-
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Ρε παίδες....μη 'τσακώνεστε' ρε γμτ..Διαφωνούμε Παντελή, σε αυτό το θέμα διαφωνούμε. Σε κάποια άλλα συμφωνούμε, δεν υπάρχει τσακωμός.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Youtube VideoΔεν εχει σχεση με κυνηγο ,αλλα με αιχμαλωτο ελεφαντα.
Ο ελέφαντας είναι μέσα στη δεκάδα των πιο θανατηφόρων πλασμάτων για τον άνθρωπο σε κάποιες χώρες της Ασίας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα αγριογούρουνα είχαν εξαφανισθεί στην Αγγλία τα τελευταία 300 χρόνια. Πρόσφατα (10 χρόνια) εδραιώθηκαν πληθυσμοί στις διάφορες εκεί περιοχές. φωτογραφίες
Η Αγγλία ειναι ενα κλειστο οικοσυστημα,νησιωτικο,στο οποίο μπορούνε να συμβούνε τετοια φαινόμενα.Τοσο ο αγριόχοιρος,όσο και ο λύκος,εξαφανίστηκαν απο την Αγγλία,όταν αποδεκατίστηκαν διότι θεωρηθηκαν επιβλαβη.
Ηταν και εποχες που δεν υπήρχε κανενούς ειδους οικολογικη συνειδηση,και κανεις δεν φανταζόταν οτι θα διαταραξει το οικοσύστημα αφανίζοντας τους κακους λύκους.Αλλα,τι σχεση εχει η Αγγλία του 17ου αιώνα με αυτα που συζηταμε εδω;Σημερα το κυνηγι γίνεται κατω απο προυποθέσεις,τις οποίες προυποθέσεις τις επιβαλουν επιστημονες
Ειναι η τριτη φορα που το λέω,και όπως το αγνόησες τις δυο προηγούμενες φορες,ετσι θα κανεις και τωρα.
Το ξερω,και το ξερεις,και δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα για αυτο.Σε όλα τα είδη στο εξωτερικό (πχ ελάφια), ο έλεγχος του πληθυσμού γίνεται από το κυνήγι. Αν δεν υπάρχουν όρια, τα είδη θα εξαφανιστούν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος και γι αυτό δεν υπάρχουν ελάφια (ή ελάχιστα). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός των Κόκκινων Ελαφιών της Πάρνηθας είναι ένας από τους ελάχιστους της χώρας, αν και ο πιο ακμαίος. Η προστασία και διατήρησή του οφείλεται σίγουρα στην έγκαιρη δημιουργία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας (1961) και στην αποτελεσματική διαχείριση του Δασαρχείου τόσο σήμερα όσο και σε παλαιότερα χρόνια, οπότε και το λαθραίο κυνήγι οδήγησε σε αφανισμό πληθυσμούς ελαφιών σε άλλες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα ελάφια της Σιθωνίας Χαλκιδικής που επιβίωναν μέχρι την δεκαετία του ’90 και τα οποία φαίνεται να έχουν πλέον εξαφανιστεί μετά την ανεξέλεγκτη διάνοιξη δρόμων στο ορεινό τοπίο της περιοχής.
Ας υπάρχουν 50 καλοί κυνηγοί στην Ελλάδα, ΟΛΟΙ οι άλλοι, η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποδεκατίσει και εξαφανίσει αρκετά είδη.
Αυτο ακριβως συμβαινει στο εξωτερικο.Αυτο το μοντελο πρεπει να ακολουθηθει και εδω,για να υπάρχει αειφορεια θηραματων και αγριας ζωής.Οι πληθυσμοι θα πρεπει να ελέγχονται απο τους κυνηγούς,οι οποίοι θα ακολουθούνε τις εντολές των δασοπόνων/βιολόγων/θηραματολόγων
Φυσικα για τα ελαφια της Σιθωνιας την απάντηση την δινεις μονος σου,για το τι έφταιξε και εξαφανιστηκαν,παρ'όλα αυτα,με καποιο μαγικο τροπο,τη φορτωνεις στο κυνηγι.
Και όχι,στην ελλάδα ΔΕΝ θηρευονται ελαφια.Εαν δεν υπάρχουν σε αφθονια,αλλος παραγοντας τα επηρρεαζει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι δυνατόν λίγοι κακοί κυνηγοί να κάνουν τόση ζημιά;Πριν πολλά χρόνια (δεν ξέραμε) και είχαμε πάει χειμώνα βόλτα μετά το Παρθενώνα της Σιθωνίας στο δάσος. Ακούγαμε μακριά ντουφεκιές αλλά δεν δίναμε σημασία μέχρι που μας είδε κάποιος και μας είπε να φύγουμε αμέσως γιατί κινδυνεύαμε επειδή κυνηγούσαν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ 'γουρούνια, ελάφια, ότι υπάρχει'. Ήταν ΠΟΛΛΟΙ.
ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ!!!!
ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!!!!
Τα παραλές ρε φιλε,και ο λόγος ειναι οτι ναι μεν ειδες ή ακουσες καποια πραγματα,αλλα και πολλά περισσότερα τα φανταστηκες.
Εαν ακουσες όντως πολλά ντουφέκια,το πιθανότερο ειναι να ήτανε μια παρεα γουρουναδων που κανανε παγανα για να ξετρυπώσουν ενα ζωο.
Εσυ το μετεφρασες στις ορδες του Αττιλα που όπου περνουσε το πόδι του,χορταρι δε φυτρωνε.'Οτι υπάρχει σας λέω,τα σκοτωσανε όλα'
Θα'θελα να'μουν εκει -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όλα καλά και άγια, αλλά είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 'Κυνηγάω από χόμπυ/για ευχαρήστηση' και να μην έχει ήδη σουίτα στο Δαφνί;
Γιατί;
Ωραία, παράφραση: Σκοτώνω από χόμπυ...
Σε άλλους αρέσει το κυνήγι και σε άλλους δεν αρέσει.
Στην Αμερική σε πάρα πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού των ελαφιών. Το κυνήγι δεν είναι ο πιο σωστός τρόπος ελέγχου του πληθυσμού αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ΓΙΑΤΙ να απαγορεύεται;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είναι δυνατόν λίγοι κακοί κυνηγοί να κάνουν τόση ζημιά;
......Mαλλον πολλοι που εχουν κυνηγετικα οπλα κανουν την ζημια.
Δεν ειναι κυνηγος καποιος επειδη εχει κυνηγετικο οπλο.
Αυτο ειναι που δεν θελει να το παραδεχτει κανενας.Ο λόγος ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουνε οι 'βαρβαροι' και να μη μας τους στερησει κανενας.Βολευει να λέμε κυνηγο τον καθε ενοπλο.
Πριν λίγα χρονια,δημοσιογραφος ειχε βγαλει στην τηλεόραση την εξης ειδηση:'Κυνηγοι σκοτωσανε το δελφίνι'!!!!!
Ειναι αστειο!Δεν ήτανε ψαρας που το σκότωσε για να γλυτωσει πιθανα τα διχτυα του,αλλα ηταν κυνηγος διότι το όπλο που έριξε ηταν κυνηγετικο.
Και εκατονταδες αλλες τετοιες ιστοριες.
Ολοι οι κτηνοτροφοι κουβαλάνε όπλα.χωρις κυνηγετικες αδσειες,κλπ.Ολοι αυτοι λογαριαζονται σαν κυνηγοί.Επειδη εχουν κυνηγετικο όπλο.
Αυτοι ειναι η λογικη της γενίκευσης,χαρην της ευκολίας χρησης -
Ο λόγος για τις ταυρομαχίες
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
:lol:
Kαλά προφανώς,αλλά εκεί δν είναι παράνομο.Παράνομο δεν είναι, είναι όμως παράλογο. Εξωφρενικά παράλογο. Θανατώνουν με βασανιστικό τρόπο ένα υπέροχο ζώο. Το ότι μια φορά το χρόνο τα βγάζουν στο δρόμο, δίνοντάς τους ευκαιρία για εκδίκηση, δε μου λέει απολύτως τίποτα
Μιλάμε για τον ορισμό της διαστροφής και του σαδισμού.
Η αλαζονία και η μ@λακία του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο.Πάντως το video ηταν καλό
-
Όλα καλά και άγια, αλλά είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος 'Κυνηγάω από χόμπυ/για ευχαρήστηση' και να μην έχει ήδη σουίτα στο Δαφνί;Και, για να προλάβω απαντήσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων μας, ΦΥΣΙΚΑ και τρώω κρέας. Αλλά δε σκοτώνω για χόμπυ.-
Δεν σκοτωνω για χόμπυ.Αν σκότωνα για χόμπυ,θα σκότωνα σκυλους,γατες,ποντικια,δεκαοχτούρες,περιστερια και ανθρωπους.Ολα αυτα θα καλύπτανε ανετα το χόμπυ μου,ετσι δεν ειναι;
Γιατι να'τρεχα στα βουνα,αφου τον φόνο τον εχω ότι ώρα θελω δίπλα στα πόδια μου;Το κυνηγι,θελετε δε θελετε,ανηκει στις φυσικές ικανοτητες του ανθρωπου.Η φυση μας θελησε να γίνουμε ΚΑΙ σαρκοφαγα.Και τα σαρκοφαγα ειναι,ή πτωματοφαγα (που δεν ειμαστε εμεις) ή κυνηγοί
Το να εξασκεις το κυνηγι ειναι μια φυσική πραξη.Δεν ερχεται σε αντιθεση με τη φυση σου.Φτιαχτηκες με σωμα και ικανότητες κυνηγετικες.
Δε θες να το παραδεχτεις;Δεν μπορω να σου κανω τίποτα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και όχι,στην ελλάδα ΔΕΝ θηρευονται ελαφια.Εαν δεν υπάρχουν σε αφθονια,αλλος παραγοντας τα επηρρεαζει.Τι επηρεάζει τους πληθυσμούς τους, τυχαίο είναι που εξαφανίστηκαν μόλις άνοιξαν δρόμοι στα βουνά της Σιθωνίας;
Έχω μεταφέρει ελάφι (όχι Χαλκιδικής) στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου που χτύπησαν φίλοι μου γιατί το δικό μου αμάξι δεν υπήρχε περίπτωση να το ελέγξει κανείς (αυτοί είναι κυνηγοί). Μαγειρευτό είναι εξαιρετικό, σχεδόν σαν μοσχαρίσιο αλλά καλύτερο. Στη σχάρα είναι ΑΠΑΙΣΙΟ. (Η καημένη η ελαφίνα, την σκότωσαν.)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και όχι,στην ελλάδα ΔΕΝ θηρευονται ελαφια.Εαν δεν υπάρχουν σε αφθονια,αλλος παραγοντας τα επηρρεαζει.
Τι επηρεάζει τους πληθυσμούς τους, τυχαίο είναι που εξαφανίστηκαν μόλις άνοιξαν δρόμοι στα βουνά της Σιθωνίας;
Έχω μεταφέρει ελάφι (όχι Χαλκιδικής) στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου που χτύπησαν φίλοι μου γιατί το δικό μου αμάξι δεν υπήρχε περίπτωση να το ελέγξει κανείς (αυτοί είναι κυνηγοί). Μαγειρευτό είναι εξαιρετικό, σχεδόν σαν μοσχαρίσιο αλλά καλύτερο. Στη σχάρα είναι ΑΠΑΙΣΙΟ. (Η καημένη η ελαφίνα, την σκότωσαν.)
Ρε Λεωνιδα,πιστευεις οτι μπορει να πήρε ενα απασγορευενο κυνηγι ποτε του τετοιες διαστασεις που να εξαδφανισουνε ενα ειδος ρε φιλε;
Οι δρόμοι που ανοιχτηκανε,ανοιχτηκανε για να φερουν στο βουνο υλοτόμηση.
Αυτος ειναι ο πλανητης μας.Εξαπλώνεται το δικο μας ειδος,και διεκδικει τον ζωτικο χωρο των αγρίων ζωων.
Οι δρομοι που ανοίχτηκαν,έφεραν ξυλοκόπους και υλοτομημένες πλαγιες και διαταραξη των βιοτόπων που ζούσανε αυτα τα ζωα.Δεν μπορω να σου πώ οτι δεν σκοτωθηκε κανενα ελάφι απο καποιον κυνηγο,μαντης δεν ειμαι.Αλλα ειναι εκ'των πραγματων αδυνατον να πάρει τετοιες διαστασεις αφανισμου,ενα απαγορευμένο κυνηγι.
Εκτος κι'άν ήτανε ζωντανα ενα ζευγαρι ελαφιών,και σκοτωσε ο κυνηγός το ενα απο τα δυο.Αλλα υποθέτω πώς θα υπήρχε σταθερός πληθυσμός ελαφιών,και μαλιστα σε ικανο αριθμο. (αν και πρωτη μου φορα ακουω εγω προσωπικα για ελαφια στη Χαλκιδικη)
Τι να πώ άλλο.Μονο ενα τετοιο σεναριο θα μπορούσε να σταθει,εαν θα προσπαθούσα να στηρίξω εγω την υπόθεσή σου. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ότι πεις. Κατεβατά τύπου οδηγητή που λέγονται μεταξύ κυνηγών για να πειστούν οι πρώτα οι ίδιοι (Με αρκετούς γνωστούς κυνηγούς έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια) δε πρόκειται να γράψω.
Εσύ πρέπει να υπερασπιστείς (Από τι στιγμή που κάτι χρειάζεται υπεράσπιση για να φανεί σωστό κάτι χαλάει στο γλυκό) το χόμπι σου ενώ εγώ απλά έχω ένα ακόμη θέμα για συζήτηση.Δεν είχα σκοπό να αντιδράσω έτσι, αλλά αφού ξέρεις τι θα πω συνέχισε και για εμένα εγώ θα διαβάζω και θα μαθαίνω.
Ο εξυπνάκιας.
Λες δηλαδη οτι άν τα επιχειρηματα ειναι χιλιοειπωμενα χανουν την αξια τους;
Ωραια λογικη,θα εχει να κανει με τη μοδα.Τα χιλιοειπωμενα επιχειρήματα θεωρούνται ντεμοντε και δεν εχουνε ισχυ.
Δε χρειαζεται ούτε να τα αντικρούσουμε,ούτε και να τα συζητησουμε.Τα λένε οι κυνηγοι αλλωστε,τι αξια να'χουνΕγω υπερασπίστηκα τις θεσεις μου,και οχι,δεν ειναι ενδειξη ενοχης η υπερασπιση.Πιστευω οτι εχω δικαιο,και το στηρίζω με τα λεγόμενά μου!
Εσυ; Εσυ αρκεστηκες σε λόγια μίσους,που δεν προκλήθηκαν απο πουθενα.Ηταν αυθόρμητα φιλε μου Ταζιο.Δεν ειχες σκοπο να αντιδρασεις διαφορετικά,και κατι σε προκάλεσε ωστε να αλλαξεις παίρνοντας μια πιό σκληρη σταση.
Πρωτος-πρωτος δημοσιευσες,απο ποιόν επηρρεαστηκες; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το κυνηγι,θελετε δε θελετε,ανηκει στις φυσικές ικανοτητες του ανθρωπου.Η φυση μας θελησε να γίνουμε ΚΑΙ σαρκοφαγα.Και τα σαρκοφαγα ειναι,ή πτωματοφαγα (που δεν ειμαστε εμεις) ή κυνηγοί
Το να εξασκεις το κυνηγι ειναι μια φυσική πραξη.Δεν ερχεται σε αντιθεση με τη φυση σου.Φτιαχτηκες με σωμα και ικανότητες κυνηγετικες.
Δε θες να το παραδεχτεις;Δεν μπορω να σου κανω τίποτα.Ο άνθρωπος έχει μέσα του και την 'αίσθηση' του φόνου. Γι αυτό και σκοτώνει/πολεμάει από την απαρχή της ύπαρξής του.
Ενώ μόλις ακούμε για τα αγριογούρουνα μας πιάνουν οι ευαισθησίες μας.
Αποψή μου: το κυνήγι πρέπει να ενταχθεί στα πλαίσια της γενικότερης μη ανεξέλεγκτης διαταραχής των οικοσυστημάτων, όπως λέει ο Αντρέας ότι και γίνεται (τουλάχιστον αυτό είναι το νόμιμο σχέδιο). Από κει και πέρα ευαισθησίες κλπ, δεν με αφορούν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν σκοτωνω για χόμπυ.Αν σκότωνα για χόμπυ,θα σκότωνα σκυλους,γατες,ποντικια,δεκαοχτούρες,περιστερια και ανθρωπους.Ολα αυτα θα καλύπτανε ανετα το χόμπυ μου,ετσι δεν ειναι;
Γιατι να'τρεχα στα βουνα,αφου τον φόνο τον εχω ότι ώρα θελω δίπλα στα πόδια μου;Το κυνηγι,θελετε δε θελετε,ανηκει στις φυσικές ικανοτητες του ανθρωπου.Η φυση μας θελησε να γίνουμε ΚΑΙ σαρκοφαγα.Και τα σαρκοφαγα ειναι,ή πτωματοφαγα (που δεν ειμαστε εμεις) ή κυνηγοί
Δε θες να το παραδεχτεις;Δεν μπορω να σου κανω τίποτα.Αντρέα, σε άλλα θέματα (Σέρρες κλπ ) πραγματικά ΧΑΙΡΟΜΑΙ που σε διαβάζω αλλά οι παραπάνω γραμμές μου φαίνονται ο ορισμός της υποκρισίας.
'-Γιατί σκοτώνεις;' '-Γιατί μπορώ!'
Αφού μπορείς να πάρεις το φαγητό σου από το Σούπερ Μάρκετ που είναι ήδη σκοτωμένο (γιατί οκ πρέπει να επιβιώσουμε κι εμείς) γιατί να βγεις και να σκοτώσεις επιπλέον;
-
Αφού μπορείς να πάρεις το φαγητό σου από το Σούπερ Μάρκετ που είναι ήδη σκοτωμένο (γιατί οκ πρέπει να επιβιώσουμε κι εμείς) γιατί να βγεις και να σκοτώσεις επιπλέον;
H διαφορά είναι ποιός θα το σκοτώσει δλδ;
-
Αντρέα, σε άλλα θέματα (Σέρρες κλπ ) πραγματικά ΧΑΙΡΟΜΑΙ που σε διαβάζω αλλά οι παραπάνω γραμμές μου φαίνονται ο ορισμός της υποκρισίας.
Μα ΔΕΝ ειναι επιπλέον.Ειναι στή θεση του άλλου.Αυτο που θα σκοτωσω εγω και θα το φαω,δε θα το σκοτωσει για χατηρι μου ο χασαπης.
Που το βλέπεις το επιπλέον;Και την υποκρισία πάλι που την ειδες;Μονος μου δε λέω οτι γνωριζω τη φυση μου και κυνηγάω;Που με ειδες να κρυβομαι;
Το 'ήδη σκοτωμένο' επίσεις,αλλαξέ το με 'κατα παραγγελία' σκοτωμενο.Το να ισχυρίζεσαι οτι εσυ δεν φταίς για τη σφαγη της τροφης σου,δεν πιάνει τόπο.Ειναι και καργα υποκριτικο,μιας και δε σου αρεσει η υποκρισια.
Εγω θα σταματησω κάπου εδω,ειναι κουραστικο να απανταω σε τόσους πολλούς μόνος μου.Αυτα που ειχα να πώ,τα ειπα.
Θα πώ μόνο ενα τελευταιο,που δεν εχει να κανει αποκλειστικα με αυτο το θεμα:Ολα τα θεματα πρεπει να τα εξεταζουμε σε βαθος,τουλάχιστον πρίν φανατιστούμε.Ειναι κριμα να υιοθετούμε φανατικα απόψεις που απλά καπου τις ακουσαμε.Πολλές φορες οι ανθρωποι που συνηθισαμε να θεωρούμε ώς εγκυρους,ειναι απλοί παπατζηδες.Και το κριμα δεν το περνουν μονο αυτοι στο λαιμο τους. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αντρέα, σε άλλα θέματα (Σέρρες κλπ ) πραγματικά ΧΑΙΡΟΜΑΙ που σε διαβάζω αλλά οι παραπάνω γραμμές μου φαίνονται ο ορισμός της υποκρισίας.
Μα ΔΕΝ ειναι επιπλέον.Ειναι στή θεση του άλλου.Αυτο που θα σκοτωσω εγω και θα το φαω,δε θα το σκοτωσει για χατηρι μου ο χασαπης.
Που το βλέπεις το επιπλέον;Και την υποκρισία πάλι που την ειδες;Μονος μου δε λέω οτι γνωριζω τη φυση μου και κυνηγάω;Που με ειδες να κρυβομαι;
Το 'ήδη σκοτωμένο' επίσεις,αλλαξέ το με 'κατα παραγγελία' σκοτωμενο.Το να ισχυρίζεσαι οτι εσυ δεν φταίς για τη σφαγη της τροφης σου,δεν πιάνει τόπο.Ειναι και καργα υποκριτικο,μιας και δε σου αρεσει η υποκρισια.
Εγω θα σταματησω κάπου εδω,ειναι κουραστικο να απανταω σε τόσους πολλούς μόνος μου.Αυτα που ειχα να πώ,τα ειπα.
Θα πώ μόνο ενα τελευταιο,που δεν εχει να κανει αποκλειστικα με αυτο το θεμα:Ολα τα θεματα πρεπει να τα εξεταζουμε σε βαθος,τουλάχιστον πρίν φανατιστούμε.Ειναι κριμα να υιοθετούμε φανατικα απόψεις που απλά καπου τις ακουσαμε.Πολλές φορες οι ανθρωποι που συνηθισαμε να θεωρούμε ώς εγκυρους,ειναι απλοί παπατζηδες.Και το κριμα δεν το περνουν μονο αυτοι στο λαιμο τους.Όπα, κανένας φανατισμός!
Όσο για την υποκρισία που με κατηγορείς. Για να επιβιώσω ΠΡΕΠΕΙ να τραφώ με οργανισμούς που είναι κάτω από εμένα στην τροφική αλυσίδα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δικαιολογηθώ γι' αυτό!
Άλλο όμως το να παίρνω το κοτόπουλο από το Χ μαγαζί (από ΑΝΑΓΚΗ) και άλλο να σκοτώνω και να διαγράφεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσωπό μου. Γιατί μη μου πεις ότι όταν πετυχαίνεις ένα αγριογούρουνο (πχ) δε χαίρεσαι...
-
Όπα, κανένας φανατισμός!
Όσο για την υποκρισία που με κατηγορείς. Για να επιβιώσω ΠΡΕΠΕΙ να τραφώ με οργανισμούς που είναι κάτω από εμένα στην τροφική αλυσίδα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δικαιολογηθώ γι' αυτό!
Άλλο όμως το να παίρνω το κοτόπουλο από το Χ μαγαζί (από ΑΝΑΓΚΗ) και άλλο να σκοτώνω και να διαγράφεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσωπό μου. Γιατί μη μου πεις ότι όταν πετυχαίνεις ένα αγριογούρουνο (πχ) δε χαίρεσαι...
Φυσικα και χαίρομαι.Ειναι η επιβραβευση των προσπαθειών που κανω όλη μερα.Το τεραστιο χαμογελο στο πρόσωπό μου,δεν ειναι αποτελεσμα της ικανοποίησης λόγω αυτού καθ'εαυτου το φόνου.Ερχεται διότι ολοκληρωνεται με αυτον τον τρόπο η διαδικασια του κυνηγιου.
Ειναι μια δυσκολη δραστηριότητα,που απαιτει τον κόπο πολλών ανθρωπων για να αποδώσει.
(Αν θελαμε όλοι εμεις να απολαύσουμε εναν φόνο,θα αγοραζαμε ενα ζωντανο να το σκοτωναμε καθε μερα κι απο ενα)Και βεβαια δεν ζηταω να δικαιολογηθεις επειδη τρως ζωα.Ζηταω να καταλάβεις οτι,όπως καλύπτεις τις αναγκες σου για τροφη εξ'ολοκλήρου απο τα ψυγεια των χασαπηδων (συμβαλοντας στις εκατόμβες των σφαχτων),ετσι και εγω καλύπτω τις δικες μου εν'μερει απο την ίδια την φυση.
Τελος,οι πληθυσμοι των αγριόχοιρων δεν φαινονται να πιέζονται απο το κυνηγι τους,και αυτο διότι τα τελευταία χρόνια οι πληθυσμοι του βρισκονται σε εξαρση παρ'ότι θηρευονται κανονικα.
Τα βουνα εχουνε γεμισει (εγω κυνηγαω εικοσι χρονια,και τωρα βλεπω πολύ μεγαλύτερους αριθμους στα βουνα απο ποτε-ισως οι πολύ παλιώτεροι να θυμουνται ακομα μεγαλύτερους πληθυσμους,εγω οχι) με αγριόχοιρους παρόλο το κυνηγι.Οι πληθυσμοι των αγρίων ζωων εξαρτώνται απο τους κυκλους της φυσης (βροχες-βλάστηση-καρποφορία) και το κυνηγι παιζει εναν ελάχιστο ρολο στην διαμόρφωση των τελικων αριθμών τους.
Και ξαναθυμίζω πώς αν ενα ειδος εμφανιστει πώς δεχτηκε μεγαλη πίεση και οι αριθμοι του μειώνονται,τοτε το κυνηγι του απαγορευεται.Βεβαια τα'χουμε ξανασυζητησει και στο παρελθόν όλα αυτα,και επειδη εισαι και εσυ παλιο μελος,σιγουρα τα εχεις ξαναδιαβασει.
Το οτι δεν τα θυμασαι,σημαινει οτι στην ουσια δεν σε ενδιεφεραν (εκτος κι αν τα θεωρεις και εσυ χιλιοειπωμενα και αρα....ακυρα ).Και αυτο ειναι που με ενοχλει,που υιοθετούμε μόνο ευκολα μηνυματα απο τις τηλεορασεις μας,αποφευγοντας να ασχοληθούμε σε βαθος.Εχω πιασει και εγω τον εαυτο μου να το κανει αυτο.Δυστυχως επηρρεαζόμαστε όλοι.
-
Πάντως επιμένω στο απλό ερώτημα:
Οι κυνηγοί κυνηγούν για να τραφούν;Μήπως ζω σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν; (αφήστε το αυτό είναι ρητορικό - ζω σίγουρα )
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως επιμένω στο απλό ερώτημα:
Οι κυνηγοί κυνηγούν για να τραφούν;Μήπως ζω σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν; (αφήστε το αυτό είναι ρητορικό - ζω σίγουρα )
Κυνηγούν για να κυνηγούν.Σκοπός ειναι το κυνηγι σαν δραστηριότητα.Τα θηραματα όμως θα τα φαμε,δε θα τα πεταξουμε.
(τουλαχιστον απο τη δικη μου πλευρα,μιας και δεν μπορω να μιλήσω εκ'μερους ολων των κυνηγων του κόσμου,δεν εχω τετοια αρμοδιώτητα)
H εκδικηση των ζωων