-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Aκριβώς.Αλλά εγώ πως ανοίγω κανονικά απ το linux?
Δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες ή άλλους δημόσιους οργανισμούς αυτό, δυστυχώς.
Πολλοί ΔΕΝ είναι συμβατοί ούτε με firefox, ούτε με Opera.
Π.χ. η Eurobank δεν παίζει με Opera από όποιο λειτουργικό και αν δοκιμάσεις.Άλλο παράδειγμα.
Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό θέλησα να ακούσω λίγο ελληνικό ραδιόφωνο (http://www.live24.gr)
Ενώ το site άνοιγε κανονικά με την Opera και επέλεγες σταθμούς ήχο ΔΕΝ είχε, με τίποτα.
Επειδή δεν είχα χρόνο να κάτσω να το ψάξω έκανα ότι και στις εικόνες που επισύναψα ποιό πριν.
Μπούταρα με virtualXP και άνοιξα το site από ΙΕ... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε μπας και έχεις γίνει εσύ πωλητής καμιάς διανομής;
Μπα, δωρεάν είναι....
Όχι όλες.
Ναι όπως σου είπα 6 μήνες ασχολούμε με υπολογιστή,τώρα κάνω τα πρώτα βήματα κι όπως αντιλαμβάνεσαι αδυνατώ να σου απαντήσω και στα ποιό πάνω
Α γεια σου. Και μπράβο σου που κάθεσαι και ασχολείσαι. Ακριβώς όμως επειδή ακόμα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οικιακή χρήση ενός νέου λειτουργικού, πιστεύω πως θα ήταν προτιμότερο να εκφράζεσαι μέσα από αυτό το πρίσμα. Και όταν σου γράφει κανας άνθρωπος (ή έστω Kid εν πάσει περιπτώσει) ότι την ίδια ενασχόληση να έδειχνες, τα ίδια αποτελέσματα θα είχες ούτως ή άλλως, μην το παίρνεις στραβά.
ΕΕΠ σου έχουν γράψει εδώ μέσα αρκετοί ότι antivirus κλπ δεν τα χρησιμποιούνε και δεν έχουν προβλήματα.
Και για να ξεφύγουμε λίγο, σε real-world scale, τα φράγκα δεν είναι στα licences των λειτουργικών, ούτε ο κόσμος των open source λειτουργικών είναι ένας κόσμος του τσάμπα, του ανοιχτού και της κοινοκτημοσύνης, που θα κατεβάσεις 10 GNU licenced πακέτα και θα ρίξουν οι εταιρείες και ο κόσμος το λειτουργικό κόστος στο 1/100000 γλυτώνοντας τα νύχια του Gates.
Τα ΧΟΝΤΡΑ φράγκα παίζουν αλλού. Τα κάποια ψωροχιλιάρικα που κοστίζουν άπαξ τα λειτουργικά είναι τπτ. Το είχε ψιλογράψει και o Γιώργος (ginogsm) πριν αρκετό καιρό αλλά -φυσικά- πέρασε στο ντούκου.
Και στα GNU λειτουργικά μια χαρά φράγκα παίζουν και μια χαρά εταιρείες θησαυρίζουν χρεώνοντας το τπτ χρυσάφι. Από άλλα αρχίδια κρέμονται γιατί άλλες ανάγκες έχουν.Επίσης, ε λοιπόν εγώ ετσι απλά δεν θεωρώ το linux ποιο ασφαλές λειτουργικό. Έξωθεν και ένθαδε.
Ένθαδε ο χρήστης μπορεί πολύ ευκολότερα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα δεδομένα του.
Έξωθεν πολύ ευκολότερα κάποιος μπορεί να 'μπει' στο σύστημα ΧΩΡΙΣ παρέμβαση χρήστη.* Και υπάρχουν πολύ πολύ περισσότεροι άνθρωποι με γνώσεις που ασχολούνται με το πως να καταφέρουν το τελευταίο σε ένα linux σύστημα, παρά σε windows. Το όλο ζήτημα του hacking/cracking δεν περιστρέφεται γύρω από τα windows. Το 'got root?' δεν απέκτησε τυχαία τη φήμη του. Ούτε τυχαία δεν είναι 'got admin?'. Και worms που κατάφεραν να κάνουν δίκτυα ολόκληρων χωρών να καταρρεύσουν, βασίζονταν μια χαρά σε linux. Τουλάχιστον, ναι σε επίπεδο οικιακής χρήσης, και να μπει κάποιος δεν θα σου κάνει ζημιά πιθανότατα. Αλλά αυτό δεν καθιστά το λειτουργικό πιο ασφαλές, απλως τον cracker πιο καλοπροαίρετο.*Για να μην παρεξηγηθώ. Αυτό δεν το θεωρώ σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση μειονέκτημα του λειτουργικού. Αντιθέτως έρχεται σαν αποτέλεσμα των πολύ περισσότερων δυνατοτήτων του, τόσο όσον αφορά σε κάθε έννοια 'δικτύου' -εντάξει εκεί σε σχέση με τα windows είναι κάτι περισσότερο από τη μέρα με τη νύχτα-, όσο και των αυξημένων δυνατοτήτων 'εσωτερικής' διαχείρισης.
To τονισμένο είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το μέσο ΛΣ στην μεν περίπτωση των windows eίναι client έκδοση ενώ το αντίστοιχο Linux όντας open source και άρα μη δεσμευόμενο από licencies κτλ παρέχει όλες τις server λειτουργίες. Δηλαδή οι δικτυακές λειτουργίες και services πχ του Linux πρέπει να συγκρίνονται με τις αντίστοιχες ενός Windows server το αυτό και η ευστάθειά του.
Τα organizer και ο συνγχρονισμός είναι κάτι πάρα πολύ χρήσιμο, που πολλοί ίσως αγνοούν.
Πολύ απλά, όταν έχεις συναντήσεις που κανονίζονται σε 6 μήνες απο τώρα ή σε ένα χρόνο, δεν μπορείς να τα θυμάσαι.Εμάς μας υποχρεώνουν να έχουμε ενημερωμένη την ατζέντα μας στο outlook,και αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν έχεις το PDA σου και απλά το συγχρονίζεις. Δεν τολμάει κανένας να πεί, ωχ συγνώμη το ξέχασα, ή είχα κανονίσει κάτι άλλο και δεν το είχα δει.
Όταν λοιπόν πάς σε μιά συνάντηση, τί πιο απλό να έχεις το PDA σου μαζί και αν χρειάζεται να κανονιστεί κάτι το τσεκάρεις, το καταχωρείς, και μόλις πας στο γραφείο συγχρονίζεις και ενημερώνεται και το Outlook.Άνθρωποι που διαχειρίζονται δεκάδες ομάδες και ακόμα περισσότερα έργα, χρονοδιαγράμματα, συναντήσεις, κ.ο.κ. δεν υπάρχουν είπαμε Είναι μαλακίες αυτά που παίζουν αποχαυνωμένα τυπάκια όταν πάνε για καφέ.
Ούτε είναι σημαντικά αυτά και οι παγκόσμιες βιομηχανίες/τράπεζες/οργανισμοί δεν κάνουν τπτ τέτοιο, ούτε εξαρτάται η επιτυχία ενός εγχειρήματος από τίποτα τέτοιο. Απλώς 'φτιάχνουν πράματα' έτσι απλά.Αυτά είναι γνωστά...Τώρα έμαθες εσύ ότι τα PDA συγχρονισμοί κλπ είναι μαλακίες για να σε κάνουν να μην σκέφτεσαι ;
Μπήκα σήμερα στο Ubuntu μετά από 1-2 βδομάδες και πήγα στο Update Manager για να κατεβάσω τις αναβαθμίσεις. Έψαξε και μου έβγαλε μήνυμα ότι το σύστημα είναι 'up to date' και ότι αναβαθμίστηκε λιγότερο από μια ώρα πριν!
Τί συμβαίνει; Κανείς δεν μπαίνει στο Ubuntu στο σπίτι μου, ούτε εγώ καλά-καλά. Μόνο τα Vista τρέχουν σταθερά. Twilight Zone;
Τα Vista μέσω του Microsoft Update αναγνώρισε την εγκατεστημένη διανομή , την έτρεξε μέσω VPC ( εάν έχεις Ultimate ) , την αναβάθμισε και κατόπιν την έκανε shutdown.Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει μιας που το Linux είναι τέλειο ΛΣ και έχει τα Vista υπηρέτες του.
*Θετικό κρίνεται το γεγονός πως η εταιρεία δήλωσε (εμμέσως) πως τα επόμενα Windows δεν θα παρουσιάζουν προβλήματα, όπως αυτά που παρουσίασαν στο λανσάρισμά τους τα Vista. Τις πρώτες εικόνες του νέου λειτουργικού, μπορούν να βρουν οι επισκέπτες του Cosmo στη σελίδα *
http://www.cosmo.gr/Computers/World/200146.html
Σε κάθε έκδοση το ίδιο παραμύθι.....
Aφου δεν μπορείτε ρε, τι τα βγάζετε σε κυκλοφορία?Αντε τώρα να στηριχτούν οι βιομηχανικοί κολλοσοί και οι servers σε τέτοια λειτουργικά
Μα για να γίνουν καλλίτερα. Για τον ίδιο λόγο που η Apple βγάζει κάθε εξάμηνο νέα έκδοση του λειτουργικού της , για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν Service Pack σαν το XP SP 2 που έφερε τόσες αλλαγές στον kernel που νόμιζες ότι άλλαξες ΛΣ , για τον ίδιο λόγο που βγαίνουν συνεχώς νέες διανομές.
Στα σοβαρά τώρα η MS με το Vista και πολύ λιγότερο με τον W2008 Server την πάτησε. Δεν υπήρξε ούτε full Aero , ούτε WinFS ούτε πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπόσχοταν. Ο kernel άλλαξε τρεις φορές ( μία στον W2008 που βασίστηκε στο W2003 64bit ) και το αποτέλεσμα απέχει πόρω από αυτό που ονειρεύοταν ο Βillis.Ειναι αναμφισβητητο γεγονός πλέον ότι η μεγαλύτερη απειλή της microsoft είναι το ανοιχτό λογισμικό.
Ο τρόπος δε που προσπαθεί να επιβιώσει ο γίγαντας της πληροφορικής είναι ακόμα μια αιτία να προτιμήσει ο κόσμος το ανοιχτό λογισμικό.
Το θράσος και η αλητεία δεν έχουν όρια.......Μπα.. ΑΝ θεωρήσουμε ότι η M$ απειλείται, τότε απειλείται από το MAC OSX που σταθερά έχει ανοδική πορεία και όχι από το linux που παραμένει σταθερό στο 3.5-3.9% από τον Σεπτέμβρη του 06.
Πάντως συνεχίζεις να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς χωρίς να ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει στον χώρο.. Ας είναι..
Κατά την άποψή μου το μόνο κομμάτι της αγοράς που κατέχει η MS και απειλείται είναι αυτό των server ΛΣ και αυτό σε κάποιο μικρό ποσοστό.
Το μόνο ανδιαμφησβήτητο γεγονός είναι ότι η MS από το μόνο που ΔΕΝ απειλείται είναι από το ανοικτό λογισμικό. Ο εμπνευστής του LInux τι άλλο θα έλεγε δηλαδή?
Ο εμπνευστής του Linux έχει δίκαιο. O Bill έχει κατακλέψει πατέντες από την εποχή του πρώτου DOS ή του GUI αλλά τις έχει ράψει τόσο καλά στα ΛΣ του ( τα πρόσφατα , όχι τα παλαιότερα που ήταν γεμάτα patches και άλλα αντί άλλων ρουτίνες άσχετες σε λάθος θέσεις ) και κάτω από τον μανδύα του κλειστού κώδικα που πλέον δεν ανακαλύπτονται. Άλλωστε ποια πατέντα είναι τώρα κλειστή σε ότι αφορά τα ΛΣ ; To GUI ; To File System ; Tα δισκτυακά services ; Το μόνο που φαίνεται να παραμένει προνόμιο της MS είναι το WINS που και η ίδια δεν χρησιμοποιεί εδώ και 7 χρόνια περίπου ( αν και είναι σκόπιμο να στήνει κάποιος WINS ειδικά έαν κάνει site replication ) και το MS DNS που περιέχει τα entries που αφορούν AD Directory services το οποίο όμως μπορεί να εξομειωθεί ( το έχουμε κάνει με ένα συνάδελφο ) σε BINS.
Ειναι αναμφισβητητο γεγονός πλέον ότι η μεγαλύτερη απειλή της microsoft είναι το ανοιχτό λογισμικό.
Ο τρόπος δε που προσπαθεί να επιβιώσει ο γίγαντας της πληροφορικής είναι ακόμα μια αιτία να προτιμήσει ο κόσμος το ανοιχτό λογισμικό.
Το θράσος και η αλητεία δεν έχουν όρια.......Μπα.. ΑΝ θεωρήσουμε ότι η M$ απειλείται, τότε απειλείται από το MAC OSX που σταθερά έχει ανοδική πορεία και όχι από το linux που παραμένει σταθερό στο 3.5-3.9% από τον Σεπτέμβρη του 06.
Πάντως συνεχίζεις να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς χωρίς να ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει στον χώρο.. Ας είναι..
Eσυ εισαι σίγουρος τι συμβαίνει?
Αντιλαμβάνεσαι ορθώς τα πράγματα?
Εξαγοράζει σε αστρονομικό ποσό συγκεκριμένη πλατφόρμα συνεργασίας (linux) απο τη novell.
Και συνεχίζουν ακάθεκτοι με δήθεν απειλές σε λειτουργικό του κ@λου που δε τάχα μου δε δίνουν σημασία.
Αυτοί φίλε μου βλέπουν 20 χρόνια μπροστά και αντιλαμβάνονται τους κυνδίνους σε αντίθεση με μας που βλέπουμε το σήμερα.Αλήθεια,ξέρεις πως στηθηκαν οι apple,ibm και στη συνέχεια h microsoft?
Γνωρίζεις τη δύναμη και την τεχνολογική υπεροχή που είχαν τη δεκαετία του 80 οι δύο πρώτοι?
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό που πέτυχε η microsoft τα τελευταία 30 χρόνια και εδώ που τα λέμε δεν έχει όμοιό του στο οικονομικό επίτευγμα της.
Απ την άλλη οι κύνδυνοι για οποιαδήποτε ανατροπή είναι άμεσα ορατοί,σε αντίθεση με μια πενταετία πριν που αν ρωτούσες κάποιον που είναι μέσα στα πράγματα θα σου έλεγε οτι η μονωπολιακή αυτή κατάσταση δεν πρόκειτε να αλλάξει.
Μια εταιρία ανοιχτού λογισμικού που δήθεν δεν τη δίνεις σημασία δεν ασχολείσε μαζί της.
Ασχολείσαι με τα πειρατικά για να μαζέψεις τα χαμένα κέρδη.
Αλλά εκεί θα ανοίξουν άλλες πληγές.
Η μεγάλη μάσα είναι στους βιομηχανικούς κολοσσούς........Εξαγοράζει από την Novell πατέντες δικές της μιας που η Novell είναι από τις εταιρείες που δικαιούνται να μιλούν για Unix μιας που λίγα χρόνια πριν κέρδισε αυτό το δικαίωμα στα δικαστήρια. Άρα ότι πατέντες αγοράσει είναι πλέον νόμιμες. Η MS εδώ και 5 χρόνια μέσω των WSfU και αντίστοιχων ενεργειών έχει εφοδιάσει τα Windows με εργαλεία για να τρέχουν services και εφαρμογές ( μέσω compilers ) , να κάνουν wide authenticate και άλλα ( NFS που ήταν απαραίτητο σε ΑΙΧ πχ μέχρι πρότινος ) σε περιβάλλον W2003/2008 server αλλά και στα ταπεινά ΧΡ ( όχι όλες οι λειτουργίες ).
Η ΙΒΜ βοήθησε πολύ την MS να γίνει αυτό που είναι. Η Apple ξεκίνησε πιο ενθαρυντικά απ' ότι κινούταν προ 5ετίας αλλά τότε βασικά της στελέχη έφυγαν και δημιούργησαν την Atari ( απ' όπου έφυγαν κάποιο και δημιούργησαν την Amiga που βγήκε στην αγορά υπό την σκέπη της Commodore ). Εάν είχαν μείνει αυτοί η Apple θα ήταν όντως το αντίπαλον δέος. Τώρα δεν την βλέπω να πηγαίνει πάνω από το 10-15%.
:iconcool: Ξέρεις εσύ? Αλλά δεν ξέρω εγώ που είμαι στην Πληροφορική 25 χρόνια, Μάκη?!
Η MS ΔΕΝ απειλείται στο λογισμικό των προσωπικών υπολογιστών. Και όσο δεν μπαίνει στα χωράφια των servers είναι ασφαλής!
Μα η MS είναι στον χώρο των servers και ήθελε να μπει πιο βαθειά αλλά ο Itanium είναι μια αποτυχία.
Λυπαμαι G60... αλλα ο ΤΖΑΜΠΑΣ πεθανε. Καλο και τζαμπα δεν υπαρχει... απλα δεν ειναι ανταγωνιστικα στο 95% των περιπτωσεων. Προτιμω να πληρωνω και να λαμβανω επαγγελματικων προδιαγραφων προιον .-
Μην τα λες εμένα,τους κολλοσούς που εργάζονται με linux πέστα.
Το πρόβλημα είναι οτι πληρώνεις και δεν γίνετε η δουλειά σου
Το ίδιο και οι εταιρίες.
Αν είναι να καταστραφεί όλο το σύστημά τους και η ασφάλεια είναι προτιμότερο να πληρώσουν.
Μάλλον τα βλέπετε πολύ επιφανειακά τα πράγματα...Τελος παντων, παραλληρεις αγαπητε G60... Μπορα* ειναι, θα περασει
Ισως είναι κι έτσι......θα φανεί
Oι κολοσσοί που εργάζονται με Linux το κάνουν γιατί 99/100 είναι πολύ φθηνότερα τα ακριβά licencies τύπου Oracle ή WebSphere κτλ. Συνήθως η βασική υποδομή τους είναι Microsoft αλλά οι DB servers τρέχουν σε *nix flavours ( ΑΙΧ , ΗPUX = όλες οι εταιρείες κινητής κτλ ). Linux βάζουν μικρότερες εταιρείες που δεν μπορούν να πληρώσουν ένα AIX ή αντίστοιχο server ή βάσουν RH σε PPC εκδόσεις γιατί το AIX έχει κάτι αγκυλώσεις που σου κάνουν τα νεύρα τσατάλια.
-
Ποιά είναι ακριβώς η σχέση της ΜΣ με τον Itanium ???
-
H ΜS έχει βγάλει ΛΣ για Itanium προσπαθώντας να εκμεταλευτεί την αυξημένη δυνατότητα διαχείρισης multi user περιβάλλοντος από την CPU. Ο Itanium έχοντας κόψει τις σχέσεις με τις κατώτερες CPU υποσχόταν καλλίτερη διαχείριση του HW , κάτι αντίστοιχο με τους PPC ( η MS έβγαζε ΛΣ για PPC , Alpha κτλ παλαιότερα ). Ο Itanium δεν κατάφερε να υλοποιήσει αυτά τα υπεσχημένα από την Intel με αποτέλεσμα η MS να μην μπορέσει να κάνει μπάσιμο σε υψηλοτέρου επιπέδου μηχανές.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ασχετο με το θέμα, αλλά μου έκανε εντύπωση.
Αν κατάλαβα καλά το e-banking στις ελληνικές τράπεζες, δεν έχει κυλιώμενους κωδικούς, απλά σου δίνει ένα password η τράπεζα και μπαίνεις.Είναι δυνατον να εμπιστεύεστε τέτοιο σύστημα?
Για τη Eurobank έχεις σταθερό κωδικό που σε υποχρεώνει να τον αλλάζεις κάθε τρείς και λίγο.
Η Alpha εκτός από το password σου δίνει και συσκευή RSA. -
Η δική μου τοποθέτηση έχει ως εξής.
Χρησιμοποιώ open source όπου είναι δυνατο για ιδεολογικούς λόγους. Είτε είναι καλύτερο(πολλες φορες είναι) είτε χειρότερο(πολλες φορές είναι).
Ο κόσμος της πληροφορικής κερδίζει πολλά απο την ύπαρξη του open source. Οι κλειστού λογισμικού εταιρείες κερδίζουν εμμεσα η άμεσα απο τον ανοιχτό κώδικα.
Ο προγραμματιστής που θα δουλέψει στη χ εταιρεία έχει μάθει τα άπειρα διαβάζοντας ανοιχτους κωδικες, ενδεχομένως παίρνει ιδεες απο ανοιχτες υλοποιήσεις η και τις χρησιμοποιεί με τον α η β τρόπο. Είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει ούτε μισός προγραμματιστής στην microsoft πχ που να μην κοιτάει ελεύθερο κώδικα κάποιες στιγμες του.Πέρα απ αυτά, ο ανοιχτός κώδικας δείχνει μια προοπτική κοινωνικής συμπεριφοράς, αυτήν του να μοιράζεσαι με το σύνολο κάποια εργασία, και ταυτόχρονα να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δουλειά άλλων ελεύθερα.
Αν το έχεις κάνει, τότε καταλαβαίνεις πόσο κερδισμένος μπορεις να βρεθεις.
Βέβαια η κοινή χρήση είναι λίγο βαρια ιδέα για να την χωνέψει ο εγκέφαλός μας ειδικά όταν πρόκειτε να
μοιράσουμε κι όχι να μοιραστούμε. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Χρησιμοποιώ open source όπου είναι δυνατο για ιδεολογικούς λόγους. Είτε είναι καλύτερο(πολλες φορες είναι) είτε χειρότερο(πολλες φορές είναι).
Ο κόσμος της πληροφορικής κερδίζει πολλά απο την ύπαρξη του open source. Οι κλειστού λογισμικού εταιρείες κερδίζουν εμμεσα η άμεσα απο τον ανοιχτό κώδικα.
Ο προγραμματιστής που θα δουλέψει στη χ εταιρεία έχει μάθει τα άπειρα διαβάζοντας ανοιχτους κωδικες, ενδεχομένως παίρνει ιδεες απο ανοιχτες υλοποιήσεις η και τις χρησιμοποιεί με τον α η β τρόπο. Είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει ούτε μισός προγραμματιστής στην microsoft πχ που να μην κοιτάει ελεύθερο κώδικα κάποιες στιγμες του.Πέρα απ αυτά, ο ανοιχτός κώδικας δείχνει μια προοπτική κοινωνικής συμπεριφοράς, αυτήν του να μοιράζεσαι με το σύνολο κάποια εργασία, και ταυτόχρονα να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δουλειά άλλων ελεύθερα.
Βέβαια η κοινή χρήση είναι λίγο βαρια ιδέα για να την χωνέψει ο εγκέφαλός μας ειδικά όταν πρόκειτε να
μοιράσουμε κι όχι να μοιραστούμε.+άπειρο
-
-
Οbscure Error!
Exclusive! -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
μοιράσουμε κι όχι να μοιραστούμε.+1
Προσωπικά, ξεκίνησα να ασχολούμαι με linux το 1996 (slackware). Από τότε κρατάω κάποια επαφή και σπάνια η χρήση του ξεπερνούσε αυτήν που έκανα στα windows. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα στήσει Internet connection sharing όταν αυτό ήταν άγνωστο στα windows (πριν τα win98) καθώς και αργότερα squid = proxy server. Όλα αυτά ήθελαν αρκετό χρόνο για διάβασμα σε how-to. Επίσης, τότε το desktop ήταν αρκετά ποιο φτωχό και δύσκολο στην διαχείριση από ότι σήμερα.Προχθές έκανα για πρώτη φορά εγκατάσταση single boot σε ένα από τα δύο pc στο σπίτι το νεό ubuntu (ως τότε πάντα το linux ήταν μια από τις επιλογές για boot, είχα π.χ. vista, xp, xp64, linux στο ίδιο pc - λίγο μαζοχισμός ).
Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ταχύτητα και την ευχρηστία - το ubuntu δεν μου είναι νέο - και εφόσον ο firefox μαζί με το greek spell checking τρέχουν άψογα, το pc είναι ότι πρέπει για γρήγορο internet surfing τώρα που ο γιος μου μονοπωλεί το άλλο με τα windows λόγω καλύτερων παιχνιδιών.
Δεν το έχω βέβαια ψάξει και πολύ με το linux & games αλλά ... δεν με συμφέρει ...Οι καλές εφαρμογές είναι που θα κάνουν κάποιον να προτιμήσει το ένα ή το άλλο ΛΣ, και τι καλύτερο από να τρέχουν σχεδόν παντού, όπως π.χ. ο Firefox.
Αυτά τα λίγα από μένα και εύχομαι η αντιπαράθεση να συνεχιστεί σε ποιο χαμηλούς τόνους.
-
ξέχασα να γράψω πως η αγαπημένη μου τόσο ασχολία ήταν να κάνω compile kernels ... τι εποχές ...
-
H HP «σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα»
Associated Press
Ουάσινγκτον
Η αμερικανική Hewlett-Packard, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα Windows της Microsoft, γράφει το περιοδικό Business Week επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
«Πηγές αναφέρουν ότι εργαζόμενοι του τμήματος PC της HP εξετάζουν την πιθανότητα να αναπτύξουν λειτουργικό σύστημα για τη μαζική αγορά» αναφέρει το δημοσίευμα.
Η HP δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό, ωστόσο στο παρελθόν είχε δηλώσει ανοιχτή στο σχηματισμό μιας νέας ομάδας εντός των Εργαστηρίων της, τα οποία εξάλλου έχουν στο ενεργητικό τους το ειδικό λογισμικό που παρεμβάλεται σε ορισμένες λειτουργίες πολυμέσων των Vista για τους υπολογιστές TouchSmart της εταιρείας.
O Φιλ ΜακΚίνι, επικεφαλής της Ομάδας Προσωπικών Συστημάτων της HP, δεν διέψευσε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο, δήλωσε όμως στο Business Week ότι η χρηματοδότηση μιας μεγάλης ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης για τη δημιουργία λειτουργικού συστήματος «δεν θα είχε νόημα».
Σύμφωνα με τις πηγές του αμερικανικού περιοδικού, το νέο λειτουργικό σύστημα θα βασιζόταν στο Linux αλλά θα ενσωμάτωνε τροποποιήσεις ώστε να είναι πιο φιλικό για το μέσο χρήστη.
Το λογισμικό θα επέτρεπε στην HP να περιορίσει την εξάρτησή της από τη Microsoft και παράλληλα να προσφέρει «εναλλακτικά» προϊόντα που ανταγωνίζονται τους υπολογιστές Mac της Apple.
Newsroom ΔΟΛ
Linux vs Windows