-
Παίδες καλή σας μέρα και καλό Πάσχα. Εδώ και τρείς μέρες έχω πάρει και το δικό μου 3008. Οι εντυπώσεις αρκετά καλές, πέραν του αναμενώμενου μπορώ να πώ. Φύσικα δεν έχω και πολλά να πώ ακόμη απλά θα εστιαστώ πρός το παρόν σε δυο τρία σημεία που έχω διαβάσει σε προηγούμενα σας πόστ.
Η δική μου έκδοση έχει υποδοχή USB και την έχω δοκιμάσει και λειτουργεί άφογα, ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί αρκετοί από εσάς είχατε πεί πώς δεν είναι στην premium pack έκδοση διαθέσιμο. Επιπλέον τα κομάτια χρώμιου μπροστά και πίσω αλλά και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το ομορφαίνουν πολύ(το χρώμα του αυτοκινήτου είναι ασημί). Ακόμα κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το ραδιόφωνο, πολύ καλύ ποιότητα ηχου και πολύ έυκολο στον χειρισμό από τα κουμπιά που βρίσκονται στο πλάϊ του τιμονιού.
Αυτά τα λίγα πρός το παρόν, ελπίζω μέχρι το απόγευμα να φορτώσω και λίγες φωτογραφίες και να σας αναφέρω ακόμα λίγα σχόλια όσον αφορά την οδήγηση και ότι άλλο εντοπίσω. -
Ο χρήστης pelekanosg έγραψε:
Η δική μου έκδοση έχει υποδοχή USB και την έχω δοκιμάσει και λειτουργεί άφογα, ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί αρκετοί από εσάς είχατε πεί πώς δεν είναι στην premium pack έκδοση διαθέσιμο.Σου εύχομαι να το χαρείς και να είναι καλοτάξιδο.
Το USB Box δεν περιλαμβάνεται σε καμία έκδοση. Είναι πρόσθετο και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις εκδόσεις.Ακόμα κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το ραδιόφωνο, πολύ καλύ ποιότητα ηχου και πολύ έυκολο στον χειρισμό από τα κουμπιά που βρίσκονται στο πλάϊ του τιμονιού.
Τελικά μετά από πολλές δοκιμές με διαφορετικές πηγές ήχου και πολλά είδη μουσικής, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα με τον μέτριο ήχο του συστήματος εντοπίζεται στο ραδιόφωνο και μόνο. Η απόδοση του συστήματος είναι καλή έως πολύ καλή, αν χρησιμοποιηθούν οι είσοδοι του CD ή του USB. Με το equalizer flat, απόλαυσα κομμάτια κλασσικά αλλά και ροκ και μετά βίας παρατήρησα παραμόρφωση και αυτή μόνο σε πολύ υψηλή ένταση. Είναι πιθανό η παραμόρφωση στα επίπεδα αυτά να προέρχεται περισσότερο από τα ηχεία και λιγότερο από τον ενισχυτή. Αυτό δεν με πειράζει καθόλου γιατί όταν οδηγώ δεν ακούω μουσική δυνατά, επειδή θέλω να 'ακούω' το αυτοκίνητο & τον δρόμο. Με το όχημα σταματημένο, το επίπεδο θορύβου ήταν κάτω από τα όρια που μπορούσε να συλλάβει το ...γέρικο αυτί μου.
Σε αντίθεση με τις παραπάνω εισόδους, ο ήχος που προέρχεται από τον δέκτη είναι μέτριας ποιότητας. Θα τον χαρακτήριζα και μάλλον 'μπουκωμένο'. Είναι φυσικό ο ήχος από το ραδιόφωνο να υπολείπεται σε ποιότητα σε σχέση με τις άλλες πηγές (αυτό συμβαίνει και σε ακριβά στερεοφωνικά που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι σας), αλλά στην περόπτωση του δικού μας η διαφορά ποιότητας είναι πολύ μεγάλη.
-
Είμαι καινουργιος στην κοινότητας σας και ζητάω την βοήθεια σας.Ήρθε και μένα η ώρα μου να δημιουργήσω οικογένεια και κατ΄επέκταση να αλλάξω αυτοκίνητο.αλλα ευτυχώς για μένα το αυτοκίνητο πρέπει και θέλω να είναι μια απόλαυση.στην προκείμενη περίπτωση έχούν μειωθεί οι ανάγκες μου για γρήγορες στροφές και άμεσες αντιδράσεις και έχουν αυξηθεί αυτές του άνετου και ήσυχου ταξιδιου και της αυξημένης πρακτικότητας.μέτα από αρκέτη έρευνά στην αγορα αυτοκινητου κατέληξα στο 3008,έχω όμως κάποιους ενδιασμούς.πρόσφατα έκανα test drive την έκδοση prenium στα 150 ps αρκέτα ευχαριστημένος αν και παρατήρησα κάποιους τριγμούς πίσω δεξιά.υπάρχει όντως τέτοιο πρόβλημα;αξίζει η πανοραμική οροφή;τα ξένον(εργοστασιακα);και ποίο είναι το κόστος από ξένον;Η έκδοση πού μάλλον θά πάρω είναι η pp 156ps.
-
Φιλε Pitt μια ερώτηση αν έχεις υπόψη σου και μπορείς να με βοηθήσεις, φυσικά και όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να το πράξει και αυτός. Προσπαθώ να συνδέσω το τηλέφωνο μου με το bluetooth του αυτοκινήτου και μου δίνει συνεχώς failure, υπολογίζω ότι ίσως έχει κωδικό το bluetooth του ραδιοφώνου αλλά ούτε στο εγχειρίδιο αναφέρει κάτι ούτε πουθενα αλλού. Μίλησα με την αντιπροσωπεία και θα το δώ ξανά μαζί τους την ερχόμενη βδομάδα.
Αν ξέρει κάποιος κάτι θα το εκτιμήσω αφάνταστα. -
Ο χρήστης koulists έγραψε:
πρόσφατα έκανα test drive την έκδοση prenium στα 150 ps αρκέτα ευχαριστημένος αν και παρατήρησα κάποιους τριγμούς πίσω δεξιά.υπάρχει όντως τέτοιο πρόβλημα;Στο δικό μου δεν υπάρχουν τριγμοί από πουθενά. Άνοιξες το πορτμπαγκάζ να δεις τι είχε πεταμένο πίσω και έτριζε; Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία όταν τους ρώτησες για τους τριγμούς:
αξίζει η πανοραμική οροφή;τα ξένον(εργοστασιακα);και ποίο είναι το κόστος από ξένον;Η έκδοση πού μάλλον θά πάρω είναι η pp 156ps.
Την γνώμη μου για την ηλιοροφή μπορείες να την δεις εδώ. Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν τα ξένον, αλλά αν είναι διαθέσιμα, πάρτα ανεπιφύλακτα. Όταν παρήγγειλα το δικό μου η Lion μου είπε ότι δεν φέρνουν στην Ελλάδα το 3οο8 με περιστρεφόμενους προβολείς ξένου.
Φιλε Pitt μια ερώτηση αν έχεις υπόψη σου και μπορείς να με βοηθήσεις, φυσικά και όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να το πράξει και αυτός. Προσπαθώ να συνδέσω το τηλέφωνο μου με το bluetooth του αυτοκινήτου και μου δίνει συνεχώς failure, υπολογίζω ότι ίσως έχει κωδικό το bluetooth του ραδιοφώνου αλλά ούτε στο εγχειρίδιο αναφέρει κάτι ούτε πουθενα αλλού. Μίλησα με την αντιπροσωπεία και θα το δώ ξανά μαζί τους την ερχόμενη βδομάδα.
Αν ξέρει κάποιος κάτι θα το εκτιμήσω αφάνταστα.Δυστυχώς το ηχοσύστημά μου δεν έχει BT και το εγχειρίδιο είναι πράγματι ελλιπέστατο όσον αφορά το ηχοσύστημα. Ίσως είναι θέμα συμβατότητας μεταξύ των δύο συσκευών, αλλά φαντάζομαι επίσης ότι θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη ασφάλεια η επικοινωνία μεταξύ ηχοσυστήματος και τηλεφώνου, συνεπώς είναι ενδεχόμενο να έχει κάποιο default κωδικό που πρέπει να βάλεις στο τηλέφωνο. Δοκίμασε τους προφανείς 0000, 1234 κλπ.
Σαββατιάτικα μου άναψε το λαμπάκι του αερόσακου και έβγαλε μήνυμα 'Airbags(s) or pretensioner seat belt(s) faulty'.
Κωνσταντίνε, τα φώτα σου...
-
Σου έμεινε αναμμένο μετά από ctr-alt-del (σβήσιμο και ξανα άναμμα);
Ρίξε μια απενεργοποίηση στου συνοδηγού από τον διακόπτη και μετά ενεργοποίηση. Κάνετε συχνά μπρος/πίσω τα καθίσματα ή κάθονται εύσωμοι μπροστά; Ρίξε και ένα τσεκάρισμα στην φύσα των προεντατήρων κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, παίξε την λίγο και σπρώξε την μήπως δεν έκανε καλή επαφή. -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Αν ξέρει κάποιος κάτι θα το εκτιμήσω αφάνταστα.Δυστυχώς το ηχοσύστημά μου δεν έχει BT και το εγχειρίδιο είναι πράγματι ελλιπέστατο όσον αφορά το ηχοσύστημα. Ίσως είναι θέμα συμβατότητας μεταξύ των δύο συσκευών, αλλά φαντάζομαι επίσης ότι θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη ασφάλεια η επικοινωνία μεταξύ ηχοσυστήματος και τηλεφώνου, συνεπώς είναι ενδεχόμενο να έχει κάποιο default κωδικό που πρέπει να βάλεις στο τηλέφωνο. Δοκίμασε τους προφανείς 0000, 1234 κλπ.
Σαββατιάτικα μου άναψε το λαμπάκι του αερόσακου και έβγαλε μήνυμα 'Airbags(s) or pretensioner seat belt(s) faulty'.
Κωνσταντίνε, τα φώτα σου...
**Φίλε Pitt, τελικά η απάντηση για την σύνδεση του bluetooth ήταν πολύ απλή, έπρεπε να αποσυνδέσω την μπαταρία για περίπου 2 λεπτά και βουαλά, συνδεθηκε και δουλευει άψογα με το μηλάκι(iphone) μου ** Τελικά την λύση την βρήκα σε ένα Γαλλικό φόρουμ για το 3008, κάτι το οποίο αντιμετώπιζαν και αρκετοί άλλα και με την αποσύνδεση της μπαταρίας για λίγα λεπτάκια λύθηκε μια και καλή.
Όσον αφορά το θέμα με τους αερόσακους πιστέυω αν ακολουθήσεις όσα σου έχει πει ο Κωνσταντίνος να λύσεις το πρόβλημα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σου έμεινε αναμμένο μετά από ctr-alt-del (σβήσιμο και ξανα άναμμα);
Ρίξε μια απενεργοποίηση στου συνοδηγού από τον διακόπτη και μετά ενεργοποίηση. Κάνετε συχνά μπρος/πίσω τα καθίσματα ή κάθονται εύσωμοι μπροστά; Ρίξε και ένα τσεκάρισμα στην φύσα των προεντατήρων κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, παίξε την λίγο και σπρώξε την μήπως δεν έκανε καλή επαφή.Κωνσταντίνε σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μωρέ καλά έκανα και δεν το έπλυνα καθόλου φέτος... Σήμερα μετά από πολύ καιρό βρήκα χρόνο και είπα να το καθαρίσω μέσα-έξω (Θα γράψω γι' αυτό στο τοπικό μας thread). Επιστρέφοντας, και πριν φτάσω στο σπίτι, έκανα μια στάση για τσιγάρα. Έβαλα μπρος και μου άναψε το λαμπάκι. Φαντάστηκα ότι ήταν από τα φις κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, τα έλεγξα, τα κούνησα κλπ και φαίνονταν εντάξει. Έσβησα και άναψα τον κινητήρα μερικές φορές, τίποτε. Απενεργοποίησα & ενεργοποίησα τον αερόσακο του συνοδηγού, αλλά το μήνυμα συνέχιζε. Αυτό που δεν ξέρω είναι, το εξής: Αν το σύστημα διέγνωσε βλάβη η οποία μετά αποκαταστάθηκε (έστω από κάποια προσωρινή αποσύνδεση κάποιου ακροδέκτη) το λαμπάκι σβήνει, ή παραμένει αναμμένο και θέλει κάποιου είδους reset;
-
Στην περίπτωση των Κλιό 3π που είναι σύνηθες το φαινόμενο, σβήνει το λαμπάκι.
-
Στο δικό μου δεν υπάρχουν τριγμοί από πουθενά. Άνοιξες το πορτμπαγκάζ να δεις τι είχε πεταμένο πίσω και έτριζε; Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία όταν τους ρώτησες τους τριγμούς:
προσπάθησε να το καλύψει ψάχνοντας στο πορτμπαγκάζ (αλλά ήταν άδειο)και ενημέρωσε τους μηχανικούς.
-
Ο χρήστης koulists έγραψε:
Στο δικό μου δεν υπάρχουν τριγμοί από πουθενά. Άνοιξες το πορτμπαγκάζ να δεις τι είχε πεταμένο πίσω και έτριζε; Τι σου είπαν από την αντιπροσωπεία όταν τους ρώτησες τους τριγμούς:
προσπάθησε να το καλύψει ψάχνοντας στο πορτμπαγκάζ (αλλά ήταν άδειο)και ενημέρωσε τους μηχανικούς.
Εδώ που τα λέμε, το τι τραβάνε τα αυτοκίνητα που προορίζονται για test drive δεν λέγεται... Όταν δοκίμασα το 3οο8 πριν το παραγγείλω, το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε λιγότερα από 1.000km αλλά εγώ το ξέσκισα. Δεν θα το έκανα ποτέ στο δικό μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.
Ξέρει κανείς ποιά είναι η ροπή (Nm) που συνιστά η Peugeot για το σφίξιμο των μπουλονιών των τροχών του 3οο8;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στην περίπτωση των Κλιό 3π που είναι σύνηθες το φαινόμενο, σβήνει το λαμπάκι.Το λαμπάκι σβήνει, όντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το λαμπάκι σβήνει, όντως.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα. Είχα την αμυδρή ελπίδα ότι ήθελε reset...
Κωνσταντίνε, μήπως γνωρίζεις για την ροπή που ρώτησα παραπάνω;
-
Καλησπέρα σας ,και χρόνια πολλά.
Είδα ενα 3008 στό Σοφικό Κορινθίας,καί ζήλεψα γιατί εκείνο γυάλιζε ενώ το δικό μου ήταν σάν λασπογούρουνο. -
Γεια σας και χρονια πολλά σε όλους...το δικό μου είναι 2 μηνών και τις προάλλες ακουσα κατι τριγμούς σε στροφές και εχω νευριασει πολυ.
επίσης μερικές φόρες οταν ανεβοκατεβαζω τα παραθυρα ακουω κατι σφυριγματα...
αυριο πρωι πρωι παω στην αντιπροσωπεια να δω τι θα μου πουν...
εχετε καμια παρατηρηση-συμβουλη;; -
όντως σφυρίζουν τα παράθυρα κυρίως του συνοδηγού αλλά υποθέτω ότι οφείλεται στη σκόνη .
-
Χρόνια πολλά σε όλους!
@almeida και @koulists
Μου το έχει κάνει μια φορά να τρίζει άσχημα το τζάμι του συνοδηγού και πήγα να πάθω εγκεφαλικό, αλλά τελικά ήταν λόγω του ότι ήταν βρεγμένο από την υγρασία, μόλις στέγνωσε σταμάτησε. Επίσης, το τρηξιματάκι από τη ζώη του οδηγού δεν το ξαναπαρατήρησα, ή σταμάτησε, ή δεν το κάνει πλέον! (το έχω ξαναπεί βέβαια, αλλά και το παλιό μου 'δεν σπάει δεν χαλάει' corolla, μου έκανε καινούριο κάτι τρηξιματάκια που άλλες φορές ακουγόταν και άλλες όχι).@koulists
Εγώ έχω με ηλιοροφή, προς το παρόν δεν έχω κάποιο πρόβλημα, και μου αρέσει ιδιαίτερα!@Pitt
Εμένα μου φαίνονται τα μπάσα να 'μπουκώνουν' λίγο, μάλλον είναι τα ηχεία όπως λες, θα δοκιμάσω βέβαια και με equalizer flat.@pelekanosg
Ούτε το δικό μου έχει bluetooth, υποθέτω ότι το βάλανε στις καινούριες εκδόσεις με τα 156 άλογα.@billis100
Και εγώ το έπλυνα και μετά πήγα σε έναν χωματόδρομο με νεροφαγώματα και άλλαξε χρώμα από τη σκόνη. Ευτυχώς η σκόνη φεύγει εύκολα! -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Καλησπέρα σας ,και χρόνια πολλά.
Είδα ενα 3008 στό Σοφικό Κορινθίας,καί ζήλεψα γιατί εκείνο γυάλιζε ενώ το δικό μου ήταν σάν λασπογούρουνο.Μη στενοχωριέσαι καθόλου. Ή θα είσαι συνέχεια με το πατσαβούρι στο χέρι ή θα το χαίρεσαι. Εγώ φέτος και μέχρι το Μ. Σάββατο δεν το έπλυνα καθόλου και έτσι το ευχαριστιόμουν και στην βροχή & στις λάσπες. Δυό μέρες ήταν καθαρό, μέχρι που επέστεψα πριν από λίγο από μια βόλτα στην Κερκίνη και έγινε πάλι τα ίδια.
Σιγά μη σκάσω. Γι' αυτό άλλωστε το πήρα και στο χρώμα της... λάσπης.
επίσης μερικές φόρες οταν ανεβοκατεβαζω τα παραθυρα ακουω κατι σφυριγματα...
αυριο πρωι πρωι παω στην αντιπροσωπεια να δω τι θα μου πουν...
εχετε καμια παρατηρηση-συμβουλη;;όντως σφυρίζουν τα παράθυρα κυρίως του συνοδηγού αλλά υποθέτω ότι οφείλεται στη σκόνη .
Ψεκάστε τους οδηγούς με λίγο spray σιλικόνης και είστε εντάξει.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το λαμπάκι σβήνει, όντως.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα. Είχα την αμυδρή ελπίδα ότι ήθελε reset...
Κωνσταντίνε, μήπως γνωρίζεις για την ροπή που ρώτησα παραπάνω;
δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν είναι καπάκι κινητήρα...
σφίξτα με αερόκλειδο -
Με αερόκλειδο; Ξανασκέψου το, εκτός και αν έχει ρύθμιση ροπής.
@pitt: καλύτερα όχι σπρέι στους οδηγούς των παραθύρων... Καθαρισμός με μια μπατονέττα αρκεί.
Peugeot 3008 '08