-
κάνοντας 3χλμ με Α3 sportback 1,8T ambition
εξαιρετικός κινητήρας, μα εξαιρετικός
στιβαρό πλαίσιο
πολύ καλά καθίσματα με πλευρική στήριξη
δεν γέρνει στις στροφές
μέτρια άνεση, αλλά δεν κοπανάειαπαράδεκτοι ποιότητας διακόπτες για τα φλας
και τους υαλοκαθαριστήρες
αδιάφορο / μάλλον παλιό σχήμα .... -
Κάτι που μου έκανε πολύ κακή εντύπωση στο προηγούμενο Α4 με λίγα χλμ είναι ότι τα κουμπάκια των παραθύρων στην πόρτα του οδηγού είχαν ξεβάψει....
Η αίσθηση που αποκομίζει ο καθένας από ένα αυτοκίνητο αναγκαστικά είναι υποκειμενική αλλά δεν παύει να έχει σημασία εφόσον με αυτήν θα συνεχίσεις. Η αντικειμενικότητα δεν μπορεί να λάβει υπόψη της την προηγούμενη εμπειρία του χρήστη αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράματα γύρω του, πως τα ιεραρχεί κλπ. Τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά και για το λόγο αυτό υπάρχουν και πουλιούνται τόσα διαφορετικά αυτοκίνητα.
Η άποψη μακροχρόνιων χρηστών / ιδιοκτητών μπορεί να είναι πιο σωστή, ολοκληρωμένη και με βάθος αλλά πάλι υστερεί στο ότι δεν μπορεί να συγκριθεί παρά μόνο με μια άλλη πολύχρονη συμβίωση.... πρακτικά δύσκολο, πρέπει να έχεις και τα δύο αυτοκίνητα μαζί, ή άχρηστο αν το ένα μοντέλο έχει πια αντικατασταθεί.Μην κρίνουμε την Mercedes από τις σειρές Α και Β (που νομίζω ότι εκθέτουν την εταιρεία στον τομέα αυτό). Αυτά που είχαν και έκαναν τα καλά αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν υπάρχουν ακόμα απλά τα βρίσκει κανείς πληρώνοντας περισσότερο (όπως ίσχυε και παλιά, όπως θα ισχύει πάντα). Για κοιτάξτε στις Α8, 7άρες και Sclass και να δείτε τι καλά που είναι...
Επιχειρήματα για την κυρία και το Α3.
- Ε όπως και να το κάνουμε άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο το Α4.
- Σιγά μην πάρουμε Α3, που είναι ίδιο από κάτω με το Golf....
- Άλλη μούρη η λιμουζίνα η Α4 που είσαι άρχοντας και άλλο το μικρομεσαίο που έχουν όλοι...
(ειδικά αν συχνάζετε σε νυχτερινά μαγαζιά μπορείς να τονίσεις και την διαφορά στη θέση που θα το βάλει ο παρκαδόρος)
ή αν είσαι τυχερός διαλέγεις χρώμα που να μην υπάρχει στο Α3 και την πείθεις ότι είναι το καλύτερο χρώμα.... αυτό από μόνο του φτάνει για τις γυναίκες!
-
το τελευταίο πράγμα μου μας ενδιαφέρει είναι 'η μούρη' !!!
απλά μου είναι δύσκολο να ξηλωθώ και να έχω πάρει κάτι που ....
μμμμ μου αρέσει έτσι κι έτσι !!! πολύ καλή επιλογή θα ήταν η bmw320d
αλλά.... μην ξήνουμε πληγές τώρα ...αλήθεια είναι έχω βαρεθεί πλέον τα test drive ...
συνέχεια έχει η subaru - volvo - και βλέπουμε
-
Το τιμόνι του Άουδι johny πώς σε φάνηκε;
-
δεν μπόρεσα να το κρίνω μιας και το οδήγησα
για πολύ λίγο ..... θα έλεγα από τα λίγα που
κατάλαβα ότι είναι αρκετά αποκομμένο για να
μην σου μεταφέρει κραδασμούς από τον δρόμο. -
επιτέλους έκανα test drive το Μερκ σεε200 κομπρεσορ! μου άφησε πολύ καλές εντυπωσεις, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο το οποίο και έχουμε καιρό τώρα οπως έχω πει. Τιμόνι, σασσί, φρένα ανάρτηση, πέρα από την χαρακτηριστική άνεση και το πολύ καλό πάτημα σε κάθε είδους δρόμο, προσφέρουν τώρα πια την βάση για παιχνιδάκια αν δεν κουβαλάς παιδιά και μάνα...
οι χώροι θα σου αρέσουν αρκετά Johnkyr, βάζεις δυο πτώματα στο πορτ-μπαγκάζ, η ποιότητα συναρμογής φάνηκε τέλεια σε μένα(σε αντίθεση με πολλούς άλλους εδω μέσα), το φινίρισμα αρκετά καλό, τα υλικά υπέρ του δέοντος ανθεκτικά, όχι σαν κάτι BMW και AUDI που ξεφτίζει ότι είναι μαλακό...
γενικότερα ενθουσιάστηκα με τον όλο συμβιβασμό που μου προσέφερε. ΔΕν είναι γρήγορο αλλά σβέλτο στις χαμηλές και αρκετά δυνατό για προσπέρασμα αν σου λάχει... Δεν καίει τρελά, τώρα η μπλούεφισιενσι που κοιτάς, δεν ξέρω...Τώρα η σάλτσα, έιχε αυτόματο σασμάν, πολύ καλό, θετικό, ομαλό, και υπάκουο για το στύλ του αυτοκινήτου. Είχε πανοραμική οροφή, σε όλο το μήκος της δηλαδή. Πολύ ωραία αίσθηση σου αποπνέει, ανεξαρτήτως επιλογής, κλειστή, ανοιχτή, με τα σκιάδια τραβηγμένα ή όχι. Τα δερμάτινα ήταν καλά αλλά όχι σαν του AUDI, τα αυτόματα φώτα και το αντίστοιχο ΜΜΙ ήταν καλά και έυκολα αντίστοιχα.
ΓΕνικότερα μία καλή πρόταση, αν όχι και η καλίτερη. Ίσως η 350 να είναι το απόγειο.
-
το new Α4 το δοκίμασες .... ?
στο AutoCar έχει Test Α4 Vs C180K blue
βγάζει 1ο το Α4, αλλά οκ, δεν στέκομαι σε αυτό ...
από κατανάλωση 10λτ η blue και 13λτ το Α4
-
τις προλλες οδήγησα ένα καινούργιο Α4 για μια μέρα κι κάτι αφού ήταν αυτοκίνητο αντικατάστασης... είχα πάει το S3 για τεχνικό έλεγχο βλέπεις. Μου άρεσε αλλά όχι όσο η ΜΒ!
-
τι δεν σου άρεσε ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι δεν σου άρεσε ?δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένο όσο το προηγούμενο, δηλαδή δεν έχει αυτή την αίσθηση τη συμπαγή που είχαν όλα τα προτύτερα μοντέλα της κατηγορίας αυτής στην Audi... κ έχω οδηγήσει αρκετά, από 1.6 μέχρι και το DTM.
Μετά μου φάνηκε υπερβολικά μακρύ! τι να το κάνεις μες την Αθήνα βρε αδελφέ? Εντάξυ, αν είσαι οικογενειάρχης και ταξιδεύεις συχνά με όλο τον εξοπλισμό υποστήριξης βρέφους και συζύγου τότε ναι, θα το χρειαστείς αλλά και η ΜΒ αρκετή ήταν... δεν ξέρω, με προβλημάτισε γενικότερα. Ας πούμε η ανάρτηση είναι υπερ του δέοντος σφιχτή για την κατηγορία του και φορούσε 16άρες! Βέβαια είναι ακόμη πιο ελαφρύ στο τιμόνι και υπάκουο και ο κώλος παίζει, δεν χαζοσπινάρει, είναι πολύ μα πολύ ύσηχο σε ταχύτητα και άλλα τέτοια θετικά. Το ταμπλό έγινε σαν τις BMW της περασμένης γενιάς, ένα ενιαίο πράγμα με όλα πάνω. Βέβαια από εργονομία σκίζει όπως πάντα αλλά ένα τούβλο μακρόστενο βλέπεις μπροστά σου! Ο πίνακας οργάνων και το ΜΜΙ είναι ωραία, εύκολα και κατανοητά χωρίς οδηγίες χρήσης. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον καλό ήταν. Αλλά δεν μου έκανε κλικ, να πώ ότι το θέλω ενώ η ΜΒ το πέτυχε αμέσως, από τα πρώτα μέτρα.
τι άλλο? ρώτα με και εσύ κάτι γιατί κόλησα τώρα... -
κάπως έτσι ήταν και η δική μου άποψη οταν το είδα στην έκθεση ......
δεν το έχω οδηγήσει όμως ακόμα ....μέχρι τώρα Νο1 στις επιλογές μου είναι η Μερκ / classic C180K blue με μερικά
extra που πάει κάπου στις 36.000€ -
κάπως έτσι ήταν και η δική μου άποψη οταν το είδα στην έκθεση ......
δεν το έχω οδηγήσει όμως ακόμα ....μέχρι τώρα Νο1 στις επιλογές μου είναι η Μερκ / classic C180K blue με μερικά
extra που πάει κάπου στις 36.000€οχι classic
avantgrade αξιζει την παραπανω διαφορα.
-
έχει πολύ νίκελ ... 17ρες ζάντες που θα κοπανάνε ....
αν θυμάμαι καλά κι εσύ προς μερκ μεριά πηγαίνεις .....
από την Αvangarde μου αρέσει η οθόνη που έχει στον πίνακα χλμ/100 που δεν έχει η classicps άκουσα για πολύ καλές εκπτώσεις Volvo από Σφακιανάκης
-
έχει πολύ νίκελ ... 17ρες ζάντες που θα κοπανάνε ....
αν θυμάμαι καλά κι εσύ προς μερκ μεριά πηγαίνεις .....
από την Αvangarde μου αρέσει η οθόνη που έχει στον πίνακα χλμ/100 που δεν έχει η classicps άκουσα για πολύ καλές εκπτώσεις Volvo από Σφακιανάκης
εγω την παραγγειλα
βεβαια εγω πηρα elegance, αλλα με το χερι στην καρδια θα επαιρνα την avantgrade
οι 17αρες δεν κοπανανε, μην ανησυχεις
δεν ειναι μονο ο υπολογιστης ταξιδιου
ειναι τα αλουμινια μεσα
το δερμα στο τιμονι και στο λεβιε
οι 17αρες με 225 λαστιχο
το ανοιγμα του πορτμπαγκαζ αμο τη θεση του οδηγου
τα περισσοτερα χειριστηρια στο τιμονι
λιιιιγο πιο σφιχτη αναρτησηαλλα νευρο δεν εχει
-
γιατί τελικά επέλεξες χωρίς το χέρι στην καρδία ??
τι αυτοκίνητο είχες πριν ?
χρώμα που την πήρες ?
από που ?
extra που έβαλες ?
τιμή ?
χρηματοδότηση ?
έκπτωση ?ποποποπο ... σε έπρηξα !!!
το δερμάτινο τιμόνι / λεβιέ θα το βάλω ...
-
γιατί τελικά επέλεξες χωρίς το χέρι στην καρδία ??
τι αυτοκίνητο είχες πριν ?
χρώμα που την πήρες ?
από που ?
extra που έβαλες ?
τιμή ?
χρηματοδότηση ?
έκπτωση ?ποποποπο ... σε έπρηξα !!!
το δερμάτινο τιμόνι / λεβιέ θα το βάλω ...
γιατι το αμαξι θα το χρησιμοποιω εγω μονο για ταξιδια, οποτε ηθελα να κανω τη χαρη του πατερα μου και να παρω μια 'κλασικη' mercedes. Αυτος θα το χρησιμοποιει σε καθημερινη βαση.
rallye 16v και τωρα MR2
την πηρα μπεζ με μπεζ-καφε εσωτερικο που δενει απιστευτα με το ξυλο. Σε καθε αλλη περιπτωση το ξυλο εμοιαζε ξενο με το εσωτερικο. Εγω θα επαιρνα ασπρη avantgrade (-1000 €) με μαυρο εσωτερικο
Αγρινιο, υποστηριζω την τοπικη αγορα (ειμαι απο Μεσολογγι), αν και μενω Αθηνα
καθρεπτες αντιθαμπωτικοι και αναδιπλουμενοι
διαιρουμενο πισω καθισμα
μεταλλικο χρωμα
προστατευτικη ποδοα κινητηρατιμη περιπου 37500 τελικη
χρηματοδοτηση δε με ενδιεφεραι, θα τα παρουν ζεστα ζεσταεκπτωση λιγο πανω απο 1000 € (δυστυχως δεν εχω μαζι μου τα χαρτια να σου πω ακριβως)
το αμαξι το οδηγησα και γι΄αυτο που το θελω ειναι κορυφη.
Τιποτα δε σε ενθουσιαζει...αλλα και τιποτα δε σε προβληματιζει.
Και εχω φτασει σε σημειο να θεωρω πιο σημαντικο το τιποτα να μη σε ενοχλει, απο το τιποτα να μη σε ενθουσιαζει.Μην πουλησεις το rallye.
-
σε μπεζ που την είδα κι εγώ ... μου άρεσε πολύ ...
μπεζ ή ασημί ... μάλλον ...βασικά κι εγώ για ταξίδια την θέλω ...
μιας και για μέσα στην πόλη χρησιμοποιώ ΜΕΤΡΟ
το rallye ρε γαμώτο είναι σε τέλεια κατάσταση ... μόλις
του άλλαξα και λάστιχα, δεν μου πάει να δώσω ...φαντάζομαι πήρες την C180blue ....με 16ρες ζάντες
είδες με τι λάστιχα ... μειωμένης αντίστασης την φέρνουν ... ?από extra ίσως σε αυτά που έβαλες, να προσθέσω και μια ηλιοροφή
και cruise control / αισθητήρα βροχής -
φαντάζομαι πήρες την C180blue ....με 16ρες ζάντες
είδες με τι λάστιχα ... μειωμένης αντίστασης την φέρνουν ... ?από extra ίσως σε αυτά που έβαλες, να προσθέσω και μια ηλιοροφή
και cruise control / αισθητήρα βροχήςmichelin energy 195/?/16 θα φοράει η elegance ψιλοχαλια δηλαδη
ηλιοροφη δεν εβαλα γιατι μακροπρόθεσμα μπορει να γυρισει μπουμερανγκ
cruise control δε μου χρειαζεται (δεν εχουμε και τις ατελειωτες ευθειες στη 'νοτια' Ελλαδα) και το θεωρω λιγο επικινδυνο για τον πατερα μου, αλλα το κοστος ειναι μικρο 250 €
αισθητηρα βροχης δε θελω, γιατι ωρες ωρες καταντανε κουραστικοι. Δουλευουνε ακομα και οταν δεν πρεπει.Το rallye εχει φοβερο value for money για οτι δουλεια και αν το χρησιμοποιεις. Το δικο μου το εδωσα πριν 8 μηνες με 68000 χιλιομετρα σε αριστη κατασταση και πραγματικα ψαχνω ενα 'ιδιο'. Μην το δωσεις γιατι θα βρεθεις να ψαχνεις και εσυ μετα το πρωτο 6μηνο.
-
είχα βάλει στο παλιό μου starlet μια φορά energy και το είχα μετανιώσει (πατινάζ).....
για την ηλιοροφή γιατί να σου γυρίσει μπούμερανγκ (αξιοπιστία?)
cruise / αυτομ φώτα / καθαριστήρες / δεν έχω στο 106 μου ... αλλά μια
φορά που οδήγησα ένα Β class με αυτό τον εξοπλισμό, μετά από μια εβδομάδα
μου φάνηκε πως σε ξεκουράζουν και κατά την οδήγηση, επικεντρώνεσαι περισσότερο
στο δρόμο.68Κ .... καινούριο ακόμα ήταν !!!
θα πάω να δω και το volvo V50 1.8/2.0
-
Μάγκες το κρουζ ξεκουράζει απίστευτα... Θα βάλω να σας πει και ο corsair, ο μέγας λάτρης της άνεσης. 100% αξίζει.
Για τους αισθητήρες: τα φώτα είναι αρκετά καλή μαγκιά, μπορώ να πω ότι θα τους έβαζα σε αμάξι κατά 99%. Για την βροχή έτσι και έτσι, καθώς έχουν μια τάση να μπερδεύονται με τα ψιλοβρόχια αν δεν έχεις καλά μάκτρα ειδικά. Με μέτρια/δυνατή βροχή είναι όντως ξεκούραστοι. Σαν πακέτο, αν δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό χτυπήστε το αν μπορείτε.
Μέχρι 35Κ±