-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Το έγραψα και νωρίτερα ότι όταν ήμουν πιο νέος είχα ασχοληθεί με το
υποβρύχιο κυνήγι. Ξέρεις γιατί το σταμάτησα; Γιατί καθώς βελτιωνόταν η φυσική μου κατάσταση, η τεχνική μου και ο εξοπλισμός μου είχα αρχίσει να βρίσκω το 'σπορ' (ναι, αυτό ήταν 9 στις 10 φορές) ηλιθιωδώς εύκολο και χαζό σαν 'ψυχαγωγία'. Αν εσύ δε βάζεις όρια στο πόσο πιο εύκολο πρέπει να γίνει το κυνήγι στο δάσος για να το βαρεθείς, ή δε θέλεις να σκεφτείς τόσο 'μπροστά', σίγουρα δε μπορώ να σε υποχρεώσω εγώ να το κάνεις. Υποθετική ερώτηση έθεσα για να δω πως σκέφτεσαι.Oσο βελτιωνεται η φυσικη σου κατασταση κ η τεχνικη σου , αρχιζεις κ γινεσαι πιο ριψοκινδυνος κ το υποβρυχιο γινεται το πιο συναρπαστικο σπορ .Μηπως θελεις να πεις κατι αλλο , .....
Όχι, δε θέλω να πω τίποτε άλλο. Έφτασα στο σημείο να χτυπάω ψάρια πολύ εύκολα στα 10 ως 15 μέτρα. Αν ήθελα να γίνω πιο ριψοκίνδυνος θα έκανα αυτόνομη κατάδυση στα 100 μέτρα με μίγματα αερίων και αποσυμπιέσεις 5-6 ωρών, όσον αφορά το υποβρύχιο ψάρεμα δε βλέπω το λόγο. Έγινε πολύ εύκολο και άρχισα να το βρίσκω ηλίθιο και βαρετό να σκοτώνω για την πλάκα μου κι όχι για να τραφώ. Αν δε γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό που λέω λυπάμαι.
-
Οτι και να σκοτώσεις, ένα φαί κι ένα χ3σιμο είναι.
Το πλάσμα όμως χάνει μια ζωή που θα την ζούσε αν ο κυνηγός
αντί να πάει για κυνήγι, αγόραζε ένα δυό δωράκια και τα πήγαινε την Κυριακή στο
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.Αυτή είναι μια πολύπλοκη σκέψη, που επειδή ο άνθρωπος πριν μερικά
εκατομμύρια χρόνια δεν μπορούσε να την κάνει ελλείψη σοβαρού
διανοητικού και συναισθηματικού εξοπλισμού, η φύση τον προίκισε με
κανα δυο 'ένστικτα' προορισμένα για να λειτουργήσουν για την επιβίωση.Στην πορεία βέβαια ήρθε ο διανοητικός εξοπλισμός,
και καινούγιες ανάγκες συντήρισης ξεφύτρωσαν όπως
η ανάγκη για πνευματική τροφή, για έκφραση, για κοινωνικότητα,
για τέχνη κλπ.Ετσι φτάσαμε στο σημείο να εξελιχθούμε τόσο ωστε πολλοί απο μας να μην εκδηλώνουν την τάση να πάνε στο βουνό να βρούνε την τροφή τους, αλλα
να πάνε να πάρουν μια τυρόπιτα, και να πάνε σε έναν φίλο να ακούσουν μουσική.Οταν ήμουν μικρός(αλλα ακόμη και τώρα) ονειρευόμουν συχνά( και ήταν και το πιο όμορφο όνειρο μου)
πως πετάω ανάμεσα απο βουνά έχοντας κανονικά φτερά. Η αίσθηση ήταν μοναδική.Αν το πουλί νοιώθει όταν πετάει αυτό που νοιώθω βλέποντας τό όνειρό μου, τότε περνάει ωραία και μην του την
χαλάσετε επειδή θελετε να γυρίσετε πέντε εκατομμύρια χρόνια πίσω.Εχετε την διανοητική τεχνολογία να το θαυμάσετε αντί να το πυροβολήσετε.
Μπορείτε να το μελετήσετε, να εξερευνήσετε την δική του κοινωνία, την δική του οπτική γωνία που βλέπει την
ζωή.Τα ζώα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απο όσο νομίζετε, και μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα θαυμάζοντάς τα
παρα πυροβολώντας τα.Το ότι δεν νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να πάμε για κυνήγι, και μερικοί μάλιστα αισθανόμαστε απέχθεια
κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα ένστικτα που λειτουργούν σε όλους μας θα πρέπει να σας προβληματίζει.
(Ακόμα και αν επιμένετε πως πρόκειται για ένστικτο, μιας κι εγω αμφιβάλλω)ΥΓ.
Είπα να μην ξαναγράψω μιας και έπεσε έντονη ειρωνία στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.
Θα το 'κυνηγήσω' όμως κι άλλο. -
να υποθεσω (χωρις καμια ειρωνια) οτι τρεφεσαι μονο με τυροπιτες;
δεν τρως κρεατικα; ψαρικα; (ή μηπως ο κοσμος του βυθου δεν ειναι αρκετα θαυμαστος; )
αν εισαι χορτοφαγος, μηπως δεν ειναι φανταστικη και η φυση των φυτων; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.Αντι να κάτσεις να γράψεις στο φόρουμ, θα μπορούσες να πας και συ στο χαμόγελο του Παιδιού.
Αντί να πάμε μια Κυριακή στην πίστα/γήπεδο/βόλτα/εκδρομή/για καφέ, ομοίως. Φιλανθρωπία με το ζόρι δεν γίνεται.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ 'πρέπει' να νιώθω κάτι για τα 'καημένα τα ζωάκια'. Τα βλέπω απλά ως μέρος εντός οικοσυστήματος. Πρέπει να υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη διαταράσσεται αυτό. Από κει και πέρα, μου είναι αδιάφορο το καθένα σαν μονάδα.
-
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.ή στο γελιο της αρκουδας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ 'πρέπει' να νιώθω κάτι για τα 'καημένα τα ζωάκια'. Τα βλέπω απλά ως μέρος εντός οικοσυστήματος. Πρέπει να υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη διαταράσσεται αυτό. Από κει και πέρα, μου είναι αδιάφορο το καθένα σαν μονάδα.
Ο Πυθαγόρας είχε πει οτι ο Δημιουργός είναι το '1' ή 'Πρώτη αρχή'...
Και όλα τα πλάσματα και τα υλικά δεν είναι τίποτα άλλο απο το ένα το οποίο επαναλαμβάνεται όπως οι αριθμοί,οι οποίοι στην ουσία αποτελούν επανάληψη του αριθμού ένα μέχρι το άπειρο..
Επομένως αν ισχύει αυτή η σκέψη σε κάθε ζώο,και σε κάθε άνθρωπο ακόμη και σε κάθε πέτρα μπορείς να δεις τον εαυτό σου.Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να νιώθεις αγάπη για όλα τα πλάσματα,και να μην τα βλέπεις τόσο επιφανειακά όσο λες. -
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Πάλι αποφεύγεις την ουσία της ερώτησης που έκανα φίλε Χάντερ, η οποία, ξαναλέω, είναι το ΠΟΤΕ θα βρεις το κυνήγι υπερβολικά εύκολο για να πάψεις να το θεωρείς πρόκληση και δραστηριότητα με την οποία αξίζει ν'ασχοληθείς για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Τέλος. Δε μπορείς να απαντήσεις σε υποθετικές ερωτήσεις; Άστο. Η δικαιολογία σου όμως είναι απλά αστεία.
Αυτο που θελω να σου πώ,ειναι οτι η ερωτησή σου ΔΕΝ εχει ουσια.Πώς να το κανουμε δηλαδη.
Δεν μπορεις να το καταλάβεις;Εχεις μαθει να συζητας με 'άμα' και 'θα';
Εγω όμως όχι.
Βρισκεις αστειο το να μην συζητω πάνω σε μυθοπλασίες,και εγω βρισκω αστείο ακριβως το αντίθετο.Το να συζητας με μυθοπλασίες.Άσχετα με τη συζήτηση όλα τα παραπάνω και το ποιος φλυαρεί νομίζω πως είναι προφανές. Στο θέμα μας. Θα ήθελες να μας δώσεις τον ορισμό της δραστηριότητας 'κυνήγι' όπως εσύ τον καταλαβαίνεις, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς γιατί σου αρέσει να το κάνεις για λόγους ΠΕΡΑ από την ανάγκη σου να τραφείς, και παράλληλα γιατί σε ενοχλεί όταν αναφερόμαστε σε αυτό ως 'σπορ', 'ψυχαγωγική δραστηριότητα', ή 'κάτι που το κάνεις για την πλάκα σου';
Δεκα φορες πρεπει να το είπα.Ειναι στη φυση μου να κυνηγάω,και για αυτο μου αρεσει.Επαναλλαμβανειε τα ίδια και τα ίδια,διότι αδυνατεις να καταλάβεις οτι υπάρχουν απόψεις διαφορετικές απο τη δική σου.
Κυνηγάω και χωρις να χτυπήσω θηραματα,και όμως το ευχαριστιέμαι εξ'ίσου.Εκανα το κυνηγι που με ενδιεφερε και που μου αρέσει.
Με 'ενοχλει' που το ονομάζεις 'σπόρ' διότι απλά δεν ειναι σπόρ.Αν γνωρίζεις τον ορισμο των σπόρ,θα δεις οτι το κυνήγι δεν καλύπτει τις προυποθέσεις.
Εσυ τωρα,γιατι επιμένεις να το χαρακτιρίζεις ως 'σπόρ' ενω δεν είναι;Να με συγχωρείς, αλλά μόνο επιχειρήματα δε βλέπω σε αυτά που γράφεις. Για την ώρα λοιπόν βγαίνεις εσύ χαμένος εφόσον αδυνατείς να στηρίξεις αυτό που λες παραπάνω, ότι κάποιος που δεν το κάνει για να τραφεί έχει 'ανάγκη' το κυνήγι. Στήριξέ το, να καταλάβουμε τι θέλεις να πεις.
Ολα τα ειδη των θηλαστικών που είναι κυνηγοί,δεν εξασκούν το κυνήγι εναντια σε ατομα του ιδίου είδους.
Υπάρχουν θανατοι μεσω αψιμαχιών (υπερασπιση ζωτικών περιοχων,υπερασπιση οικεγενείας,διεκδίκηση θηλυκών,κ.λ.π.) αλλα δεν σκοτωνονται τα αλλα ατομα του ιδίου ειδους για τροφη.
Εαν δεν καταλαβες και τωρα οτι,εαν απαγορευτει το κυνήγι κανενας κυνηγός δε θα κυνηγήσει συνανθρώπους του (όπως ειρωνικά μου επισήμανες) και επιμένεις στο ότι ετσι θα εξελιχθει (δηλαδη οτι εχει εγκληματικές τασεις στην ουσία μου λές) τοτε θα σταματησω να ασχολούμαι εντελώς μαζι σου διότι δεν υπάρχει καμμια ελπίδα συνεννόησης.
Και εδω που τα λέμε,εχω αρχίσει να απελπίζομαι.Έτσι. Είναι σημαντικότερο εσύ μέσα σου να είσαι ΟΚ με τον εαυτό σου, ότι και να λέω εγώ, οι χορτοφάγοι, τα ζώα του δάσους, κλπ.
Τα ζωα του δασους,ούτε 'λενε' ούτε 'συσκέπτονται' ούτε 'συνεδριάζουν'.
Αυτα ανηκουν στα παραμύθια της γιαγιας.Και ποιος είναι ο σκοπός που φτιάχτηκες; Να λένε τα ζώα του δάσους 'ωχ, νάτος πάλι αυτός που δεν πεινάει αλλά μας σκοτώνει γιατί γουστάρει'; (ξέρω, στα @@ σου τι μπορεί να λένε μέσα στον τρόμο τους, αρκεί που δεν είσαι εσύ στη θέση τους). Kαλή η θεωρία, αλλά στο τέλος οι πράξεις σου θα σε κρίνουν. Όχι τα χαρίσματα που σου έδωσε η φύση αλλά το πώς και γιατί τα χρησιμοποιείς.
'Τα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου'
Γραφουμε κατεβατα επι κατεβατων,χωρις να εχεις την ικανότητα να καταλάβεις τι σου έγραψα (εκτος κι'αν δεν τα διάβασες ποτε)
'να λένε τα ζωα του δασους','και επιπε η μαμα λαγουδίνα στο λαγουδακι της' και 'έκλαψαν όλα τα ζωα για την τυχη τους' κ.λ.π
Συν το ότι εξακολουθεις να λές για το ότι 'γουσταρουμε' να σκοτωνουμε,αφηνοντάς μου την γευση οτι απλά θελεις να 'κραξεις' ανεξαρτητως του τι σου απαντανε
Εξωτερικευεις απλά θυμο,χωρις διαθεση για συζητησηΩραία, πάει αυτό. Προσπαθείς λοιπόν για το καλύτερο (το πιο ανώδυνο), αλλά δε θα σε χαλάσει να συμβεί και το άλλο (που μπορεί να συμβεί, θες δε θες), αρκεί να κάνεις το κέφι σου στο δάσος. 'Shit happens, but who gives a shit' που λένε.
Με χαλάει,διότι χανω το θηραμα,το οποίο αφού ντουφεκίστηκε θα'πρεπε,ή να το βαλω στην τσαντα,ή να μην το πετύχω σημερα για να το ξανακυνηγήσω αυριο.Και τα δυο αυτα,προυποθέτουν το μη-τραυματισμο του ζωου.
Γι'αυτο λέω αι ξαναλέω,οτι δεν εχετε καμμια σχεση (ουτε καν επιδερμικη) με το κυνηγι,και όμως,ψοφατε να βγαζετε θεωρίες και να σκηνοθετειτε παραμυθια με μπαμπούλες (γενικα συμβαινει αυτο,αλλα εδικα σε αυτη τη συζητηση μπαμπούλας =κυνηγός)Ναι, οι ανθρώπινοι νόμοι είναι το Α και το Ω της Δικαιοσύνης στον πλανήτη. Τέλος πάντων, μακάρι να υπήρχε νόμος που να άλλαζε αυτόματα μέσα σε μια νύχτα και να ενημερωνόταν απευθείας ο εγκέφαλος όλων των κυνηγών....
Ναι,οι ανθρωπινοι νόμοι ειναι το Α και το Ω της δικαιοσυνης.Εαν αλλαζαν αυτόματα,τότε θα σημαινε αυτομάτως οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κυνήγι.Εφ'όσων όμως δεν αλλαζουν,αρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εαν τωρα εσυ όπως λές,δεν τους αποδέχεσαι τους ανθρωπινους νόμους,γιατι δεν δρας εναντια σε αυτούς;Τι σε σταματαει;
Και αν δεν τους δεχεσαι,γιατι τότε αναζητας καινούριους νόμους;Το βιολί μου.... Kυνηγούσες και με δόρυ και με τόξο και με φυσοκάλαμο και ήταν το ίδιο εύκολα με τη Beretta, ε;... Απλά γουστάρεις Beretta ή Bennelli επειδή γουστάρεις περισσότερο το 'μπαμ' από το 'φσσσσσστ', έτσι;...
Σπορ ίσον οπωσδήποτε στατιστικά & ρεκόρ, λες... Ενώ το κυνήγι δεν είναι τέτοιο γιατί εσύ δε μετράς ποτέ πόσα αγριογούρουνα θα σκοτώσετε με την παρέα σου μέσα σε Χ ώρες... Να σου δώσω στατιστικά για κυνήγι να φάνε και οι κότες. Κι ας το θεωρείς ό,τι θέλεις τη στιγμή που δε γίνεται από ανάγκη διατροφής, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Βλέπω οτι δεν εχεις να προσθεσεις τίποτα στην ουσία.Το μόνο που επαναλλαμβανεις διαρκως (κολλημενη βελόνα) ειναι το αν γουσταρω κ.λ.π
Σου ξανααπάντησα για τα δόρατα,γυρνα,διαβασε και απάντησε.
Ξανα τα ίδια,δεν γραφωΤα σπόρ εχουν και αγωνες,εχουν διοργανωσεις εχουν και σκορ,και μεταγραφες κ.λ.π
Στατιστικα κραταμε εδω και χρόνια (είναι το ερωτηματολόγιο για το 'προγραμμα Αρτεμις' το οποίο αποστελεται σε επιστημονική ομαδα θηραματολόγων στη Δραμα) και σκοπό εχει την μελέτη των κυνηγετικών συνηθειών,των κυνηγετικών εξορμήσεων,των συναντησεων με θηραματα,των επιτυχιών ανα συναντηση,κ.λ.π
Το κεφαλι μου το έχω ήσυχο,διότι δεν θεωρω οτι κανω περισσοτερο κακο απο εσενα που δεν κυνηγάς.
Και αυτα τα ξαναπαμεTo 'παιχνίδι' μου είναι να μάθω πως σκέφτεσαι (και εσύ και οι άλλοι) και τι σε τραβάει σε αυτό τον τρόπο ψυχαγωγίας για τον οποίο συζητάμε. Και το παίζεις, είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι.
Το 'παιχνιδι' σου,δεν ειναι να μαθεις πώς σκέφτομαι,αλλα να μου επιβαλλεις να σκεφτομαι με τρόπο τετοιο ωστε να μην απογοητευεσαι για τις σκεψεις που εκανες για μενα
Θελειες να θεωρηθεις ως 'αυθεντια' πάνω στο θεμα,και η δική σου αποψη να ειναι και η γενικά αποδεκτη
Δεν ισχυει όμως,και ας σε ποναει αυτο.Απλά για να το ξέρεις: Φιλικά συζητάμε, όσο έντονο και να είναι το ύφος της αντιπαράθεσης απόψεων, και καθόλου δεν έχει μειωθεί η εκτίμηση που σου έχω όσο καιρό σε διαβάζω (κάπου από τότε που είχες γράψει εκείνη τη σχετική με κυνήγι επιστολή προς τον ΚΚ που την έβαλε και τους 4Τ) γιατί αφήνω χώρο για τον τρόπο σκέψης σου έστω κι αν συχνά διαφέρει από το δικό μου.
Φιλικα συζηταω και εγω (εγω σε θυμαμαι απο άλλη φαση,και εκει υπερασπιζες τους αδυνάτους) αλλα όσο φιλικα και να τα λέμε,δε σημαινει οτι φιλικά θα αφησω τις θεσεις μου,και φιλικα θα σου παραχωρησω το δίκαιο που δεν εχεις.
Με στεναχωρει μόνο που δεν δεν αφηνεις χωρο (όπως λές) για τις απόψεις μου,τις οποίες δεν κανεις τον κόπο να διαβασεις,προφανως θεωρωντας τες ώς 'αχρηστες'Και τελος,το μυστικό για ενα καλύτερο οικοσύστημα,δε βρίσκεται στην καταπολέμηση των κυνηγών,αλλα στην δυνατότητα συμμετοχής τους σε οικολογικά εργα.
Το θεωρω αντι-οικολογική κινηση το να προσπαθεις να μην εμπλέξεις ενεργα αυτούς που βιώνουν την φυση (και φυσικά καρπόνωνται απο αυτην)
Θα 'σηκωνε' μια δικη μου αντεπίθεση επ'αυτου,αλλα δεν την θεωρω ως αξιόλογη μιας και δεν γνωρίζω αν υπάρχουνε εδω μεσα ατομα εντεταγμενα σε 'οιλογικές/αντικυνηγετικες' οργανωσεις -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ο Πυθαγόρας είχε πει οτι ο Δημιουργός είναι το '1' ή 'Πρώτη αρχή'...
Και όλα τα πλάσματα και τα υλικά δεν είναι τίποτα άλλο απο το ένα το οποίο επαναλαμβάνεται όπως οι αριθμοί,οι οποίοι στην ουσία αποτελούν επανάληψη του αριθμού ένα μέχρι το άπειρο..
Επομένως αν ισχύει αυτή η σκέψη σε κάθε ζώο,και σε κάθε άνθρωπο ακόμη και σε κάθε πέτρα μπορείς να δεις τον εαυτό σου.Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να νιώθεις αγάπη για όλα τα πλάσματα,και να μην τα βλέπεις τόσο επιφανειακά όσο λες.Είδες που σου'λεγα οτι μόνο 'φιλοσοφικά' και 'ολιστικά' μπορεις να το αναπτυξεις αυτο το θεμα;
Με την απτη πραγματικότητα δεν εχει καμμια σχεση όμως.
Θα επρεπε να μην τρως τίποτα,και να πεθανεις συλλογιζόμενος τις φιλοσοφικες απόψεις του πυθαγόρα (ο οποίος δε θυμαμαι να πέθανε απο ασιτία)Στο ολιστικο μερος τωρα
οπως λέμε οτι τα ζωα,οι πέτρες,τα συννεφα τα αστερια ειναι μερος του εαυτού μας και θα τα σεβόμαστε,ετσι θα πρεπει να θεωρήσουμε οτι ειμαστε και εμεις αδιάχώριστα μέρη αυτων και εκεινα θα πρεπει να σεβονται και τη δική μας υπαρξη
Θα τα τρωμε χωρίς να κλαίμε,διότι ειμαστε αναπόσπαστο κομματι της υπαρξής τους,και αυτα θα τρωγονται απο εμας για να σεβονται την υπαρξή μας
Ειμαστε αλληλένδετοι με την φυση,και αυτο ακριβως ειναι το αποτελεσμα.Ζούμε απο αυτην και μαζι με αυτην.Είμαστε κομματι του συμπαντος,και ζούμε με οτι αυτο προσταζει.Πρεπει να τρωμε αυτα που το συμπαν μας χαρισε και να τρωγόμαστε απο αυτο που εκεινο ορίζει.
Το να κλαίμε επειδη η ζωή ειναι σκληρη και φερνει αιματοχυσίες,ειναι αφελές(και ας ειναι εντυπωσιακο). -
χαμόγελο του παιδιού, όπου το αποτέλεσμα θα του δημιουργούσε μεγαλύτερη(πιθανά) ικανοποίηση.Αυτή είναι μια πολύπλοκη σκέψη, που επειδή ο άνθρωπος πριν μερικά
κανα δυο 'ένστικτα' προορισμένα για να λειτουργήσουν για την επιβίωση.Στην πορεία βέβαια ήρθε ο διανοητικός εξοπλισμός,
για τέχνη κλπ.Ετσι φτάσαμε στο σημείο να εξελιχθούμε τόσο ωστε πολλοί απο μας να μην εκδηλώνουν την τάση να πάνε στο βουνό να βρούνε την τροφή τους, αλλα
να πάνε να πάρουν μια τυρόπιτα, και να πάνε σε έναν φίλο να ακούσουν μουσική.Οταν ήμουν μικρός(αλλα ακόμη και τώρα) ονειρευόμουν συχνά( και ήταν και το πιο όμορφο όνειρο μου)
πως πετάω ανάμεσα απο βουνά έχοντας κανονικά φτερά. Η αίσθηση ήταν μοναδική.Αν το πουλί νοιώθει όταν πετάει αυτό που νοιώθω βλέποντας τό όνειρό μου, τότε περνάει ωραία και μην του την
χαλάσετε επειδή θελετε να γυρίσετε πέντε εκατομμύρια χρόνια πίσω.Εχετε την διανοητική τεχνολογία να το θαυμάσετε αντί να το πυροβολήσετε.
Μπορείτε να το μελετήσετε, να εξερευνήσετε την δική του κοινωνία, την δική του οπτική γωνία που βλέπει την
ζωή.Τα ζώα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απο όσο νομίζετε, και μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα θαυμάζοντάς τα
παρα πυροβολώντας τα.Το ότι δεν νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να πάμε για κυνήγι, και μερικοί μάλιστα αισθανόμαστε απέχθεια
κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα ένστικτα που λειτουργούν σε όλους μας θα πρέπει να σας προβληματίζει.
Είπα να μην ξαναγράψω μιας και έπεσε έντονη ειρωνία στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου.
Θα το 'κυνηγήσω' όμως κι άλλο.Δεν διαφωνω μαζι σου , προσεγγιζεις ομως το θεμα διατυπωνοντας ακραιες θεσεις , πετυχαινοντας το αντιθετο , απο αυτο που επιδιωκεις .
Πιστευω να καταλαβες τι θελω να σου πω . -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Είδες που σου'λεγα οτι μόνο 'φιλοσοφικά' και 'ολιστικά' μπορεις να το αναπτυξεις αυτο το θεμα;
Με την απτη πραγματικότητα δεν εχει καμμια σχεση όμως.
Θα επρεπε να μην τρως τίποτα,και να πεθανεις συλλογιζόμενος τις φιλοσοφικες απόψεις του πυθαγόρα (ο οποίος δε θυμαμαι να πέθανε απο ασιτία)Εν μέρη έχεις δίκιο,αλλά το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το τέλειο δεν δικαιολογεί το να κάνουμε το κακό..
Δηλαδή παραδέχομαι οτι και ένα μαρούλι μπορεί να είναι ζωντανό αλλά καλύτερα να σκοτώσω ένα μαρούλι που θα πονέσει λιγότερο παρά ένα γουρούνι που είναι σε πολύ πιο αναπτυγμένη μορφή και θα πονέσει πολύ περισσότερο..
Πάνω απ'όλα βρίσκεται η επιβίωση μας αλλά αυτή δε θα απειληθεί καθόλου αν δεν φάμε κρέας..Απλά θα νοιώσουμε μια μικρή απώλεια ευχαρίστησης που θα είχαμε αν τρώγαμε το κρέας..Εγώ το είχα ξαναπεί παλιότερα και με κράζατε, δε σκοτώνω τίποτο συνειδητά ούτε καν κουνούπια και κατσαρίδες,και δεν το λέω για να εντυπωσιάσω ή κάτι άλλο απλά για να δείξω οτι αν έχεις θέληση να ζήσεις ειρηνικά τότε μπορείς να το κάνεις..
Παλιά σκότωνα άπειρα κουνούπια και δε με ένοιαζε καθόλου,αλλά τώρα αν σκοτώσω κάποιο κατά λάθος στεναχωριέμαι πολύ.. -
Να σε ρωτησω κατι;Μηπως εισαι ο κύριος της φωτογραφιας στο άβαταρ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να σε ρωτησω κατι;Μηπως εισαι ο κύριος της φωτογραφιας στο άβαταρ;Ε ενταξει τωρα Χαντερ...
Μιλας για επιπεδο συζητησης και διαλογου και μετα πετας αυτες τις ειρωνιες...
Ο φιλος δεν γουσταρει να σκοτωσει ουτε κουνουπι...προβλημα του.
Το βρισκω το ιδιο υπερβολικο με καποιον κυνηγο που 'σκοτωνει οτι κινειται'Κυνηγας επειδη σου αρεσει,γουσταρεις,τη βρισκεις κυνηγωντας κλπ.
Ιστοριες περι οικολογιας και οτι οι κυνηγοι δεν ειναι εναντια στο οικοσυστημα ειναι οπως λες και εσυ ιστοριες της γιαγιας.
Μπορει στα καταστατικα τους οντως να υπαρχουν και τετοιες διαταξεις αλλα τωρα το ποσο τις τηρουν ειναι μεγαλο θεμα.Και για να μην αδικω κανενα,το ποσοστο συνειδητοποιημενων κυνηγων
ειναι ιδιο με τους συνειδητοποιημενουσ δημ υπαλληλους για παραδειγμα.
Η μικρη πλειοψηφια ειναι πραγματι σωστοι,αλλα οπως και σε ολα τα συναφια,αναγκαζεται να κανει πλατες στους παρανομους κυνηγους.Εκτος και αν υπαρχουν διαγραφες απο κυνηγετικους συλλογους λογω μη τηρησης των κανονισμων σας.Τωρα αυτα για τους νομους που λες,εγω κραταω μια επιφυλαξη κατα ποσο τηρουνται.Τι κυκνοι σκοτωμενοι σε βιοτοπους,τι ερωδιοι,τι περδικες...
Στην Κρητη που ειμαι στην υπαιθρο συναντας ολο και πιο σπανια περδικες και λαγους.Και καλα οι λαγοι ισως ειναι σε καποιο απο αυτα τα προγραμματα που λες για την διατηρηση τους σαν θηραματα...
Αλλα ειδη ομως, οπως ο Χρυσαετος της Κρητης,ο Πετρίτης ή ακομα και οι λεγομενες σκαρες (αυτο που λετε εσεις γυπες) δεν συναντας ουτε με κυαλι.
Και αν συναντησεις θα ειναι απελευθερωμενα πουλια απο οικολογικες ομαδες.Φυσικα και για την απειλη εξξαφανισης καποιου ειδους δεν φταινε αποκλειστηκα οι κυνηγοι...και οι γεωργοι για παραδειγμα εχουνε μεγαλο μεριδιο με την ακρατη καλιεργια και χρηση φυτοφαρμακων που μειωνει τα περιθωρια ευρεσης τροφης αποτα πτηνα.
Το αυτο και για τους κτηνοτροφους.Αλλα στο παρων τοπικ μιλαμε για τους κυνηγους γιαυτο και μενω σε αυτους.
Επισης μεγαλο λαθος αυτο που συνδεεται το κρεας απο τον κρεοπωλη με το θηραμα...
Πως στο καλο συνδεετε ζωα που μεγαλωνουν αποκλειστικα για σφαγη με θηραματα του δασους...?Εκτος αν σας απασχολει το ηθικο του πραγματος...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να σε ρωτησω κατι;Μηπως εισαι ο κύριος της φωτογραφιας στο άβαταρ;Ρωτάς σοβαρά;
-
Ελεος ρε φίλε!!!Πλακα κανω,δεν ειρωνευομαι τον παραπάνω φίλο!!!
Οσο για τα παρακάτω που γραφεις,πρεπει να γυρίσεις λίγες σελίδες μπροστα να διαβασεις όλες τις απαντησεις.
Δε γινεται καθε δυο μερες να ερχεται και απο ενας που να ξαναρωταει τα ίδια και να ξαναγραφω και εγω τα ίδια.
Οποιος θελει,θα βρει απαντησεις.Μην βαριέστε να γυρισετε σελίδα. -
-
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ το είχα ξαναπεί παλιότερα και με κράζατε, δε σκοτώνω τίποτο συνειδητά ούτε καν κουνούπια και κατσαρίδες,και δεν το λέω για να εντυπωσιάσω ή κάτι άλλο απλά για να δείξω οτι αν έχεις θέληση να ζήσεις ειρηνικά τότε μπορείς να το κάνεις..
Παλιά σκότωνα άπειρα κουνούπια και δε με ένοιαζε καθόλου,αλλά τώρα αν σκοτώσω κάποιο κατά λάθος στεναχωριέμαι πολύ..δηλαδη πως δεν σκοτωνεις συνειδητα;
λυπαμαι που σου διαλυω τον μυθο, αλλα απολυτως ειρηνικα ΔΕΝ μπορεις να ζησεις. κανενας ζωντανος οργανισμος δεν μπορει. ειναι αδυνατο δηλαδη, ακομα και αν το θελεις (που ειναι δικαιωμα σου και το καταλαβαινω, αλλα αυτη ειναι η φυση μας καλως ή κακως).
να στο θεσω αλλιως. (στο λεω, αρα το ξερεις. δεν μπορεις να πεις οτι το κανεις ασυνειδητα)
καθε φορα που πλενεις τα χερια σου ή μαγειρευεις σκοτωνεις ζωντανους οργανισμους. θα σταματησεις να τα κανεις τωρα που εμαθες οτι τους σκοτωνεις;Δηλαδή παραδέχομαι οτι και ένα μαρούλι μπορεί να είναι ζωντανό αλλά καλύτερα να σκοτώσω ένα μαρούλι που θα πονέσει λιγότερο παρά ένα γουρούνι που είναι σε πολύ πιο αναπτυγμένη μορφή και θα πονέσει πολύ περισσότερο..
ποιος σου ειπε πως ενα γουρουνι ειναι πιο ανεπτυγμενο απο ενα μαρουλι;
ακομα και την εξελιξη να δεις, πρωτα εμφανιστηκαν τα ζωα και μετα τα φυτα στον κοσμο
αρα ισως ενα μαρουλι ποναει πιο πολυ οταν το σκοτωνεις απο ενα γουρουνι. απλα δεν μπορει να εκφρασει τα συναισθηματα του τοσο κατανοητα στον ανθρωπο οσο ενα ζωο ή ακομα περισσοτερο ενας ανθρωπος. -
Μας λείπει το κρέας σήμερα και γενικά το φαγητό και βγαίνουμε στο σεργιάνι για θηράματα?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Θα το 'κυνηγήσω' όμως κι άλλο.Δεν διαφωνω μαζι σου , προσεγγιζεις ομως το θεμα διατυπωνοντας ακραιες θεσεις , πετυχαινοντας το αντιθετο , απο αυτο που επιδιωκεις .
Πιστευω να καταλαβες τι θελω να σου πω .Πολύ καλά τα λέει
Ειδικά εδώ:
***Αν το πουλί νοιώθει όταν πετάει αυτό που νοιώθω βλέποντας τό όνειρό μου, τότε περνάει ωραία και μην του την
παρα πυροβολώντας τα. **Το ότι δεν νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να πάμε για κυνήγι, και μερικοί μάλιστα αισθανόμαστε απέχθεια
(Ακόμα και αν επιμένετε πως πρόκειται για ένστικτο, μιας κι εγω αμφιβάλλω)
*δίνει ρέστα!!
Πρέπει να είναι πολύ παχύδερμο κάποιος για να μην τον αγγίζουν τα παραπάνω ακόμα κι αν δεν τα είχε λάβει υπόψιν του ποιό πριν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δηλαδη πως δεν σκοτωνεις συνειδητα;
λυπαμαι που σου διαλυω τον μυθο, αλλα απολυτως ειρηνικα ΔΕΝ μπορεις να ζησεις. κανενας ζωντανος οργανισμος δεν μπορει. ειναι αδυνατο δηλαδη, ακομα και αν το θελεις (που ειναι δικαιωμα σου και το καταλαβαινω, αλλα αυτη ειναι η φυση μας καλως ή κακως).
να στο θεσω αλλιως. (στο λεω, αρα το ξερεις. δεν μπορεις να πεις οτι το κανεις ασυνειδητα)
καθε φορα που πλενεις τα χερια σου ή μαγειρευεις σκοτωνεις ζωντανους οργανισμους. θα σταματησεις να τα κανεις τωρα που εμαθες οτι τους σκοτωνεις;Και επειδή δεν μπορώ να ζήσω απολύτως ειρηνικά πρέπει να αρχίσω να σκοτώνω ότι με ενοχλεί;
Είναι σα να μου λες ότι αν δε μπορείς να έχεις γκόμενα τη Jolie τότε να μην έχεις καμία γκόμενα..
Εγώ κάνω αυτά που μπορώ να κάνω και προσπαθώ να βελτιώνομαι.
Προφανώς δε θα θυσιάσω την επιβίωση μου για να ζήσει κάποιο άλλο πλάσμα..Και αν η μοναδική τροφή που είχα ήταν κρέας προφανώς και θα έτρωγα..Αλλά απο τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές γιατί να μην τις ακολουθήσω..Όσο για το οτι το μαρούλι ενδέχεται να πονάει περισσότερο απο το ζώο το βασίζεις κάπου αυτό;Το ζώο έχει πολύ πιο ανεπτυγμένα συτήματα που το κάνουν να νοιώθει τον πόνο..
H εκδικηση των ζωων