εκκίνηση και χάνει αρκετά σε σχέση με το ούτως ή αλλως δυνατότερο OPC.Οι ρεπρίζ βέβαια είναι μία άλλη ιστορία!
Πιστεύω ότι οι συγκρίσεις καλό είναι να γίνονται έχοντας στο νου σχετικά καλή άσφαλτο. Δε νομίζω να ψήνεται κανείς με δυνατό προσθιοκίνητο να ανοίξει π.χ στη Θηβών ή στην Αμφιθέας που δεν πατάνε κάτω με πρώτη-δευτέρα ούτε τα 3κύλινδρα αδερφάκια τους. -
Αν εισαι φαναρακιας, ανοιγεις οπου εχει φαναρι! Καβαλας, βουτα, μαυρη, καρεα κλπ.
Βρες ενα corsa opc κσι δοκιμασε να κανεις κοντραδικες αλλαγες -
H αληθεια βρισκεται...καπου στην μεση. Πολυ απλα στις περισσοτερες των περιπτωσεων
παρολο που σε απολυτα νουμερα επιδοσεων το Opc υπερτερει ελαφρως, οι παντα και με σιγουρια ταχυτατες αλλαγες -ανεξαρτητως ποιοτητας οδοστρωματος- στο Cupra, υπερσκελιζουν την μικρη υπεροχη του Corsa, λογω πολυ κοντων πρωτων 3 σχεσεων κιβωτιου (για το κιβωτιο που δεν συμπαθει γρηγορες αλλαγες δεν γνωριζω, τουλαχιστον στα
περισσοτερα μεσα δεν εχω διαβασει κατι τετοιο περαν των μακριων διαδρομων, αλλα ενδεχομενως να ισχυει...) οι οποιες το δυσκολευουν πολυ να περασει την δυναμη του στο δρομο στα κυριως μετριας ποιοτητας οδοστρωματα που θα βρεθει...Και βεβαια με αυξημενες της πιθανοτητες -λογω των πολυ κοντων πρωτων σχεσεων σε συνδυασμο με
την εκρηξη του τουρμπο- για μετρια εκκινηση, με το που θα βαλει το Corsa Την δυναμη κατω (κουμπωνοντας σε 3η) το Cupra θα εχει ηδη ανοιξει διαφορα.
Ολα αυτα φυσικα, παντα σε καθημερινες συνθηκες, και οχι στις ελεγχομενες μετρησεις των περιοδικων οπου το Corsa ειναι ξεκαθαρα πιο γρηγορο σε επιδοσεις απο σταση... -
Mα τι να γραψουν ρε συ τα περιοδικα? 'Αν ειστε καμμενος κοντρακιας μην το παρετε γιατι δεν κανει τεζα αλλαγες, εργει ο δισκος' Φαντασου ενα αμαξι, που κλωτσας συμπλεκτη, καρφωνεις την ταχυτητα (σπανια να μην την παρει) αφηνεις αμεσως συμπλεκτη (ειπαμε κλωτσημα, ισα τον ακουμπας δλδ για την βαλεις) και υπαρχει ενα κενο......ξαφνικα ολα λειτουργουν παλι επιταχυνοντας μανιωδως. Το κενο δεν ξερω να σου πω ποσο διαρκει....αλλα σε συνθηκες κοντρας φαινεται αιωνας.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Mα τι να γραψουν ρε συ τα περιοδικα? 'Αν ειστε καμμενος κοντρακιας μην το παρετε γιατι δεν κανει τεζα αλλαγες, εργει ο δισκος' Φαντασου ενα αμαξι, που κλωτσας συμπλεκτη, καρφωνεις την ταχυτητα (σπανια να μην την παρει) αφηνεις αμεσως συμπλεκτη (ειπαμε κλωτσημα, ισα τον ακουμπας δλδ για την βαλεις) και υπαρχει ενα κενο......ξαφνικα ολα λειτουργουν παλι επιταχυνοντας μανιωδως. Το κενο δεν ξερω να σου πω ποσο διαρκει....αλλα σε συνθηκες κοντρας φαινεται αιωνας.Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το κλασσικο 0-100km/h το Opc το κανει σε 7.2sec, ενω το Cupra -Λογω ελλειψης launch control- σε 7.6sec, απλα αυτο το 7.2 του Corsa δυσκολα επιτυγχανεται σε μετριο οδοστρωμα λογω πολυ κοντης 1ης και 2ας, και λιγοτερο 3ης...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το κλασσικο 0-100km/h το Opc το κανει σε 7.2sec, ενω το Cupra -Λογω ελλειψης launch control- σε 7.6sec, απλα αυτο το 7.2 του Corsa δυσκολα επιτυγχανεται σε μετριο οδοστρωμα λογω πολυ κοντης 1ης και 2ας, και λιγοτερο 3ης...
+1
-
Σε μαμά καταστάσεις, με το που μπει η δευτέρα του OPC σκοτώνει οτιδήποτε υπάρχει στον ανταγωνισμό της κατηγορίας (δεδομένου ότι έχουμε καλό οδόστρωμα και δε χάνεται η επιτάχυνση σε σβούρες).
Δοκιμασμένο απ τη θέση του συνοδηγού -
Mα τι να γραψουν ρε συ τα περιοδικα? 'Αν ειστε καμμενος κοντρακιας μην το παρετε γιατι δεν κανει τεζα αλλαγες, εργει ο δισκος' Φαντασου ενα αμαξι, που κλωτσας συμπλεκτη, καρφωνεις την ταχυτητα (σπανια να μην την παρει) αφηνεις αμεσως συμπλεκτη (ειπαμε κλωτσημα, ισα τον ακουμπας δλδ για την βαλεις) και υπαρχει ενα κενο......ξαφνικα ολα λειτουργουν παλι επιταχυνοντας μανιωδως. Το κενο δεν ξερω να σου πω ποσο διαρκει....αλλα σε συνθηκες κοντρας φαινεται αιωνας.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το κλασσικο 0-100km/h το Opc το κανει σε 7.2sec, ενω το Cupra -Λογω ελλειψης launch control- σε 7.6sec, απλα αυτο το 7.2 του Corsa δυσκολα επιτυγχανεται σε μετριο οδοστρωμα λογω πολυ κοντης 1ης και 2ας, και λιγοτερο 3ης...
τα οπελ γενικα δε συμπαθουν τις πολυ γρηγορες αλλαγες.. οχι οτι τις συμπαθουν τα vag (αν και περισσοτερο) , αλλα με το dsg το θεμα παει σε τελειως αλλο επιπεδο..
δεν εχω οδηγησει το opc , αλλα δεν αποκλειω του ραντανπλαν να του φανηκε αργο σε σχεση με το γαλλικο που εχει συνηθισει..τα psa γενικα αλλαζουν πολυ γρηγορα ακομα και αν εχει μακρια διαδρομη το κιβωτιο (αν και μερικες φορες με καταστροφικα αποτελεσματα μεχρι να χαλασουν ομως ειναι η χαρα των καφρικων αλλαγων )
-
+1
βάλε 8 παρά κάτι.... το κορσάκι δεν πατάει χάμου ενώ το κούπρακι κάτι κάνει. Εννοείται δε ότι με το διπλόδισκο έχει τρελό προβάδισμα αλλά μια φιλική κόντρα θα σας πείσει!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
+1
βάλε 8 παρά κάτι.... το κορσάκι δεν πατάει χάμου ενώ το κούπρακι κάτι κάνει. Εννοείται δε ότι με το διπλόδισκο έχει τρελό προβάδισμα αλλά μια φιλική κόντρα θα σας πείσει!
Εγω τι ειπα...?
Το Opc δυσκολα θα βρει το οδοστρωμα που του...αρμοζει για να γραψει το 7.2 αλλιως
πιθανοτατα θα 'γραψει' κατω τις πρωτες 2 (κανει και ομοιοκαταληξια ),
και το Cupra θα εχει ηδη 'χαιρετησει'... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα οπελ γενικα δε συμπαθουν τις πολυ γρηγορες αλλαγες.. οχι οτι τις συμπαθουν τα vag (αν και περισσοτερο) , αλλα με το dsg το θεμα παει σε τελειως αλλο επιπεδο..
δεν εχω οδηγησει το opc , αλλα δεν αποκλειω του ραντανπλαν να του φανηκε αργο σε σχεση με το γαλλικο που εχει συνηθισει..τα psa γενικα αλλαζουν πολυ γρηγορα ακομα και αν εχει μακρια διαδρομη το κιβωτιο (αν και μερικες φορες με καταστροφικα αποτελεσματα μεχρι να χαλασουν ομως ειναι η χαρα των καφρικων αλλαγων )
Για ενα μοντελο τουλαχιστον, μπορω να σε διαβεβαιωσω για το αντιθετο, οποτε θελεις...
(παρολο που οι διαδρομες στις αλλαγες ειναι επιπεδου...λεωφορειου. ) -
ε το οδηγουσα κι εγω το συγκεκριμενο λεωφορειο και σου λεω οτι δεν εχει σχεση με γαλλικα κιβωτια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ε το οδηγουσα κι εγω το συγκεκριμενο λεωφορειο και σου λεω οτι δεν εχει σχεση με γαλλικα κιβωτιαΠοσα χρονια το οδηγουσες?
Εμενα μου πηρε 4 χρονια ωστε να αποκτησω σιγουρια (σε ποσοστο 90% περιπου)
-μεχρι τα 7 σημερα- , για το πως θα γινει στο συγκεκριμενο η αλλαγη ΤΑΧΥΤΑΤΑ χωρις να την χασω και χωρις να χασω για...παντα το κιβωτιο...(εχω οδηγησει και εγω μερικα Γαλλικα, δεν ειναι ολα 'γρηγορα')
-
Μου κανει εντυπωση που για το 0-100 του Cupra δεν χρησιμοποιεις τη μετρηση των 4Τ που το μετρησαν στο 8.3, το λεω μιας που αυτο το περιοδικο θεωρεις το πιο αξιοπιστο. Στο Evo παντως το μετρησαν 7.4 και στο Autocar 7.3. Οι 4Τ θα εκαναν καποια μαλακια στην εκκινηση, αλλα μου κανει εντυπωση που δε χρησιμοποιεις ο 8.3 που εδωσαν. Εισαι κοντα σε Evo και Autocar και μου κανει εντυπωση.
http://www.zeperfs.com/en/duel1574-3024.htm
Η υπεροχη του OPC μετα τα 100 χλμ ειναι εμφανης.
-
7,4? αυτα πανε σαν ατμοσφαιρικο 1600ρι
-
ε το οδηγουσα κι εγω το συγκεκριμενο λεωφορειο και σου λεω οτι δεν εχει σχεση με γαλλικα κιβωτια
Ποσα χρονια το οδηγουσες?
Εμενα μου πηρε 4 χρονια ωστε να αποκτησω σιγουρια (σε ποσοστο 90% περιπου)
-μεχρι τα 7 σημερα- , για το πως θα γινει στο συγκεκριμενο η αλλαγη ΤΑΧΥΤΑΤΑ χωρις να την χασω και χωρις να χασω για...παντα το κιβωτιο...(εχω οδηγησει και εγω μερικα Γαλλικα, δεν ειναι ολα 'γρηγορα')
ενταξει μιλαω γενικα τι παιζει με τα κιβωτια , σιγουρα δεν ειναι κανονας
με το vectra εχω κανει περιπου 20 χιλαδες χλμ..
Νέο Seat Ibiza Cupra