-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Δεν ξέρω αν αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των καινούριων αυτοκινήτων, αλλά μου έκανε (αρνητική) εντύπωση. Σπρώξιμο προς τα πίσω δεν παίζει δηλαδή αν δεν θέλουμε να του κάνουμε ζημιά και να μας μείνει κανένα φτερό στο χέρι!
ειναι ετσι για την προστασια πεζων και για αποφθγη ζημιων σε μικροσυγκρουσεις
Σωστά, προφανώς έχεις δίκιο, απλώς μου φάνηκε 'κάπως' όταν είδα πόσο ψεύτικες φαίνονται οι 'λαμαρίνες', και πόσο έτοιμες φαίνονται να ξεκολλήσουν ακόμη και σε σχετικά μικρή πίεση (μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω!).
Υπάρχει ειδικός κρίκος για ρυμούλκηση και η αντίστοιχη θέση στον μπροστά και πίσω προφυλακτήρα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το σπρώξιμο προς τα πίσω
-
αν κολλησει ρε συ....να το σπρωξει προς τα πισω πιέζοντας την μασκα
-
Αν είναι αυτό θα πώ απλά, υπερβολές
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ξέρω αν αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των καινούριων αυτοκινήτων, αλλά μου έκανε (αρνητική) εντύπωση. Σπρώξιμο προς τα πίσω δεν παίζει δηλαδή αν δεν θέλουμε να του κάνουμε ζημιά και να μας μείνει κανένα φτερό στο χέρι!
ειναι ετσι για την προστασια πεζων και για αποφθγη ζημιων σε μικροσυγκρουσεις
Σωστά, προφανώς έχεις δίκιο, απλώς μου φάνηκε 'κάπως' όταν είδα πόσο ψεύτικες φαίνονται οι 'λαμαρίνες', και πόσο έτοιμες φαίνονται να ξεκολλήσουν ακόμη και σε σχετικά μικρή πίεση (μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω!).
Υπάρχει ειδικός κρίκος για ρυμούλκηση και η αντίστοιχη θέση στον μπροστά και πίσω προφυλακτήρα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το σπρώξιμο προς τα πίσω
Αυτό που λέει ο 106_4_ever, να βρεις 1-2 άτομα να σε βοηθήσουν σπρώχνοντάς το με τα χέρια. Εγώ ήμουνα πιο τυχερός, και βρήκα τον τύπο με το τζιπ και σχοινί ρυμούλκησης (αν και έχω και δικό μου αλλά κοντό), και χρησιμοποίησα τον κρίκο που λες.
Εντάξει, το σπρώξιμο που λέω ήταν απλώς η αφορμή για να 'ανακαλύψω' πόσο ευπαθείς φαίνονται οι εμπρός 'λαμαρίνες', το ξέρω ότι πολύ σπάνια θα χρειαστεί κάποιος να σε σπρώξει προς τα πίσω!
-
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
έχεις τριξιματάκια; εμένα μου κάνει ένα τριξιματάκι στο σημείο που είναι στερεωμένη η ζώνη του οδηγού, ελπίζω μη σημαίνει κάτι αυτό ('οπως έχω ξαναπεί, είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο, αρκεί να μας βγει και αξιόπιστο). Βέβαια και το 'δεν σπάει - δε χαλάει' παλιό μου Corolla (made in Japan κιόλας), μου έκανε κάτι τριξιματάκια στην πόρτα του οδηγού από σχετικά καινούριο, τα οποία μια εμφανιζόταν και μια εξαφανιζόταν.
Το έκανε και στο δικό μου……….
Διάβασα στο Γαλλικό forum τη να κάνω......
να μετακινήσω την ζώνη του οδηγού κάθετα στο ύψος που έχει για να τη ρυθμίζει………. Και αυτό ήταν σταμάτησε τελείως ο θόρυβοςΤο δοκίμασα αυτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι, μάλλον πρέπει να το ξαναδοκιμάσω.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν είναι αυτό θα πώ απλά, υπερβολέςΑν είναι αυτό, τότε γιαυτό υπάρχει και η b-pillar
-
Αν ένα αυτοκίνητο κολλήσει στ'ην άμμο, αρκετό νερό επάνω στά λάστιχα(τής κίνησης),το βοηθάει νά ξεκολλήσει.Τό έχω εφαρμόσει 4φορές (2 opel,1saab ,1nissan).
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Αν ένα αυτοκίνητο κολλήσει στ'ην άμμο, αρκετό νερό επάνω στά λάστιχα(τής κίνησης),το βοηθάει νά ξεκολλήσει.Τό έχω εφαρμόσει 4φορές (2 opel,1saab ,1nissan).Ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω αν μου ξανατύχει.
-
Καλημέρα σε όλους,
Μετά από αρκετή έρευνα, αποφάσισα να αγοράσω το 3008 1,6 THP 150PS, αλλά είμαι αρκετά σκεπτικός με το αν πρέπει να το παραγγείλω με Grip Control ή όχι. Η χρήση του θα είναι περισσότερο για ταξίδια και από όσα διάβασα το grip control συνδειάζεται με 16'' ζάντες και ειδικά ελαστικά λάστης-χιονιού που δεν είναι ότι καλύτερο για οδήγηση σε κανονικές συνθήκες.
Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής:
Χωρίς grip control και άρα με ζάντες 17' και ελαστικά δρόμου ή
με grip control και να προχωρήσω σε αλλαγή ελαστικών δρόμου;
Βοηθάει γενικά το grip control ανεξάρτητα από τα ελαστικά;Επίσης διάβασα αρκετά σχόλια για το ηχοσύστημα. Αξίζει μήπως να το παραγγείλω με σύστημα πλοήγησης που μπορεί να έχει και καλύτερο ηχοσύστημα;
-
Λίγο λιπαντικό σπρέυ στίς κλειδαριές ,ειδικά τού πόρτμπαγκάζ ,βοηθάει στό κλείσιμο τών θυρών.
-
Ο χρήστης Ταξιάρχης έγραψε:
Μετά από αρκετή έρευνα, αποφάσισα να αγοράσω το 3008 1,6 THP 150PS, αλλά είμαι αρκετά σκεπτικός με το αν πρέπει να το παραγγείλω με Grip Control ή όχι. Η χρήση του θα είναι περισσότερο για ταξίδια και από όσα διάβασα το grip control συνδειάζεται με 16'' ζάντες και ειδικά ελαστικά λάστης-χιονιού που δεν είναι ότι καλύτερο για οδήγηση σε κανονικές συνθήκες.Καταρχήν καλωσόρισες στην παρέα μας. Τα λάστιχα μιά χαρά είναι και για ταξίδι και για 'κανονικές συνθήκες'. Έτσι που τα λες θα νομίζει κανείς ότι πρόκειται για λάστιχα από κάρο...
Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Χωρίς grip control και άρα με ζάντες 17' και ελαστικά δρόμου ή με grip control και να προχωρήσω σε αλλαγή ελαστικών δρόμου; Βοηθάει γενικά το grip control ανεξάρτητα από τα ελαστικά;
Ελαστικά ΔΡΟΜΟΥ είναι και αυτά με τις 16' ζάντες. Για το GC διάβασε τι λέει ο alexandr παραπάνω.
Επίσης διάβασα αρκετά σχόλια για το ηχοσύστημα. Αξίζει μήπως να το παραγγείλω με σύστημα πλοήγησης που μπορεί να έχει και καλύτερο ηχοσύστημα;
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο, δεν το άκουσα και δεν ξέρω κανέναν που το έχει για να πεί την γνώμη του. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα ηχεία είναι τα ίδια (εκτός αν βάλεις τα JBL με τις γνωστές επιπτώσεις στην ρεζέρβα) και ότι το κόστος του nav είναι εξωφρενικό.
Λίγο λιπαντικό σπρέυ στίς κλειδαριές ,ειδικά τού πόρτμπαγκάζ ,βοηθάει στό κλείσιμο τών θυρών.
Θέλει προσοχή και ειδικό λιπαντικό, αλλιώς η βελτίωση θα είναι προσωρινή και η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη. Πολλές φορές το οποιοδήποτε λιπαντικό δεν είναι η καλύτερη λύση για τις κλειδαριές και ειδικά του πορτμπαγκάζ, όπου λόγω ακριβώς του λιπαντικού συσσωρεύεται ακόμη περισσότερη σκόνη. Αν η κλειδαριά είναι στεγνή (δεν έχεις βάλει ήδη κάποιο λιπαντικό) θα συνιστούσα λίπανση με καθαρό γραφίτη.
-
Καλημέρα σε όλους,Μετά από αρκετή έρευνα, αποφάσισα να αγοράσω το 3008 1,6 THP 150PS, αλλά είμαι αρκετά σκεπτικός με το αν πρέπει να το παραγγείλω με Grip Control ή όχι. Η χρήση του θα είναι περισσότερο για ταξίδια και από όσα διάβασα το grip control συνδειάζεται με 16'' ζάντες και ειδικά ελαστικά λάστης-χιονιού που δεν είναι ότι καλύτερο για οδήγηση σε κανονικές συνθήκες.
Βοηθάει γενικά το grip control ανεξάρτητα από τα ελαστικά;Επίσης διάβασα αρκετά σχόλια για το ηχοσύστημα. Αξίζει μήπως να το παραγγείλω με σύστημα πλοήγησης που μπορεί να έχει και καλύτερο ηχοσύστημα;
Όσον αφορά το ηχοσύστημα κρίνοντας και από των άλλων αναταγωνιστικών αυτοκινήτων είναι αρκετά ικανοποιητικό, φθάνει να αφιέρωσεις αρκετό χρόνο για να να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Για το αν πρέπει να πάρεις σύστημα πλοήγησης, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε κανείς να δεσμεύσει τόσα λεφτά για ένα σύστημα το οποίο υφίσταται συνεχή εξέλιξη και που η τιμή του (σαν ανεξάρτητη συσκευή του εμπορίου) παρουσιάζει μέρα με την μέρα πτώση.
-
Θα συμφωνήσω και εγώ με 3.000€ κάνεις παπάδες εως και κάμερα βάζεις στο πίσω μέρος και σου περισσεύουν και 1.000€
γνώμη μου -
http://www.shop.bosch24.de/p_info.php?x ... 92a6359f48
ΟΙ καλητερες λαμπες με αεριο Xenon -
Τώρα μετά από 900 συνεχή km ταξιδιού μπορώ να σας πω τις εντυπώσεις μου απο την κούκλα που τελικά δεν κολώνει πουθενά. Από που να ξεκινήσω από την κατανάλωση ή από την άνεση του ταξιδιού? Κατ αρχή οι καταναλώσεις αναφέρονται σε πραγματικές μετρήσεις και όχι σε ενδείξεις των δεiκτών του αυτοκινήτου (από φουλάρισμα σε φουλάρισμα).
Η μέση κατανάλωση για τα 900 km ήταν 7,8 l/100km με διαδρομές τόσο σε άνετα εθνικά δίκτυα όσο και σε ορεινές διαδρομές στο Μουζάκι, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Λίμνη και φράγμα Πλαστήρα. Σε κανένα από τα παραπάνω είδη διαδρομής δεν ξεπέρασα τις 3000 στροφές (πράγμα που μεταφράζεται σε ταχύτητα 130km/h, με 5η ακόμα και σε ανηφόρα (εκεί η στιγμιαία κατανάλωση ανερχόταν μερικές φορές και στα 17 l/100 km). Μεγάλη ξεκούραση για τις ομαλές διαδρομές το cruise control, το οποίο σου επιτρέπει να κανεις τις αναγκαίες επιταχύνσεις για προσπεράσματα και να επανέρχεται στην συνέχεια στις αρχικές ρυθμίσεις ταχύτητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση (5,5 lt/100 km). Αξιοσημείωτη κρίνεται και η ηχομόνωση της καμπίνας καθώς και ο περιοσμένος θόρυβος από τα ελαστικά, που σου επιτρέπουν να απολαύσεις την μουσική σου (αν ακόμα δεν προμηθεύθήκατε το usb box να το κάνετε) με τα πολλά play list (απαλλάσσεσαΙ μια για πάντα από cd και σιντιέρες). Ο κλιματισμός κρίνεται άριστος χωρίς να είναι εις βάρος των επιδόσεων του αυτοκινήτου, ενώ δεν μετανιώνω για το ότι δεν επέλεξα την ηλιοροφή, γιατί η γυάλινη οροφή σίγουρα επιβαρύνει τις συνθήκες της καμπίνας εγλωβίζοντας την ηλιακή ακτινοβολία η οποία αφού περάσει στο εσωτερικό (άσχετα αν έχεις κλειστό το σκιάδιο) πολλαπλασιάζει την θερμοκρασία.
Tέλος πρέπει να πω ότι αυτό που μου την έδωσε ήταν ότι σε όλη την διαδρομή συνάντησα μεγάλο αριθμό Quasqai.!!!!!!!!!
Πραγματικά, το αμάξι είναι ιδανικό για ταξίδια με οικογένεια (και όχι μόνο!) από πλευράς άνεσης, οικονομίας και χώρων. Φθάνει να μας βγεί καλό και στα επόμενα χρόνια.
ps/Θα σας έστελνα και φωτό αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως να τις αναβάσω....
Αυτά προς το παρόν
Θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις ολόκληρα πόστ με χρωματιστά γράμματα mod -
καλοταξιδο
το μονο που με πειραξε σε αυτο το κατα τα αλλα τελειο οικογενειακο ηταν οτι στις στροφες ...ζαλιζει λιγο τους επιβατες του.
κατα τα αλλα φοβερο. -
Καλημέρα σε όλους,Μετά από αρκετή έρευνα, αποφάσισα να αγοράσω το 3008 1,6 THP 150PS, αλλά είμαι αρκετά σκεπτικός με το αν πρέπει να το παραγγείλω με Grip Control ή όχι. Η χρήση του θα είναι περισσότερο για ταξίδια και από όσα διάβασα το grip control συνδειάζεται με 16'' ζάντες και ειδικά ελαστικά λάστης-χιονιού που δεν είναι ότι καλύτερο για οδήγηση σε κανονικές συνθήκες.
Για να κάνω μια ανακεφαλαίωση για το grip control, μια που το έχω δοκιμάσει ήδη αρκετά, παρά το ότι έχω το αυτοκίνητο μόνο εδώ και 1μιση μήνα περίπου (έχω όμως ήδη κάνει 3500 km). Αυτό από την απλή προσωπική εμπειρία και μόνο, για να μην παρεξηγούμαι, δεν του έχω κάνει καμιά απόλυτη και επιστημονική δοκιμή!
Λοιπόν, στη λάσπη, δεν έχω καταλάβει αν κάνουν δουλειά τα ηλεκτρονικά του grip control (δηλαδή το mud mode), τα λάστιχα όμως σίγουρα κάνουν. Στο χιόνι, πάλι νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα λάστιχα παίζουν το κύριο ρόλο, αν και κάποιες φορές βοηθάει λίγο και το snow mode (αυτό το λίγο ίσως να κάνει τη διαφορά κάποιες φορές, όπως είχα περιγράψει πριν λίγο καιρό σε κάποιο post μου). Όσο για την άμμο, νομίζω τα ηλεκτρονικά (sand mode) κάνουν την περισσότερη δουλειά, και αφήνουν τις ρόδες να γυρίσουν όσο χρειάζεται για να μην κολλήσουν, εκτός αν το παρακάνεις βέβαια (όπως εγώ! )
Συνεπώς, την κύρια δουλειά σε λάσπη/χιόνι την κάνουν τα λάστιχα, σε άμμο νομίζω βοηθούν πολύ τα ηλεκτρονικά. Και η ίδια η peugeot πάντως ονομάζει grip control τον συνδιασμό ελαστικών-ηλεκτρονικών.Και κάτι άσχετο, την έχω καταβρεί με την υποβοήθηση παρκαρίσματος (μια που κυκλοφορώ πολύ στην πόλη), παρκάρω άνετα και με κλειστά τα μάτια (τρόπος του λέγειν, απλώς κοιτάω μη μπει κανείς πεζός την ώρα που κάνω τις μανούβρες, δεν με απασχολεί καθόλου η απόσταση από τον πίσω ή τον μπροστά) σε χώρους που ακόμη και με το παλιό μου αυτοκίνητο θα με δυσκόλευαν και ίσως ήθελα βοήθεια από κάποιον απ'έξω.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Και κάτι άσχετο, την έχω καταβρεί με την υποβοήθηση παρκαρίσματος (μια που κυκλοφορώ πολύ στην πόλη), παρκάρω άνετα και με κλειστά τα μάτια (τρόπος του λέγειν, απλώς κοιτάω μη μπει κανείς πεζός την ώρα που κάνω τις μανούβρες, δεν με απασχολεί καθόλου η απόσταση από τον πίσω ή τον μπροστά) σε χώρους που ακόμη και με το παλιό μου αυτοκίνητο θα με δυσκόλευαν και ίσως ήθελα βοήθεια από κάποιον απ'έξω.Ίσως το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά θα ήθελα το σύστημα υποβοήθησης είτε να ήταν ρυθμιζόμενο ως προς την απόσταση ενεργοποίησης, είτε να έβγαζε σε μικρότερη απόσταση τον συνεχή ήχο και το τρίγωνο κινδύνου. Η απόσταση στην οποία τώρα βγάζει το τρίγωνο (και τις τέσσερις γραμμούλες) είναι πάνω από 30cm, και θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη για τις περισσότερες των περιπτώσεων παρκαρίσματος στην πόλη. Βοηθάει ίσως το γεγονός ότι ξέρεις περίπου την απόσταση που έμεινε όταν βγεί το τρίγωνο στην οθόνη, αλλά ο ήχος, που από διακοπτόμενος μετατρέπεται σε συνεχή, είναι τέτοιος που σε πανικοβάλει και λές αμάν, τώρα βρήκα...
Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και σε όσους ταξιδέψουν, να επιστρέψουν με το καλό και να μην έχουν να μας διηγηθούν προβλήματα και περιπέτειες.
-
Πρέπει να μάθω αν μπορεί να ρυθμιστεί η απόσταση μέσω διαγνωστικού.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Και κάτι άσχετο, την έχω καταβρεί με την υποβοήθηση παρκαρίσματος (μια που κυκλοφορώ πολύ στην πόλη), παρκάρω άνετα και με κλειστά τα μάτια (τρόπος του λέγειν, απλώς κοιτάω μη μπει κανείς πεζός την ώρα που κάνω τις μανούβρες, δεν με απασχολεί καθόλου η απόσταση από τον πίσω ή τον μπροστά) σε χώρους που ακόμη και με το παλιό μου αυτοκίνητο θα με δυσκόλευαν και ίσως ήθελα βοήθεια από κάποιον απ'έξω.
Ίσως το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά θα ήθελα το σύστημα υποβοήθησης είτε να ήταν ρυθμιζόμενο ως προς την απόσταση ενεργοποίησης, είτε να έβγαζε σε μικρότερη απόσταση τον συνεχή ήχο και το τρίγωνο κινδύνου. Η απόσταση στην οποία τώρα βγάζει το τρίγωνο (και τις τέσσερις γραμμούλες) είναι πάνω από 30cm, και θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη για τις περισσότερες των περιπτώσεων παρκαρίσματος στην πόλη. Βοηθάει ίσως το γεγονός ότι ξέρεις περίπου την απόσταση που έμεινε όταν βγεί το τρίγωνο στην οθόνη, αλλά ο ήχος, που από διακοπτόμενος μετατρέπεται σε συνεχή, είναι τέτοιος που σε πανικοβάλει και λές αμάν, τώρα βρήκα...
Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και σε όσους ταξιδέψουν, να επιστρέψουν με το καλό και να μην έχουν να μας διηγηθούν προβλήματα και περιπέτειες.
Πράγματι, θα ήταν πολύ καλό να μπορείς να ρυθμίσεις την απόσταση, αλλά διαπίστωσα ότι ακόμη κι έτσι με βοηθά πολύ!
Καλό Πάσχα σε όλους, και προσεκτικά στους δρόμους!
Peugeot 3008 '08