-
Νομίζω ότι έβγαινε κάπου από το αριστερό μέρος, βλ. παρακάτω φωτογραφία:
-
Με αυτά τα καπάκια δεν βγάζεις άκρη πια... πόσα χλμ έχει το μοτέρ;
-
Τρομπα ;
Ειδες νερα κατω; -
Δεν είδα νερά, αλλά μου φάνηκε ότι ο ιμάντας που διακρίνεται στη φωτο ήταν 'Βρεγμένος' (λέω τώρα, μπορεί να ήταν η ιδέα μου). Πάντως το αντιψυκτικό το πίνει σαν νεράκι επαναλαμβάνω και ΔΕΝ ανεβάζει θερμοκρασία στα ~6 χλμ/20 λεπτά οδήγησης.
Το μοτέρ έχει λίγα χιλιόμετρα (λιγότερα από 50.000), χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο ως 'δεύτερο' (όχι καθημερινά δηλαδή).
Η στάθμη του λαδιού είναι ΟΚ πάντως, δεν λείπει ούτε γραμμούλα (εδώ κι ένα χρόνο). -
Δύσκολο να έκαψε φλάντζα, εκτός και αν έχασε ΟΛΑ τα υγρά και δούλεψε έτσι για ώρα. Μάλλον τρόμπα ή κανένα κολλάρο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δυστυχώς μάλλον έφαγα φλαντζιά. (Αναμενόμενο... εδώ κινδυνεύουμε να κάψουμε φλάτζα εμείς που σε διαβάζουμε το αυτοκίνητο θα τη γλύτωνε;)Άναψε λαμπάκι θερμοκρασίας, σταμάτησα μετά από λίγο, άνοιξα το καπώ και έβγαινε καπνός (όχι πολύς) από τη μηχανή, το δε δοχείο αντιψυκτικού υγρού ήταν τελείως άδειο. Έριξα νερό απιονισμένο που είχα μαζί μου, περίμενα να κρυώσει και πήγα κι αγόρασα ροζ υγρό από ένα βενζινάδικο (ροζ είχε και πριν). Γέμισα, έκανα μια διαδρομή 20 λεπτών, το ξανακοίταξα και είχε πέσει πολύ η στάθμη. Αγόρασα άλλο, πράσινο(το μπλέ είναι καλύτερο ) αυτή τη φορά γιατί δεν έβρισκα άλλο (έγραφε στην ετικέτα ότι έκανε για κάθε τύπο κινητήρα), του έριξα το μισό, όσο χρειαζόταν δηλαδή, έκανα άλλα 20 λεπτά διαδρομή.
Το ξανακοίταξα και είχε πέσει πάλι η στάθμη χαμηλά. Άνοιξα την τάπα κι άρχισε να 'φουσκώνει' το υγρό και μετά ξανάπεσε. Έριξα και το υπόλοιπο και περιμένω τώρα να πάω συνεργείο.
Υπόψην ότι δεν άναψε ξανά λαμπάκι θερμοκρασίας μετά την πρώτη φορά.Τον ήπια;(Απολύτως) Αν ναι, πόσο πάει το μαλλί; (Δεν θες να μάθεις) Έκανα λάθος που έριξα νερό (είχα δει σε παρόμοια φάση να το κάνει κάποιος)(Αυτός μετά πέθανε) και μετά που ανακάτεψα ροζ με πράσινο αντιψυκτικό (μου είχαν πει παλιότερα ότι δεν έχουν ουσιαστική διαφορά)(Πασόκ ΝΔ ένα πράγμα;...);
Να πάω στην αντιπροσωπεία ή σε (πολύ κοντινό) συνεργείο της γειτονιάς που τον ξέρω και με ξέρει; )(Να πας να το πετάξεις και να πάρεις Lada)
Mάνο πλάκα κάνω... Αν παρεξηγήθηκες τα σβήνω
-
Δεν παρεξηγιέται ρε, αστο (σιγά μην κάνεις πλάκα)
-
Δεν παρεξηγήθηκα. Ψάχνω όμως τον ΚΚΕ που με μάτιαξε για να τον πάω βόλτα στο Κατσιμίδι.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δύσκολο να έκαψε φλάντζα, εκτός και αν έχασε ΟΛΑ τα υγρά και δούλεψε έτσι για ώρα. Μάλλον τρόμπα ή κανένα κολλάρο...Μακάρι και ευχαριστώ για τις πληροφορίες (αν και όλες τις τρόμπες καλά τις βλέπω να δουλεύουν no offence, no offence ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν παρεξηγήθηκα. Ψάχνω όμως τον ΚΚΕ που με μάτιαξε για να τον πάω βόλτα στο Κατσιμίδι.Εγώ σε μάτιαξα
Δεν είμαι κκε, ΠΑΜΕ είμαι
Δέχομαι να πάμε κατσιμίδι βόλτα, μια εσυ να οδηγάς με το αμάξι σου, μια εγώ με το δικό μου, θα έχεις να διηγιέσαι και στα εγγόνια σου -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έκανα λάθος που έριξα νερό (είχα δει σε παρόμοια φάση να το κάνει κάποιος) και μετά που ανακάτεψα ροζ με πράσινο αντιψυκτικό (μου είχαν πει παλιότερα ότι δεν έχουν ουσιαστική διαφορά);Το κρύο νερό σε καυτό κινητήρα δεν κάνει καλό.
Αν δεν έχεις ολόιδιο αντιπηκτικό να συμπληρώνεις νερό.
Μετά την επισκευή να πλύνεις καλά το σύστημα ψύξης και να βάλεις το αντιπηκτικό που συνιστά ο κατασκευαστής. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μετά την επισκευή να πλύνεις καλά το σύστημα ψύξης και να βάλεις το αντιπηκτικό που συνιστά ο κατασκευαστής.
Θα ηταν καλο να ξαναλλαχτουν λαδια και νερα σε 1000-2000 χλμ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δύσκολο να έκαψε φλάντζα, εκτός και αν έχασε ΟΛΑ τα υγρά και δούλεψε έτσι για ώρα. Μάλλον τρόμπα ή κανένα κολλάρο...Φλατζουλα ρε κατα 99%..
-
Αν τα έχασε απότομα, μπορεί να είναι και κανένα κολάρο. Πάντως σίγουρα δεν είναι καλό εφόσον θα ανέβασε και θερμοκρασία.
-
Μας είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με Astra F ενός φίλου πριν 10-12 χρόνια. Ξαφνικά και ενώ πηγαίναμε για βραδυνή έξοδο, βλέπουμε στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων μήνυμα για cooling system, η θερμοκρασία να έχει σκαρφαλώσει επικίνδυνα και λίγους καπνούς, έξω ακριβώς από το Πεντάγωνο. Σταματάμε ακριβώς μπροστά στην κεντρική πύλη (που έχει αρκετή άπλα και να μας κοιτάνε όλοι καχύποπτα ) και για καλή μας τύχη σταμάτησε και ένας ταξιτζής ο οποίος μας βοήθησε. Περίπου στο ίδιο σημείο που περιέγραψες στο χώρο της μηχανής έβγαιναν ατμοί και το δοχείο είχε αδειάσει εντελώς.
Πεταχτήκαμε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο με τα πόδια και πήραμε παραφλού. Ο ταξιτζής κατάφερε και βρήκε ένα σημείο στο κολλάρο που είχε ανοίξει και το επιδιόρθωσε πρόχειρα. Συμπληρώσαμε υγρό και επιστρέψαμε στο σπίτι του φίλου να αφήσουμε το Astra και συνεχίσαμε την έξοδο μας με άλλο αυτοκίνητο.
Σου εύχομαι να είναι το πιο απλό δηλαδή κάποιο κολλάρο.
-
Απο την στιγμή που βλέπεις αναμένο λαμπάκι θερμοκρασίας... λες ciao στην φλάντζα.
Ακόμα και αν δεν έχει καεί, έχει αρπάξει... με αποτέλεσμα να στην κάψει με την πρώτη δυνατή ευκαιρία. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μας είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με Astra F ενός φίλου πριν 10-12 χρόνια. Ξαφνικά και ενώ πηγαίναμε για βραδυνή έξοδο, βλέπουμε στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων μήνυμα για cooling system, η θερμοκρασία να έχει σκαρφαλώσει επικίνδυνα και λίγους καπνούς, έξω ακριβώς από το Πεντάγωνο. Σταματάμε ακριβώς μπροστά στην κεντρική πύλη (που έχει αρκετή άπλα και να μας κοιτάνε όλοι καχύποπτα ) και για καλή μας τύχη σταμάτησε και ένας ταξιτζής ο οποίος μας βοήθησε. Περίπου στο ίδιο σημείο που περιέγραψες στο χώρο της μηχανής έβγαιναν ατμοί και το δοχείο είχε αδειάσει εντελώς.Πεταχτήκαμε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο με τα πόδια και πήραμε παραφλού. Ο ταξιτζής κατάφερε και βρήκε ένα σημείο στο κολλάρο που είχε ανοίξει και το επιδιόρθωσε πρόχειρα. Συμπληρώσαμε υγρό και επιστρέψαμε στο σπίτι του φίλου να αφήσουμε το Astra και συνεχίσαμε την έξοδο μας με άλλο αυτοκίνητο.
Σου εύχομαι να είναι το πιο απλό δηλαδή κάποιο κολλάρο.
Αυτά είναι, εδω ο κόσμος χάνεται και εσείς την βόλτα βόλτα!
-
Πριν 12 χρόνια = ηλικία 18-19 ετών
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Απο την στιγμή που βλέπεις αναμένο λαμπάκι θερμοκρασίας... λες ciao στην φλάντζα.Δεν ισχύει αυτό.
-
Εξαρτάται από το μοτέρ...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Απο την στιγμή που βλέπεις αναμένο λαμπάκι θερμοκρασίας... λες ciao στην φλάντζα.
Δεν ισχύει αυτό.
Μην είσαι τόσο σίγουρος.
Καμμενη φλαντζα....