-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κανείς δεν σου είπε να σηκώσεις στα χέρια την ασφάλεια του λειτουργικού. Επίσης, δεν κάνεις τίποτα για τους 'μαφιόζους της Microsoft', για σένα το κάνεις και για το δικό ΣΟΥ σύστημα. Αν αδυνατείς όμως να καταλάβεις ότι οι υπολογιστές και τα λειτουργικά συστήματα είναι δυναμικά και όχι στάσιμα, τότε καλύτερα βάψτο μπλε + πέτα το στην θάλασσα.Δεν είναι θέμα μετοχών, όπως είδες εγώ χρησιμοποιώ και Linux, αλλά λες κάποια πράγματα τα οποία είναι υπερβολικά και μέσα στον ενθουσιασμό σου για το 'καλό' linux και τα 'κακά' XP αδυνατείς να καταλάβεις.
Δε μου λες,μια ερωτηση.
Με το linux οι χρήστες αντιμετωπίζουν τους κυνδίνους ασφάλειας και χωρίς αντιβάιρους σε σχέση με τα windows?Σε πρακτικό επίπεδο,άσε τη φιλοσοφία.
NAI ή ΟΧΙ? -
10 χρόνια τώρα δεν έχω κολλήσει ιό ή malware. Με χρήση αντιβιοτικού βεβαίως, αφού έχω κατεβάσει πλείστα όσα πονηρά μολυσμένα προγράμματα. Άμα κάποιος δεν ξέρει ή βαριέται να μάθει και ανακατεύεται με περίεργες ιστορίες, δεν του φταίνε τα windows ή ο Gates, το ξερό του φταίει.
-
Η ερώτηση δεν είναι διατυπωμένη σωστά ή εγώ δεν την καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η ερώτηση δεν είναι διατυπωμένη σωστά ή εγώ δεν την καταλαβαίνω.Η ερώτηση είναι σαφέστατη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
10 χρόνια τώρα δεν έχω κολλήσει ιό ή malware. Με χρήση αντιβιοτικού βεβαίως, αφού έχω κατεβάσει πλείστα όσα πονηρά μολυσμένα προγράμματα. Άμα κάποιος δεν ξέρει ή βαριέται να μάθει και ανακατεύεται με περίεργες ιστορίες, δεν του φταίνε τα windows ή ο Gates, το ξερό του φταίει.Αυτό λέω κι εγώ αλλά..
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η ερώτηση είναι σαφέστατη
Μπορεί κάποιος που καταλαβαίνει την ερώτηση να την ξανακάνει με πιο απλή σύνταξη γιατί εγώ δεν την καταλαβαίνω?
-
Εγώ που έχω κλασική παιδεία κατάλαβα την ερώτηση. Η απάντηση είναι σαφώς ΟΧΙ, αλλά με την ανωτέρω επισήμανση.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
H VAG σχεδιάζει τους κινητήρες με τη βοηθεια του organizer εε?
Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσαΣτο ξαναλέω. Κατάλαβε ότι υπάρχουν πράγματα που αγνοείς και ξεκόλλα με τα δήθεν emoticons.
Τη δική σου επιλογή δεν την ασπάζετε ο κόσμος όλος κι εφόσον αναφέρεις και βάζεις στο στόμα σου μεγάλες εταιρίες εε παραδειγματίσου από αυτές και ξαναβγάλε τα συμπεράσματά σου.
Ποια είναι η δική μου επιλογή ρε μεγάλε; Το 90% του χρόνου μπροστά από unix την περνάω και το 10% μπροστά από windows. Εγώ δεν έκρινα κανένα λειτουργικό, πρόσεχε τι γράφω.
Και ναι ρε φίλε για μένα το organizer είναι μια μ@λακία και μισή.
ΤΟ ότι για ΣΕΝΑ είναι μια μαλκία και μισή, όπως επίσης και για σένα ο υπολογιστής είναι απλώς ένα παιχνιδάκι για να τρέχεις 5 εφαρμογές όλες κι όλες δεν πάει να πει ότι ΕΙΝΑΙ μαλακία. Αυτό σου έγραψα και αδυνατείς να καταλάβεις. Το ότι εσύ θες το 1% από τις δυνατότητες των υπολογιστών, δεν καθιστά το υπόλοιπο 99% μαλακία, ακόμα κι αν για σένα είναι. Κατάλαβέ το.
Δε γουστάρω να κυκλοφορώ στο δρόμο ή να κάθομαι για καφέ και να είμαι αποβλακωμένος με ένα κινητό μη αντιλαμβάνοντας τι συμβαίνει γύρω μου.Αν θέλω να αποβλακωθώ έχει κι άλλα μέσα.
Ολη τη μέρα ο υπολογιστής είναι διαθέσιμος,φεύγεις για δέκα λεπτά κι αρρωσταίνεις απ το άγχος μην ήρθε κάνα mail και αργήσεις να το δεις εε?Ποιο δρόμο και ποιο καφέ και ποιά γούστα. Ξεφεύγεις πάλι.
Και ναι μεγάλε τη σημασία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το πόσο γρήγορα θα δω ένα mail δεν είσαι σε ΚΑΜΙΑ θέση να εκτιμήσεις.
Αγνοείς γαμώ το κέρατό μου κόσμους ολόκληρους και επιμένεις να εκφράζεσαι σαν να τα ξέρεις όλα, με μια ειρωνία και απαξίωση που με κάνουν να απορώ αν έχουν νόημα όλα αυτά.ΔΕ θα μου απαγορέψει κανένας να εκφράσω την άποψή μου.
Προφανώς. Δεν νομίζω να σου είπε κανείς τπτ τέτοιο. Τις απόψεις σου σχολιάζω και γράφω μήπως και καταλάβεις το πρόβλημα αυτών. Το να σου πω 'συγκρατήσου στους χαρακτηρισμούς σου' δεν νομίζω ότι συνιστά κανενός είδους απαγόρευση έκφρασης.
Αλλο πράγμα η άποψη κι άλλο η επιβολή της άποψης και κάπου εδώ νομίζω χάνεις τη μπάλα.
Ποια άποψη πάω να επιβάλω ρε μεγάλε; Είσαι σε θέση να διαβάσεις τι σου γράφουν εδώ μέσα; Κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν σου έχει πει να επιλέξεις το μεν ή το δε.
Εσύ έρχεσαι και μιλάς με υφάκι 1000καρδιναλίων λες και τα έμαθες όλα και μπορείς να αξιολογείς τα πάντα ως μαλακίες ή μη. Οι υπόλοιποι απλώς σου γράφουν 'χαλάρωσε'.Αν όχι μη μας πρήζεις τ @ρχίδι@ με το τι κάνεις (ή τι κάνουν γενικότερα) στα windows.
Ρώτησα κάποια πράγματα,πήρα γνώμες έβγαλα τα συμπεράσματά μου, κατέληξα κάπου και δεν το μετάνιωσα.
ΤΕΛΟΣ.
Τι προσπαθείτε να αποδείξτε και πετάγεστε σαν τσόντες με αναφορές του στυλ το ένα κάνει αυτό ενώ το άλλο όχι?
Οτι εργάζεστε σε ένα λειτουργικό που είναι υπεράνω όλων?
Εντάξει μ' έπεισες, πάω να κάνω φορματ πάλι.Κοίτα, εσύ μας πρήζεις τ@@ για το γαμάω linux που εσύ έμαθες χτες και όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε εδώ και χρόνια και ξαφνικά μη γνωρίζοντας τπτ θεωρείς πως πρέπει να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Έναντι αυτού το μόνο που σου γράφουμε είναι απλώς, Χ Α Λ Α Ρ Ω Σ Ε.
Δεν είσαι σε θέση καν να καταλάβεις τι σκατά σου γράφουμε. Έχεις κολλήσει ότι όλοι θέλουμε να κατακρίνουμε την επιλογή σου, ενώ δεν το κάνει κανένας. ΤΙ σκατά συμπλέγματα κουβαλάς;Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε ΤΙΠΟΤΑ. Τ Ι Π Ο Τ Α. Πως το λένε ρε γαμώτο. Εσύ προσπαθείς διακαώς να αποδψείξεις κάτι, ενώ ρε γμτ δεν έχεις και τα μέσα για να το κάνεις.
Σου έγραψα τι σκατά να βάλεις στα μηχανάκια σου;
Σου έγραψα ποιο θεωρώ καλύτερο λειτουργικό ;
Σου έγραψα ποιο χρησιμοποιώ στη δουλειά μου; [που δεν είναι και windows δλδ]
Εξέφρασα γενικώς προτάσεις χρήσεις και αξιολογήσεις;Λοιπόν, ξεκόλλα λιγάκι.
Έχεις πάρει φόρα και μοιράζεις εν τη αγνοία σου κρίσεις αδιακρίτως, και τσαντίζεσαι που ενοχλούμαστε. Τι να πω... εγώ επιβάλλω την άποψή μου που λέω 'μη κρίνεις αυτά που δεν γνωρίζεις' και όχι εσύ... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μπορεί κάποιος που καταλαβαίνει την ερώτηση να την ξανακάνει με πιο απλή σύνταξη γιατί εγώ δεν την καταλαβαίνω?
Αστο kid μην το παιδεύεις παλληκάρι μου.
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Αλλά πως να απαντήσεις με θάρρος και ειλικρίνειαΤο ξέρεις πολύ καλά και ότι σε πρακτικό επίπεδο ισχύει και όπως επίσης οι υπολογιστές και τα λειτουργικά για τα οποία μιλάμε είναι και αυτά δυναμικά και όχι στάσιμα,οπότε βάψτε τα μπλε και πάτε τα για ανακύκλωση γιατί στη θάλλασα θα μολύνετε το περιβάλλον ακόμα χειρότερα με το λειτουργικό εντός
Μάνο αν συνυπολογίσω το γεγονός ότι σχεση με μένα είσαι διάνοια στους υπολογιστές (έστω και θεωρητικά) σε προκαλώ να βγάλεις τελείως το αντιβάιρους και ως γνώστης του λειτουργικού δούλεψε πάλι με ασφάλεια
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και ξεκολήστε επιτέλους και δείτε και τα υπόλοιπα + του linux.
Aν τα είδατε τα βάλατε στη ζυγαριά και καταλήξατε στη microsoft πάλι μαγκιά σας.
Ουτε μετοχές να είχατε....Ρε μπας και έχεις γίνει εσύ πωλητής καμιάς διανομής;
Τέτοιο πάθος να πείσουν για πράγματα που δεν γνωρίζουν, θα το ζήλευαν και στο multirama -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και ξεκολήστε επιτέλους και δείτε και τα υπόλοιπα + του linux.
Aν τα είδατε τα βάλατε στη ζυγαριά και καταλήξατε στη microsoft πάλι μαγκιά σας.
Ουτε μετοχές να είχατε....Ρε μπας και έχεις γίνει εσύ πωλητής καμιάς διανομής;
Μπα, δωρεάν είναι....
Τέτοιο πάθος να πείσουν για πράγματα που δεν γνωρίζουν, θα το ζήλευαν και στο multirama
Ναι όπως σου είπα 6 μήνες ασχολούμε με υπολογιστή,τώρα κάνω τα πρώτα βήματα κι όπως αντιλαμβάνεσαι αδυνατώ να σου απαντήσω και στα ποιό πάνω
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αστο kid μην το παιδεύεις παλληκάρι μου.
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Αλλά πως να απαντήσεις με θάρρος και ειλικρίνειαΤο ξέρεις πολύ καλά και ότι σε πρακτικό επίπεδο ισχύει και όπως επίσης οι υπολογιστές και τα λειτουργικά για τα οποία μιλάμε είναι και αυτά δυναμικά και όχι στάσιμα,οπότε βάψτε τα μπλε και πάτε τα για ανακύκλωση γιατί στη θάλλασα θα μολύνετε το περιβάλλον ακόμα χειρότερα με το λειτουργικό εντός
Μάνο αν συνυπολογίσω το γεγονός ότι σχεση με μένα είσαι διάνοια στους υπολογιστές (έστω και θεωρητικά) σε προκαλώ να βγάλεις τελείως το αντιβάιρους και ως γνώστης του λειτουργικού δούλεψε πάλι με ασφάλεια
Αν η ερώτηση είναι αν είναι πιο ασφαλές το Linux, τότε η απάντηση είναι πώς είναι πιο ασφαλές, το έχω πει εξαρχής. Αλλά επίσης έχω εξηγήσει και τους λόγους, όπως έχουν κάνει και τα υπόλοιπα παιδιά.. Απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι ανακάλυψες τον τροχό..
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δε μου λες,μια ερωτηση.
Με το linux οι χρήστες αντιμετωπίζουν τους κυνδίνους ασφάλειας και χωρίς αντιβάιρους σε σχέση με τα windows?Σε πρακτικό επίπεδο,άσε τη φιλοσοφία.
NAI ή ΟΧΙ?Ο χρήστης linux δεν αντιμετωπίζει κινδύνους ασφαλείας ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Οι τράπεζες που ξέρω απαιτούν ΙΕ (που δεν τρέχει σε linux).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ώς είναι πιο ασφαλές, το έχω πει εξαρχής...
Αυτό μου αρκεί.
Φιλοσοφίες του γιατί και πως και αλλά δε θέλω κάνω και μόνος μου. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ρε μπας και έχεις γίνει εσύ πωλητής καμιάς διανομής;
Μπα, δωρεάν είναι....
Όχι όλες.
Ναι όπως σου είπα 6 μήνες ασχολούμε με υπολογιστή,τώρα κάνω τα πρώτα βήματα κι όπως αντιλαμβάνεσαι αδυνατώ να σου απαντήσω και στα ποιό πάνω
Α γεια σου. Και μπράβο σου που κάθεσαι και ασχολείσαι. Ακριβώς όμως επειδή ακόμα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οικιακή χρήση ενός νέου λειτουργικού, πιστεύω πως θα ήταν προτιμότερο να εκφράζεσαι μέσα από αυτό το πρίσμα. Και όταν σου γράφει κανας άνθρωπος (ή έστω Kid εν πάσει περιπτώσει) ότι την ίδια ενασχόληση να έδειχνες, τα ίδια αποτελέσματα θα είχες ούτως ή άλλως, μην το παίρνεις στραβά.
ΕΕΠ σου έχουν γράψει εδώ μέσα αρκετοί ότι antivirus κλπ δεν τα χρησιμποιούνε και δεν έχουν προβλήματα.
Και για να ξεφύγουμε λίγο, σε real-world scale, τα φράγκα δεν είναι στα licences των λειτουργικών, ούτε ο κόσμος των open source λειτουργικών είναι ένας κόσμος του τσάμπα, του ανοιχτού και της κοινοκτημοσύνης, που θα κατεβάσεις 10 GNU licenced πακέτα και θα ρίξουν οι εταιρείες και ο κόσμος το λειτουργικό κόστος στο 1/100000 γλυτώνοντας τα νύχια του Gates.
Τα ΧΟΝΤΡΑ φράγκα παίζουν αλλού. Τα κάποια ψωροχιλιάρικα που κοστίζουν άπαξ τα λειτουργικά είναι τπτ. Το είχε ψιλογράψει και o Γιώργος (ginogsm) πριν αρκετό καιρό αλλά -φυσικά- πέρασε στο ντούκου.
Και στα GNU λειτουργικά μια χαρά φράγκα παίζουν και μια χαρά εταιρείες θησαυρίζουν χρεώνοντας το τπτ χρυσάφι. Από άλλα αρχίδια κρέμονται γιατί άλλες ανάγκες έχουν.Επίσης, ε λοιπόν εγώ ετσι απλά δεν θεωρώ το linux ποιο ασφαλές λειτουργικό. Έξωθεν και ένθαδε.
Ένθαδε ο χρήστης μπορεί πολύ ευκολότερα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα δεδομένα του.
Έξωθεν πολύ ευκολότερα κάποιος μπορεί να 'μπει' στο σύστημα ΧΩΡΙΣ παρέμβαση χρήστη.* Και υπάρχουν πολύ πολύ περισσότεροι άνθρωποι με γνώσεις που ασχολούνται με το πως να καταφέρουν το τελευταίο σε ένα linux σύστημα, παρά σε windows. Το όλο ζήτημα του hacking/cracking δεν περιστρέφεται γύρω από τα windows. Το 'got root?' δεν απέκτησε τυχαία τη φήμη του. Ούτε τυχαία δεν είναι 'got admin?'. Και worms που κατάφεραν να κάνουν δίκτυα ολόκληρων χωρών να καταρρεύσουν, βασίζονταν μια χαρά σε linux. Τουλάχιστον, ναι σε επίπεδο οικιακής χρήσης, και να μπει κάποιος δεν θα σου κάνει ζημιά πιθανότατα. Αλλά αυτό δεν καθιστά το λειτουργικό πιο ασφαλές, απλως τον cracker πιο καλοπροαίρετο.*Για να μην παρεξηγηθώ. Αυτό δεν το θεωρώ σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση μειονέκτημα του λειτουργικού. Αντιθέτως έρχεται σαν αποτέλεσμα των πολύ περισσότερων δυνατοτήτων του, τόσο όσον αφορά σε κάθε έννοια 'δικτύου' -εντάξει εκεί σε σχέση με τα windows είναι κάτι περισσότερο από τη μέρα με τη νύχτα-, όσο και των αυξημένων δυνατοτήτων 'εσωτερικής' διαχείρισης.
-
Τα organizer και ο συνγχρονισμός είναι κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, που πολλοί ίσως αγνοούν.
Πολύ απλά, όταν έχεις συναντήσεις που κανονίζονται σε 6 μήνες απο τώρα ή σε ένα χρόνο, δεν μπορείς να τα θυμάσαι.Εμάς μας υποχρεώνουν να έχουμε ενημερωμένη την ατζέντα μας στο outlook,και αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν έχεις το PDA σου και απλά το συγχρονίζεις. Δεν τολμάει κανένας να πεί, ωχ συγνώμη το ξέχασα, ή είχα κανονίσει κάτι άλλο και δεν το είχα δει.
Όταν λοιπόν πάς σε μιά συνάντηση, τί πιο απλό να έχεις το PDA σου μαζί και αν χρειάζεται να κανονιστεί κάτι το τσεκάρεις, το καταχωρείς, και μόλις πας στο γραφείο συγχρονίζεις και ενημερώνεται και το Outlook. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τα organizer και ο συνγχρονισμός είναι κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, που πολλοί ίσως αγνοούν.
Πολύ απλά, όταν έχεις συναντήσεις που κανονίζονται σε 6 μήνες απο τώρα ή σε ένα χρόνο, δεν μπορείς να τα θυμάσαι.Εμάς μας υποχρεώνουν να έχουμε ενημερωμένη την ατζέντα μας στο outlook,και αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν έχεις το PDA σου και απλά το συγχρονίζεις. Δεν τολμάει κανένας να πεί, ωχ συγνώμη το ξέχασα, ή είχα κανονίσει κάτι άλλο και δεν το είχα δει.
Όταν λοιπόν πάς σε μιά συνάντηση, τί πιο απλό να έχεις το PDA σου μαζί και αν χρειάζεται να κανονιστεί κάτι το τσεκάρεις, το καταχωρείς, και μόλις πας στο γραφείο συγχρονίζεις και ενημερώνεται και το Outlook.Άνθρωποι που διαχειρίζονται δεκάδες ομάδες και ακόμα περισσότερα έργα, χρονοδιαγράμματα, συναντήσεις, κ.ο.κ. δεν υπάρχουν είπαμε Είναι μαλακίες αυτά που παίζουν αποχαυνωμένα τυπάκια όταν πάνε για καφέ.
Ούτε είναι σημαντικά αυτά και οι παγκόσμιες βιομηχανίες/τράπεζες/οργανισμοί δεν κάνουν τπτ τέτοιο, ούτε εξαρτάται η επιτυχία ενός εγχειρήματος από τίποτα τέτοιο. Απλώς 'φτιάχνουν πράματα' έτσι απλά. -
-
Τώρα που είδα τη σχέση vw-linux, it starts to make sense...
-
Να 'πλακωθούμε' για αυτοκίνητα, αθλητικά, άντε και πολιτικά κάτι πάει κι έρχεται ... αλλά να πλακωθούμε για το αν και σε ποιο βαθμό είναι χρήσιμα τα organizer...είναι λίγο κάπως
Linux vs Windows