-
Γεια σας σε όλους. Είμαι νέο μέλος αλλά το PEUGEOT 3008 -156HP το έχω 1 χρόνο με 25.000 χλμ. Σχεδόν όλα καλά,σχετικά φθηνό SERVICE (αν και το μεγάλο γίνεται στα 35.000 χλμ.) Όμως κάποιες έξτρα εργασίες όπως αλλαγή μπεκ υαλοκαθαριστήρων και καθαρισμός κλιματισμού επειδή έκανε λίγο θόρυβο (είχαν μπει φύλλα μέσα, πως μπήκαν τώρα δεν το κατάλαβα) πληρώθηκαν αδρά
Στο ραδιόφωνο όταν επιλέγω ένα σταθμό που δεν έχει πολύ καλό σήμα μετά από κάποια δευτερόλεπτα σταματάει και κάνει ανίχνευση άλλης συχνότητας (είναι εκνευριστικό) έχω δοκιμάσει όλες τις ενέργειες από το μενού μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει; -
Έχεις ενεργοποιημένο το rds ή το ΑF;
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Γεια σας σε όλους. Είμαι νέο μέλος αλλά το PEUGEOT 3008 -156HP το έχω 1 χρόνο με 25.000 χλμ. Σχεδόν όλα καλά,σχετικά φθηνό SERVICE (αν και το μεγάλο γίνεται στα 35.000 χλμ.) Όμως κάποιες έξτρα εργασίες όπως αλλαγή μπεκ υαλοκαθαριστήρων και καθαρισμός κλιματισμού επειδή έκανε λίγο θόρυβο (είχαν μπει φύλλα μέσα, πως μπήκαν τώρα δεν το κατάλαβα) πληρώθηκαν αδρά
Στο ραδιόφωνο όταν επιλέγω ένα σταθμό που δεν έχει πολύ καλό σήμα μετά από κάποια δευτερόλεπτα σταματάει και κάνει ανίχνευση άλλης συχνότητας (είναι εκνευριστικό) έχω δοκιμάσει όλες τις ενέργειες από το μενού μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει;Ναι, πρέπει να απενεργοποιήσης το RDS. Γίνεται από το μενού, δεν θυμάμε πώς ακριβώς, αν δεις τις οδηγίες θα το βρεις.
Αυτό το 35000 για το σέρβις πώς βγαίνει; Εμένα μου είπαν να το πηγαίνω ανά 10000 ή ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών λαδιών. Δηλάδη στα 10000 ή 1 χρόνο η 1η αλλαγή λαδιών, στα επόμενα 10000 ή 1 χρόνο το 1ο σερβις, κτλ. Βέβαια το βιβλιαράκι άλλα λέει κι αυτό. Είναι κάτι που ακόμη με μπερδεύει
ΥΓ. Καλώς ήρθες!Ποια έκδοση έχεις; Είναι με τα 156 άλογα ή με τα 150; (έχω την εντύπωση ότι πριν 1 χρόνο δεν υπήρχε το 156άρι)
-
Εκ παραδρομής έγραψα 156, είναι με τα 150 hp
-
Επίσης τα πρώτα λάδια τα άλλαξα δωρεάν στα 5.000 χλμ. έτσι βγαίνει το 35.000 χλμ.
-
Επίσης τα πρώτα λάδια τα άλλαξα δωρεάν στα 5.000 χλμ. έτσι βγαίνει το 35.000 χλμ.OK, κατάλαβα. Συνεπώς εφαρμόζεις αυτό που λέει το βιβλιαράκι των services για 30000χμ ή 2 χρόνια για το 1ο service για κανονικές συνθήκες οδήγησης. Στα 20000 τα ξανα-άλλαξες να υποθέσω;
-
Όχι, απλώς μετά τα 5.000 χλμ. το service θα γίνεται ανά 10.000 χλμ.
Καμιά ιδέα για αξεσουάρ υπάρχει; -
Σήμερα τοποθέτησα τούς πλαινούς ανεμοθώρακες ,αλλα έπρεπε νά μεινουν 12 ώρες τά παράθυρα κλειστά καί δεν πρόλαβα να τούς δώ στήν πράξη.
Ες αύριον τα σπουδαία. -
Όχι, απλώς μετά τα 5.000 χλμ. το service θα γίνεται ανά 10.000 χλμ.
Καμιά ιδέα για αξεσουάρ υπάρχει;Στο Ελληνικό site της Peugeot, στα αξεσουάρ, το 3008 δεν υπάρχει καν! (όπως και κανενός μοντέλου που αρχίζει από 3).
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Έχει παρατηρήσει κανείς στην έκδοση με τα 150 άλογα ότι πάντα υπάρχει λίγο 'γκάζι' στο αμάξι?!
Στο ρελαντί βλέπω ότι είμαι στις 1100 στροφές!
Είναι φορές όμως που νομίζω ότι το αμάξι τσουλάει μόνο του με ταχύτητα χωρίς καθόλου γκάζι!
για να ακούσω απόψεις.....Στο δικό μου το ρελαντί είναι περίπου 850 έως 900 rpm και πάντως κάτω από 1.000 rpm.
Το δικό σου μου φαίνεται μάλλον υψηλό.Δεν μου αρέσει να λέω ανακρίβειες, γι' αυτό διορθώνω ότι στο ρελαντί το στροφόμετρο είναι καρφωμένο στις 750 rpm.
Ξεκινησα σημερα τη διαδικασια να βαλω τις λαμπες LED τουλαχιστον για πισω
Αναφερομαι στη σελιδα 175 του manual
α) Αφαιρετε το πλαστικο καλυμμα (ΟΚ)
β) Αφαιρειτε τα δυο παξιμαδια στηριξης του φωτιστικου σωματος (ΟΚ)
γ) Βγαζετε με προσοχη το φωτιστικο σωμα απο την εξω πλευρα
Εδω καθολοθ ΟΚ . Και εξηγουμε οταν λεει φωτιστικο σωμα προφανως δεν εννοει το κρυσταλλο το εξωτερικο.Γειά σου JohnnyX. Προφανώς και εννοεί το το εξωτερικό 'κρύσταλλο'. Το κόκκινο δηλαδή που φαίνεται στην εικόνα.
Οταν λεει απο την εξω πλευρα εννοει οτι το πιανεις απο την εξω πλευρα ?
Γιατί απορείς; Από που αλλού θα μπορούσες να το πιάσεις; Δεν το έχεις βγάλει, άρα έχεις πρόσβαση μόνο στο εξωτερικό του διαφανούς πλαστικού
Και αν νου προς ποια κατευθυνση του αυτοκινητου τραβας;
Μια είναι η κατεύθυνση προς την οποία μπορείς να το τραβήξεις, προς τα πίσω!
(αν και απο εξω ειναι σχεδον αδυνατον να τραβηξεις) . Προσπαθησα αρκετε ωρα ..τα επαιζα δεξια αριστερα να ξελασκαρει με τιποτα..το φωτιστικο σωμα απλα δεν εβγαινε !!!
Δοκίμασε να μετακινήσεις λίγο το κόκκινο πλαστικό οριζοντίως προς την μεριά που είναι οι βίδες (δηλαδή το αριστερό φωτιστικό προς τα δεξιά και το δεξιό προς τα αριστερά) και μετά τράβηξέ το γλυκά προς τα πίσω. Για να έχει βίδες μόνο από την μια πλευρά του φωτιστικού, σίγουρα θα κουμπώνει / φωλιάζει κάπου από την αντίθετη μεριά, αλλιώς δεν θα μπορούσε να σταθεί. Προσπάθησε λοιπόν πρώτα να το βγάλεις από την 'φωλιά' του και μετά τράβα το προς τα έξω.
Για να πω την αληθεια και χωρις τα παξιμαδια δεν πεφτει κατω ακομα και σε διαδρομη...ειναι τοσο καλα βαλμενο που αδυνατο να το μετακινησω στο ελαχιστο .
Καλό μου ακούγεται αυτό...
Εδω αν με βοηθησετε θα μπορεσω να προχωρησω διοτι φοβαμε να ασκησω περισσοτερη δυναμη και κανω καμια ζημια.
Δεν το έχω βγάλει και αυτά που λέω είναι αυτά που αντιλαμβάνομαι βλέποντας το φωτιστικό και τις οδηγίες. Φαίνεται πολύ απλή διαδικασία. Αν παρ' όλα αυτά εξακολουθείς να φοβάσαι, κάνε μια βόλτα σε έναν ηλεκτρολόγο. Αν δεν θέλεις να πας σε ηλεκτρολόγο και βρεθείς προς Θεσ/νίκη, έλα να το σπάσουμε μαζί...
Τι ακριβώς λάμπες θα βάλεις; Θα με ενδιέφερε να κάνω κάτι για τα φώτα ημέρας που τα έχω συνεχώς αναμμένα.
Γειά σου Νίκο (Το 'SS' με τρόμαξε λιγάκι...).
Τι υγρό χρησιμοποιούσες για τους υαλοκαθαριστήρες; Έβαζες νεράκι από την βρύση;Στο ραδιόφωνο όταν επιλέγω ένα σταθμό που δεν έχει πολύ καλό σήμα μετά από κάποια δευτερόλεπτα σταματάει και κάνει ανίχνευση άλλης συχνότητας (είναι εκνευριστικό) έχω δοκιμάσει όλες τις ενέργειες από το μενού μήπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει;
Όπως σου είπαν και οι φίλοι, έχεις ενεργοποιημένο το Alternative Frequencies. Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το RDS για να μην σου το κάνει αυτό. Πάντως για ταξείδι είναι χρήσιμη λειτουργία.
Καμιά ιδέα για αξεσουάρ υπάρχει;
Χιλιάδες ιδέες. Δες εδώ.
Σήμερα τοποθέτησα τούς πλαινούς ανεμοθώρακες ,αλλα έπρεπε νά μεινουν 12 ώρες τά παράθυρα κλειστά καί δεν πρόλαβα να τούς δώ στήν πράξη.
Ες αύριον τα σπουδαία.Ελα, έλα! Σαββατοκύριακο έρχεται, δουλειά (υποθέτω) δεν πάμε, σίγουρα θα βρούμε χρόνο να ανεβάσουμε κάποια φωτογραφία, τραβηγμένη έστω και σε κάποια παραλία...
Στο Ελληνικό site της Peugeot, στα αξεσουάρ, το 3008 δεν υπάρχει καν! (όπως και κανενός μοντέλου που αρχίζει από 3).
Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα αξεσουάρ της Peugeot. Έχουν τα P/N πάνω δεξιά, οπότε αν σας γυαλίσει κάτι, το παραγγέλνετε και από την Lion.
Καλό Σαββατοκύριακο
-
πολυ καλη δουλεια γινεται στο thread αυτο
-
Απιονισμένο νερό έβαζα πάντα, απλώς το νερό δεν κάλυπτε την κάτω αριστερή γωνία με αποτέλεσμα να μην καθαρίζει το τζάμι.
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
πολυ καλη δουλεια γινεται στο thread αυτοΣυμφωνω απολυτα...
Ας ενημερωσει καποιος την Lion να μας βαλει σε payroll...
-
Τελικα οπως λεει και το manual το φωτιστικο σωμα πρεπει να βγει.
Αλλωστε οι 2 βιδες ασφαλιζουν το σωμα και οχι το κρυσταλλο
Οταν βγει το φωτιστικο σωμα αποτελειται απο το κρυσταλλο και το σωμα που δεχεται τις λαμπες και μεταξυ τους ασφαλιζουν με 6 clips (οπως λεει και το manual).
Καταφερα το εβγαλα ολο το φωτιστικο σωμα...εν τελει κρατιοταν πολυ καλα οντως και ηθελε αρκετη δυναμη γιατι στο πανω μερος τους υπαρχει ενα μεταλλικο 'καρφι' που στην ακρη του ειχε μια σφαιρικη μπιλια που μαγκωνε και επρεπε με αρκετο τραβηγμα να βγει η μπιλια εξω απο την υποδοχη που τη μαγκωνε...μετα by the book.
Στο δια ταυτα αλλαξα τα φλας, τα φωτα φρενων/θεσης (τα διπλα) και τα φωτα θεσης (τα απλα) που ειναι πανω στη 5η πορτα. Στο τελευταιο για να βγει το λαμπακι θελει πιεση προς τα κατω και περιστροφη πραγμα που δε λεει το manual. Φωτα οπισθεν δε μπορεσα να βρω να βαλω...
Θα ακολουθησουν videos και links για τα leds... -
Για τις P5-5W(1156) εβαλα αυτες http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2pcs-115 ... ccessories
Για τις P21-5W (1157) εβαλα τις http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2pcs-115 ... ccessories
Για τις PY21W-21W εβαλα τις http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2pcs-750 ... ccessories -
Ναι και τα videos
Φυσικα τα LED αναβουν ακαριαια..για αυτα τα flash ειναι αποσυγχρονισμενα...σημερα εβαλα και στις δεξια πλευρα τα LEDs . Και στα STOP το ιδιο ισχυει δινοντας ενα πλεονεκτημα μερικων δεκατων του δευτερολεπτου ενημερωσης του πισω οδηγου για το φρεναρισμα.
Εδω ειναι ημερα και ισως δε φαινεται καλα http://www.youtube.com/watch?v=8q4C8QzwFGo
Στα 2 επομενα ειναι νυχτα πια...http://www.youtube.com/watch?v=dk_jSNUsE5E
http://www.youtube.com/watch?v=gK0EntO1Ovw
Να ζητησω συγνωμη για τη ποιοτητα των videos ειναι απο κινητο προφανως...ενα και τα post ηρθαν σε 3 δοσεις αφου ειμαι με cosmote internet on the go στη Σιθωνια -
Ενα tip
Προτιμηστε SMD LEDs και οχι κλασσικα και φτηνα οπως αυτο (το συγκεκριμενο εχει και 36 LED αλλα δε λεει τιποτα) . Εχουν πολυ μικροτερη φωτεινοτητα -
Και μια ερωτηση...τι στο καλο παλιολαμπα ειναι η HP24-24W που εχουν τα φωτα ημερας, δεν εχουν καποιο αλλο ονομα ισως (πχ οι P21W λεγονται και ΒΑ15S) ?
-
Απιονισμένο νερό έβαζα πάντα, απλώς το νερό δεν κάλυπτε την κάτω αριστερή γωνία με αποτέλεσμα να μην καθαρίζει το τζάμι.Οκ! Νόμιζα ότι βούλωσαν τα μπέκ από τα άλατα του νερού της βρύσης. Βέβαια είναι ενδεχόμενο και αυτό που λές να έχει συμβεί από άλατα.
Ας ενημερωσει καποιος την Lion να μας βαλει σε payroll...
Α να χαθείς βρε! Θα μας βγεί και κανένα όνομα...
Τελικα οπως λεει και το manual το φωτιστικο σωμα πρεπει να βγει.... Θα ακολουθησουν videos και links για τα leds...
Έκανες καλή δουλειά όσον αφορά την παρουσίαση, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι παράτησες τις ωραίες παραλίες της Σιθωνίας και ανέβαζες πράμα στο youtube...
Στο video φαίνεται η διαφορά στην ταχύτητα ανάματος/σβησίματος σε σχέση με την πυρακτώσεως.
Μήπως γνωρίζεις ποιά είναι η πραγματική κατανάλωση των λυχνιών LED που έβαλες; Οι λάμπες πυρακτώσεως που αντικατέστησες με τις κόκκινες LED, ήταν διαφανείς (clear) ή κόκκινες; -
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Και μια ερωτηση...τι στο καλο παλιολαμπα ειναι η HP24-24W που εχουν τα φωτα ημερας, δεν εχουν καποιο αλλο ονομα ισως (πχ οι P21W λεγονται και ΒΑ15S) ?Το 24W στο όνομα έχει να κάνει με τα Watt; Δηλαδή αυτές οι λάμπες είναι των 24 Watt;
Πάντως κι εμένα θα με ενδιέφερε να έβαζα λάμπες LED, οπότε δώσε μας ταφώτα σου ποιες θα βάλεις. Είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι πού, πάντως σε κάποιο από τα γνωστά ελληνικά έντυπα) ότι με κανονικές λάμπες (αλογόνου) στα φώτα ημέρας καις 0,2l/100km παραπάνω (γενικά, όχι για το 3008).
Peugeot 3008 '08