-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Tην άποψή μου του την έχω πει εδώ και καιρό. Mazda 6 1.8. Πιο ολοκληρωμένο μεν το δίλιτρο, αλλά δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς σε σχέση με το 1.8.1,8 γιατί ρε Άγγελε; Το μοτέρ δεν το πάει πουθενά το αυτοκίνητο, το σασμάν παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις κοντές σχέσεις, αλλά αυτό σημαίνει ταξίδι με σ.α.λ. στο θεό και κατανάλωση. Μπερδεύεσαι από τα γούστα σου φίλε. Κι εμένα μου αρέσει το τιμόνι του Mazda και το... ζωηρό της πίσω ανάρτησης, αλλά σε αυτή την κατηγορία είναι άλλες οι προτεραιότητες του αγοραστή.
Δλδ... στον άνθρωπο που έχει να τα σκάσει για Merc C180, Α4, BMW 320 (πιο σβέλτη απο το Mazda είναι), Cupra, Edition 40 κλπ κλπ, με ΣΑΦΕΙΣ ενδείξεις ότι το θέλει το γκάζι, πώς να προτείνουμε το μικρό 6άρι;
Krusenstern
που πάει αυτός ο κόσμος (χάλασε) ― να χάνει η honda κατά κράτος από μοτέρ .......Νταξ, δεν είναι για θάνατο το μοτέρ, και καλό και οικονομικό είναι. Αλλά δεν μπορεί να τα βάλει σε τίποτα με τον 1.8 TFSI, ούτε σε απόδοση, ούτε σε κατανάλωση.
-
ούτε σε κατανάλωση ....
-
αν δεν ήσουν προκατειλημένος αρνητικά, ένα laguna gt station σαν αυτό στο βιντεάκι πριν κάμποσες σελίδες θα σε συγκινούσε απίστευτα
-
+άπειρο, αλλά από 09 και μετά...
-
τι θα γίνει από το 2009 και μετά ? .... θα τελειώσει η εγγύηση ?
-
H Gt στην ελλάδα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H Gt στην ελλάδα...είδες πόσο προκατειλημμένος είμαι !!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Tην άποψή μου του την έχω πει εδώ και καιρό. Mazda 6 1.8. Πιο ολοκληρωμένο μεν το δίλιτρο, αλλά δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς σε σχέση με το 1.8.
1,8 γιατί ρε Άγγελε; Το μοτέρ δεν το πάει πουθενά το αυτοκίνητο, το σασμάν παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις κοντές σχέσεις, αλλά αυτό σημαίνει ταξίδι με σ.α.λ. στο θεό και κατανάλωση. Μπερδεύεσαι από τα γούστα σου φίλε. Κι εμένα μου αρέσει το τιμόνι του Mazda και το... ζωηρό της πίσω ανάρτησης, αλλά σε αυτή την κατηγορία είναι άλλες οι προτεραιότητες του αγοραστή.
Το 'δεν το πάει πουθενά' δεν θα το έλεγα Σπύρο, με 11'' στο 0-100 και γύρω στο 6'' στο 80-110 με 3η (ενδεικτικά). Την παλεύει με την κοντή κλιμάκωση, χωρίς φυσικά να φτάνει επ'ουδενί τις ρεπρίζ ενός turbo, σύμφωνοι. Όμως, σε δυναμική συμπεριφορά το αυτοκίνητο είναι μακράν, κάτι που πιστεύω ότι ένας συνειδητοποιημένος κάτοχος 106 θα εκτιμούσε πολύ περισσότερο, από την οποιαδήποτε υπεροχή σε επιδόσεις του ανταγωνισμού. Πέραν αυτού, το αυτοκίνητο είναι ολοκληρωμένο σε όλα τα επίπεδα -με μοναδικά μείον σχετικά τις επιδόσεις και λιγότερο σχετικά το after sales της Mazda-, και στα ~20Κ θεωρώ μια πολύ καλή αγορά.
Ως προς την κατηγορία, ενδεχομένως να υπάρχει ένας 'μέσος αγοραστής', αλλά μάλλον ο Γιάννης δεν εμπίπτει σε αυτόν τον μέσο όρο. Αν ωστόσο, μπορεί να συμβιβαστεί στον τομέα των dynamics ή να πληρώσει premium, ας κοιτάξει και αλλού. -
τα ίδια που ισχύουν για την οδηγική συμπεριφορά του passat CC, ισχύουν και για το passat seden ?
-
Προσωπικά αναρωτιέμαι πλέον πόσο σημαντικά καλύτερο πρέπει να ναι ένα αυτοκίνητο στο τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς για να το προτιμήσει κανείς από ένα σαφώς γρηγορότερο όχι κορυφαίο. Δε νομίζω πλέον μια πιο συμμετοχική ουρά να σώζει τις μετριότατες επιδόσεις. Είναι πολύ το ξύλο απ τα τούρπο...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προσωπικά αναρωτιέμαι πλέον πόσο σημαντικά καλύτερο πρέπει να ναι ένα αυτοκίνητο στο τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς για να το προτιμήσει κανείς από ένα σαφώς γρηγορότερο όχι κορυφαίο. Δε νομίζω πλέον μια πιο συμμετοχική ουρά να σώζει τις μετριότατες επιδόσεις. Είναι πολύ το ξύλο απ τα τούρπο...ειδικα στην κατηγορια αυτη..
επισης ειμαι βεβαιος αν και δεν το εχω οδηγησει οτι το cc θα εχει μακραν ανωτερη ποιοτητα κυλισης και ανεση (πραγματα αρκετα σημαντικα στην κατηγορια αυτη που σαφως σε νοιαζει κ η εθνικη) και πιο ευχαριστο εσωτερικο (ξαναλεω, δεν το εχω οδηγησει, απλως υποθετω) -
Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο σχετικά με το Mazda 6 1.8
Είναι απλώς εκπληκτικό για να μην είναι στις επιλογές κάποιου. Μπορεί να κινηθεί αρκετά πιο γρήγορα από όσο αφήνουν οι αριθμοί να εννοηθούν. Ειδικά για τον Γιάννη που δεν έχει ακόμη παιδιά ένα παραπάνω για να είναι μια από τις πρώτες του επιλογές. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα ίδια που ισχύουν για την οδηγική συμπεριφορά του passat CC, ισχύουν και για το passat seden ?Πάνω κάτω, ναι.
Είναι απλώς εκπληκτικό για να μην είναι στις επιλογές κάποιου. Μπορεί να κινηθεί αρκετά πιο γρήγορα από όσο αφήνουν οι αριθμοί να εννοηθούν. Ειδικά για τον Γιάννη που δεν έχει ακόμη παιδιά ένα παραπάνω για να είναι μια από τις πρώτες του επιλογές.Η κουβέντα που κάνουμε θεωρώ πως είναι σε συγκριτικό επίπεδο, και επ αυτού μίλησα. Το 1.8 6άρι τρώει φάπες σε επιδόσεις από Passat 1,4, πόσο μάλλον από 1,8. Επιπλέον, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υστερεί το Passat σε οδική συμπεριφορά. Απλώς δίνει λιγότερο feedback. Κατά τα άλλα, το τιμονάκι του άμεσο είναι. Είναι ελαφρύτερο από του Mazda, αλλά το έχω ξαναγράψει: αν είναι το αυτοκίνητό σου και το οδηγείς κάθε μέρα, αυτό συνηθίζεται. Αν βγεις από Mazda και μπεις στο VW, θα σου κακοφανεί, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να ακούει στην τιμονιά. Και ο... πισινός του VW ζωντανεύει μια χαρούλα αν το θες (πού φτάσαμε #3)
Προσωπικά αναρωτιέμαι πλέον πόσο σημαντικά καλύτερο πρέπει να ναι ένα αυτοκίνητο στο τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς για να το προτιμήσει κανείς από ένα σαφώς γρηγορότερο όχι κορυφαίο. Δε νομίζω πλέον μια πιο συμμετοχική ουρά να σώζει τις μετριότατες επιδόσεις. Είναι πολύ το ξύλο απ τα τούρπο...
ειδικα στην κατηγορια αυτη..
επισης ειμαι βεβαιος αν και δεν το εχω οδηγησει οτι το cc θα εχει μακραν ανωτερη ποιοτητα κυλισης και ανεση (πραγματα αρκετα σημαντικα στην κατηγορια αυτη που σαφως σε νοιαζει κ η εθνικη) και πιο ευχαριστο εσωτερικο (ξαναλεω, δεν το εχω οδηγησει, απλως υποθετω)Αληθεύει αυτό. Το πιο ευχάριστο εσωτερικό είναι και προσωπικό θέμα βέβαια, αλλά τα Mazda μου βγάζουν μια μικρή 'μονοτονία' γμτ, από το 3 ως το CX-7. Εξαίρεση το 2, όπου δε βαριέσαι ποτέ, αφού προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα με το απαράδεκτο ηχοσύστημα
Το χόντρυνα λίγο, αλλά πραγματικά αδυνατώ να βρω μειονέκτημα στο πακέτο Passat CC. Και φρέσκο/όμορφο είναι, και άριστη οδική συμπεριφορά έχει, και σβέλτο + οικονομικό είναι (0-100 σε κάτι λιγότερο από 8' και ρεπρίζ killer + οικονομικό ταξίδι) και χώρους έχει και σχετικά φθηνό είναι. Όπως έχω γράψει και πιο πάνω, θα έσβηνε τουλάχιστον το Α4 από τη λίστα μου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τα ίδια που ισχύουν για την οδηγική συμπεριφορά του passat CC, ισχύουν και για το passat seden ?
Πάνω κάτω, ναι.
Είναι απλώς εκπληκτικό για να μην είναι στις επιλογές κάποιου. Μπορεί να κινηθεί αρκετά πιο γρήγορα από όσο αφήνουν οι αριθμοί να εννοηθούν. Ειδικά για τον Γιάννη που δεν έχει ακόμη παιδιά ένα παραπάνω για να είναι μια από τις πρώτες του επιλογές.Η κουβέντα που κάνουμε θεωρώ πως είναι σε συγκριτικό επίπεδο, και επ αυτού μίλησα. Το 1.8 6άρι τρώει φάπες σε επιδόσεις από Passat 1,4, πόσο μάλλον από 1,8. Επιπλέον, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υστερεί το Passat σε οδική συμπεριφορά. Απλώς δίνει λιγότερο feedback. Κατά τα άλλα, το τιμονάκι του άμεσο είναι. Είναι ελαφρύτερο από του Mazda, αλλά το έχω ξαναγράψει: αν είναι το αυτοκίνητό σου και το οδηγείς κάθε μέρα, αυτό συνηθίζεται. Αν βγεις από Mazda και μπεις στο VW, θα σου κακοφανεί, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να ακούει στην τιμονιά. Και ο... πισινός του VW ζωντανεύει μια χαρούλα αν το θες (πού φτάσαμε #3)
Σπύρο, να κάνουμε μια διευκρίνηση για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Δεν είναι μόνο η ρυθμισιμότητα του 6 και η ταχύτερη απόκρισή του γύρω από τον άξονα περιστροφής, που το καθιστούν ανώτερο [για τον οδηγό]. Είναι ο έλεγχος αμαξώματος σε roll και pitch, καθώς και σε γρήγορο πέρασμα πάνω από μεγάλα bump [ειδικά με έντονη πλευρική φόρτιση και τους τροχούς στριμμένους], είναι η απόσβεση, σφιχτή μεν αλλά χωρίς να φέρνει ξερό κοπάνημα ποτέ, είναι η παραγωγή πρόσφυσης, το turn-in, η προοδευτικότητα στο γλίστρημα, και βέβαια η αίσθηση από τα χειριστήρια.
Στο volks, έχεις τιμόνι χωρίς πληροφόρηση, έχεις το κλασικό, 'μη-αναλογικό' ηλεκτρόγκαζο της vw, κι έχεις κι ένα μόνιμο σύστημα ευστάθειας, που ενεργοποιείται με την παραμικρή γρήγορη περιστροφή, πριν καν υπάρξει έστω κι ένα ψήγμα ολίσθησης. Αν όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για κάποιον, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να του προτείνω να κοιτάξει και το Passat CC. Είναι εξαιρετικά άνετο στο ταξίδι, έχει αξιόλογη ισχύ-ροπή, και φαίνεται και καλά φτιαγμένο. Αλλά για κάποιον μαθημένο σε άλλες αξίες, θα αποδειχτεί από βαρετό και αδιάφορο, έως εκνευριστικό. Εκτός κι αν θέλει απλώς άνετο-γρήγορο ταξίδι, κι έχει άλλο παιχνίδι για αυτές τις δουλειές. -
Καλημέρα.
Ψήφισα το 'BMW 325 Ε90/Ε92 με ±10Κ δάνειο' με την προϋπόθεση να το πάρει σε πετρελαιοκίνητο!!
-
σχετικά με το ηλεκτρογκαζο ..... το κατάλαβα και στην BMW,
ενώ η αμεσότητα του 6 ήταν πολύ καλύτερη.
το σύστημα ευστάθιας της Bmw ενεργοποιούνταν αφού άρχιζε λίγο
να γλιστράει ο κώλος.Με αυτά που γράφεις για το ESP του Cc με αποτρέπουν 100% από την αγορά του.
αρχίζει η λίστα να ξεσκαρτάρει ...... επικρατέστεροι
-
Μερκ C180K blue, Audi 1,8Tsi .... με τιμές κοντά στα 37-38Κ με τα έξτρα
-
Accord 2.0 (δεν με έχει πάρει ακόμα για Τdrive ο Σ) με τιμές 29,5Κ /32Κ το tourer
-
Αν αποφασίσω ότι δεν αξίζει να δώσω τόσα λ7, Mazda6 1.8 ή ακόμα και Leon 1,8Tsi
-
τα outsider ...... Αν οδηγήσω κάτι και με ξετρελάνει, Legacy, A5, Volvo, octavia.
το 106 όσο μπορώ να το συντηρώ για 2ο όχημα το κρατάω ....
PAI MAI
είναι ο έλεγχος αμαξώματος σε roll και pitch, καθώς και σε γρήγορο πέρασμα πάνω από μεγάλα bump [ειδικά με έντονη πλευρική φόρτιση και τους τροχούς στριμμένους], είναι η απόσβεση, σφιχτή μεν αλλά χωρίς να φέρνει ξερό κοπάνημα ποτέ
PAIMAIσε αυτό το σημείο έχω να πω ότι η BMW λόγω βάρους / ζαντών και σκληρών αναρτήσεων, σε συγκεκριμένη στροφή (άγιος πέτρος προς αθήνα για όσους ξέρουν εκεί που είχε πάρει φωτιά ένα σχολικό λεωφορείο και έχει αφήσει στο δρόμο υπολείμματα) , σε σχέση με το 106 ήταν πολύ πιο ατσούμπαλη και απότομη.
-
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Ψήφισα το 'BMW 325 Ε90/Ε92 με ±10Κ δάνειο' με την προϋπόθεση να το πάρει σε πετρελαιοκίνητο!!
την έχεις καταβρεί με την ροπή του diesel ....... ε?
αν έχεις οδηγήσει 320Ε90 βενζίνη, θέλω εντυπώσεις .... γιατί όπως έγραψα και
παραπάνω, για μένα το αυτοκίνητο μέχρι κάτω από τις 4.000 δεν πάει πουθενά. -
αρχίζει η λίστα να ξεσκαρτάρει ...... επικρατέστεροιαν θες να ξεσκαρτάρει λίγο ακόμα, έχω κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά από MB. Έχει ελαφρύτερη κατασκευή σε κιβώτιο, τζάμια, εξάτμιση... Αυτά μπορούν να αποβούν μοιραία για την ποιότητα μακροχρόνια.
βέβαια το Passat CC αμφιβάλω αν θα είναι ποιοτικότερο ή καλύτερο από το sedan αφού όπως έχω γράψει ένα 3.2DSG 4MOTION φίλου με απαγοήτευσε σε πολλά σημεία του. Νομίζω ότι επηρεάζεστε από την φρεσκαδούρα του και ξεχνάτε την ουσία
έχω οδηγήσει και Passat 1.4 που ήταν για τα μπ**α! -
H ΜΒ λέει φαντάζομαι ότι το κάνει για εξοικονόμηση βάρους .....για το κιβώτιο δεν το είχα ακούσει ...
αλήθεια γιατί το 1.4Τ ήταν για τα μπάζα ? για να πω την αλήθεια έχει πολύ λίγες πιθανότητες να επικρατήσει
το passat sedan, μου αρέσει μόνο το εσωτερικό του στην έκδοση highline, εξωτερικά αδιάφορο έως κάτω του μετρίου. -
H ΜΒ λέει φαντάζομαι ότι το κάνει για εξοικονόμηση βάρους .....για το κιβώτιο δεν το είχα ακούσει ...αλήθεια γιατί το 1.4Τ ήταν για τα μπάζα ? για να πω την αλήθεια έχει πολύ λίγες πιθανότητες να επικρατήσει
το passat sedan, μου αρέσει μόνο το εσωτερικό του στην έκδοση highline, εξωτερικά αδιάφορο έως κάτω του μετρίου.κ όμως. έχουν κάνει κάτι με το φλυό αλλά και γενικότερα με τα υλικά κατασκευής του κιβωτίου.
όσον αφορά το για τα μπάζα... εξηγούμε: ένα βαρύ, δυσκίνητο, υποστροφικό, κακοφτιαγμένο, αργό, θορυβώδες μεσαίο. Η απτή ποιότητα σε υλικά έσω - έξω είναι μέτρια πέραν του ότι εμφανίζει τριγμούς σύντομα, πλέει οσαν πλοίο, δεν σταματάει εύκολα, ειδικά με κάτι ξερά, σκληρά λάστιχα που το εξοπλίζουν, δεν είναι και κούκλα από design(γι'αυτό και το CC φάινεται ωραίο)
αλλά έχει χώρους! γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!
και τέλος πάντων δεν υπάρχει παρά μόνο για το ελλαδιστάν. Είναι σαν το A4 1.6 8βάλβιδο, την BMW 1.6 κλπ Στην κατηγορία αυτή (μεγάλο σενταν - μικρός κινητήρας) θα προτιμούσα χίλιες φορές αυτά τα japs που προτείνονται παραπάνω, Mazda, Honda...
Μέχρι 35Κ±