-
Είναι κάτι που με βασανίζει πολύ καιρό. Βλέπω την πορεία που έχουμε πάρει σαν ανθρωπότητα και δεν μου αρέσει καθόλου.
Τι πήγε λάθος ρε παιδιά; Ποιος μας καταράστηκε; Που είναι αυτά που μας υποσχέθηκαν;
Που είναι τα ταξίδια στο διάστημα; Που είναι η θεραπεία του καρκίνου και των υπολοίπων θανατηφόρων ασθενειών; Που είναι η κυβερνητική; Που είναι η φθηνή και καθαρή και άφθονη ενέργεια; Που είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα; Που είναι η λιγότερη εργασία και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος; Που είναι η αλληλοκατανόηση των λαών; Που είναι η παγκόσμια Δημοκρατία και η κατάργηση των κρατών; Που είναι η αποίκιση των πλανητών; Που είναι η γεω-ποίηση του Άρη και της Αφροδίτης; Που είναι η επιστημονική – μη βίαια κοινωνία μορφωμένων ανθρώπων από όλες τις φυλές; Που είναι η Σεληνιακή βάση; Που είναι η περισσότερη ελευθερία και η ιδανική κοινωνία χωρίς φτώχεια; Που είναι οι υπολογιστές που μιλάνε και καταλαβαίνουν όταν τους μιλάς;
Που είναι όλα όσα ονειρευόμασταν πιτσιρικάδες διαβάζοντας Ισαάκ Ασίμοφ και τις Γαλαξιακές Αυτοκρατορίες του; Που είναι αυτά που μας έλεγαν ότι θα έχουν γίνει μέχρι το 2000;
Μιλούσα με τους μεγαλύτερους το 1980, λίγα μόλις χρόνια πίσω είχαμε πατήσει στην Σελήνη, και ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από τον Κένεντυ εν βρασμώ ψυχής!
«Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι και θα τον φέρουμε με ασφάλεια πίσω στην Γη!». Και σε 7 χρόνια το έκαναν! Με την τότε τεχνολογία!
Και από τότε τι; Πήγαμε καμιά δεκαριά φορές και από τότε έχουμε 30 χρόνια να πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Αυτό είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Κατά του ανθρωπίνου γένους.
Χαιρόμουνα τότε! Ήμουνα πιτσιρικάς κι έλεγα θα πάω στην σελήνη! Και τώρα κοντεύω (και όλη η γενιά μου) να γίνω μεσήλικας και τι βλέπω;
Αντί για το μέλλον του Ασίμοφ, το μέλλον του Όργουελ.
Αντί για μόρφωση και ελεύθερη σκέψη, καθοδήγηση και συντηρητισμός από τα ΜΜΕ και τις διάφορες εξουσίες
Αντί για λιγότερη εργασία, και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ΣΠΙΤΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙ
Αντί για μόρφωση και εκπαίδευση, ΚΑΜΕΡΕΣ παρακολούθησης
Αντί για ένα παγκόσμιο κράτος, την 11η Σεπτέμβρη, την Αλ-Κάιντα και την αναβίωση της ΚΟΥ-ΚΟΥΞ-ΚΛΑΝ
Αντί για επιστήμη, επιστροφή σε θρησκευτικούς δογματισμούς και άρνηση του Δαρβίνου!
Αντί για θεραπείες, ξέσπασμα καρκίνων, AIDS και άλλων ασθενειών.Αισθάνομαι ότι προδόθηκα. Μου έταξαν και μετά τα έθαψαν για ιδιοτελείς σκοπούς.
Περνάνε τα χρόνια, οι δεκαετίες και πάμε προς τα πίσω αντί για μπροστά. Και μας κάνουν –με την κατάλληλη διαφήμιση- να μας αρέσει κιόλας.
Ουφ! Τέλος. Κάπου έπρεπε να τα γράψω….
-
Είναι κάτι που με βασανίζει πολύ καιρό. Βλέπω την πορεία που έχουμε πάρει σαν ανθρωπότητα και δεν μου αρέσει καθόλου.
Τι πήγε λάθος ρε παιδιά; Ποιος μας καταράστηκε; Που είναι αυτά που μας υποσχέθηκαν;
Που είναι τα ταξίδια στο διάστημα; Που είναι η θεραπεία του καρκίνου και των υπολοίπων θανατηφόρων ασθενειών; Που είναι η κυβερνητική; Που είναι η φθηνή και καθαρή και άφθονη ενέργεια; Που είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα; Που είναι η λιγότερη εργασία και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος; Που είναι η αλληλοκατανόηση των λαών; Που είναι η παγκόσμια Δημοκρατία και η κατάργηση των κρατών; Που είναι η αποίκιση των πλανητών; Που είναι η γεω-ποίηση του Άρη και της Αφροδίτης; Που είναι η επιστημονική – μη βίαια κοινωνία μορφωμένων ανθρώπων από όλες τις φυλές; Που είναι η Σεληνιακή βάση; Που είναι η περισσότερη ελευθερία και η ιδανική κοινωνία χωρίς φτώχεια; Που είναι οι υπολογιστές που μιλάνε και καταλαβαίνουν όταν τους μιλάς;
Που είναι όλα όσα ονειρευόμασταν πιτσιρικάδες διαβάζοντας Ισαάκ Ασίμοφ και τις Γαλαξιακές Αυτοκρατορίες του; Που είναι αυτά που μας έλεγαν ότι θα έχουν γίνει μέχρι το 2000;
Μιλούσα με τους μεγαλύτερους το 1980, λίγα μόλις χρόνια πίσω είχαμε πατήσει στην Σελήνη, και ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από τον Κένεντυ εν βρασμώ ψυχής!
«Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι και θα τον φέρουμε με ασφάλεια πίσω στην Γη!». Και σε 7 χρόνια το έκαναν! Με την τότε τεχνολογία!
Και από τότε τι; Πήγαμε καμιά δεκαριά φορές και από τότε έχουμε 30 χρόνια να πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Αυτό είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Κατά του ανθρωπίνου γένους.
Χαιρόμουνα τότε! Ήμουνα πιτσιρικάς κι έλεγα θα πάω στην σελήνη! Και τώρα κοντεύω (και όλη η γενιά μου) να γίνω μεσήλικας και τι βλέπω;
Αντί για μόρφωση και ελεύθερη σκέψη, καθοδήγηση και συντηρητισμός από τα ΜΜΕ και τις διάφορες εξουσίες
Αντί για λιγότερη εργασία, και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ΣΠΙΤΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙ
Αντί για ένα παγκόσμιο κράτος, την 11η Σεπτέμβρη, την Αλ-Κάιντα και την αναβίωση της ΚΟΥ-ΚΟΥΞ-ΚΛΑΝ
Αντί για επιστήμη, επιστροφή σε θρησκευτικούς δογματισμούς και άρνηση του Δαρβίνου!
Αντί για θεραπείες, ξέσπασμα καρκίνων, AIDS και άλλων ασθενειών.Αισθάνομαι ότι προδόθηκα. Μου έταξαν και μετά τα έθαψαν για ιδιοτελείς σκοπούς.
Περνάνε τα χρόνια, οι δεκαετίες και πάμε προς τα πίσω αντί για μπροστά. Και μας κάνουν –με την κατάλληλη διαφήμιση- να μας αρέσει κιόλας.
-
-
Μηπως φταις εσυ που τα πιστευες μικρος ολα αυτα
(και οχι οι αλλοι που δεν τα πραγματοποιησαν)? -
Μην παίρνεις όρκο για αυτό.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε μη μου κλεβεις αυτα που πρωτος λεω εγω.
-
τι εννοείς?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
τι εννοείς?
Εισαι σιγουρος οτι πατησε ανθρωπος στο φεγγαρι;Αν και παμε προς οφ τοπικ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
τι εννοείς?
Εισαι σιγουρος οτι πατησε ανθρωπος στο φεγγαρι;Αν και παμε προς οφ τοπικ...
ειναι photoshop ειπαμε
-
Εγώ είμαι σίγουρος ναι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ είμαι σάπιος ναι.ΙΚΕ γνωρίζεις από που προήλθαν όλες οι θεωρίες που το αμφισβητούν ότι ο Άρμστρονκ πάτησε στο φεγγάρι τότε?
-
google it my young padawan:
*All the buzz about the Moon began on February 15th when Fox television aired a program called Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon? *
http://science.nasa.gov/headlines/y2001/ast23feb_2.htm
ontopic:
dpurpler βλέπεις πως σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας είναι τόσο απομακρυσμένοι από όσα λες στο ποστ σου που τους φαίνεται παράλογο το ότι πήγαν άνθρωποι στο φεγγάρι. Για τέτοια επιπόλαιοι ομφαλοσκόπηση μιλάμε. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν πέρα απο τη μύτη τους σε μεγάλο δύστυχος ποσοστό.
Πάντως πολλά από όσα αναφέρεις εν μέρη έχουν γίνει πραγματικότητα, ενώ υπάρχουν και άλλα που αν και δεν τα είχαν φανταστεί καν οι μεγάλοι συγγραφείς του τότε (όπως ο Ασίμοφ που αναφέρεις) είναι σήμερα μέρος της καθημερινότητάς μας. Πιστεύω πχ πως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας είναι το ίντερνετ.
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου αλλά μην ξεχνάμε πως έχουμε όλοι μας μερίδιο ευθύνης. Εσύ λοιπόν τι έκανες για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα? (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, σχήμα λόγου).
-
Ευτυχώς που βλέπεις εσύ πέρα απο τη μύτη σου και ξύπνησες και εμάς.
Είδες να πει κανείς ότι ΔΕΝ έγινε?
Μην παίρνεις όρκο υπόθηκε....και ότι υπάρχει κάποια θεωρία.
-
Όπως βλέπεις δεν αναφέρθηκα σε όσους έγραψαν στο τόπικ αυτό ειδικά. Εσύ όμως προσβλήθηκες.
Τι θα πει 'μην παίρνεις όρκο' γιατί να μην πάρεις όρκο για ένα τέτοιο γεγονός?
Με την ίδια λογική μην παίρνείς όρκο και για το ευρωμπάσκετ του 1987
-
Να υποθέσω ότι υπήρχαν κερκίδες στην Σελήνη και το είδαν live 20.000 κόσμος όπως το Eurobasket?
-
Να υποθέσω ότι υπήρχαν κερκίδες στην Σελήνη και το είδαν live 20.000 κόσμος όπως το Eurobasket? -
Για τον σπούτνικ και τον Γκαγκάριν να πάρω όρκο? Για τους Σκοτ και Αμούδσεν ?
-
Δεν ξέρω να πας στον Πατήρ Νεκτράριο Μουλατσιώτη και αφού ακούσεις δις το 'Είμαι ένα τσιπάκι' και γράψεις 100 φορές ότι δεν πρέπει να ορκιζόμαστε για μικροπράγματα, να ακολουθήσεις την κατήχηση του.
-
Το θέμα κατ' εμέ είναι ότι ποτέ δεν ήταν διαφορετικός ο κόσμος και οι καταστάσεις.
Απλά κάνουν κύκλο.
Πάντοτε υπήρχαν οι υποσχέσεις, πάντοτε υπήρχαν τα όνειρα, πάντοτε στο φινάλε οι περισσότεροι έμεναν με το γλάρο στο χέρι...
Για του λόγου το αληθές, εδώ και χιλιάδες χρόνια το ανθρώπινο μυαλό έχει μείνει στάσιμο. Αν και θεωρώ ότι η βλακεία πλέον είναι μεγαλύτερη από αυτή που υπήρχε κάποτε...
Προσωπικά δεν το βλέπω σαν 'προδοσία' αλλά ως στασιμότητα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόταν και διασκέδαζε ο άνθρωπος πριν 2000 χρόνια σκέφτεται και διασκεδάζει και τώρα.
Μονάχα ένα μεγάλο μπαμ έκανε η 'ζωή' του ανθρώπου 100 χρόνια πριν με τη βιομηχανική εποχή. Κατά τ' άλλα μια τρούπα στο νερό... (πώς γίνεται βέβαια και θεωρούμε ως καλυτέρευση να καταφέρνουμε να καταστρέψουμε σε διάστημα τόσο μικρό ό,τι με τόσο κόπο προσπάθησε να χτίσει η φύση σε διάστημα τόσο μεγάλο παραμένει μυστήριο...)
-
Στο φεγγαρι εχουν παει οι Ελληνικιοι το 3000π.Χ και δεν βρηκαν τπτ το συγκηνιτικο και γυρισαν πισω,
επισηες σο φεγγαρι εχουν παει
oi Pink Floyd.
αυτη που λεει το Flyme to the Moon and Back
ο ιουλιος βερν
ο Λουις Αρμστρονγκ
και η Billy Holiday
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ή Τι απέγινε το μέλλον;