-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
Άκόμα και οι χώροι στο πορτ μπαγκάζ είναι απόλυτα αρκετοί για οικογένεια (320 λίτρα) από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας.Εξαρχής δεδομενος ο συμβιβασμός να βολευτεί μια οικογένεια σε supermini. Και αυτο αφορά όλα και όχι μονο το Sandero.
Σε ότι αφορά στα πλαστικά του sandero stepway η ποιότητα είναι καλή σε επίπεδο που αυτά θα κρατήσουν χρόνια χωρίς να ανησυχούμε για ζημιές και βαθουλώματα.
Πως το εννοείς? Αδιαφορία επειδή είναι φτηνό?
...
+1
-
Θα έλεγα ότι οι ζημιές στα πλαστικά είναι περιορισμένες λόγω του σκληρού (παλαιού) χαρακτήρα τους...οπότε μάλλον δε θα υπάρξει πρόβλημα με τα πλαστικά του sandero. Να δώσω παράδειγμα ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια οδηγώ Honda Civic 2011 μοντέλο με κορυφαία πλαστικά και επειδή το καλοκαίρι έχω την κακή συνήθεια να ιδρώνω υπέρμετρα και να μη φοράω μακρυμάνικη μπλούζα τα πλαστικά της πόρτας της πλευράς του οδηγού έχουν ήδη αλλοιωθεί. Να επισημάνω ότι το χρησιμοποιώ για 500 χμ κάθε εβδομάδα εντός πόλης γιατί ειναι εταιρικό και είμαι πωλητής. Αν μου πείτε να ανοιγω περισσότερο το a/c θα σας πώ ότι αρρωσταίνω και δε μπορώ δικαίωμά μου να ανοίγω παράθυρα. Έχω την εντύπωση ότι λίγος ιδρώτας δε θα βλάψει τα πλαστικά του stepway. Θα σας πω σε κανενα χρόνο βέβαια....
-
Υπάρχει κανενας φίλος που να ρώτησε την αντιπροσωπεία αν θα φέρει το καινούριο stepway και πότε;
-
Φίλε Apollon11 γιατι δεν πεταγεσαι σε μια κοντινη αντιπροσωπια Renault να ρωτήσεις?
-
Σίγουρα πάντως από το νέο έτος.
-
Την προσεχή Τετάρτη γίνεται η παραλαβή του dacia sandero stepway 1.5 dci 90 hp limited edition απο το Σφακιανάκη στο Μαρούσι. Άψογο το αυτοκίνητο παιδιά και το έφεραν πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζα (λιγότερο απο 1μιση μήνα). Το παίρνω στα 12.200 με όφελος απόσυρσης και κόκκινο εσωτερικό και εξωτερικό. Άναψα τη μηχανή και η αλήθεια είναι ότι το περίμενα πιο θορυβώδες έχουν κάνει καλή δουλειά με τις μονώσεις. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι για να δεις τη στάθμη λαδιού ξεκουμπώνεις το καπάκι εισόδου λαδιού της μηχανής.Και το θεϊκό είναι ότι τα φώτα ανεβοκατεβαίνουν με διακόπτη που είναι πλήρως μηχανικός (ντίζα). Τουλάχιστον δεν πρόκειται ποτέ να σε αφήσει απο ηλεκτρικά γιατί έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα...Τα υπόλοιπα για οδηγική εμπειρία θα τα μοιραστώ μαζί σας την άλλη εβδομάδα!!
-
Επειδή ψάχνω αυτό τον καιρό να αντικαταστήσω ένα παλιό Mondeo 1.8, που έχει γίνει ασύμφορο λόγω αυξημένης κατανάλωσης (12lt/100km), και πολύ δύσκολο να βρεις να το παρκάρεις στο κέντρο της πόλης (4.75 m), να πω ότι ψάχνοντας για ένα αυτοκίνητο με όσο γίνεται 1. Μεγάλους χώρους για επιβάτες 2. Ικανοποιητικό πορτ-μπαγκαζ 3. Χαμηλή κατανάλωση (γι' αυτό diesel) 3. Χωρίς απαιτήσεις για επιδόσεις η φιγούρα 4. Με παιδιά μεγάλα που δεν ακολουθούν πάντοτε την οικογένεια, βρήκα ότι το Sandero Stepway, είναι κάτι σαν χρυσή τομή των παραπάνω απαιτήσεων. Για την ποιότητα δεν μπορώ να πω κάτι γιατί είμαι άσχετος με αυτοκίνητα, ακούω αυτά που γράφουν εδώ οι υπόλοιποι. Έχουμε και λέμε λοιπό: Μεταξόνιο 2,59μ. (Πολύ καλό, άρα σχετική άνεση στο εσωτερικό). Μήκος 4,02μ. (αρκετά κοντό, κοντά στα πολύ μικρότερα αυτοκίνητα. Έχω αποκλείσει οτιδήποτε πάνω από τα 4,20μ.). Αυξημένο ύψος από το έδαφος (ιδανικό για διαδρομές σε πολύ περισότερους δρόμους, κι ας μην έχει τετρακίνηση, που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να την πληρώσω. Και φυσικά το μόνο από τα ανταγωνιστικά που το έχει). Χώρος αποθηκευτικός 320lt (Ο μεγαλύτερος της κατηγορίας του). Για την τιμή αναφέρθηκαν ήδη αρκετά. Εκεί που μου τα χαλάει κάπως είναι η κατανάλωση. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής Dacia δίνουν στοιχεία κατανάλωσης 4,6-5,9 (εντός-εκτός πόλης) που είναι αρκετά πάνω από τα ανταγωνιστικά diesel. Βλέπω όμως στο άρθρο αυτό:
http://www.autoevolution.com/engine/dacia-stepway-2-2012-15-dci-90-hp-1.html
ότι δίνει τιμές 4,6-3,7 για τον ίδιο κινητήρα 1.5-lt dCi με 90 hp. Βέβαια και οι διαστάσεις που έχει διαφέρουν (μήκος 4,08) και οι εκπομπές ρύπων (105 αντί 130). Οφείλεται η διαφορά στο παλιό ή καινούργιο μοντέλο αντίστοιχα; Αφού ο κινητήρας είναι ίδιος (;). -
Ο κινητήρας δεν είναι ίδιος. Είναι καινούρια αρκετά βελτιωμένη εκδοχή του. Είναι αυτός που θα έχει και το Clio IV χωρίς start&stop.
-
Μήπως ξέρεις φίλε samatistas αν ο κινητήρας που φοράει το αυτοκίνητο είναι καινούρια εκδοχή του Κ9Κ 892; Δηλαδή έχει διαφορά στην κατανάλωση και στις εκπομπές; Τον ίδιο νομίζω φοράει και το nissan juke. Μπορείς να μας διαφωτίσεις;
-
Χαίρετε παιδιά και συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες συζητήσεις.
Πρώτη φορά γράφω εδώ. Είναι πολύ ενδιαφέρον όσα γράφεται ακόμα και για έναν άσχετο με αυτοκίνητα όπως εγώ.
Έχω σκοπό λοιπόν να αλλάξω το στεναχωρημένο φιατάκι punto που έχω, γιατί μετά τα 150.000 ΚΜ όλα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα.
Μου κίνησε την περιέργεια η dacia όταν ένας ξάδερφος πριν κανά 1,5 χρόνο πήρε το dacia duster, diesel και τετρακίνητο. Κινείται στα βουνά των γρεβενών και είναι πολύ ικανοποιημένος.
Εγώ δεν έχω την δυνατότητα να αποκτήσω το duster και μιας και ήθελα σίγουρα πετρελαιοκίνητο, πήρε το μάτι μου το stepway.
Μου φαίνεται ότι έχει αρκετά καλή τιμή και ως ανίδεος εγώ και χωρίς ιδιαίτερη τρέλα, επειδή το αυτοκίνητο το βλέπω ως μέσο μεταφοράς και μόνο, μου άρεσε.
Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με τη μηχανή του, αν είναι αξιόπιστη (είναι renault έτσι δεν είναι; ) αν έχει κανονική κατανάλωση αλλά και γενικά από θέματα ασφάλειας όπω φρένα, αερόσακους και κάνα άλλο χαρακτηριστικό.
Όπως διαβάζετε για το νέο stepway, έχει βελτιωθεί σε αυτούς τους τόμεις;Συγνώμη για τις ''ανίδεες'' ερωτήσεις μου.
Ευχαριστώ
-
Για το μοτερ μην εχεις κανενα φοβο!!! ειναι απο τα καλυτερα μοτερ που θα βρεις στην αγορα... και στα κυβικα του πιστευω πως ειναι το καλυτερο!
Η καινουρια A-Class εχει σαν βαση αυτο το μοτερ.... δεν ειναι τυχαιο! ακομα και η Suzuki στα κυβικα αυτα το μοτερ αυτο φοραει.... για nissan δεν το συζηταω γιατι ειναι κατα καποιο τροπο ενα με την ρενο (οπως και η dacia)!Για την καταναλωση κοιτα αυτο.... http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2 μπορει να μην ειναι μεγαλο δειγμα αλλα νομιζω πως μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα!
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Επειδή με ενδιαφέρει, όπως έγραψα, η diesel έκδοση, στα DACIA θεωρείται πολύ καλήτερη επιλογή σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης;
Επίσης αφορά ανανέωση το μοντέλο που πρόκειται να έρθει Ελλάδα και όχι νέο μοντέλο; Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο έχει δοκιμασθεί και έχουν εντοπιστεί τυχόν προβλήματα από την 1 έκδοσή του;
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Για το μοτερ μην εχεις κανενα φοβο!!! ειναι απο τα καλυτερα μοτερ που θα βρεις στην αγορα... και στα κυβικα του πιστευω πως ειναι το καλυτερο!
Η καινουρια A-Class εχει σαν βαση αυτο το μοτερ.... δεν ειναι τυχαιο! ακομα και η Suzuki στα κυβικα αυτα το μοτερ αυτο φοραει.... για nissan δεν το συζηταω γιατι ειναι κατα καποιο τροπο ενα με την ρενο (οπως και η dacia)!Για την καταναλωση κοιτα αυτο.... http://www.spritmonitor.de/en/overview/113-Dacia/1122-Sandero.html?fueltype=1&constyear_s=2009&constyear_e=2012&power_s=80&power_e=180&exactmodel=stepway&powerunit=2 μπορει να μην ειναι μεγαλο δειγμα αλλα νομιζω πως μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα!
Μια διευκρίνηση. Για ποιο μοτέρ ακριβώς μιλάς; Του υπάρχοντος Sandero ή του νέου που αναμένεται; Επειδή σε δική μου ερώτηση ο φίλος samatistas απάντησε πιο πάνω ότι >Ο κινητήρας δεν είναι ίδιος. Είναι καινούρια αρκετά βελτιωμένη εκδοχή του. Είναι αυτός που θα έχει και το Clio IV χωρίς start&stop.
Ποιον απ' όλους έχουν τα αυτοκίνητα που αναφέρεις; Όλοι πάντως είναι 1.5 dCI.
-
Ναι... ειδικα στα Dacia το dCi ειναι μονοδρομος....
Τωρα ακριβως για το τι θα ερθει και αν ειναι δοκιμασμενο δεν μπορω να σου απαντησω.... το σιγουρο ειναι πως η Reanult στα μοντελα της Dacia βαζει λυσεις παλιες και δοκιμασμενες σε αντοχη και αξιοπιστια! (για να κρατησει το κοστος κτησης χαμηλο...)
...εμενα να σου πω την αληθεια δεν με χαλαει αυτο, γιατι πολλες φορες λεμε πως το παλιο ειναι και καλυτερο...!!!
-
Ο χρήστης neoklis61 έγραψε:
Η καινουρια A-Class εχει σαν βαση αυτο το μοτερ.... δεν ειναι τυχαιο! ακομα και η Suzuki στα κυβικα αυτα το μοτερ αυτο φοραει.... για nissan δεν το συζηταω γιατι ειναι κατα καποιο τροπο ενα με την ρενο (οπως και η dacia)!Για την καταναλωση κοιτα αυτο.... http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2 μπορει να μην ειναι μεγαλο δειγμα αλλα νομιζω πως μπορεις να βγαλεις ενα συμπερασμα!
Μια διευκρίνηση. Για ποιο μοτέρ ακριβώς μιλάς; Του υπάρχοντος Sandero ή του νέου που αναμένεται; Επειδή σε δική μου ερώτηση ο φίλος samatistas απάντησε πιο πάνω ότι >Ο κινητήρας δεν είναι ίδιος. Είναι καινούρια αρκετά βελτιωμένη εκδοχή του. Είναι αυτός που θα έχει και το Clio IV χωρίς start&stop.
Ποιον απ' όλους έχουν τα αυτοκίνητα που αναφέρεις; Όλοι πάντως είναι 1.5 dCI.
Σε ολες της περιπτωσεις η βαση ειναι ο Κ9Κ με τα 1461cc
-
Επειδη ειδα και την παλιοτερη αναρτηση-ερωτηση που ειχες κανει...
Το δικο μου ειναι ενα Clio III 1.5 dCi με τα 105-106 αλογα.... οταν το πηρα (11/2010 - Euro4 - Στοκ) ηρθε με 123ρυπους... μετα τα Euro5 ηταν με 119 αν θυμαμε καλα.... και τωρα στην A-Class ειναι με 98 ρυπους....
Μπορει η βαση να ειναι η ιδια αλλα η ρυθμησεις.... η υπαρξη φιλτρου DPF... η αεροδυναμικη... και η υπαρξη Start&Stop επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα στους ρυπους! -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Επειδη ειδα και την παλιοτερη αναρτηση-ερωτηση που ειχες κανει...Το δικο μου ειναι ενα Clio III 1.5 dCi με τα 105-106 αλογα.... οταν το πηρα (11/2010 - Euro4 - Στοκ) ηρθε με 123ρυπους... μετα τα Euro5 ηταν με 119 αν θυμαμε καλα.... και τωρα στην A-Class ειναι με 98 ρυπους....
Μπορει η βαση να ειναι η ιδια αλλα η ρυθμησεις.... η υπαρξη φιλτρου DPF... η αεροδυναμικη... και η υπαρξη Start&Stop επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα στους ρυπους!Στο απερχόμενο Sandero πάντως, οι ρύποι κατά το επίσημο φυλλάδιο είναι 130.
-
Το νέο Clio θα φοράει τον ίδιο κινητήρα;
Στην οικονομικότερη έκδοση πέφτουν στα 88 (!) οι ρύποι. -
Το ερχόμενο sandero/stepway είναι νέο μοντέλο.
Το clio iv θα έχει τον ίδιο με το νέο sandero, απλά στο 1ο έχει start&stop ενώ στο 2ο όχι.
-
Ο χρήστης neoklis61 έγραψε:
Επειδη ειδα και την παλιοτερη αναρτηση-ερωτηση που ειχες κανει...
Το δικο μου ειναι ενα Clio III 1.5 dCi με τα 105-106 αλογα.... οταν το πηρα (11/2010 - Euro4 - Στοκ) ηρθε με 123ρυπους... μετα τα Euro5 ηταν με 119 αν θυμαμε καλα.... και τωρα στην A-Class ειναι με 98 ρυπους....
Μπορει η βαση να ειναι η ιδια αλλα η ρυθμησεις.... η υπαρξη φιλτρου DPF... η αεροδυναμικη... και η υπαρξη Start&Stop επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα στους ρυπους!Στο απερχόμενο Sandero πάντως, οι ρύποι κατά το επίσημο φυλλάδιο είναι 130.
Ναι γιατί η έκδοση του Κ9Κ που φοράει είναι κάπως παλιά
Το νέο Clio θα φοράει τον ίδιο κινητήρα;
Στην οικονομικότερη έκδοση πέφτουν στα 88 (!) οι ρύποι.Λοιπον το νέο Clio φοράει τον K9K στην τελευταία έκδοση όπως και το Sandero κι οτιδήποτε Renault-Dacia δειτε με 90 αλόγατα και 22 κιλά ροπή
Τώρα οι διαφορές που διαβάζετε και σας προβληματίζουν ειναι συνάρτηση αεροδυναμικής, γρανάζωμα κιβωτιου, ελαστικών περιόισμένης αντιστασης κυλισης, ύπαρξη συστήματος start-stop κλπ
Το μοτέρ αυτο ειναι μοτέρ πασπαρτού και βγαινει σε ιπποδυνάμεις απο 75 αλογατα μέχρι κι 110.Βέβαια απο τα 75 μέχρι τα 110 ειναι σαν να έχεις άλλο μοτέρ απλά ο κωδικός Κ9Κ ανταποκρίνεται στο μοτέρ ως μπλοκ δηλαδή περιγράφει ότι ειναι ένα μοτέρ τις σειράς Κ της Renault ότι ειναι diesel (αυτο μας το αναφέρει το νουμερο 9 που ειναι ο κωδικός αριθμος για τα diesel μοτέρ της Renault) και το τελευταίο Κ δεν θυμαμαι τι είναι
BTW ότι και να λέμε μιλάμε για ένα απο τα καλυτερα μοτέρ στο μικρό κυβισμο σε diesel (για μένα το καλυτερο λογο χαρακτηριστηκών και γιατι φορολογείτε σαν 1.4 αν θυμαμαι καλα )
Renault/Dacia Sandero Stepway