-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως αισθητικά η τελετή εναρξης των Κινέζων ήταν αιώνες μπροστά από το δικό μας κιτσαριό...
Οι άνθρωποι διδαξαν ΙΜΟ...Όσοι το είδαν μαζί μου έλεγαν ακριβώς το αντίθετο, άρεσε μόνο το κομμάτι της αφής της φλόγας.
Γνώμες είναι αυτές, αλλά αν η αισθητική της σύγχρονης Κίνας διδάσκει τον κόσμο καήκαμε... -
και άλλος Έλληνας αθλητής ντομπαρισμένος.......
-
Ούτε εμένα μου πολυάρεσε η τελετή έναρξης. Εντυπωσιακή, πολυπληθής, καλά οργανωμένη, συγχρονισμός εξαιρετικός, τεχνολογία, αλλά μονότονη και κάπως βαρετή.
-
αντέγραψε και λίγο την ελληνική....
-
Εμενα μου αρεσε πολυ.
-
Εγώ πάλι έχω μόνιμη απορία. Τι χρειάζονται όλα αυτά τα καρναβαλίστικα θεάματα σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Κάποιος έκανε την αρχή (ποιος κερατάς ) και μετά το συνέχισαν οι υπόλοιποι. Κι όσο συνεχίζεται θα γίνεται αναγκαστικά και πιο 'κιτς' μια και για να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο θα ξεπερνά και τα όρια καλού ή κακού γούστου. -
Προσωπικά μου άρεσε. Καθόλου κιτς με κλου βέβαια την αφή της φλόγας. Ταίριαξε την παράδοση της Κίνας με τη τεχνολογία χωρίς όμως να μετατραπεί σε ένα high-tech show (κάτι που φοβόμουν).
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εγώ πάλι έχω μόνιμη απορία. Τι χρειάζονται όλα αυτά τα καρναβαλίστικα θεάματα σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Κάποιος έκανε την αρχή (ποιος κερατάς ) και μετά το συνέχισαν οι υπόλοιποι. Κι όσο συνεχίζεται θα γίνεται αναγκαστικά και πιο 'κιτς' μια και για να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο θα ξεπερνά και τα όρια καλού ή κακού γούστου.Μήπως ο Χίτλερ;
-
Την εβλεπα με κλεφτες ματιες την εναρξη διοτι εκανα δουλεια ολη μερα και κατ εμε ηταν ετσι και ετσι. Λες και εβλεπα μυρμηγκια αισθανομουνα με τοσους πολλους κινεζους στο κεντρο του σταδιου. Σιγουρα το πιο ενδιαφερον παντως ητανε το αναμμα της Ολυμπιακης φλογας.
Τωρα για τα υπολοιπα, περι ντοπας, αθληματων κλπ προσωπικα δεν δινω και πολυ σημασια.
Εμενα παντως με ενδιαφερει να δω ποσο θα κατεβει (αν κατεβει) το κλασσικο 100αρι αντρων, κολυμπι (ο Phelps παιζει και να σπασει το ρεκορ του Σπιτς), ποδοσφαιρο, μπασκετ (μονο και μονο λογω του bro εγω δεν ειμαι μπασκετ φαν γενικως) και beach volley (για προφανεις λογους ). Τωρα αν πετυχω και τπτ αλλο ενδιαφερον θα το δω. -
Ντοπέ ο Γκούσης...
-
Η Κίνα είναι, ακόμα, ένα Κομμουνιστικό Κράτος.
Η Τελετή μου θύμισε, πολλές φορές, αυτήν της Μόσχας. Όλα άψογα. Όλα συντονισμένα. Αλλά,κάτι έλειπε. Η ουσιαστική 'συμμετοχή' των συμμετεχόντων ίσως.Καλή ήταν. Αλλά όχι η καλύτερη.
-
Για εμένα η Κίνα είναι ένα ακόμη αυταρχικό, πλέον και καπιταλιστικό, κράτος.
Η τελετή μου άρεσε, δεν ήταν τόσο βαρετή όσο και ακατανόητη(ασία γαρ) όσο φοβόμουν. Έδειξαν την ιστορία τους(και την επιρροή της φυσικά, στον υπόλοιπο κόσμο) με ωραίο και εντυπωσιακό τρόπο(μάλλον αντέγραψαν λίγο από τους προηγούμενους αγώνες, αλλά δεν ενοχλεί καθώς το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό).
Με εντυπωσίασε επίσης που η χορωδία τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο(που είναι στα ελληνικά) και δεν 'έπαιξαν' απλώς από την κασέτα: ποιός ξέρεις πόσες χιλιάδες φορές τον μελέτησαν και έκαναν πρόβες.
Κάτι για τους παρουσιαστές: ΕΛΕΟΣ με την ανάλυση και τα βιογραφικά καθώς ΚΑΙ τα προσωπικά ΜΟΝΟ των γνωστότερων αθλητών! Δεν φτάνει που μόνο για αυτούς μιλάτε, μας λέτε και με ποιόν φακαδιούνται. Πέστε τα βασικά και παρουσιάστε και τους άλλους αθλητές ρε παιδιά. Ολυμπιακοί Αγώνες είναι, όλοι κόπιασαν και αξίζουν για να είναι εκεί.
-
Δεν θα πω ότι με τρέλανε η τελετή έναρξης, ήταν όμως πολύ φανταχτερή! Νομίζω ότι μετά τη δική ανθρωποκεντρική θεώρηση του θέματος έμοιαζε λίγο αποστειρωμένη.
Καλά είναι δυνατόν αν γίνονται οι προκριματικοί το απόγευμα και οι τελικοί το πρωί για χάρη συγκεκριμένου Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου;
-
Είναι βεβαίως....εμπόρευμα είναι οι ΟΑ.
Οπως είναι δυνατόν να έχουμε πόλεμο.
Ξέφτυσε το ολυμπιακό πνεύμα.
-
Να πω και κάτι, που με έκανε και γέλασα πολύ!
Οι ομάδες έμπαιναν στο στάδιο, και ακολουθούσαν, με τις οδηγίες ανθρώπων της οργάνωσης, ένα δρόμο, οριοθετημένο με άσπρες γραμμές, που τους οδηγούσε να περάσουν πάνω από τον πίνακα που σχημάτιζαν τα βήματά τους.
Όλοι πειθαρχούσαν και βάδιαζαν μέσα στις γραμμές.
Εκτός....από τους Ιταλούς! Χύμα! Εκτός γραμμών εντελώς. Στον κόσμο τους!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι βεβαίως....εμπόρευμα είναι οι ΟΑ.Οπως είναι δυνατόν να έχουμε πόλεμο.
Ξέφτυσε το ολυμπιακό πνεύμα.
Η Ολυμπιακή Εκεχειρία δεν υφίσταται για τους σύγχρονους ΟΑ. Απλά κακή σύμπτωση με την έναρξη τους να έχουμε και αρχή πολέμου.
-
Not bad η τελετή έναρξης, αλλά θεωρώ την δικιά μας μαζί με της Μόσχας τις καλύτερες
-
Eίδα μερικές φάσεις καθώς βρισκόμουν εκτός σπιτιού (δεν είχα το τηλεκοντρόλ στα χέρια μου ).
Είναι φοβερά συγκινητική η προσπάθεια διάφορων τριτοκοσμικών χωρών (Ελλάδα, Κίνα) να αποδείξουν στον κόσμο ότι δεν είναι ελέφαντες μέσω ενός προσεγμένου πανηγυριού. Το ακόμα πιο συγκινητικό ότι ενίοτε τα καταφέρνουν -
Μπορεί να είμαστε για τα πανηγύρια ως κράτος, τριτοκοσμικοί όμως δεν είμαστε. Παίζουμε στην πρώτη 30άδα. Η δε Κίνα είναι πανίσχυρη πια, απλώς αυτό δεν το εισπράττει καθόλου ο λαός (100-150$ μηνιαίος μισθός για έναν εργάτη).
-
Xάλι μαύρο η εθνική!! Μετά από 3 περιόδους χάνει με 16 π.
Ολυμπιακοί Αγώνες - Πεκίνο 2008