-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αμα εσυ ξεκιναγες κουστουματος για την δουλεια, ανακαλυπτες το λαστιχο, κ ηξερες οτι καποιες 100αδες μετρα πιο κατω εχει βενζιναδικο, θα καθοσουν να αλλαζεις ρεζερβα?
Υπάρχει η οδική βοήθεια ... εγώ και με πιτζάμες (και με κουστούμι) την έχω καλέσει και μου άλλαξαν λάστιχο!
Μια τέτοια περίπτωση πάντως θα μου έβαζε ιδέες για το πόσο τακτικός και σοβαρός είναι ο οδηγός του ... ακόμα και αν έχει ρεζέρβα!οδική όμως θέλει χαλαρά 20 λεπτά για να έρθει.συν του ότι δεν το γλιτώνεις αν θες να πας να φτιάξεις το λάστιχο.Οπότε σε αυτά τα 20 λεπτά μάλλον έχεις πάει, το έχεις φουσκώσει και έχεις φτάσει και στο πρώτο λαστιχάδικο να στο φτιάξουν.
Θέμα διαφοράς χρόνου είναι κι όχι ότι βαριούνται κάποιοι.Προσωπικά έχω μία πολύ μικρή ηλεκτρική τρόμπα μέσα στο αμάξι που φουσκώνει το λάστιχο.2 φορές την έχω χρειαστεί πραγματικά (όπου πήγα και βρήκα το λάστιχο 'πίτα') και μπορώ να πω ότι αξίζει να την κουβαλάει κάποιος μαζί του.
Οπότε ούτε οδική βοήθεια και αναμονή τσάμπα (= χαμένος χρόνος) και δε χαλάς και το λάστιχο μέχρι να φτάσεις στο 1ο βενζινάδικο. -
Αμα εχεις την τρομπα, κ το φουσκωσεις, γιατι να πας ΚΑΙ στο βενζιναδικο?
Ή κραταει τον αερα οποτε φευγεις, ή δεν τον κραταει οποτε κ στο βενζιναδικο τσαμπα θα πας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα εχεις την τρομπα, κ το φουσκωσεις, γιατι να πας ΚΑΙ στο βενζιναδικο?Ή κραταει τον αερα οποτε φευγεις, ή δεν τον κραταει οποτε κ στο βενζιναδικο τσαμπα θα πας.
απλά ανέφερα ότι αν δεν έχεις τρόμπα πρέπει ή να πας μέχρι το βενζινάδικο να τη φουσκώσεις ή να βάλεις ρεζέρβα (μόνος ή μέσω οδικής βοήθειας).
Τόσο ασύντακτα το έγραψα? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Προσωπικά έχω μία πολύ μικρή ηλεκτρική τρόμπα μέσα στο αμάξι που φουσκώνει το λάστιχο.2 φορές την έχω χρειαστεί πραγματικά (όπου πήγα και βρήκα το λάστιχο 'πίτα') και μπορώ να πω ότι αξίζει να την κουβαλάει κάποιος μαζί του.
Οπότε ούτε οδική βοήθεια και αναμονή τσάμπα (= χαμένος χρόνος) και δε χαλάς και το λάστιχο μέχρι να φτάσεις στο 1ο βενζινάδικο. -
Εξαρταται και απο το αμάξι.... Στο 5αράκι το ρενώ (1980 μοντέλο) έσκασε το πίσω λάστιχο στην ΑΟ στη εκπληκτική τελικιάσμενη ταχύτητα των 80 χλμ. Το κατάλαβα κάπου στα μισα γιατι ψιλοέτρεμε το τιμόνι. Ε λίγο το ότι ήταν αργα το βράδυ και το πιο κοντίνο διανυκτερεύων βουλκανιζατέρ ηταν 3ης Σεπτεμβρίου , λίγο το οτι ειχα υπερωρίες και ήμουν πτώμα τελικά από Σπάτα έφτασα Κυψέλη με σκασμένο πίσω λάστιχο χωρίς πρόβλημα. Το άλλο πρωί επειδή σηκώθηκα νωρίς και δεν είχαν προλάβει να ανοιξουν τα λαστιχάδικα ξαναπήγα με σκασμένο λάστιχι πάλι Σπάτα.
ΤΟ μεσημέρι έφυγα νωρίς να αλλάξω λάστιχο οπου πήρα ενα μεταχειρισμένο. Ευτυχώς βρηκά ένα , ξέρετε πόσο δυσκολο ειναι να βρει κάποιος την σήμερον 135χ13??
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Εξαρταται και απο το αμάξι.... Στο 5αράκι το ρενώ (1980 μοντέλο) έσκασε το πίσω λάστιχο στην ΑΟ στη εκπληκτική τελικιάσμενη ταχύτητα των 80 χλμ. Το κατάλαβα κάπου στα μισα γιατι ψιλοέτρεμε το τιμόνι. Ε λίγο το ότι ήταν αργα το βράδυ και το πιο κοντίνο διανυκτερεύων βουλκανιζατέρ ηταν 3ης Σεπτεμβρίου , λίγο το οτι ειχα υπερωρίες και ήμουν πτώμα τελικά από Σπάτα έφτασα Κυψέλη με σκασμένο πίσω λάστιχο χωρίς πρόβλημα. Το άλλο πρωί επειδή σηκώθηκα νωρίς και δεν είχαν προλάβει να ανοιξουν τα λαστιχάδικα ξαναπήγα με σκασμένο λάστιχι πάλι Σπάτα.ΤΟ μεσημέρι έφυγα νωρίς να αλλάξω λάστιχο οπου πήρα ενα μεταχειρισμένο. Ευτυχώς βρηκά ένα , ξέρετε πόσο δυσκολο ειναι να βρει κάποιος την σήμερον 135χ13??
Και η ζαντα με ολη αυτη την διαδρομη.... ηταν ενταξει!!!!
-
Τα SETRA έχουν κρατήματα. 80km/h κοντερίσια στην στροφοδιαδρομή Σουνίου μέχρι να τον προσπεράσω Και τον βρήκα και στην επιστροφή!

-
Απίστευτος καυγάς έξω απο το κτήριο του αεροδρομίου Ηρακλείου, μπροστά σε κόσμο. 2 γυναίκες έδωσαν ρεσιτάλ. Η μία επέστρεψε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο - ιδιοκτησίας πολύ μεγάλης rent a car - και η άλλη, η υπάλληλος, της είπε να πληρώσει για μια ζημιά που είχε το αμάξι στον μπροστινό προφυλακτήρα. Τρομερές φωνές και οι 2, σταμάτησαν τα πάντα στο αεροδρόμιο για μερικά λεπτά και όλοι κοίταζαν το συμβάν.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τα SETRA έχουν κρατήματα. 80km/h κοντερίσια στην στροφοδιαδρομή Σουνίου μέχρι να τον προσπεράσω Και τον βρήκα και στην επιστροφή!
Ειναι Mercedes γι'αυτο (κινητηρας σαζμαν) και η ιδια η Setra ανηκει στον ομιλο , και επειδη ειναι πουλμαν πρεπει να ειναι επικινδυνο??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειναι Mercedes γι'αυτο (κινητηρας σαζμαν) και η ιδια η Setra ανηκει στον ομιλο , και επειδη ειναι πουλμαν πρεπει να ειναι επικινδυνο??Όχι δεν μου φάνηκε επικίνδυνο, ο οδηγός έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο, απλά μου φάνηκε περίεργο που τον συνάντησα 9-10 το βράδυ, τον προσπέρασα, έκανα αναστροφή στον Ναό και τον βρήκα πάλι στην επιστροφή για να τον ξαναπροσπεράσω.
Δηλαδή και αυτός για την κάβλα του πήγε? Δεν έμοιαζε για τακτικό δρομολόγιο.Μετά που ανοίγει ο δρόμος σε 3 και 2 λωρίδες έπιασε την αριστερή και έγινε καπνός.
-
Απο οσο εχω βιωσει με την επαγγελματικη μου εμπειρια κανενα λεωφορειο δεν στριβει ουτε με τον κινητηρα ουτε με το σαζμαν. Το γεγονος οτι ειναι Setra και οχι Merc ειναι αυτο που το κανει να στριβει καλα (η δευτερη δεν τα πηγαινε ποτε καλα με την αναρτηση - με αποκορυφωμα εκεινο που η οδικη του συμπεριφορα παραπεμπει σε πλωτο μεσο - μεχρι την εξαγορα της πρωτης, τοτε εμαθε - αντιγραφοντας), φυσικα τα 80 κοντερισια ειναι κατι λιγοτερο (65-70) αλλα παλι για τη συγκεκριμενη διαδρομη ειναι καλη ταχυτητα. Τωρα απο κει και περα υπαρχει ενα αλλο θεμα, ηταν φορτωμενο ή οχι? Γιατι αν ειχε κοσμο μεσα, ναι μεν δεν υπαρχει θεμα ασφαλειας (τα λεωφορεια λογω μεταξονιου κυριως στο οριο πετανε μουτρα αρα και μαζευονται ευκολα) αλλα σιγουρα δεν ειναι καθολου ευχαριστο για τους επιβατες... Παρολα αυτα ειναι περιεργο που κρατουσε αυτην την ταχυτητα και στις ανηφορες, λογω driveline θα επρεπε να κρεμασει. Θεωρω δυσκολο να κρατησε 5η σε ολη τη διαδρομη και 80 με 4η δεν ερχονται...
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Απο οσο εχω βιωσει με την επαγγελματικη μου εμπειρια κανενα λεωφορειο δεν στριβει ουτε με τον κινητηρα ουτε με το σαζμαν. Το γεγονος οτι ειναι Setra και οχι Merc ειναι αυτο που το κανει να στριβει καλα (η δευτερη δεν τα πηγαινε ποτε καλα με την αναρτηση - με αποκορυφωμα εκεινο που η οδικη του συμπεριφορα παραπεμπει σε πλωτο μεσο - μεχρι την εξαγορα της πρωτης, τοτε εμαθε - αντιγραφοντας), φυσικα τα 80 κοντερισια ειναι κατι λιγοτερο (65-70) αλλα παλι για τη συγκεκριμενη διαδρομη ειναι καλη ταχυτητα. Τωρα απο κει και περα υπαρχει ενα αλλο θεμα, ηταν φορτωμενο ή οχι? Γιατι αν ειχε κοσμο μεσα, ναι μεν δεν υπαρχει θεμα ασφαλειας (τα λεωφορεια λογω μεταξονιου κυριως στο οριο πετανε μουτρα αρα και μαζευονται ευκολα) αλλα σιγουρα δεν ειναι καθολου ευχαριστο για τους επιβατες... Παρολα αυτα ειναι περιεργο που κρατουσε αυτην την ταχυτητα και στις ανηφορες, λογω driveline θα επρεπε να κρεμασει. Θεωρω δυσκολο να κρατησε 5η σε ολη τη διαδρομη και 80 με 4η δεν ερχονται...Αυτά δεν έχουν κάπου 10-12 ταχύτητες? Δεν ξέρω από pull-man βασικά, αλλά έτσι μου έχουν πει.
Δύσκολο να είχε κόσμο, τουλάχιστο πολύ κόσμο. Το φρένο στις στροφές και το παίξιμο μεσαίας/μεγάλης σκάλας πριν την είσοδο δούλευε υπερωρίες
Εγώ θυμάμαι από το Γυμνάσιο που μας είχαν πάει Σούνιο με pull-man ήταν τρομακτική εμπειρία, βέβαια εκεί ο δρόμος πριν τον Ναό πρέπει να ήταν διαφορετικός, γιατί κάπου είχε μια ανωμαλία και το pull-man μόνο άλμα δεν έκανε. -
Οχι, αν ηταν σαν το εικονιζομενο στη φωτο εχει 6αρι σαζμαν. Αν φρεναριζε τοσο οσο περιγραφεις τοτε ειναι κατορθωμα αυτο που εκανε ο τυπας, οι συγκεκριμενοι κινητηρες που φοραει το συγκεκριμενο εχουν πολυ μεγαλη αδρανεια, ενω ολο το driveline εχει στοχο υψηλες μεσες ταχυτητες και οικονομια στην autobahn και οχι αποδοση σε τετοιους δρομους. Η εναλλαγη παντως μεσαια μεγαλη σκαλα μου λεει κατι ακομα... Χρησιμοποιουσε και το μισο (τουλαχιστον) αντιθετο ρευμα?
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Οχι, αν ηταν σαν το εικονιζομενο στη φωτο εχει 6αρι σαζμαν. Αν φρεναριζε τοσο οσο περιγραφεις τοτε ειναι κατορθωμα αυτο που εκανε ο τυπας, οι συγκεκριμενοι κινητηρες που φοραει το συγκεκριμενο εχουν πολυ μεγαλη αδρανεια, ενω ολο το driveline εχει στοχο υψηλες μεσες ταχυτητες και οικονομια στην autobahn και οχι αποδοση σε τετοιους δρομους. Η εναλλαγη παντως μεσαια μεγαλη σκαλα μου λεει κατι ακομα... Χρησιμοποιουσε και το μισο (τουλαχιστον) αντιθετο ρευμα?Το ίδιο όπως το βλέπεις με το χρώμα και όλα.
Όχι πήγαινε στο ρεύμα του, ίσως το έκανε για να τσεκάρει καλύτερα την στροφή? Την διαδρομή φαινόταν ότι την ήξερε, αλλά καμιά φορά ίσως θες να διπλοτσεκάρεις.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Οχι, αν ηταν σαν το εικονιζομενο στη φωτο εχει 6αρι σαζμαν. Αν φρεναριζε τοσο οσο περιγραφεις τοτε ειναι κατορθωμα αυτο που εκανε ο τυπας, οι συγκεκριμενοι κινητηρες που φοραει το συγκεκριμενο εχουν πολυ μεγαλη αδρανεια, ενω ολο το driveline εχει στοχο υψηλες μεσες ταχυτητες και οικονομια στην autobahn και οχι αποδοση σε τετοιους δρομους. Η εναλλαγη παντως μεσαια μεγαλη σκαλα μου λεει κατι ακομα... Χρησιμοποιουσε και το μισο (τουλαχιστον) αντιθετο ρευμα?
Το ίδιο όπως το βλέπεις με το χρώμα και όλα.
Όχι πήγαινε στο ρεύμα του, ίσως το έκανε για να τσεκάρει καλύτερα την στροφή? Την διαδρομή φαινόταν ότι την ήξερε, αλλά καμιά φορά ίσως θες να διπλοτσεκάρεις.
Κουρτινα 2
Κ εγω το κανω παντα.
Οσο καλα και να ξερεις εναν δρομο, δεν ξερεις τι μπορει να σου κατσει -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το ίδιο όπως το βλέπεις με το χρώμα και όλα.
Κουρτινα 2
Κ εγω το κανω παντα.
Οσο καλα και να ξερεις εναν δρομο, δεν ξερεις τι μπορει να σου κατσει -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:

Ειναι Mercedes γι'αυτο (κινητηρας σαζμαν) και η ιδια η Setra ανηκει στον ομιλο , και επειδη ειναι πουλμαν πρεπει να ειναι επικινδυνο??
Bασικά η SETRA φημίζεται για τα λεωφορεία της, καθώς αν δεν κάνω λάθος ήτνα η πρώτη εταιρεία που έφτιαξε από την αρχή όχημα για να μεταφέρει επιβάτες, και δεν μετασκεύασε ένα φορτηγό της σε λεωφορείο.
Η Mercedes απλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία της SETRA, μετά την εξαγορά όπως είπε και ένας συμφορουμίτης παραπάνω.
-
Είδα τυπά με μεγάλη μηχανή, ο οποίος εκτός από το κράνος του είχε και 2 λάστιχα περασμένα στην μέση του, μάλλον γύριζε από αλλαγή ελαστικών. Σαν συγκρουόμενο ήταν
-
-
Xantia με άσχημα ραγισμένο 'παρμπρίζ' στη θέση του συνοδηγού, ο οποίος ΔΕΝ φορούσε ζώνη.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]