-
φιλε almeida.Ειχα ακριβως την ιδια απορια μιας και παραλαμβανω την δευτερα το δικο μου.Τι προσεχουμε κατα την παραλαβη?
ευχαριστω -
Ελεξτε το εξονυχιστικα πριν το παρετε και φυγετε. Θυμαμαι στην παραλαβη του πρωτου μου αυτοκινητου του πολο, ενας κυριος περιμενε γκολφ και ο ιδιος αυτο μας ελεγε , να το δουμε καλα πριν το παρουμε. Ε στο δικο του , στη θεση του οδηγου ειχε μια τρυπα να απο καυτρα τσιγαρου. Καποιος ανευθυνος φαινεται μπαινοβγαινε με το τσιγαρο στο στομα. Αν το εβλεπε αργοτερα μπορει να μην τον πιστευαν και να ελεγαν οτι το εκανε αυτος.
-
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα την Παρασκευή από την Πάτρα με full εξοπλισμό και grip control σε ασημί χρώμα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα πάντα ήταν ΟΚ και πατάκια γνήσια και οι τάκοι κλπ που τα διακρίνεις αμέσως πάνω από τη ρεζέρβα του ελαστικού. Δεν υπήρχε το γιλέκο ασφαλείας, φαρμακείο που κάπου αναφέρθηκε αλλά σε σχετική κουβέντα με τον πωλητή μου είπε ότι δεν έρχονται ποτέ μαζί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν πιστεύω ότι είχαν κανένα λόγο να μου τα κρατούσαν μιας και η αντιπροσωπεία στην Πάτρα είναι υποκατάστημα της Lion Hellas, η άξια των υλικών τους είναι ευτελούς ποσού, μάλιστα όταν είναι και υπάλληλοι και δεν θα βγάζανε κάτι αν τα πουλάγανε, σε σχέση ίσως με τοπικούς αντιπροσώπους.
Τα πρώτα συμπεράσματα πολύ καλά αν και δεν ενθουσιάζομαι με τα αυτοκίνητα μιας και είναι κατά σειρά έβδομο που αλλάζω (Peugeot 505, Opel Astra, Seat Cordoba, Renault Megan Station, Citroen C3, Suzuki Wagon R, Peugeot 207). Το αυτοκίνητο είναι πολύ στιβαρό και ογκώδες με αποτέλεσμα οι αισθητήρες παρκαρίσματος σε πρώτη φάση να είναι απαραίτητοι για την αποφυγή γρατζουνιών. Η θέση υπερυψωμένη με αποτέλεσμα να έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε πιλοτήριο. Η διαχωριστική κονσόλα οδηγού - συνοδηγού πολύ καλή αν και σε άτομα σαν έμενα με ύψος 1,92 που είναι έχουν συνηθίσει το δεξί πόδι τους να κινείται ελεύθερα δεξιά - αριστερά ίσως στην αρχή το δουν λίγο ενοχλητικό να ακουμπάει στην κονσόλα. Κινητήρας αθόρυβος και δυνατός. Το cruise control εντυπωσιακό και πρακτικό σε συνδυασμό με τo ‘’Head-Up Display’’. Ο διζωνικός κλιματισμός δουλεύει τέλεια και βγάζει ζεστό αέρα σχεδόν αμέσως (1 λεπτό περίπου με κρύο κινητήρα).
Τα βλακώδη λάθη και ελλείψεις του 3008 για ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000€
- Δεν έχει θύρα USB για flash drive (σύνδεση εξωτερική συσκευή μόνο με iPod)
- Δεν έχει bluethou για σύνδεση με κινητό.
- Με τη ροδέλα που έχει στο τιμόνι αλλάζει μόνο του σταθμούς που έχεις στις μνήμες και για να βρεις ένα άλλο σταθμό πρέπει να πατήσεις τα κουμπιά που έχει από πάνω και από κάτω το χειριστήριο. (Στο Renault ρύθμιζες τι θες να κάνει η ροδέλα).
- Ας μην αναφερθώ ότι θα μπορούσε να έχει έξυπνο κλειδί, button start - stop, τάπα βενζίνης που να ανοίγει με το κεντρικό κλείδωμα.
Αλλά όπως λένε ποτέ δεν μπορείς να βρεις τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο.
Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε στο καινούργιο αυτοκίνητο. 1) Το διαφημιστικό πλαίσιο που βάζουν στην πινακίδα όταν άνοιγα την κάτω πόρτα από το πόρτ παγκάζ έβρισκε στο πλαίσιο και έκανε ένα θόρυβο στο άνοιγμα (προφανώς έβρισκε). Ξεβίδωσα την πινακίδα έκοψα το πάνω μέρος από το πλαίσιο της πινακίδας και ήταν ΟΚ. 2) Το δοχείο του υαλοκαθαριστήρα δεν είχε καθόλου νερό. Του έβαλα 1 μπουκαλάκι με σαπουνάκι και 2 λίτρα αποσταγμένο νερό !!.
Νεότερα συμπεράσματα προσεχώς αύριο μετά από ένα μικρό ταξίδι Ναύπακτο - Δελφούς με αμέτρητες κακές στροφές.
Να μην ξεχάσω, έχω φτιάξει στο Facebook μια ομάδα: Peugeot 3008 Greece http://www.facebook.com/home.php?#/grou ... 7657176679. Όποιος μπορεί ας γίνει μέλος για να γνωριζόμαστε σιγά σιγά και να κανονίσουμε κάποια στιγμή κάποια καλή βόλτα και συνάντηση…. Δεν θα αφήσουμε τα nissan qashqai να μας φάνε με τα club τους…
-
Ο χρήστης Petros S. έγραψε:
δεν εχει ?
πως ειχα την εντύπωση οτι εχει................ -
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
δεν εχει ?
πως ειχα την εντύπωση οτι εχει................Αν ξέρεις να το έχει κάπου πες μου.. Δυστυχώς όχι..
-
Να είσαι γερός να το απολαύσεις το αυτοκίνητο.
Δεν υπήρχε το γιλέκο ασφαλείας, φαρμακείο που κάπου αναφέρθηκε αλλά σε σχετική κουβέντα με τον πωλητή μου είπε ότι δεν έρχονται ποτέ μαζί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν πιστεύω ότι είχαν κανένα λόγο να μου τα κρατούσαν μιας και η αντιπροσωπεία στην Πάτρα είναι υποκατάστημα της Lion Hellas, η άξια των υλικών τους είναι ευτελούς ποσού, μάλιστα όταν είναι και υπάλληλοι και δεν θα βγάζανε κάτι αν τα πουλάγανε, σε σχέση ίσως με τοπικούς αντιπροσώπους.Το γιλέκο, το φαρμακείο, ο πυροσβεστήρας και το τρίγωνο ασφαλείας δεν ήταν συνοδευτικά του οχήματος. Τα έδωσε η Lion και είναι πράγματι ευτελούς αξίας.
Τα βλακώδη λάθη και ελλείψεις του 3008 για ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000€
- Με τη ροδέλα που έχει στο τιμόνι αλλάζει μόνο του σταθμούς που έχεις στις μνήμες και για να βρεις ένα άλλο σταθμό πρέπει να πατήσεις τα κουμπιά που έχει από πάνω και από κάτω το χειριστήριο. (Στο Renault ρύθμιζες τι θες να κάνει η ροδέλα).
- Ας μην αναφερθώ ότι θα μπορούσε να έχει έξυπνο κλειδί, button start - stop, τάπα βενζίνης που να ανοίγει με το κεντρικό κλείδωμα.
-
Εφόσον το αυτοκίνητο έχει full εξοπλισμό, άρα έχεις USB Box. Σ' αυτό συνδέεται και ipod και USB flash drive.
-
ΒΤ έχει η έκδοση με Nav.
-
Αυτό με το χειριστήριο για μένα δεν είναι πρόβλημα. Ίσως είσαι συνηθισμένος από το Renault που προανέφερες.
-
Έχεις δίκαιο για το έξυπνο κλειδί. Το πορτάκι του ρεζερβουάρ ανοίγει μόνο με το κλειδί ώστε να αναγκάσει τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν βάζει βενζίνη.
- Το διαφημιστικό πλαίσιο που βάζουν στην πινακίδα όταν άνοιγα την κάτω πόρτα από το πόρτ παγκάζ έβρισκε στο πλαίσιο και έκανε ένα θόρυβο στο άνοιγμα (προφανώς έβρισκε). Ξεβίδωσα την πινακίδα έκοψα το πάνω μέρος από το πλαίσιο της πινακίδας και ήταν ΟΚ.
Μάλλον δεν σου έβαλαν το σωστό πλαίσιο. Το πλαίσιο που έβαλαν στο δικό μου δεν είχε τίποτε στο επάνω μέρος και η πινακίδα έρχεται στα ίσα με την επάνω πατούρα του πλαστικού. Το διαφημιστικό λογότυπο της Lion είναι στο κάτω μέρος.
- Το δοχείο του υαλοκαθαριστήρα δεν είχε καθόλου νερό. Του έβαλα 1 μπουκαλάκι με σαπουνάκι και 2 λίτρα αποσταγμένο νερό !!.
Αυτό με ενόχλησε και εμένα. Αντε να δεχθείς τα ελάχιστα λίτρα βενζίνης που είχε στο ρεζερβουάρ, αλλά πως να δεχθείς το άδειο από νεράκι του Θεού δοχείο υαλοκαθαριστήρων...
-
…
Πέτρο καλορίζικο και καλοτάξιδο, και σε ευχαριστούμε για την αναφορά των εντυπώσεών σου! Στείλε και τις εντυπώσεις σου από το ταξιδάκι για μας τους 'ταλάιπωρους' που περιμένουμε ακόμη να το παραλάβουμε!
Pitt, για το USB box εμένα μου είπαν ότι είναι έξτρα και με ρώτησαν αν θέλω να το βάλουν (τους είπα να μη το βάλουν μια που παίζει MP3 από CD).
Γιώργος
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
- ΒΤ έχει η έκδοση με Nav.
εδω η λεει οτι υπαρχει
http://public.servicebox.peugeot.com/dd ... _el_gr.htm
αρα λεει το βιβλιο
Όπως αν πατήσεις για δυο δευτερόλεπτα το Μπουτον για να κλειδώσει το αυτοκίνητο κλείνουν και τα παράθυρα ……….
Αυτό το κάνει τουλάχιστον ? -
Ο χρήστης miatasgk έγραψε:
- ΒΤ έχει η έκδοση με Nav.
εδω η λεει οτι υπαρχει
http://public.servicebox.peugeot.com/dd ... _el_gr.htm
αρα λεει το βιβλιο
Όπως αν πατήσεις για δυο δευτερόλεπτα το Μπουτον για να κλειδώσει το αυτοκίνητο κλείνουν και τα παράθυρα ……….
Αυτό το κάνει τουλάχιστον ?Έχεις δίκιο για το Online manual, από ότι κατάλαβα έχει περιγραφή και όλων των έξτρα που μπορεί κάποιος να βάλει, χωρίς όμως να αναφέρει ότι είναι προαιρετικός εξοπλισμός Μεγάλο μπλέξιμο.
Αυτό με τα παράθυρα με ενδιαφέρει κι εμένα αν το κάνει.
Γιώργος
-
Ναι το κανει αρκει να πατησεις το μπουτον τουλαχιστον δυο δευτερα. Αν το πατησεις στιγμιαια απλα κλειδωνει και κλεινουν και οι καθρεφτες στο δικο μου τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης stavroula έγραψε:
Ναι το κανει αρκει να πατησεις το μπουτον τουλαχιστον δυο δευτερα. Αν το πατησεις στιγμιαια απλα κλειδωνει και κλεινουν και οι καθρεφτες στο δικο μου τουλαχιστον.Ακριβώς έτσι δουλεύει !!
-
Νομίζω ότι βρήκα τι λύση του μυστηρίου
Για μοντέλα που κατασκευαστήκαν από 01/11/2008 εως 30/06/2009 δεν υπάρχει bluethou στο ηχοσυστημα του αυτοκινήτου
Άλλα για μοντέλα που κατασκευαστήκαν από 01/07/2009 εως 31/12/2009 υπάρχει bluethou στο ηχοσυστημα του αυτοκινήτου
Σύμφωνα με το Online manual
Αρά ούτε το δικό μου θα έχει αφού θα το παραλάβω σε δυο εβδομάδες -
[quote]Τα βλακώδη λάθη και ελλείψεις του 3008 για ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000€
- Εφόσον το αυτοκίνητο έχει full εξοπλισμό, άρα έχεις USB Box. Σ' αυτό συνδέεται και ipod και USB flash drive.
To δικό μου έχει αυτή τη θύρα που είναι μόνο για iPod. Τα δικά σας έχουν σίγουρα υποδοχή USB ??
-
Αύριο το lidl έχει μια καλή προσφορά ‘’Θήκη φύλαξης για το αυτοκίνητο’’ http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c. ... kifulaskis με 5€ που ίσως ενδιαφέρει ορισμένους για τα αυτοκίνητά μας.
-
Στο δικο μου παντως που ειναι η πλουσιοτερη εκδοση δεν υπαρχει υποδοχη usb. Μονο αυτο που δειχνει ο Πετρος.
-
το usb box είναι έξτρα παιδιά
-
οντως η usb θυρα ειναι εξτρα
σκεφτηκα και εγω να τη βαλω αλλα αφου παιζει mp3 το ηχοσυστημα δεν εχει λογο
σε ενα σι ντι χωρανε σχεδον 130-150 αρχεια mp3
και στη αλεξανδρουπολη να πας ταξιδι θα εχεις να ακους...
λοιπον...το σαββατο εδωσα προ/λη και το εκλεισα
1,6 T premium pack vapor grey...
για το χρωμα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αλλα ηταν το μοναδικο που ειχε ετοιμοπαραδοτο σε αυτη την εκδοση (και ενα μαυρο αλλα το μαυρο δε μου εκανε κλικ) -
Έχεις λόγο.. Η κεφαλή του cd-player θα τα παίξει κάποια στιγμή, καλυτερα λοιπόν το usb.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις λόγο.. Η κεφαλή του cd-player θα τα παίξει κάποια στιγμή, καλυτερα λοιπόν το usb.λες,ε?
θα το σκεφτω... -
To δικό μου έχει αυτή τη θύρα που είναι μόνο για iPod. Τα δικά σας έχουν σίγουρα υποδοχή USB ??Η θύρα που δείχνεις είναι ουσιαστικά η Line-In του ηχοσυστήματος. Μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή ήχου θέλεις με απλό jack.
Τα προβλήματα με αυτήν την είσοδο είναι:
- Η ποιότητα του ήχου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι πολύ καλή (στην είσοδο αυτή συνήθως συνδέουμε την έξοδο των ακουστικών ή του μεγαφώνου της φορητής συσκευής)
- Πρόκειται για μια είσοδο που δεν ελέγχεται από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, παρά μόνο ώς προς τα χαρακτηριστικά του ήχου (ένταση, χροιά κλπ). Δεν μπορείς να διαλέξεις κομμάτι ή να προχωρήσεις στο επόμενο κλπ. Αυτά ελέγχονται μόνο από την συνδεδεμένη φορητή συσκευή.
To USB Box φυσικά είναι πρόσθετο, όπως είναι και ο εργοστασιακός συναγερμός και άλλα. Το έχω αναφέρει εδώ και εδώ.
Στο δικο μου παντως που ειναι η πλουσιοτερη εκδοση δεν υπαρχει υποδοχη usb. Μονο αυτο που δειχνει ο Πετρος.
Σταυρούλα ξεχνάς. Το συζητήσαμε και με ρώτησες ποιος το τοποθετεί και πόσο κοστίζει.
Έχεις λόγο.. Η κεφαλή του cd-player θα τα παίξει κάποια στιγμή, καλυτερα λοιπόν το usb.
Ο δόκτορας έχει απόλυτο δίκαιο. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή to Laser δεν θα μπορεί να διαβάσει το CD. Επίσης το CD Player είναι ένα σύνολο με κινούμενα μηχανικά μέρη, οπότε υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει και αλλού. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το USB Box.
Αύριο το lidl έχει μια καλή προσφορά ‘’Θήκη φύλαξης για το αυτοκίνητο’’ με 5€ που ίσως ενδιαφέρει ορισμένους για τα αυτοκίνητά μας.
Το είχα προσέξει και εγώ και μάλιστα μέτρησα την απόσταση ανάμεσα στα δύο καπάκια του πορτμπαγκάζ για να δώ αν χωράει. Πέρασα από δύο καταστήματα αργά το απόγευμα αλλά δυστυχώς είχε εξαντληθεί...
Peugeot 3008 '08