-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο χαρακτηρισμός εντός σχεδίου σίγουρα κρύβει μια ιστορία πίσω του. Πολλές περιοχές μπαίνουν εντός σχεδίου απλά γιατί υπάρχουν ανάγκες νέας οικιστικής ανάπτυξης λόγω υπερσυγκεντρωτισμού σε άλλες περιοχές. Άλλες περιοχές βέβαια μπαίνουν εντός σχεδίου γιατί καποιοι πιέζουν να μπει για να πλουτίσουν, τελικά όμως κάποιος που δεν έχει συμμετάσχει στη συμφωνία θα αγοράσει εκεί οικόπεδο, θα χτίσει και θα χτίσει με την ευχή του κράτους, το οποίο και 'υποχρεούται' να τον προστατεύσει. Όποιος χτίζει αυθαίρετα το κράτος και πάλι θα τον προστατεύσει, εγώ δεν τον λυπάμαι όμως.Προφανως δεν συμφωνάμε, αν αύριο προκύψουν νέα νόμιμα οικόπεδα απ τις σημερινές φωτιές στα δάση εσύ θα αγοράσεις κι εγω πάλι θα βρίζω.
Εκτός κι αν έχω πλουτίσει οπότε αντι να βρίζω θα πλακωθώ στα ταξίδια και δεν θαχω χρόνο -
Επιμένεις να μην 'καταλαβαίνεις' πως νομιμοποιούνται και εντάσσονται στο σχέδιο πόλης οι περιοχές που αναφέρεσαι, προφανώς εθελοτυφλώντας, γιατί τα περί άγνοιας μου φαίνονται αστεία, οπότε δεν έχει και νόημα να χαλάμε τη ζαχαρένια μας.
Για πρώτη φορά πάντως απ όσο θυμάμαι καίγονται προνομιούχοι, όπως αναφέρει ο stathakis, και άνθρωποι που φεύ νόμιζαν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο των παθογενειών του συστήματος. Ζώ για την ώρα και τη στιγμή που οι Εκαλιώτες θα κλείσουν το σύνταγμα για να διεκδικήσουν τα δίκια τους και θα πλακώνονται με τα ΜΑΤ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aυτό που σου λέει αν δεν το έχεις καταλάβει είναι ότι έτσι ακριβώς νομιμοποιήθηκε κι ο Νέος Βουτσάς, αυτό είναι το μοτίβο που ακολουθείται σε βάθος χρόνου, από καταβολής της νεώτερης ιστορίας, αρχής γενομένης του εθνάρχη.
Όπως φωνάζεις εσύ τώρα για αυτές τις περιοχες, πριν από 30 χρόνια φωνάζαν κάποιοι άλλοι για το νέο βουτσά.
Όπου νέος βουτσάς βάλτε όποια περιοχή θέλετε+1 , το θεμα ειναι οτι περιαστικα δαση και μεσογειακη χλωριδα ειναι πραγματα σχεδον ασυμβατα, το ιδιο γινεται και στην καλιφορνια και στην αυστραλια και στην ισπανια κλπ. Στην ελλαδα το επιπλεον προβλημα ειναι η εκτονωση του real estate της μεγαλουπολης μεσω της κρατικης μη-παραμβασιμοτητας ενα ατυπο laissez faire στους μικροκτηματιες και οικοπεδουχους με ανταλλαγμα την συγκρατηση των τιμων της αστικης γης σε ανεκτα επιπεδα, ξεκινησε ως αναγκαιοτητα μετα την μικρασιατικη καταστροφη (γιατι αλλωστε η καλλιθεα εχει μονο μια πλατεια ?? ) και αφου πετυχε χρησιμοποιηθηκε ως μοχλος αναπτυξης και επενδυσης των λιρων των μαυραγοριτων την δεκαετια του 50-60.Τα ρεστα ειναι μια απλη υποταγη στην ιστορικη αναγκαιοτητα του τοπου...
Υ.Γ. Η μονη και συστηματικη αποπειρα συνολικου ρυθμιστικου και χωροτακτικου σχεδιο στην Αττικη την περιοδο 81-83 με την ιδρυση του ΥΠΕΧΩΔΕ ,ΖΟΕ (ζωνες οικιστικου ελεγχου) παρεμεινε μετα απο χρονια σε επιπεδο πολιτικης ρητορειας...
Υ.Γ.Ειναι σχεδον αστειο παντως να γραφουμε για νομιμα και παρανομα σε μια κατεξοχην πολη (Αθηνα) που τα ισχυρα της οικονομικα ερεισματα ειναι η παραοικονομια (σε οποιαδηποτε μορφη)
-
Ναι, αν μπει και άλλη περιοχή εντός σχεδίου όποιον αγοράσει εκεί αν ξανακαεί στο μέλλον θα τον συμπονώ, απ' την άλλη όμως ναι θα βρίζω το κράτος όταν αποφασίσει να τη βάλει εντός σχεδίου αντί να τη χαρακτηρίσει αναδασωτέα και να φροντίσει να διασφαλίσει ότι όποιος πάει και χτίσει αυθαίρετο θα του το ισοπεδώνει, αφού πρώτα ΔΕΝ του έχει δώσει ρεύμα, νερό, κτλ (κάτι που μια χαρά τους δίνουν). Με λίγα λόγια σημασία έχει να μη μπει ΠΟΤΕ εντός σχεδίου μια καμμένη περιοχή απλά γιατί κάηκε, αν αυτό δεν ισχύσει όμως και μπει τότε είμαστε άξιοι των διοικούντων μας και από κει και πέρα ο κάθε πολίτης που τηρώντας το νόμο θα χτίσει εκεί έχει τη συμπόνια μου.
-
Το εχει πει πολυ καλυτερα ο Βουλγαρακης: οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο
-
Δείτε τώρα τον μέγα παπαρολόγο στον αντεννα πως καταχερίζει το σύστημα , ακριβώς όπως καταχέρισε τον φαντάρο που δεν τον άφηνε να παρκάρει στο στρατόπεδο
-
Επιμένεις να μην 'καταλαβαίνεις' πως νομιμοποιούνται και εντάσσονται στο σχέδιο πόλης οι περιοχές που αναφέρεσαι, προφανώς εθελοτυφλώντας, γιατί τα περί άγνοιας μου φαίνονται αστεία, οπότε δεν έχει και νόημα να χαλάμε τη ζαχαρένια μας.Ξέρω πως νομιμοποιούνται, δεν είμαι μέρος του συστήματος της νομιμοποίησης όμως οπότε σκέφτομαι ως εξής:
- Κάθε δασική περιοχή να προστατεύεται και να μην επιτρέπεται να χτιστεί ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε ΔΕΗ να τους δίνουν, ούτε νερό, ούτε ΟΤΕ, ούτε τίποτα και αν παρόλα αυτά κάποιος χτίσει να το ισοπεδώνουν και να πληρώνει πρόστιμο τέτοιο ώστε να αναδασώνεται η περιοχή.
- Εφόσον καεί μια δασική περιοχή πρέπει να αναδασώνεται, να προστατεύεται η αναδάσωση και να τηρείται πιστά το 1)
- Εφόσον χρειάζεται επέκταση της οικιστικής περιοχής αυτό να γίνεται κάπου οργανωμένα όπου δε θα υπάρχουν ήδη αυθαίρετα που ξαφνικά νομιμοποιούνται και πέραν της οριοθετημένης ζώνης να τηρείται το 1) και το 2)
- Το 1), 2) και 3) τελικά δεν τηρούνται, οπότε ο καθένας πάει και χτίζει όπου θέλει. Ύστερα από πίεση ή δε ξέρω και γω για ποιό άλλο λόγο το κράτος νομιμοποιεί κάποιες από αυτές τις περιοχές, οπότε δυστυχώς αυτομάτως νομιμοποιούνται και τα αυθαίρετα.
- Καθένας που πάει από κει και πέρα και χτίζει σε αυτές τις περιοχές όμως πλέον δε χτίζει σε μια πρώην αυθαίρετη περιοχή αλλά σε μια νόμιμη περιοχή. Όπως και στην Κηφισιά και στην Εκάλη που κάποτε ήταν δάσος δε θα ψάξει κανείς αν κάποτε το χτίσιμο ήταν αυθαίρετο, πλέον είναι νόμιμο και αν χτίσει κάποιος εκεί καλά κάνει και χτίζει. Αυτό ΔΕΝ ισχύει όμως όταν πρόκειται για δασική περιοχή όπου έπρεπε να ισχύει το 1) και το 2), οπότε και αυτομάτως για μένα καλά να πάθει.
Ναι, η διαδικασία νομιμοποίησης είναι γκρι ζώνη, τελικά όμως το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο είναι άσπρο και μαύρο.
-
τριγύρω γύρω θάλασσα και ο π@υτσος μου νησάκι
θα προτιμήσεις να πνιγείς ή ένα γ@μησάκι?αγνώστου
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ποσοι απο τους 'καταγγελλοντες' δημοσιογραφους, κατοικους, κλπ μαϊντανους εχουν βρεθει σε μετωπο δασικης πυρκαγιας με τις συγκεκριμενες καιρικες συνθηκες για να διαπιστωσει ιδιοις ομμασι ποσο ευκολο ειναι να ελεγξεις τη φωτια??
An και δεν είμαι από τους καταγγέλοντες, επειδή βαριέμαι αφόρητα όλες αυτές τις μαλακίες, λες και θα γίνει τίποτα στο μπουρδέλο που ζούμε, να σου πω, επειδή πριν 2 καλοκαίρια έσβηνα στο χωριό της μάνας μου (Ηλεία) που έγινε στάχτη στο μεγαλύτερο μέρος του...
Η φωτιά πλησίαζε από ένα διπλανό χωριό και τη βλέπαμε ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Μερικοί είχαν βγεί με τα αγροτικά μηχανήματα και έφτιαχναν κάτι αντιπυρικές ζώνες της κακιάς ώρας.Άλλο τίποτα δε μπορούσαν να κάνουν.
Πήρα εγώ ο ίδιος το 199 στις 12:10 και με ρωτούσαν από πού έρχεται η φωτιά ...Μήπως θα έπρεπε να έχουν μια πιο σαφή εικόνα οι ίδιοι??
Ήρθε ένα όχημα στις 2.10 όταν εγώ έφευγα , αφού η φωτιά είχε μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και έκαιγε κήπους. Μέχρι να φτάσει εκεί, είχε κάψει ελαιώνες , αμπέλια, ποιμνιοστάσια , και ότι φανταστείς.Σε ένα διπλανό χωριό μερικοί φαντάροι κάθονταν κατάκοποι στην πλατεία του. Μαυρισμένοι από τον καπνό. Το τι ακριβώς μπορεί να προσφέρουν οι φαντάροι με τα κλαδιά στα χέρια όταν καίγονται πεύκα 10 μέτρων δεν έχω καταλάβει.
Η φωτιά αυτή δεν είχε καμια σχέση με ...Ολύμπιες Οδούς και κολοκύθια. Ξεκίνησε από τα βορειοανατολικά σύνορα με την Αχαϊα και έφτασε και έκαψε μέχρι την Ολυμπία και πέρασε και έκαψε και κάμποση Αρκαδία. Έκαιγε επί 3 ημέρες ανεξέλεκτη. Και όταν το Σάββατο τους προτάθηκε βοήθεια από το εξωτερικό, το έπαιζαν υπεράνω. Τα ξένα μέσα βοήθειας ήρθαν την Τρίτη και την Τετάρτη έσβησε η φωτιά, αφού είχε κάνει στάχτη το 44% του νομού. Όσο για τα αποτελέσματα της 'ανοικοδόμησης' και της αναδάσωσης...έλα καμια βόλτα να τα δεις ο ίδιος, δύο χρόνια μετά.
Ακριβώς τα ίδια έλεγε χθες κι ένας κοινοτάρχης από το λίγο που είδα. Ξεκίνησε μια φωτιά από το Γραμματικό και έφτασε το βράδυ και έκαψε 50 χιλιόμετρα μακριά . Ροδόπολη νομίζω τον έλεγαν τον οικισμό. Τα ίδια με μας. Ακριβώς. Δυο χρόνια μετά.
Το μόνο που είχα γράψει τότε είναι το εξής : Τα canadair σα μέσο δασοπυρόσβεσης είναι της πλάκας. Είναι ζήτημα εάν τα έχουν δέκα/δεκαπέντε χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το βράδυ δεν πετάνε
Όταν έχει μποφόρια δε μπορούν να γεμίσουν.Το Ιόνιο είναι βαθιά θάλασσα και σχεδόν όλο τον Αύγουστο έχει κύμα. Τι να μας κάνουν ??
Χωράνε ελάχιστα και το αδειάζουν αργά.Εάν είχαμε δυο τρία σαν το ρωσικό τέρας που ήρθε εδώ σε μας , θα είχε περιοριστεί η φωτιά στο ξεκίνημά της??
Οι εμπρηστές κάνουν τη δουλειά τους, η φύση τη δική της. Εάν έκαναν και αυτοί που είναι υπεύθυνοι το δική τους, θα είαμστε καλύτερα.
Κι ένα τελευταίο, που δεν έχει να κάνει με σένα : Καλύτερα να σταματήσουν αυτές οι μαλακιούλες περι λαϊκισμού όταν ο άλλος καίγεται. Έπρεπε να καίγεται το δικό του σπίτι , η δική του περιουσία ή να πήγαινε στο νοσοκομείο από τον πολύ καπνό που είχε ανασάνει και τότε θα βλέπαμε εάν μίλαγε για λαίκισμό. Τη βρήκαμε την καραμέλα και την πιπιλάμε...λαϊκισμός και λαϊκισμός.
3χιλιαρο θα δώσουν στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής?? Μάλλον χλωμό ε? Άλλωστε δεν είναι προεκλογική περίοδος.
Υ.Γ Τη μπουτσούνα του Πάκη δε βλέπω πουθενά δεν είναι αρμόδιος (υπερ)υπουργός??? Ακόμα με την επανίδρυση του κράτους ασχολείται???
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
3χιλιαρο θα δώσουν στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής?? Μάλλον χλωμό ε? Άλλωστε δεν είναι προεκλογική περίοδος.
Εγώ δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά
-
Tοτε η Ηλεια τωρα η Αττικη καμμια διαφορα στην ηλεια εσβυσε στην θαλασσα στην αττικη θα σβυσει στην ομονοια
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Άλλωστε δεν είναι προεκλογική περίοδος.Νομιζεις
Τη φατσα του Καραμανλη την ειδες πουθενα; τα γνωστα, παλι τον κρυβουν
Τετοιες ωρες μονο τον Γιακουματο βγαζουν να μιλησειΥ.Γ Τη μπουτσούνα του Πάκη δε βλέπω πουθενά δεν είναι αρμόδιος (υπερ)υπουργός??? Ακόμα με την επανίδρυση του κράτους ασχολείται???
Τον ειδα εγω πριν λιγο. Φυσικα εκατσε στο background και αφηνε τον Μαρκογιαννακη να μιλησει
-
Εγώ δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά
έχουν να ταϊσουν πολύ κόσμο, 907 έχει μαζέψει η Ντόρα στο ΥΠΕΞ τους τελευταίους μήνες ( η επανίδρυση που λέγαμε), χώρια τι έχουν κάνει οι άλλοι ....έχουμε και κρίση ρε γμτ...
-
Όπως τα λέει ο ασιμοφ τραβ, το πολιτικό σου ένστικτο δεν λειτούργησε σωστά
Ο χοντρός είναι επιτελεύς του διαθαλασσέως και ετοιμάζει φουλ επίθεση για να βγει απ τη μιζέρια η χώρα
Λετε τώρα, εκλογές Οκτώβρη? -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τη φατσα του Καραμανλη την ειδες πουθενα; τα γνωστα, παλι τον κρυβουν
Εμφανίστηκε χθες για λίγο ...συντετριμμένος . Περιττό να σου πω ότι κρεμάσει και δεύτερο προγούλι Δεν κουμπώνει το πουκάμισο μιλάμε. Εχει φτιάξει ένα σβέρκο σαν του (γουρου) Ρούνεϊ Τι σκατά τρώει?? Κάθε μέρα κοντοσούβλια???
-
Ο χοντρός είναι επιτελεύς του διαθαλασσέως και ετοιμάζει φουλ επίθεση για να βγει απ τη μιζέρια η χώρα
Λετε τώρα, εκλογές Οκτώβρη?E ναι...και όταν τον καλούσαν στο τηλέφωνο να του πούνε για τη φωτιά περνούσε κάτω από πιλοτική διάβαση και δε τους άκουγε
-
Ως φαντάρος είχα λάβει μέρος ως πυρασφάλεια σε καμμια 10 πυρκαγιές.
Οι φαντάροι το μόνο που έκαναν ήταν να κοπανάνε τα αποκαίδια με τα πτυοσκάπανα όπου είχε ήδη περάσει η φωτιά για να μην αναζωπυρωθεί. Την ακολουθούσαν απο πίσω δλδ. Αντε και καμμιά βοήθεια σε κάναν κάτοικο η καμμιά αγγαρεία. -
Λετε τώρα, εκλογές Οκτώβρη?Σοβαρά τώρα :Εάν δώσουν να πάτε να πάρετε. Αργυρούπολη, Λευκάδα δεν έχει σημασία που δεν καήκατε. Να πάτε να παντελονιάσετε ένα 3χιλιαράκι. Μια χαρά είναι
Τότε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ήταν μια γύφτισσα (με merc, σορρυ για το flame ) E, είχε κουβαλήσει το μισό Βόλο κάτω μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις
Να πάτε ο-λοι!!!!
-
Λετε τώρα, εκλογές Οκτώβρη?Υποθετω πως ναι. Μεχρι τοτε οι φωτιες θα εχουν ξεχαστει κι οι μεταρρυθμισεις θα ειναι καθ' οδον. Οι Ηλειοι μια χαρα τον ψηφισαν το 2007, γιατι να μην κανουν το ιδιο τωρα και οι κατοικοι Αγ.Στεφανου;
Πλακα δεν εχει στον ΣΚΑΙ που βγαινει για ρεπορταζ ο.... Αλαφουζος; Επισης εχει πλακα που οι αλλοι ρεπορτερ ειναι ο 'Νικος', ο 'Κωστας' κλπ ενω αυτος ειναι ο κ.Αλαφουζος
Φοβαται, λεει τωρα, για επεκταση στην Εκαλη -
Να σου κάνω ένα πληρεξούσιο ρε, δεν θα μαι εδώ
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .