-
Εκανα την δήλωση μεσω internet και πλήρωσα τα τελη με καρτα, στην συνέχεια τι κανω απλά στέλνω τα συμβολαια, ταυτοτητα και ΑΦΜ στο σχετικη διεύθυνση??
-
Σχετική ερώτηση: η υποβολή μέσω internet προϋποθέτει τη χρήση Internet Explorer; Γιατί με τον FF είχα κάποια προβλήματα.
-
Αν και αρχικά σκεφτόμουν να τη 'μπουμπουνίσω' μέσω internet, τελικά πήγα χθες στο Σύνταγμα και την κατέθεσα ιδιοχείρως. Βέβαια, είχα κάνει την πληρωμή μέσω winbank οπότε γλίτωσα το τρέξιμο στην τράπεζα.
Ξεμπέρδεψα μέσα σε 15'. Η διαδικασία απλή και καμία σχέση με τον πανικό που σπέρνουν οι απανταχού ασχετοειδήμονες!!! -
Στα ολυμπιακα κτιρια απεναντι απο τον (πρωην) ιπποδρομο στο Φαληρο εχει και γραφειο κτηματολογιου ΑΘΗΝΩΝ.Μεγαλη ανεση και γρηγοραδα.
Ειναι κατω απο τη μεγαλη πεζογεφυρα,στο ισογειο ειναι για Πειραια και Π.Φαληρο και στον Α' οροφο ειναι για Αθηνα. -
Παιδες σε περιπτωση που γνωριζει κανεις: μολις συμπληρωσα την αιτηση online και πριν την υποβαλω μου εβγαλε πως θα πρέπει να πληρωσω 35 ευρω(βλεπε φωτο).
Ειχα μεινει με την εντυπωση πως επρεπε να πληρωσω 35 ευρω (Για το διαμερισμα σε πολυκατοικια) + 20ευρω για το παρκινγκ το οποιο εχω.
Το παρκινγκ το προσθεσα ως βοηθητικο χωρο/χωρο σταθμευσης οπου εγραψα τα τμ που αναγραφονται στο συμβολαιο. Επρεπε να κανω κατι αλλο?Γνωρίζει κανεις?
-
Προσπαθώ να κάνω δήλωση μεσω internet και το απίστευτο site σέρνεται....
-
@CptBill
Αν το πάρκινγκ ΔΕΝ έχει ξεχωριστά (δικά του) ποσοστά οικοπέδου, ΔΕΝ πληρώνεις. -
Ερωτήσεις:
Σε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, περιγράφονται τα εξής:- Διηρημένη ιδιοκτησία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3741/29: Οριζόντια ή Κάθετη;
- Το κατάστημα που μας ενδιαφέρει, είναι 38,69 τ.μ., και σε αυτό ανήκει και 'ο εις το αυτό σχεδιάγραμμα σημειούμενος ως καλυπτόμενος χώρος [...] επιφανείας 16,50 τ.μ.' 'Το κατάστημα τούτο υπό τον αριθμόν ένα (1) μετά του εις αυτό ανήκοντος υπό τον αριθμό ένα(1) καλυπτόμενου χώρου αποτελούν μιαν αυτοτελήν ιδιοκτησίαν και έχουν συνολικό ποσοστόν επί του οικοπέδου και των κοινών μερών είκοσι τέσσερα εκατοστά και 70% (24,70%), εξ ων δέκα επτά εκατοστά και 30% (17,30%) αναλογούν εις το κυρίων κατάστημα και επτά εκατοστά και 40% (7,40%) αναλογούν εις αυτό ανήκοντα καλυπτόμενον χώρον.'
Αυτό πως δηλώνεται ακριβώς γιατί μπερδεύτηκα;
EDIT: Επίσης, στο ίδιο οικόπεδο ενδέχεται (αν δεν έχει κατεδαφιστεί) να υπάρχει οικία που ανήκει εξ αδιαιρέτου στους 2 ιδιοκτήτες, για αυτή θα γίνει ξεχωριστό έντυπο (και άλλο δικαίωμα), σωστά;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
@CptBill
Αν το πάρκινγκ ΔΕΝ έχει ξεχωριστά (δικά του) ποσοστά οικοπέδου, ΔΕΝ πληρώνεις.Έτσι είναι αν δεν έχει χιλιοστά στο οικόπεδο, δεν πληρώνεις παραπάνω.
Αν έχει πληρώνεις + 20 γιούρια και κάνεις και ξεχωριστό Δ1 -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ερωτήσεις:
Σε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, περιγράφονται τα εξής:- Διηρημένη ιδιοκτησία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3741/29: Οριζόντια ή Κάθετη;
- Το κατάστημα που μας ενδιαφέρει, είναι 38,69 τ.μ., και σε αυτό ανήκει και 'ο εις το αυτό σχεδιάγραμμα σημειούμενος ως καλυπτόμενος χώρος [...] επιφανείας 16,50 τ.μ.' 'Το κατάστημα τούτο υπό τον αριθμόν ένα (1) μετά του εις αυτό ανήκοντος υπό τον αριθμό ένα(1) καλυπτόμενου χώρου αποτελούν μιαν αυτοτελήν ιδιοκτησίαν και έχουν συνολικό ποσοστόν επί του οικοπέδου και των κοινών μερών είκοσι τέσσερα εκατοστά και 70% (24,70%), εξ ων δέκα επτά εκατοστά και 30% (17,30%) αναλογούν εις το κυρίων κατάστημα και επτά εκατοστά και 40% (7,40%) αναλογούν εις αυτό ανήκοντα καλυπτόμενον χώρον.'
Αυτό πως δηλώνεται ακριβώς γιατί μπερδεύτηκα;
EDIT: Επίσης, στο ίδιο οικόπεδο ενδέχεται (αν δεν έχει κατεδαφιστεί) να υπάρχει οικία που ανήκει εξ αδιαιρέτου στους 2 ιδιοκτήτες, για αυτή θα γίνει ξεχωριστό έντυπο (και άλλο δικαίωμα), σωστά;
Σταύρο έτσι που λες δεν μπορούμε να πούμε αν είναι οριζόντια ή κάθετη πρέπει κανείς να διαβάσει όλο το συμβόλαιο.
Αν έχεις χωριστό ποσοστό συνιδιοκτησίας πρόκειται για 2 ακίνητα άρα χωριστές δηλώσεις.
Έτσι δεν μπορω να σου πω τπτ πάνε σε ένα φίλο σου δικηγόρο να βγάλεις άκρη γιατί έτσι με αποσπασματικά κομάτια που παραθέτεις δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα.
-
Χθες πέρασα 4,5 ώρες από τη ζωή μου στο ειδυλλιακό Κτηματολογικό Γραφείο Μαρκοπούλου!
-
Νέα παράταση μέχρι 21/11.
Όταν πήγαμε να κλείσουμε ραντεβού στην αρχή της εβδομάδας μας έδιωξαν λέγοντας οτι θα δοθεί νέα παράταση. επιβεβαιώνεται και επισήμως τώρα -
...Και όπως με όλες τις παρατάσεις, αυτή είναι 'καταληκτική, και δεν πρόκειται να δωθεί άλλη παράταση.'
-
Μια ερώτηση εαν κανεις γνωρίζει
Τα συμβόλαια που έχουμε (η οικοδομή - 2 όροφοι - χτιστηκε τα παλαιά καλά χρόνια ~ 1970) δεν αναφέρουν κωδικούς για τον πρώτο ή τον δεύτερο απλα αναφέρουν οτι υπάρχουν 2 διαμερισματα 70 τμ το καθένα (+ τον αέρα)
Εγώ στα σχετικά παιδια (ανα φύλλο δήλωσης) γραφω τιποτα στους κωδικους συμβολαίου που έχει ή απλα αναφέρω οροφο και τετραγωνικά (και ετος) ;
-
ξερετε αν κυκλοφορούν τίποτα χάρτες σε ηλεκτρονική μορφή με gps δεδομένα για να μπορέσω να βοηθήσω τη θεία μου που ξέρει που είναι αλλά απο οθόνη ξέρει μόνο την τηλεόραση?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ξερετε αν κυκλοφορούν τίποτα χάρτες σε ηλεκτρονική μορφή με gps δεδομένα για να μπορέσω να βοηθήσω τη θεία μου που ξέρει που είναι αλλά απο οθόνη ξέρει μόνο την τηλεόραση?Εκτός του Google Earth;
_
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Όταν πήγαμε να κλείσουμε ραντεβού στην αρχή της εβδομάδας μας έδιωξαν λέγοντας οτι θα δοθεί νέα παράτασηΕ;;; Και γιατί δεν κλείσατε παρ'όλα αυτά το ραντεβού να ξεμπερδεύατε; Είσαι από αυτούς που πρέπει ντε και καλά να το κάνουν τελευταία στιγμή;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ξερετε αν κυκλοφορούν τίποτα χάρτες σε ηλεκτρονική μορφή με gps δεδομένα για να μπορέσω να βοηθήσω τη θεία μου που ξέρει που είναι αλλά απο οθόνη ξέρει μόνο την τηλεόραση?
Εκτός του Google Earth;
_
παίζει με Google Earth? για πες πιο αναλυτικά αν είναι γιατί δεν ξέρω ακριβώς.
μιλάμε για αγροτεμάχια έτσι, ούτε δρόμοι αγροτικοί ούτε τίποτα. πως θα το δείξει κατά τη δήλωση με βάση το Google? -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εκτός του Google Earth;
_
Το google earth χρησιμοποιεί συντεταγμένες WGS84 ενώ στο κτηματολόγιο ΕΓΣΑ87 οπότε θα υπάρξει λίγο μπλέξιμο.
Στο site του κτηματολογίου πάντως έχει δική του εφαρμογή που μπορείς να εντοπίσεις το οικόπεδο στο χάρτη οταν κάνεις νέα ηλεκτρονική δήλωση και σου βγάζει τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87.
-
πρέπει να έχεις γραφτεί όμως.
αν γραφτείς υποχρεούσαι να κάνεις ηλ/κα την αίτηση?
Εθνικό Κτηματολόγιο (τα πάντα περί υποβολής δηλώσεων)