Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]
    • 1
    • 2
    • 131
    • 132
    • 133
    • 134
    • 135
    • 285
    • 286
    • 133 / 286
    Περί αυτοκίνησης
    420
    5714
    72162
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tractioner last edited by

Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
      σήμα Ν σε mx5

Γιατί έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές τα αυτοκίνητα που πρέπει να τοποθετούνται τα ''Ν''?
      Δεν καταλαβαίνω προς τι το ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        focusman91 last edited by

Εγω παιζει να ειμαι το μοναδικο Fiesta sport με το Ν πισω.. Δεν εχω κανενα προβλημα. Ισα ισα εχει πλακα. Πιστευω ο dmitspan το εβαλε αυτο επειδη δεν βλεπουμε τετοια σκηνικα καθε μερα

• D
          dmitspan last edited by

ακριβώς. μα πόσο εύλογο είναι να μαθαίνεις να οδηγάς με mx5 και s2000 και τα συναφή? το αμάξι δεν κάνει τον οδηγό αλλά η εμπειρία, κι ένα παλιό σου προσφέρει την εμπειρία. έχω εκφράσει την άποψή μου αρκετές φορές ότι ένας νέος οδηγός δεν πρέπει να ξεκινάει με ένα καινούριο αμάξι που τα έχει όλα έτοιμα.

• K
            kacey last edited by

ακριβώς. μα πόσο εύλογο είναι να μαθαίνεις να οδηγάς με mx5 και s2000 και τα συναφή? το αμάξι δεν κάνει τον οδηγό αλλά η εμπειρία, κι ένα παλιό σου προσφέρει την εμπειρία. έχω εκφράσει την άποψή μου αρκετές φορές ότι ένας νέος οδηγός δεν πρέπει να ξεκινάει με ένα καινούριο αμάξι που τα έχει όλα έτοιμα.

Η οποια αποψη ειναι λαθος. Κατ'αρχας τι εννοεις 'σου τα εχει ολα ετοιμα'? Αν εννοεις ηλεκτρονικα κλπ, τοτε δεν ειναι ετσι γιατι δεν εχουν ολα τα καινουρια αμαξια φουλ του ηλεκτρονικου, ειδικα τα μικρα. Απο εκει κ περα, δεν μπορω να φανταστω κατι πιο λαθος απο το να δινεις σε εναν νεο οδηγο ενα παλιο αυτοκινητο, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ενεργητικη κ - κυριως - παθητικη ασφαλεια.

ΥΓ Προσοχη, αλλο 'καινουριο/μοντερνο' κ αλλο 'γρηγορο'.

• 2
              224-v last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:

Η οποια αποψη ειναι λαθος. Κατ'αρχας τι εννοεις 'σου τα εχει ολα ετοιμα'? Αν εννοεις ηλεκτρονικα κλπ, τοτε δεν ειναι ετσι γιατι δεν εχουν ολα τα καινουρια αμαξια φουλ του ηλεκτρονικου, ειδικα τα μικρα. Απο εκει κ περα, δεν μπορω να φανταστω κατι πιο λαθος απο το να δινεις σε εναν νεο οδηγο ενα παλιο αυτοκινητο, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ενεργητικη κ - κυριως - παθητικη ασφαλεια.

ΥΓ Προσοχη, αλλο 'καινουριο/μοντερνο' κ αλλο 'γρηγορο'.

Εχω ξαναπει εδω μεσα οτι προσωπικα τα παιδια μου εποχη 2000, εμαθαν σε Ibiza 1.2 πρωτης γενειας του 87, χωρις καν υδραυλικο τιμονι. Ομως ποτε δεν τους ειπα να μην παρουν αλλο αυτοκινητο της οικογενειας αν υπηρχε λογος, ταξειδι εκτος Αθηνων με παρεα και λοιπα. Δεν το μετανοιωσα, και νομιζω οτι πλεον μπορουν να οδηγησουν με ασφαλεια,καθε ΙΧ που θα τους τυχει χωρις να προβληματιστουν με το μεγεθος η την ισχυ του.

• panos2171
                panos2171 last edited by

Δεν ξερουμε αν ειναι το πρωτο του αυτοκινητο και μαθαινει σ αυτο.Μπορει να ναι καποιο της οικογενειας και να μην ειναι ακομα εξοικειωμένος σ αυτο,στην πισω κινηση δηλαδη οποτε το βαζει για να τον αντιμετωπισουν ως μη εμεπιρο οδηγο,κατι αντιστοιχο με αυτο δηλαδη.

• K
                  kacey last edited by

Αυτο που μου λετε δηλαδη ειναι οτι προκειμενου να αποκτησουν εμπειρια στα δυσκολα, προτιμαται κ προτιματε απειροι+νεοι οδηγοι να οδηγουν ενα αυτοκινητο που εχει πχ 50% της ενεργητικης κ παθητικης ασφαλειας ενος καινουριου? Συγνωμη αλλα διαφωνουμε.

• 2
                    224-v last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                    Αυτο που μου λετε δηλαδη ειναι οτι προκειμενου να αποκτησουν εμπειρια στα δυσκολα, προτιμαται κ προτιματε απειροι+νεοι οδηγοι να οδηγουν ενα αυτοκινητο που εχει πχ 50% της ενεργητικης κ παθητικης ασφαλειας ενος καινουριου? Συγνωμη αλλα διαφωνουμε.

Ο.Κ. αλλα καθε οχημα οταν ειχε βγει ειχε καποιες προδιαγραφες και ειχε παρει εγκριση τυπου. Για την παθητικη ασφαλεια προσωπικα δεν δεινω μια!!! γιατι δεν σκοπευω να εχω ατυχημα και φροντιζω εγω για αυτο, προσεχοντας τους γυρω μου, τι παπαριες ετοιμαζονται να κανουν.... εχω δε 'εκπαιδευσει' και την υπολοιπη οικογενεια Κατα το δυνατον.... ενταξει οσο ειναι δυνατον.

Για την ενεργητικη ασφαλεια οταν μπορεις να να εκτιμησεις τις δυνατοτητες του οχηματος σωστα πιστευω οτι δεν παιρνεις ρισκα που δεν ειναι για το οχημα που οδηγεις. Συμφωνω οτι ολα αυτα δεν μαθαινονται σε μια μερα, αλλα στην πραξη, ειτε εισαι οδηγος ειτε εισαι επιβατης και καποιος σου εξηγει μερικα πραγματα οταν συμβαινουν γυρω σου.

Πιστευεις τελικα οτι η παθητικη ασφαλεια στο Aygo, ειναι πολυ ανωτερη απο το ibiza του 87 επειδη εχει αεροσακους???? Εγω ευχομαι να μην πεσει καποιος επανω μας.

• ?
                      A Former User last edited by

Ο χρήστης 224.v έγραψε:

Πιστευεις τελικα οτι η παθητικη ασφαλεια στο Aygo, ειναι πολυ ανωτερη απο το ibiza του 87 επειδη εχει αεροσακους???? Εγω ευχομαι να μην πεσει καποιος επανω μας.

Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Η διαφορά είναι τεράστια και δεν οφείλεται μόνο στους αερόσακους.

• 2
                        224-v last edited by

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:

Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Η διαφορά είναι τεράστια και δεν οφείλεται μόνο στους αερόσακους.

Μακαρι να ειναι οπως τα λες.. για να νοιωθω πιο σιγουρος για την κορη μου..

• W
                          wagner669 last edited by

Ο χρήστης 224.v έγραψε:

Ο.Κ. αλλα καθε οχημα οταν ειχε βγει ειχε καποιες προδιαγραφες και ειχε παρει εγκριση τυπου. Για την παθητικη ασφαλεια προσωπικα δεν δεινω μια!!! γιατι δεν σκοπευω να εχω ατυχημα και φροντιζω εγω για αυτο, προσεχοντας τους γυρω μου, τι παπαριες ετοιμαζονται να κανουν.... εχω δε 'εκπαιδευσει' και την υπολοιπη οικογενεια Κατα το δυνατον.... ενταξει οσο ειναι δυνατον.
                          **
                          Διαφωνω!!
                          Οσο καλος οδηγος κ αν εισαι, οσο προετοιμασμενος κ αν εισαι για το 'αναπαντεχο' ο ασταθμητος παραγων 'η μαλακια που δερνει τον αλλο' ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να υπολογιστεί και να προβλεφθεί.**

Για την ενεργητικη ασφαλεια οταν μπορεις να να εκτιμησεις τις δυνατοτητες του οχηματος σωστα πιστευω οτι δεν παιρνεις ρισκα που δεν ειναι για το οχημα που οδηγεις. Συμφωνω οτι ολα αυτα δεν μαθαινονται σε μια μερα, αλλα στην πραξη, ειτε εισαι οδηγος ειτε εισαι επιβατης και καποιος σου εξηγει μερικα πραγματα οταν συμβαινουν γυρω σου.

**Αν συγκρινουμε το Ιbiza του 1987 με το ibiza του 2007 ή 2010;;
                          Το θεμα δεν ειναι μονο στους αεροσακους που συμβαλουν στην ασφαλεια, αλλα και στις ζωνες ελεγχομενης παραμορφοσης και στην δομη του αυτοκινητου και σε διαφορα αλλα.

Σε μια μετοπικη συγκρουση μεσα στην πολη (~40ΧΑΩ και ~40ΧΑΩ), το ibiza του 87 θα τσαλακωσει την οροφη και το πατωμα του, με αποτελεσμα να μην ανοιγουν οι πορτες και να μειωθει ο χωρος για τον οδηγό, θα φερει το τιμονη και την κεντρικη κονσολα πιο κοντα στον θώρακα και το κεφαλι του οδηγού, η ζωνη δεν θα χει προεντατηρα, να τραβηξει τον οδηγο στο καθησμα κτλ.

Ενω το ibiza του 2010 ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε να αποροφα και να μεταφερει την δυναμη της προσκρουσης ωστε η καμπινα να μην παραμορφωθει και να ανοιγουν ευκολα οι πορτες, θα τραβηξει το τιμονι μακρυα απο τον οδιγο, ο προεντατήρας θα κρατησει τον οδηγο στη θεση του και ο αεροσακος θα προστατεψει απο χτυπηματα στο κεφαλι και θωρακα.**

τα bold

• E
                            efthymis last edited by

+1

Παιδια η αληθεια ειναι οτι εαν ξεκινησεις με παλιο αυτοκινητο, ναι, 'ψηνεσαι' καλυτερα. Απο κει και περα ομως αν υπαρχει η δυνατοτητα καλο ειναι να πηγαινουμε στο ασφαλεστερο που μπορουμε.

Οδηγω ενα αυτοκινητο του 92' χωρις καν υδ. τιμονι. οντως σκληραγωγηθηκα, ολα τα αλλα μου φαινονται παιχνιδακι πλεον, αλλα οταν ειδα το 'crash test' του στο youtube πραγματικα σφιχτηκε το στομαχι μου, πραγμα που γινεται και καθε φορα που κοιταω το πισω καθισμα κ βλεπω οτι δεν εχει προσκεφαλα ουτε για δειγμα...

• K
                              kacey last edited by

Ο χρήστης efthymis έγραψε:
                              +1

Παιδια η αληθεια ειναι οτι εαν ξεκινησεις με παλιο αυτοκινητο, ναι, 'ψηνεσαι' καλυτερα. Απο κει και περα ομως αν υπαρχει η δυνατοτητα καλο ειναι να πηγαινουμε στο ασφαλεστερο που μπορουμε.

Οδηγω ενα αυτοκινητο του 92' χωρις καν υδ. τιμονι. οντως σκληραγωγηθηκα, ολα τα αλλα μου φαινονται παιχνιδακι πλεον, αλλα οταν ειδα το 'crash test' του στο youtube πραγματικα σφιχτηκε το στομαχι μου, πραγμα που γινεται και καθε φορα που κοιταω το πισω καθισμα κ βλεπω οτι δεν εχει προσκεφαλα ουτε για δειγμα...

Αλλο αυτο που γραφεις (που ειναι κ αυτο που εννοουν οι απο πανω), κ αλλο το να χρειαστεις να φρεναρεις για να μην εμβολισεις αυτον που (δεν προεβλεψες οτι) βγηκε απο ΣΤΟΠ κ σταματησε μπροστα σου. Εκει θα σου λειψουν τα φρενα κ το ABS του Aygo ΠΑΡΑ πολυ, σε σχεση με το '92. Καλα για το Ibiza '87 δεν το συζηταμε καθολου...

Κ εγω εμαθα να οδηγω σε Lada 2105 αλλα θα το ανταλλασα ανα πασα στιγμη με ενα 1000αρι μοντερνο τοτε.

• E
                                efthymis last edited by

Μα συμφωνουμε

Απλα η αληθεια ειναι καπου στη μεση γι'αυτο αναφερω κ τις 2 πλευρες του νομισματος. Λεω ναι μεν μαθαινεις να τα βγαζεις περα σε πιο δυσκολες καταστασεις, καταλαβαινεις ποσο επικινδυνη μπορει να αποβει η καθε μ@@κια που κανεις, γινεσαι πιο ωριμος εδω που τα λεμε, αλλα οπως ειπα κ πριν ολα αυτα αν εισαι τυχερος και δεν σου χρειαστει η παθητικη ασφαλεια γιατι θεμα τυχης ειναι οσο ικανος κ να εισαι, οποτε καλυτερα ειδικα για νεα παιδια να προτιμαται κατι οσο γινεται πιο ασφαλες.

• Z
                                  zorz last edited by

Ο χρήστης 224.v έγραψε:
                                  Ο.Κ. αλλα καθε οχημα οταν ειχε βγει ειχε καποιες προδιαγραφες και ειχε παρει εγκριση τυπου. Για την παθητικη ασφαλεια προσωπικα δεν δεινω μια!!! γιατι δεν σκοπευω να εχω ατυχημα και φροντιζω εγω για αυτο, προσεχοντας τους γυρω μου, τι παπαριες ετοιμαζονται να κανουν.... εχω δε 'εκπαιδευσει' και την υπολοιπη οικογενεια Κατα το δυνατον....** ενταξει οσο ειναι δυνατον**.

Το ότι κάποτε κυκλοφορούσε νόμιμα κάτι, δεν αποτελεί δικαιολογία. Κάποτε είχαμε DDT, thalidomide, CFC's, καλλυντικά με Ράδιο, κάναμε πυρηνικές δοκιμές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (Operation Fishbowl) απλώς για να δούμε τι θα συμβεί κλπ.

Αυτό που γράφεις για την παθητική ασφάλεια έρχεται σε αντίθεση με το bold. Κανείς δεν 'σκοπεύει' να εμπλακεί σε ατύχημα! Αν πραγματικά δεν έδινες μία για την παθητική ασφάλεια, περιμένω να κυκλοφορούσες κάπως έτσι.

• P
                                    pro_crossaro last edited by

Συμφωνώ ότι τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν πολύ καλύτερη παθητική ασφάλεια (το χω δοκιμάσει κιόλας), αλλά δύσκολα θα έπερνα καινούργιο αυτοκίνητο. Γενικά δε μπορώ τις διάφορες ηλεκτρονικές χαζομάρες που είναι φορτωμένα (ABS, ESP, antispin κτλ) και το περιτό βάρος.

Ναι για τα ηλεκτρονικά τα ξέρω και τα χω δοκιμάσει. Ειδικά το ABS είναι πάρα πολύ χρήσιμο, σε στεγνό δρόμο...
                                    (Όταν χρειαστεί απλά παίζεις το φρένο με το πόδι σου και τέλος)

Οπότε αν τελικά έπερνα ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο θα πρεπε να βρω τρόπο να τα απενεργοποιήσω όλα αυτά, και πάλι θα ήταν βαρύ. Προτιμώ λοιπόν τις oldschool κατασκευές, που μετά βίας αγγίζουν τον τόνο. Μην ξεχνάμε ότι όσο πιο ελαφρύ είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο έυκολα κάνεις ελιγμούς αποφυγής (χωρίς την βοήθεια των ηλεκτρονικών και του Θεού...), και ότι όσο πιο καλή ορατότητα έχεις, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα μπορείς να δεις τις τυχών λακαμιές των άλλων. Κάτι που στα καινούργια φυσικά με τις τεράστιες κολώνες δεν γίνεται.

Ξέρω βέβαια ότι αν τελικά συμβεί το μοιραίο, δεν έχω και πολλές ελπίδες. Κ¨ανω την επιλογή μου, και ξέρω και τις συνέπειες.

• D
                                      dmitspan last edited by

εντάξει αν πάρει ο άλλος είτε παλιό είτε καινούριο και είναι τρόμπας πχ τρέχει στα στενά, κάνει καγκουριές και τυφλές προσπεράσεις τότε ό,τι και να χει θα τα φάει τα μούτρα του. άσε που τα καινούρια τσαλακώνονται κ πιο εύκολα.

ενώ αν είσαι συγκροτημένος οδηγός, όπως πιστεύω για μένα, τότε μπορείς. σίγουρα όλοι θέλαμε ένα καινούριο αμάξι όταν ξεκινάγαμε ή το καλό της οικογένειας, όμως πιστεύω ότι ένα παλιό είναι καλός δάσκαλος έμαθα πολλά με το autobianchi αφού κάθε φορά με άφηνε για διαφορετικό λόγο

• P
                                        pico last edited by

εντάξει αν πάρει ο άλλος είτε παλιό είτε καινούριο και είναι τρόμπας πχ τρέχει στα στενά, κάνει καγκουριές και τυφλές προσπεράσεις τότε ό,τι και να χει θα τα φάει τα μούτρα του. άσε που τα καινούρια τσαλακώνονται κ πιο εύκολα.

ενώ αν είσαι συγκροτημένος οδηγός, όπως πιστεύω για μένα, τότε μπορείς. σίγουρα όλοι θέλαμε ένα καινούριο αμάξι όταν ξεκινάγαμε ή το καλό της οικογένειας, όμως πιστεύω ότι ένα παλιό είναι καλός δάσκαλος έμαθα πολλά με το autobianchi αφού κάθε φορά με άφηνε για διαφορετικό λόγο

Το Y10 και εσύ μήπως? Έδωσα μάχες μαζί του για 5 χρόνια, τα χρειάστηκα μερικές φορές, αλλά συνολικά δεν κινδύνεψα ιδιαίτερα . Μου λείπει μερικές φορές.

• P
                                          pipinos1976 last edited by

Χτες, στον Κορυδαλλό. Περνάω τον κάθετο που έχω STOP και μπαίνω στο στενό. Παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές, πεζοδρόμια ελεύθερα, αλλά κλασσικά, στην Ελλάδα με τη μηδενική πρόβλεψη, πρέπει να πηδάς κολώνες, χαντάκια, υψομετρικές διαφορές 1 m κτλ, οπότε ο κόσμος περπατάει στη μέση του δρόμου. Υπάρχει αρκετός χώρος για ΙΧ και ανθρώπους, οπότε κινούμαι χωρίς φόβο με 20-30 Km/h (σκοπεύω βασικά). Άλλωστε, μόλις άρχισα να μπαίνω στο στενό. Μπροστά δεξιά έρχεται προς το μέρος μου μία γιαγιά με το μπαστούνι, περπατώντας ακριβώς δίπλα στα σταθμευμένα. Η γιαγιά πρέπει να πηγαίνει με 1 Km/d. Από πίσω της 2η γιαγιά, επίσης με μπαστούνι. Μόλις τις βλέπω, σκέφτομαι από μέσα μου ότι ήταν αστείο θέαμα να πηγαίνουν παρέα με τα μπαστούνια, προφανώς στο φούρνο που είχε στη γωνία. Και εκείνη τη στιγμή γίνεται το κακό. Η πίσω γιαγία που ήταν πιο γρήγορη (2 Km/d), ξεκινάει προσπέρασμα στην μπροστά...!!! Βγαίνει στη μέση του δρόμου και ευθυγραμμίζεται με το δεξιό φανάρι του Astra. Ευτυχώς είχαμε μεγάλη απόσταση, οπότε το φρενάρισμα ήταν εύκολο. Περιμένω να δω τι θα κάνει γιατί να κινηθώ δε γίνεται. Τελικά, οριακά προσπερνάει κάνοντας σφήνα ανάμεσα στην 1η γιαγιά και το Astra και μου ρίχνει και μία με το μπαστούνι καθώς περνούσε...!!!

Πριν 3-4 ημέρες στο Ν. Ηράκλειο. Έχω μπροστά έναν τυπά με Mini Cooper S. Κλασσική περίπτωση γ...ω, ωραίος τύπος κτλ. Κινείται λίγο περίεργα (πχ κοιτάει στη διασταύρωση 1 ώρα και περνάει όταν έρχεται άλλος κοντά του), αλλά γενικά είναι προβλέψιμος στη συμπεριφορά του (κλασσική περίπτωση που ζητάει τσάγιασμα σε στροφιλίκι γιατί δεν το έχει το άθλημα). Φτάνουμε σε μια διασταύρωση, ελέγχει το δρόμο, ξεκινάει να περάσει στρίβωντας δεξιά. Όλα καλά μέχρι εδώ. Από πίσω περιμένω να στρίψω κι εγώ. Αφήνω λίγο κενό να περάσουν 2 πεζοί και η 2η, μια γυναίκα γύρω στα 60-65, σταματάει στη μέση του δρόμου και αρχίζει να βρίζει τον μπροστά με το Mini γιατί μιλούσε στο κινητό. Αφού χαλάρωσε λιγάκι, συνεχίζει να διασχίζει το δρόμο. Φτάνει στη δεξιά γωνία, ακριβώς στο κενό που είχε αφήσει το σταθμευμένο για τους πεζούς και εγώ βάζω 1η και ξεκινάω να φτάσω σε σημείο που έχω ορατότητα. Ξαφνικά, γυρνάει πίσω και με αρχίζει κι εμένα στο βρίσιμο γιατί δε σέβομαι κανέναν, προχώρησα μπροστά και κόντεψα να την πατήσω (από 2 m απόσταση), είμαι αλήτης και κάτι άλλα που δε θυμάμαι. Ο άλλος που πέρασε το δρόμο, της φωνάζει και της λέει να μη βρίζει γιατί τους άφησα να περάσουν και ότι δεν έφταιγα. Αυτή του λέει παράτα με και συνεχίζει να με βρίζει λέγοντάς με Κωλοέλληνα, κωλόπαιδο κτλ. Ε τότε, δεν άντεξα, σταματάω το αμάξι, κατεβαίνω κάτω και της λέω με προφορά ότι είμαι Αλβανός και θα την σκοτώσω που με είπε Έλληνα. Τελικά, αυτό ήταν το μυστικό. Το έβαλε στα πόδια σχεδόν τρέχοντας. Από εδώ και πέρα, λοιπόν, Αλβανός για να μη με ενοχλούν, ούτε οι τρελλοί*...!!!

Ευχαριστώ.

• Πριν 1 εβδομάδα στο λεωφορείο. Ελεγκτής ζητάει εισιτήρια. Πάει σε έναν τύπο και αυτός του λέει: 'είμαι Αλβανός, φύγε'. Ε, αυτό ήταν. Ο ελεγκτής πήγε σε όλους τους άλλους εκτός από αυτόν και φυσικά μετά κατέβηκε κύριος και συνέχισε τον έλεγχο στο επόμενο λεωφορείο χωρίς να ειδοποιήσει ούτε ΕΛΑΣ, ούτε κανέναν. Και φυσικά, δεν αναφέρομαι σε Β18, Γ18 που απλά ελεγκτής δεν μπαίνει μέσα, αφού θα φάει ξύλο από τους Πακιστανούς που ομαδικά μπαίνουν με την πραμάτεια τους και δεν πληρώνουν εισιτήρια (μήπως φόρους πληρώνουν για το εμπόριο για να πληρώσουν εισιτήριο;;;).
                                          • 2
                                            224-v last edited by

Χωρις να θελω να απαξιωσω οσα λεγονται για τα μεσα ενεργητικης- παθητικης ασφαλειας, τα φρενα π.χ. του μαζερατι 2.24v του 90, δεν τα συγκρινω με τα φρενα του Thesis, και ας εχει ABS του 2003 γενιας. Οπως λεχθηκε δε πιο πανω ειναι και 500 κιλα ελαφρυτερο... Το βαρος για μενα ειναι πολυ σημαντικο θεμα - παραγοντας ασφαλειας. Το ιδιο με τα φρενα του Aygo ειναι απαραδεκτα και ας ειναι σχετικα ελαφρυ, οταν το οδηγεις το λαμβανεις υποψιν σου φυσικα αυτο το θεμα. διασκεδαζω πολυ με το barchetta και ας μην εχει ABS, ειναι ομως ελαφρυ και αυτο φτανει για να διασκεδασει καποιος οδηγοντας το.
                                            Προσπαθω να μην σκεφτομαι το 'φιλιμα' με αλλον, το λεμε τυχη ισως αλλα, 'συν Αθηνα και χειρα κινει....'
                                            παραδεχομαι οτι τι μινι κουπερ s ειναι πολυ ολοκληρωμενο 'παιχνιδι' και απο δυναμη και απο στησιμο και απο ασφαλεια, ισως αλλα εχει ενα βαρος που δεν ειναι μικρο για το μεγεθος του.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 131
                                            • 132
                                            • 133
                                            • 134
                                            • 135
                                            • 285
                                            • 286