Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Έχω συνηθίσει να οδηγώ ένα αμάξι ~4 μέτρα μήκος με πολύ μεγάλους χώρους για το μέγεθός του και έτσι παρότι π.χ. ένα Punto ή ένα Clio μπορεί άνετα να βρεθεί σε αυτά τα λεφτά θα κατέληγα εκεί ως λύση 'ανάγκης'. Γενικά μ' αρέσει το μέγεθος στα αυτοκίνητα και έτσι π.χ. μια Corolla ή ένα Astra θα με ενέπνεε περισσότερο.
Απο κει και πέρα θέλω το αυτοκίνητο να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και έτσι λογικά όσο πιο καινούργιο τόσο το καλύτερο.
Στα μικρά το πιο κοντινό στα κριτήριά μου είναι το Ibiza. Ψάχνοντας είδα ότι μπορούν να βρεθούν και μοντέλα 2005 100άρια σε αυτά τα λεφτά. Από άποψη αξιοπιστίας τι λένε;
Το Yaris γενικά φαίνεταο καλό, το βρίσκω όμως πολύ μικρό, για το Corsa δεν έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια, το Clio μ' αρέσει μεν, το μέγεθός του όμως με βάζει σε σκέψεις. Δε γνωρίζω επίσης καθόλου τι παίζει όσον αφορά την αξιοπιστία του. Όσον αφορά το Punto είναι ομορφούλικο, επίσης όμως δε ξέρω τίποτα όσον αφορά την αξιοπιστία του. Swift δε μπόρεσα να βρω σε αυτά τα λεφτά εκτός και αν πρόκειται για το προηγούμενο μοντέλο που είναι άθλιο εμφανισιακά.
Στα μικρομεσαία το πιο κοντινό στα κριτήρια μου είναι η Corolla προηγούμενης γενιάς (2002+), όσες έχω βρει στοιχίζουν 9000+ € όμως. Σε πιο παλιό μοντέλο δε θέλω να καταλήξω. Στα Astra μπορούν να βρεθούν πολλά προηγούμενης γενιάς, αλλά έχω ακούσει διάφορα από άποψη αξιοπιστίας. Honda Civic θα έπαιρνα άνετα, υπάρχει όμως σε αυτά τα λεφτά και χωρίς να είναι 7+ ετών με 100000+ χλμ; Focus I 1.6 αξίζει να κοιτάξω; Το 1.4 είναι πολύ αργό, πιο αργό και από το Tipo, οπότε απορρίπτεται. Ποιό άλλο πιστεύετε ότι θα άξιζε να κοιτάξω;
Είμαι στο χάος, το ξέρω...