-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ε για αυτό έχω ακόμα antivirus...
Ο αδερφός μου πληρώνει κάθε χρόνο ~70 ευρώ για τον Κασπερσκι!!!
Μέτρα πόσα θα δώσεις σε αυτόν μέσα στα 5 χρόνια!!!δεν είμαι καλός στην αριθμητική γιατί όπως εσείς την βγάζετε με free OS έτσι κι εγώ την βγάζω με free antivirus.
το AVIRA δίδεται και ως δωρεάν σε μία έκδοσή του όχι για εμπορική χρήση όμως. Οπως και το AVG, το Αvast κτλ...πως φαίνομαι ότι είμαι χρήστης Winblows -
Ο χρήστης iant έγραψε:
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http%3A%2F%2Fwww.4troxoi.gr%2F' target='_blankΕνδιαφέρων λινκ...
Πάντως, μιας και το 4tforum μοιράζεται ίδια IP, τρέχει στην ίδια πλατφόρμα. Ευτυχώς δηλαδή , φαντάζεστε να έτρεχε Windows; Ολο κολλήματα θα είχαμε, ενώ τώρα, ΒΡΑΧΟΣ!
-
Υποθέτωντας πως κάποιος δεν έχει κάνει τον κόπο να γράψει ιό για Linux, γι'αυτό το όχι. Αν γράψει κάποιον, τότε το όχι είναι λίγο έωλο...
Και μ'αυτά που διαβάζω, και την στάση ορισμένων, όλο και κάποιος θα κάνει τον κόπο να γράψει κάποιον ιό οσονούπω, για να σπάσει λίγο την μαγκιά ορισμένων..Όταν, όταν, όταν ....
Μπορείς να βάλεις το AVG Antivirus. Είναι δωρεάν και πολύ καλό. Δεν πληρώνεις τίποτε.
Μόλις των επισκεφτώ θα γυρίσω το μηχάνημα του σε Linux. Ο γνωστός μου με AVG κόλλησε ιο και πήγαμε για format....
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για το θέμα του λογαριασμού η MS από τα W2000 και μετά συνιστά , φωνάζει , οδύρεται και χτυπιέται να φτιάξεις ένα περιορισμένο λογ/μο και να δουλεύεις με την επιλογή ' run as '.
Το firewall στα XP SP1 και μετά ήταν ρυθμισμένο για τα βασικά και τα sites της MS μόνο κατ' αντιστοιχίαν με το firewall του Linux.
Πώς ακριβώς το εξηγείς αυτό σε έναν άσχετο χρήστη που κάθεται για πρώτη φορά σε υπολογιστή ;;;
Δυστυχώς θα έπρεπε η MS να κάνει το αντίθετο, να ξεκινάει από user account και να ζητάει δικαιώματα administrator για να προστατεύσει το μηχάνημα (και τον ίδιο τον χρήστη στην ουσία) όπως και στο linux.
Να θεωρεί δηλαδή εξ'ορισμού τον χρήστη αδαή και να τον προστατεύει και όχι να του δίνει αμέσως δικαιώματα υπερχρήστη, ειδικά με αυτήν την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ καταιγίδα από κάθε μορφής κακόβουλου κώδικα που κυκλοφορεί παντού και έχει σαν στόχο τα λειτουργικά της.
**
Απλούστατα....Υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την MS για τα W2000 ενώ στα XP αμέσως μετά την εγκατάσταση σε υποχρέωνε να φτιάξεις επιπλέον χρήστες εκτός του administrator και σου πρότεινε να μειώσεις τα δικαιώματά τους λέγοντάς σου τον τρόπο. Περιγράφεται επίσης στο tour των ΧΡ.**Γενικά δεν έχει νόημα να εμπλέκεται κανείς σε τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις ( τύπου Atari ST/MegaST/TT/STe/MegaSTe/Falcon - Amiga 1000/500/600/1200/4000/3000 ) είναι άτοπο γιατί τα λειτουργικά έχουν διαφορές αλλά έχουν κοινό στόχο : Την εξυπηρέτηση του χρήστη. Εγώ δουλεύω πάνω σε Windows πλατφόρμες κατά βάσιν αλλά και σε Linux. Είναι καλά και τα δύο λειτουργικά εκκινούν από την ίδια αφετηρία ( τα τελευταία λειτουργικά της MS έχουν στηριχθεί πολύ στην λογική του Unix όπως και το Linux ) και έχουν το ίδιο σημείο που καταλήγουν , την εξυπηρέτηση του χρήστη. Οι εφαρμογές που τρέχουν στο κάθε λειτουργικό είναι ένα θέμα που ο χρήστης μπορεί να επιλύσει και από τις δύο μεριές ( τα Ultimate Vista καθώς και ο W2008 ενσωματώνουν layer για να τρέχεις εφαρμογές Unix ) και νομίζω η κουβέντα περί καλλίτερης ποιότητας έχει τόση βάση όση και η ΙΕ θεωρεία για την προέλευση των Ελλήνων και της γλώσσας μας.
Έχει νόημα να γίνονται τέτοιες συζητήσεις προκειμένου να μπορεί να καταλάβει ένας αδαής τί ακριβώς σημαίνει η φιλοσοφία του κλειστού και τί του ανοικτού λογισμικού και ποιές οι διαφορές τους.
Προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει άποψη και αν αποφασίσει ποιό θα διαλέξει...
Φυσικά και με την προϋπόθεση ότι παρουσιάζονται & αναλύονται ΟΛΑ τα ΣΩΣΤΑ επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.Δεν διάβασα πουθενά να λέει κανείς ότι το OpenLicense λειτουργικό έχει τις τάδε αρετές σε σχέση με την κλειστή πλατφόρμα ή ό,τι άλλο. Μόνο τις λέξεις τσάμπα , δωρεάν , free κτλ ακούω.
Για να επιλέξει δεν βοηθά να μαυρίζεις το ένα ή το άλλο λειτουργικό. Θα βοηθούσε να εξάρεις το γεγονός ότι με λίγο ψάξιμο θα βρεις ό,τι χρειαστείς με σημαντική τη διαφορά του κόστους ( βέβαια οι σοβαρές εφαρμογές κοστίζουν και στο Linux ) αλλά εν τέλει σήμερα και το OO τρέχει στα Windows και για σχεδόν ό,τι υπάρχει δωρεάν στο Linux το βρίσκεις και για Windows. Έχω την πεποίθηση ότι ακόμη και η εφαρμογή για τα 3Δ εφέ στην επιφάνεια εργασίας του Linux τρέχει και στα Windows.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Υποθέτωντας πως κάποιος δεν έχει κάνει τον κόπο να γράψει ιό για Linux, γι'αυτό το όχι. Αν γράψει κάποιον, τότε το όχι είναι λίγο έωλο...
Και μ'αυτά που διαβάζω, και την στάση ορισμένων, όλο και κάποιος θα κάνει τον κόπο να γράψει κάποιον ιό οσονούπω, για να σπάσει λίγο την μαγκιά ορισμένων..Όταν, όταν, όταν ....
ΟΚ, sit back, relax and...enjoy!
Μπορείς να βάλεις το AVG Antivirus. Είναι δωρεάν και πολύ καλό. Δεν πληρώνεις τίποτε.
Μόλις των επισκεφτώ θα γυρίσω το μηχάνημα του σε Linux. Ο γνωστός μου με AVG κόλλησε ιο και πήγαμε για format....
Δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο φίλος σου, αλλά σαφώς και κανένα Antivirus δεν είναι εντελώς αλεξίσφαιρο. Πάντως το format δεν είναι προφανώς απαραίτητο, μπορείς να απομακρύνεις τον ιό εύκολα είτε με το Antivirus το ίδιο, είτε με κάποιο patch, είτε με το system restore.
Aν πάλι θέλεις με το ζόρι να τον κάνεις λινουξά, πάσο! -
...μπορείς να απομακρύνεις τον ιό εύκολα είτε με το Antivirus το ίδιο, είτε με κάποιο patch, είτε με το system restore.
Aν πάλι θέλεις με το ζόρι να τον κάνεις λινουξά, πάσο!Δοκιμάσαμε και με AVG, και με τον Κασπερσκι! Τίποτα! Είχε μολύνει μέχρι και το system restore!!
Λινουξά δεν κάνω. Θεωρώ τις γνώσεις μου πάνω στο Linux σε επίπεδο χρήστη!
Λάθος κατάλαβα! Sorry !! Αλλά αυτός τώρα έχει και XP και Kubuntu...
Λέει πως του αρέσει πολύ το Linux... -
Εξαρτάτε τι θέλεις να πετύχεις.
Στην Γραμματέα μου θα βάλω σίγουρα Windows.
Οι μηχανικοί στην εταιρεία μου δουλέβουν όλοι με Linux και Solaris και ούτε θέλουν ούτε θα μπορούσαν να κάνουν την δουλεία τους σε Windows.
-
Δεν έχω ξανακούσει για τέτοια...ίωση, τι να πω! Γενικά πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει να δοκιμάσεις την 'καθαριότητα' από safe mode. Γιατί εκεί δεν φορτώνει παρά τα απαραίτητα του συστήματος και οι ιοί μένουν απέξω, οπότε δεν φρενάρουν την προσπάθεια καθαρισμού από το antivirus.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εξαρτάτε τι θέλεις να πετύχεις.Στην Γραμματέα μου θα βάλω σίγουρα Windows.
Οι μηχανικοί στην εταιρεία μου δουλέβουν όλοι με Linux και Solaris και ούτε θέλουν ούτε θα μπορούσαν να κάνουν την δουλεία τους σε Windows.
E, εμένα (και όλη την εταιρεία , αν και χρησιμοποιούμε και Linux σε κάποια project) , να μας βάλεις με την...γραμματέα, αν είναι όμορφη όμως, ε;
-
cool men cool
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πείσμα και οι μεν και οι δε στο κάτω κάτω τζάμπα είναι το βάζεις δεν σου αρέσει το πετάς. Που είναι το πρόβλημα. Δεν είναι κανένα μίασμα να λέτε μακριά θα σε μολύνει κ.λ.π.
Εμένα μου άρεσε το κράτησα και τώρα κόλλησα.
Οι βασικότεροι λόγοι που με παρακίνησαν να το βάλω ήταν οι ιοί, η νομιμότητα και το τζάμπα του θέματος.
Το κράτησα απλά επειδή το θεωρώ καλύτερο σε πολλά σημεία, έχει κάποιες αρετές που τα windows ούτε στο όνειρό τους και τις ανακαλύπτω σταδιακά χθες π.χ. εκανα DVDRipping, άκουγα μουσική, σερφάριζα στο internet και εγκαθιστούσα προγράμματα ταυτόχρονα χωρίς να κολλήσει και όλα αυτά σε έναν υπολογιστή pentium 4 2.5Ghz με 512 μνήμη. Προχθές έκανε update έπεσε το ρεύμα και διορθώθηκε μόνο του, τις προάλλες έψαχνα κάτι το ζήτησα στο forum μου στείλανε μια εντολή την έτρεξα με copy & paste & enter και διορθώθηκε ....
Εντάξει ο καθένας όπως βολεύεται μην χαλιέστε ... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Έχω την πεποίθηση ότι ακόμη και η εφαρμογή για τα 3Δ εφέ στην επιφάνεια εργασίας του Linux τρέχει και στα Windows.**Which Operating System does Compiz Support?
At the moment, Compiz will only run on Unix-Like operating systems that run an X Server that provides the GLX_EXT_texture_from_pixmap extension. It currently does not run on any version of Microsoft Windows, or Apple Mac OS X.**
-
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;Fedora Core 9 (θα την βρεις στο ελληνικο linux format που κυκλοφορει αν βαριεσαι να την κατεβασεις)
πανευκολη σε εγκατασταση και για την κλασσικη χρηση (surfing, youtube, msn, foruming κλπ) ποτε δεν θα χρειαστει να ανοιξεις καν κονσολα. επισης λογω πολλων χρηστων θα βρεις πολυ ευκολα βοηθεια σε ο,τι χρειαστεις (για την κλασσικη χρηση ΔΕΝ θα χρειαστεις βεβαια..). το ιδιο ισχυει και οσον αφορα updates, για τα οποια επισης δεν θα χρειαστεις ουτε κονσολα ουτε βοηθεια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;Ρίξε και μια ματιά στη λίστα στα δεξιά εδώ: http://distrowatch.com/ αν δε βαριέσαι.
-
θα εχετε καταλαβει οτι οι χρηστες windows πικαρουν τους χρηστες linux εχοντας παντα μια ψηφο παραπανω...
παντως δε νομιζω οτι ενας καλος χρηστης ανησυχει για ιους το 2008 , το επιχείρημα για τους ιους θα μπορουσα να το δεχτω στις εποχες win 98. απο την αλλη οσα AntiVirus και να βαλεις ο ηλιθιος χρηστης θα κολησει ιους. οπως π.χ. θα δωσει του κωδικους του στο ιντερνετ.
δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να βαλει καποιος linux , οπως δεν υπαρχουν και αρκετοι σοβαροι λογοι να μη βαλει, αυτα
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
δηλ ένα «μολυσμένο» φλασάκι που θα μπει σε Η/Υ με λίνουξ δεν θα τον «μολύνει» ;
Οχι.
Λέμε και το γιατί:
- Οι ιοί/worms που κυκλοφορούν είναι προγραμματάκια για windows
- Δεν έχουμε autorun με την έννοια που το χρησιμοποιούν τα windows
Πάντως, αν υπήρχε ιός για linux στο φλασάκι και το εκτελούσε ο χρήστης, σαφώς και θα μολυνόταν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πλην k-x-ubuntu ποια άλλη διανομή δωρεάν και εύκολη προτείνετε;
Fedora Core 9 (θα την βρεις στο ελληνικο linux format που κυκλοφορει αν βαριεσαι να την κατεβασεις)
πανευκολη σε εγκατασταση και για την κλασσικη χρηση (surfing, youtube, msn, foruming κλπ) ποτε δεν θα χρειαστει να ανοιξεις καν κονσολα. επισης λογω πολλων χρηστων θα βρεις πολυ ευκολα βοηθεια σε ο,τι χρειαστεις (για την κλασσικη χρηση ΔΕΝ θα χρειαστεις βεβαια..). το ιδιο ισχυει και οσον αφορα updates, για τα οποια επισης δεν θα χρειαστεις ουτε κονσολα ουτε βοηθεια.
Έχω μια ακατανίκητη επιθυμία να τα χρησιμοποιήσω
Αναρωτιέμαι τι hardware απαιτήσεις να έχουν (για να δω σε πόσο παλιό μηχάνημα μπορώ να τα βάλω )
-
Αναρωτιέμαι τι hardware απαιτήσεις να έχουν (για να δω σε πόσο παλιό μηχάνημα μπορώ να τα βάλω )
Μονο όταν λέμε για τα Vista λέμε ΠΟΣΟ (και σε ευρώ!) καινούριο μηχάνημα πρέπει να είναι !
Και λέτε μετά 'Linux vs Windows'.... -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Μονο όταν λέμε για τα Vista λέμε ΠΟΣΟ (και σε ευρώ!) καινούριο μηχάνημα πρέπει να είναι !
Και λέτε μετά 'Linux vs Windows'....Έχω ένα Cyrix 120MHz, 64MB RAM, 4MB Graphic card, 5GB σκληρό. Τρέχει Win98
Ποια διανομή να βάλω; -
Τα ΧΡ όμως μπαίνουν και σε παλιά μηχανήματα με 128ΜΒ μνήμη, το λίνουξ σέρνεται εκεί.
Βέβαια μπορείς να κάνεις μια εγκατάσταση όπου το λίνουξ δεν θα φορτώσει 1500 σέρβερς.
Linux vs Windows