-
Για μία ακόμη φορά συγκινούμαι πραγματικά όταν βλέπω έναν καλό εκπρόσωπο ενός -κάποτε εμπορικού- μοντέλου που έχει εξαφανιστεί πριν χρόνια από τους δρόμους, και το οποίο μου θυμίζει ένα κομμάτι της ζωής μου από εκείνη την εποχή.
Μπορώ να βεβαιώσω από πρώτο χέρι, και φυσικά πολλοί άλλοι εδώ μέσα, το πόσο πιο δύσκολο είναι να συντηρηθεί αυτό το SKODA, που απαιτεί την προσωπική ενασχόληση και τρέλλα, από μια CORVETTE του 58, η οποία ίσως να αντικατοπτρίζει απλά το Ε3 του ιδιοκτήτη της.
Χίλια μπράβο και από εμένα!!! -
Να ευχαριστησω ολους σας για τα καλα σας λογια.
Πραγματι,για να συντηρηθει αυτο το αυτοκινητο στην κατασταση που ειναι μεχρι σημερα,απαιτει πολυ κοπο,μερακι και αγαπη.Αν δεν ηταν το επαγγελμα μου σχετικο με τον χωρο του αυτοκινητου,δεν ξερω αν θα τα καταφερνα.
Τωρα οσον αφορα τις βελτιωσεις που χρειαζεται ακομα,να σας πω οτι μετα απο μεγαλο κοπο βρεθηκε και το original τιμονι του και τα πισω φαναρια γνησια καινουρια και τα μπροστινα λογω μικρης φθορας στο εσωτερικο τους απο τα χρονια(Να ειναι καλα ο Τακης ο Δραγουνης και τον ευχαριστω).Και να πω και κατι σχετικο με την αξιοπιστια αυτου του αυτοκινητου.
Το καλοκαιρι του 2008,Ιουνιο μηνα μια λεσχη ιστορικων αυτοκινητων στο Αργος διοργανωσε ενα rally regularity και αποφασισα με μερικους φιλους που εχουμε το ιδιο παθος ,να συμμετασχουμε.Στο δρομο προς Κορινθο,με 100-110 χιλιομετρα ταχυτητα, η ενδειξη θερμοκρασιας μου ηταν κοντα στους 120 βαθμους,χωρις προφανεις λογους(νερο-ιμαντας βεντιλατερ).Στην Κορινθο τελικα διαπιστωσα οτι το νερο στο ψυγειο ηταν ακινητο και οτι τελικα δεν δουλευε η τρομπα νερου.Αποχωρησα λοιπον απο την παρεα και επεστρψα στην Αθηνα σιγα-σιγα με 40 χλμ ταχυτητα.
Την επομενη μερα στο συνεργειο διαπιστωσαμε οτη ολη η φτερωτη της αντλιας νερου,απλα δεν υπηχε!!!!!
(Λογω διαβρωσης απο ηλεκτρολυση)Πειτε μου λοιπον,,,ποιο σημερινο αυτοκινητο και μαλιστα με τον κινητηρα πισω θα αντεχε καλοκαιρι μια διαδρομη 160 χιλιομετρων χωρις αντλια νερου και χωρις απο τοτε να εχει παρουσιασει καμμια βλαβη??(εκτος βεβαια απο την αντικατασταση της αντλιας).
ΜΑΚΗΣ
-
Και σαν συνεχεια στο προηγουμενο οτι την εποχη του καποιοι το κοροιδευαν λεγοντα το ονομα του παραφρασμενο αντι για Skoda-Σκουντα.......
Και ισως για αυτο το λογο δεν μπηκε ποτε κανενας στον κοπο να διατηρησει ενα μεχρι σημεραΔεν πειραζει.Για μενα ειναι μια μεγαλη αγαπη και ενα κομματι ιστοριας που οσο περναει απο το χερι μου δεν θα την αφησω να σβησει..
Συγνωμη αν σας κουρασα ..
ΜΑΚΗΣ
-
Ο χρήστης fatboy audio έγραψε:
Και σαν συνεχεια στο προηγουμενο οτι την εποχη του καποιοι το κοροιδευαν λεγοντα το ονομα του παραφρασμενο αντι για Skoda-Σκουντα.......
Και ισως για αυτο το λογο δεν μπηκε ποτε κανενας στον κοπο να διατηρησει ενα μεχρι σημεραΔεν πειραζει.Για μενα ειναι μια μεγαλη αγαπη και ενα κομματι ιστοριας που οσο περναει απο το χερι μου δεν θα την αφησω να σβησει..
Συγνωμη αν σας κουρασα ..
ΜΑΚΗΣ
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μην κολώνεις, όσο έχεις αγάπη και μεράκι, η αυτοκινητάρα θα τσουλάει και εσύ θα είσαι όλο και πιο περήφανος...
-
Δεν μας κούρασες καθόλου.
Αντιθέτως χαίρομαι που βρέθηκε κάποιος να αγαπήσει και να συντηρήσει ένα τόσο παρεξηγημένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης fatboy audio έγραψε:
....
ΜΑΚΗΣ
Νομίζω ότι θέλει να ζωντανέψει κ λίγο το χρώμα για να δείξει ακόμα περισσότερο. Κατά τα άλλα να το χαίρεσαι.
-
Οντως παρεξηγημενο αυτοκινητο αλλα το χεις πραγματικα αψογο. Αξιεπαινος και να το χαιρεσαι
-
Καλως ηρθες Μακη...το skoda οντως ειναι πολλη ωραιο και περιποιημενο...
αλλα δειξε και τα αλλα αυτοκινητα σου...το ενα το ξερω καλα γιατι εγω του το πουλησα..
-
Καλησπερα Γιαννη και καλως σας βρηκα...Μονο βουνο με βουνο δεν σμιγει..
Θα ανεβασω και φωτο του Mercedes,και του Daihatsu, αλλα σε αλλο topic.
Εδω ειναι μονο για ανατολικου μπλοκ αυτοκινητα και δεν θελω να βγω
ΜΑΚΗΣ -
Φιλε μου συγχαρητηρια και απο εμενα για το αυτοκινητο που το εχεις φερει σε σχεδον τελεια κατασταση!
Τα SCODA και τα DACIA αποδειχτηκαν σκυλια αυτοκινητα ολα αυτα τα χρονια και εχουν βγαλει απειρα χιλιομετρα! -
-
εδώ χοντραίνει το παιχνίδι...
-
τι εννοείς.
-
Άγριο πράγμα
Εγώ θυμάμαι και τα μεταγενέστερά τους, 130RS.
-
και εγώ τα θυμάμαι, αλλά δεν έκατσε η δουλειά.
και κατά δήλωση του τσεχου ήταν -
Αυτο ειναι το ονειρο μου,καποια στιγμη να το κανω οπως στις φωτο πιο πανω......
Σιγα-σιγα... -
-
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Υπήρχε ή είναι ιδιομετατροπή;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Υπήρχε ή είναι ιδιομετατροπή;Έτσι έβγαινε από το εργοστάσιο,όπως μου είπε και ο sv2.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Υπήρχε ή είναι ιδιομετατροπή;
Έτσι έβγαινε από το εργοστάσιο,όπως μου είπε και ο sv2.
ο sv2
Ανατολικό Μπλοκ