-
Προσεχε λίγο με τις ηλεκτρολογικές αλλαγές ...
Μη χασεις καμια εγγύηση! Στο θεμα της εγγυησης ειναι ολες οι εταιριες πολύ αυστηρές. -
Δηλαδή ο κινητήρας είναι ο ίδιος στα stepway που πωλούνται τώρα και στο νέο stepway του 2013;
-
Όχι βρε παιδιά πόσες φορές θα το πουμε.
Είναι ο ίδιος κινητήρας αλλα το καινουριο stepway φοράει μα πιο βελτιωμένη εκδοχή του
Οι βελτιώσεις έχουν να κανουν με το ποσους ρύπους παράγει και με την αποδιδόμενη ροπη -
Δεν είμαι καθόλου ενήμερος για τα των αυτοκινήτων και για αυτό ρωτάω.
Μη με παρεξηγείται. -
Ο κινητήρας που φοράει το παρόν μοντέλο είναι η εξέλιξη του Dci 1.5 όπως στο Clio III και έχει εκπομπές 121γρ ανα χμ που σημαίνει ότι η κατανάλωση πέφτει στο 4,6 λτ ανα 100χμ που σημαίνει ότι με ελαφρύ πόδι σε εθνική μπορείς να δείς και κάτω απο 4λτ άνετα. Είναι ιδιαίτερα καλός κινητήρας και σύγχρονος. Σήμερα έβαλα και ανεμοθράυστες στο χρώμα του προφυλακτήρα με μόνο 50 ευρώ και είμαι σούπερ για τις μέρες με βροχή!!
-
Δεν νομιζω να μπορεις να δει (και ειδικα ανετα) κατω απο 4 λιτ/100...
Και εγω 4,6λιλ/100 εχω στα χαρτια αλλα με το ζορι εχω δει 4,9!
-
Για Θεσσαλονίκη ξέρει κανείς αν το έχει κάποια έκθεση;
Πριν 2 3 μήνες δεν το είχαν πουθενά κι έπρεπε να πάω Χαλκιδική γιατί θα έφερνε ορισμένα μοντέλα πετρελαιοκίνητα.
Τι να πω. -
Αν μπορείς να κάνεις μερικά χιλιόμετρα κατέβα στη Λαμία στον αντιπρόσωπο της Renault (Αρης) που θα σου τηλεφωνήσει σε κατόχους ίδιων αυτοκινήτων να τα δείς όχι όμως και να τα οδηγήσεις δυστυχώς. Από ιανουάριο 2013 η Dacia Σφακιανάκης στην Αθήνα θα φέρει ένα εκθεσιακό μοντέλο για να μπορεί ο κόσμος να το βλέπει και για test drive βλέπουμε...
-
Πράγματι δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά εκθεσιακά.
Επικοινώνησε με τη PGA να δουν από το σύστημα αν υπάρχουν Θεσσαλονίκη ή που υπάρχουν.
-
Σήμερα παρήγγειλα από το ebay έναν καινούριο αντιπροσωπείας τεμπέλη για έξτρα χώρο αποθήκευσης και ξεκούραση του χεριού μόνο με 50 ευρώ και τα μεταφορικά μέσα. Στο Σφακιανάκη τον χρεώνανε 150 ευρώ και στο americat στα Σεπόλια το βρήκα 90 ευρώ τιμή ευκαιρίας...Νομίζω ότι το Sandero Stepway είναι ολοκληρωμένο με αυτές τις μικρές αισθητικές παρεμβάσεις.
-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
Σήμερα παρήγγειλα από το ebay έναν καινούριο αντιπροσωπείας τεμπέλη για έξτρα χώρο αποθήκευσης και ξεκούραση του χεριού μόνο με 50 ευρώ και τα μεταφορικά μέσα. Στο Σφακιανάκη τον χρεώνανε 150 ευρώ και στο americat στα Σεπόλια το βρήκα 90 ευρώ τιμή ευκαιρίας...Νομίζω ότι το Sandero Stepway είναι ολοκληρωμένο με αυτές τις μικρές αισθητικές παρεμβάσεις.Να βάλεις φιμέ
-
Ναι φιμέ έβαλα της Team HEKO. Πραγματικά δίνουν άλλη εικόνα στο αμάξι είναι περιποιημένοι και κάνουν καλά τη δουλειά τους στη βροχή και στον αέρα. Θα ήθελα να βάλω και φιμέ μεμβράνη προς την άνοιξη εσείς τι λέτε;
-
Προσωπικά δε μου λένε τίποτα τα 5 αστέρια του EuroNCAP και το ότι το stepway που οδηγώ έχει μόνο τρία.Δηλαδή είμαι λιγότερο προστατευμένος τώρα που δεν είμαι πεντάστερος; Ετσι κι αλλιώς πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δεν έχουν καν περάσει από αυτό το τεστ αυτό άραγε σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί τους είναι μελλοθάνατοι; Τα Dacia δεν διεκδικούν δάφνες σε κανένα τομέα παρά μόνο στη σχέση τιμής προς παροχές. Κάποιοι όπως εγώ τα βλέπουμε ως και συμπαθητικά ή και όμορφα χωρίς εξεζητημένα νεύρα στο αμάξωμα και ειδικούς φωτισμούς. Εγώ ξέρω ότι θα έχω επενδύσει στο τέλος της δεκαετίας που θα κρατήσω το αυτοκίνητο ένα πολύ μικρότερο ποσό χρημάτων για αγορά και συντήρηση του αυτοκινήτου και θα έχω μεταφέρει την οικογένεια μου και τον εαυτό μου σε δουλειά και διακοπές σβέλτα και με ασφάλεια. Αυτό είναι κάτι που ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να προσφέρουν. Πλέον στο θέμα αυτοκίνηση υπεισέρχεται όλο και πιο έντονα ο παράγοντας κόστος και η Dacia έπιασε νωρίς το νόημα εξου και οι ανεβασμένες πωλήσεις.
-
...χωρίς εξεζητημένα νεύρα στο αμάξωμα και ειδικούς φωτισμούς... ...σβέλτα και με ασφάλεια...αυτή λοιπόν είναι η διαφορά των ντάτσια από τους άλλους και μόνο;...
Πρώτα από όλα το θέμα dacia δε με ενδιαφέρει τόσο πολύ. Ειδικά το συγκεκριμένο θέμα το έχω παρακολουθήσει από τις παλιές μέρες...
Επομένως δεν είχα ποτέ προκατάληψη απέναντι στη Ντάτσια, όπως και απέναντι σε καμία μάρκα.Ταυτόχρονα όμως να γνωρίζουμε και περί τίνος πρόκειται η 'αναβίωση' της Ντάτσια:
πρόκειται απλά για ένα τεράστιο περιθώριο κέρδους για τα ταμεία της Ρενώ,
που το κομίζει επειδή κάνει υπαναχωρήσεις σε βασικά ζητήματα (και ασφάλειας) - πέραν των δευτερευόντων και όχι μόνο.
Ντάτσια= παρωχημένη τεχνολογία Ρενώ, με ανεπάρκειες που επιβεβαιώνονται σε κάθε πτυχή και σε κάθε πρώτη ευκαιρία (πχ crash test)
Καθείς επιλέγει πόσο νερό βάζει στο κρασί του, δε μου πέφτει λόγος εμένα.Να μην βαυκαλιζόμαστε όμως ότι απλά στα Ντάτσια δεν έχει κρυφούς φωτισμούς άρα όλα τα άλλα είναι ίδια με το σύγχρονο κόσμο, ωραία και καλά.
Υπάρχει τεχνολογικό χάσμα, χάος ολόκληρο των κατσκευών της Ντάτσια σε σχέση με τις σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες (της Σεατ συμπεριλαμβανομένης).
Καλή η αυθυποβολή, καλή η ισοπέδωση, αλλά στο τέλος μετράει η πραγματικότητα.Όποιος νομίζει λοιπόν ότι όλα είναι τυχαία (και τα αστέρια της ασφάλειας), έχει χάσει το μέτρο, απλά.
Όποιος θέλει πάλι να αδιαφορήσει για την ασφάλεια, την τεχνολογία, τις επιδόσεις κλπ κλπ, δικαίωμά του.
Απλά δεν έχει γνώση τί προσφέρει η σύγχρονη αυτοκίνηση ή αρνείται την αλήθεια (μηχανισμός άμυνας στην ψυχολογία) και καλό θα ήταν να έχει συναίσθηση του πώς έχουν τα πράγματα, ε;
Το μουλάρι όσο και να το βάλεις να τρέξει, άλογο κούρσας δε γίνεται. Άλλος γαλαξίας το ένα, άλλος το άλλο.
Καμία σχέση, καμία σύγκριση.Και η Ντάτσια έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία:
'πουλάω suvοειδές σε τιμή 15 χιλιάρικα ευρώ , κάτι που θα άξιζε κανονικά να το δίνω 10 χιλιάρικα πχ, τη στιγμή που εμένα μου κοστίζει 5 χιλιάρικα να το φτιάξω'.
Αυτό είναι η λογική στη Ντάτσια: ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ
Πρόκειται για επιτυχημένη εμπορική φιλοσοφία για να δελεάζεις τον καταναλωτή προσφέροντάς του κάτι παρωχημένο αλλά φαινομενικά αξιόμαχο σε κακές στην πραγματικότητα τιμές.
(Καμία σχέση φυσικά εννοείται με Σέατ που πουλάει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.)Ο πελάτης της Ντάτσια είναι ευχαριστημένος, γιατί νομίζει ότι πήρε κάτι σε καλή τιμή, όταν δεν το ξέρει ότι έκανε 1 κακό deal.
Βέβαια τον πελάτη τον έχουν συνηθίσει οι άλλοι να του πουλάνε σε υψηλότερες τιμές τα suv, οπότε σου λέει 'ποτέιτο πατάτο'.
whatever... ο καθένας στη τελική αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το πού βάζει τα λεφτά του, και την οικογένειά του.
το να μην έχεις τα λεφτά για κάτι άλλο το σέβομαι. Το να βαφτίζεις το νερό κρασί και αντίστροφα, το κατακρίνω.
**Εναισθησία **κύριοι...ΥΓ: Ανταγωνιστές στον πλανήτη Ντάτσια θα έρθουν, με καινούρια xxx low budget brands (από vag, fiat κλπ κλπ). Σήμερα η Ντάτσια παίζει μπάλα ολομόναχη.
ΥΓ2: Ειδικά ο Θύμιος νομίζει ότι η αγαπημένη του (γαλλική, Ρενώ;) μάρκα είναι η Λαμποργκίνι η ίδια και όλες οι άλλες ΓΤΠ (ειδικά για το Θύμιο όποτε, το δείχνει ότι έχει μια προτίμηση για τη Σέατ). Αφορμής δοθείσης απάντησα μία φορά για να κάνουμε την πλάκα μας... -
edti [Mod]
-
edit [Mod]
-
Προσωπικά δε μου λένε τίποτα τα 5 αστέρια του EuroNCAP και το ότι το stepway που οδηγώ έχει μόνο τρία.Δηλαδή είμαι λιγότερο προστατευμένος τώρα που δεν είμαι πεντάστερος;Λάθος αν θεωρείς τα 'αστέρια' ... τι? Διαφημιστική καταχώρηση?
Ετσι κι αλλιώς πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δεν έχουν καν περάσει από αυτό το τεστ αυτό άραγε σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί τους είναι μελλοθάνατοι; .
Φυσικά και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης Stavros_K έγραψε:
...................Φίλε όσον αφορα τη Renault για τα κέρδη της Dacia ένα πραγμα μονο.
Μαγκιά τους
Τουλαχιστον υπερκερδιζουν απο ένα προϊόν που ειναι τίμιο και δεν σου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδέλες και δεν έβγαλαν μια μάρκα και καλα πριμιουμ που το προϊον κοστίζει 500 ευρω παραπανω στην παραγωγη του και το τιμολογουν +2 , 3 και 4 χιλιάδες απο το αρχικο
Επίσης που είδες την παρωχημενη τεχνολογία στα καινουρια που θα έχουν τα ιδια μοτερ-κιβώτια με τα αντιστοιχα Renault και τα ίδια συστηματα πολυμεσων κι ένα κάρο άλλα πιο απλοποιημενα εξαρτηματα απο σημερινα Renault
Επίσης κάτσε να δουμε γιατι μεχρι τώρα χωρις το στανταρ ESP έχαναν ένα αστερι μια και λες για ασφάλεια.Όχι δηλαδή ότι είχαν τίποτα κορυφαίες διακρίσεις αλλα εσύ τα περιγραφεις σαν κινουμενα φέρετρα να ουμΚι επίσης κάτσε να δουμε το κοστος των προϊόντων που λες γιατι η PSA με 301 και C-ellysee που βγηκαν για να χτυπησουν το Logan είναι 2 κλικ πανω σε τιμή απο το Dacia κι απο το καινουριο δεν νομιζω να είναι τοσο ποιοτικοτερα-προηγμενα
Φιλικά
-
Εγώ πάντως ξέρω ότι το sandero stepway dci μου κοστίζει κάτι λιγότερο από 110 ευρώ το μήνα για καύσιμα,συντήρηση και ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας κάτι που δε μπορώ να το πω για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα γνωστών γερμανικών και ιαπωνικών κατασκευαστών.Και μιλάμε με όλα τα προβλεπόμενα σερβις μέσα και με πολλά έξτρα περιποίησης εσωτερικού και εξωτερικού με σπρει σιλικόνης για τσιμούχες και ταμπλώ ώστε να έχω το αμάξι σε κατάσταση καινούριου για μιας ζωή. Είχα τη δυνατότητα να πάρω και το Q3 αλλά δεν ήξερα να δώσω τρείς φορές τα λεφτά που έδωσα για το dacia sandero και να δουλεύω κάθε μήνα για να το συντηρώ αφού υπολόγισα πάνω από 300 ευρώ το μήνα έξοδα για όλα αυτά που σας ανέφερα προηγουμένως. Εμείς οικογενειακώς πηγαίνουμε μέχρι 110χμ στην εθνική και όπου υπάρχει στηθαίο, ενώ σε επαρχιακούς είμαστε ακόμα πιο χαμηλά για να μην πω μέσα στην πόλη ότι πάμε πολύ χαλαρά...τι να τα κάνω τα άλογα και τις υπερεπιδόσεις;; Τώρα αν χτύπα ξύλο έρθει κάποιος και μου τη φέρει με 80χμ στη Συγγρου πλαγιομετωπικά που δεν έχω καλές μετρήσεις στο euroncap ε τότε ειναι η κακή μου μοίρα αλλά δε νομίζω πως και με volvo ή audi θα σωζόμουν έτσι εύκολα. Δε μιλάμε λοιπόν για παρωχημένη τεχνολογία τη στιγμή που έχω μαμίσιο usb και bluetooth στο αμάξι αλλά και σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα με χαμηλές εκπομπές και καταναλώσεις όπως και κιβώτιο καινούριο έστω και με 5 σχέσεις. Ας καταλάβουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ότι τα κορόϊδα τελειώσανε....
-
Είχα τη δυνατότητα να πάρω και το Q3 αλλά δεν ήξερα να δώσω τρείς φορές τα λεφτά που έδωσα για το dacia sandero και να δουλεύω κάθε μήνα για να το συντηρώ αφού υπολόγισα πάνω από 300 ευρώ το μήνα έξοδα για όλα αυτά που σας ανέφερα προηγουμένως..αδερφε γενικα δεν (πολυ)διαφωνω με οσα λες αλλα...
εαν ειχες την δυνατοτητα να παρεις Q3 και καταληξες στο... sandero(!!!), τοτε μαλλον καποιοι αλλοι ειναι οι λογοι της αποφασης αυτης.
εκτος και αν το ταβανι των δυνατοτητων σου το βαφτιζεις με οποιο μοντελο θες και απλα το αναφερεις.
καθαρα θεωρια δηλαδη. βασει αυτων και εγω μπορω αυριο να 'πιασω' μια c180 (ας πουμε) αλλα...αστο μωρε γιατι ποιος καθεται να μπει στα γνωστα λουκια. ας διαλεξω ενα pandaκι για να ειμαι ησυχος.φιλικα παντα.
Renault/Dacia Sandero Stepway