-
Ο χρήστης chorotec24 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι. Εχω αγοράσει τον Νοέμβριο του 2009 το Peugut 3008 με 150 HP , και μου έχει παρουσιάσει φοβερά προβλήματα.Στα 9.750 χιλιόμετρα αναγκάστηκα να αλλάξω δίσκο πλατώ , στα 15.000 χιλιόμετρα αντικατέστησαν με εγγύηση την μηχανή ,γιατί έχανε λάδια , και τώρα στα 52.500 χιλιόμετρα αναγκάστηκα να αλλάξω πάλι δίσκο - πλατώ. Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να υπάρχουν. Και συγκεκριμμένα δεν μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο σε κατηφόρα , γιατί δεν μπορείς να κάνεις όπισθεν , καθότι το βάρος του οχήματος υπερνικά την δύναμη για όπισθεν , με αποτέλεσμα να πατάς συνέχεχεια συμπλέκτη και να καίς τον δίσκο. Η μηχανή συνεχίζει να καίει κάθε 5000 χιλιόμετρα 1,5 λίτρο λαδιού. Και το τραγελαφικό μετά την αλλάγη δίσκου πλατω στα 52.500 χιλιόμετρα δεν κουμπώνουν οι ταχύτητες , με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σε απόγνωση.
Δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω,το συνεργείο που το πηγαίνω είναι στην Καστοριά,το οποίο απο 01-01-2014 με την αλλαγή
του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της PEUGEUT δεν είναι εξουσιοδοτημένο συνεργείο αλλά πιθανόν παράρτημα του αντιπροσώπου της Κοζάνης, και αναρωτίεμαι αν άξιζε να δώσω 25000 ευρω για ενα τέτοιο αμάξι.Αν κάποιος φίλος μπορεί να με συμβουλέψει
θα δεχόμουν ευχαρίστως οπιαδήποτε συμβουλή.Το πολυβραβευμενο μοτερ; ;;;
Τί εννοείς έχανε λαδια; ;; -
Στα 5000,00 χιλιόμετρα πρέπει να προσθέτεις 1,50 λίτρο λάδι.Στα κέντρικά που πήρα σήμερα μου είπαν οτι είναι
φυσιολογικό να καίει 0,50 λίτρο τα 1000,00 χιλιόμετρα.Δηλαδή θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος γιατί προσθέτω
μόνο 1,50 λίτρο και όχι 2,50 λίτρα. -
Tραγικό...
-
Ο χρήστης chorotec24 έγραψε:
Στα 5000,00 χιλιόμετρα πρέπει να προσθέτεις 1,50 λίτρο λάδι.Στα κέντρικά που πήρα σήμερα μου είπαν οτι είναι
φυσιολογικό να καίει 0,50 λίτρο τα 1000,00 χιλιόμετρα.Δηλαδή θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος γιατί προσθέτω
μόνο 1,50 λίτρο και όχι 2,50 λίτρα.Άρα δεν χάνει λαδια.. ...........καίει λαδια
-
Σειρα μου τώρα .Πρίν φύγω γιά τό Πάσχα άκουγα από τήν πόρτα τού οδηγού ενα μπλουκου -μπλουκου σαν να ειχε νερα πού κουνιώνταν με την κίνηση εμπρός -πίσω .Εβαζε νερά από το λαστιχο του παραθύρου καί αυτά μαζεύτηκαν στήν πόρτα στο κάτω μέρος.Χάραξα λίγο το στεγανωτικό λάστιχο στό κάτω και έβγαλε εναμισυ λιτρο νερου .Ωραιότατα.
-
Που φτιάχνεται το 3008?
Εντάξει είπαμε ο κινητηρας είναι BMW ,αλλα τα υπολοιπά... -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Σειρα μου τώρα .Πρίν φύγω γιά τό Πάσχα άκουγα από τήν πόρτα τού οδηγού ενα μπλουκου -μπλουκου σαν να ειχε νερα πού κουνιώνταν με την κίνηση εμπρός -πίσω .Εβαζε νερά από το λαστιχο του παραθύρου καί αυτά μαζεύτηκαν στήν πόρτα στο κάτω μέρος.Χάραξα λίγο το στεγανωτικό λάστιχο στό κάτω και έβγαλε εναμισυ λιτρο νερου .Ωραιότατα.Μήπως βούλωσαν οι υδροροές στο κάτω μέρος της πόρτας;
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Σίγουρα βούλωσαν οι υδροροές.
Με ένα απλό τράβηγμα, χωρίς απαραίτητα να βγεί, θα είχε γίνει η δουλειά χωρίς να καταστραφεί το λάστιχο με χαράγματα. Κανονικά θέλει βγάλσιμο και καθάρισμα των υδρορόων αλλά συνήθως επειδή έχει αρκετό νερό μέσα στην πόρτα καθαρίζουν και οι υδροροές. -
Μια ερώτηση αν ξέρει κανείς.
Κάτω και πίσω από τα πεντάλ , έχει ένα κόκκινο κουμπί, σαν βαλβίδα ασφαλείας ....
Τι είναι; -
Καλημέρα σε όλους.
Σκέφτομαι ότι έφτασε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Τα χλμ δεν είναι πολλά (28Κ) η ηλικία του σετ είναι 3.5 χρόνια και μιας και έχω 2 κουτσούβελα να μεταφέρω λέω να μαγειρέψω πριν πεινάσω. Βρίσκομαι μεταξύ Continental, Goodyear & Hankook.
Εκτός δρόμου δεν βγαίνω εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο οπότε δεν χρειάζομαι τίποτα M&S.
Καμιά ιδέα κανείς? -
Φίλος που έχει το 3008 156Hp,έβαλε πριν απο ενα 6μηνο περίπου τα Hankook ventus V12και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημενος σε όλους τους τομείς.. .....πλην της ανεσης σε σχέση με τα μισελεν που είχε
-
Πριν είκοσι μέρες τα άλλαξα μετά από τέσσερα και κάτι χρόνια.
Τα Latitude M+S, ολόφρεσκα, 520 ευρώ. -
Χα, και εγώ έβαλα ολόφρεσκα Latitude tour την προηγούμενη βδομάδα, εμένα μου στοίχισαν 540€, αλλά Αθήνα, και ήταν ο πιο φθηνός που βρήκα.
Τα προηγούμενα τα είχα λιώσει κυριολεκτικά, και δεν πήγαινε άλλο, είχαν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα. Τα Hankook που είχα πίσω (μοντέλο δεν θυμάμαι τώρα, όχι πάντως αυτό που λέει ο GGAB), φθάρθηκαν αρκετά πιο γρήγορα, μάλλον επειδή είναι αρκετά πιο μαλακά.
-
Τα Latitude που είχα για πάνω από τέσσερα χρόνια ήταν εξαιρετικά μέχρι το τέλος, ακόμα και στα δύσκολα!!
Άξιζαν, νομίζω, τα λεφτά τους και γι αυτό δεν μπήκα στο πειρασμό να ψάξω για κάτι άλλο... -
απο που τα πηρες 520 ?
-
Και εγώ πριν κανα μήνα άλλαξα τα michellin lattitute MS τα οποία τα θεωρώ άριστα.
Σίγουρα ίσως υπάρχουν κάποια με καλύτερη συμπεριφορά μόνο σε άσφαλτο και με καλύτερη συμπεριφορά σε βρεγμένο αλλά όχι με τον ίδιο δείκτη οικονομίας .Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι όταν άρχισα Δεκέμβριο να τα ψάχνω είχαν τελειώσει εδώ στην θεσσαλονίκη και τελικά ήρθαν Απρίλιο !! Οπότε αλλάχτηκαν στα 66.000 χλμ και γενικά γλυστρούσαν λίγο , προς το τέλος τους.
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Μια ερώτηση αν ξέρει κανείς.Κάτω και πίσω από τα πεντάλ , έχει ένα κόκκινο κουμπί, σαν βαλβίδα ασφαλείας ....
Τι είναι;up
-
66000 !!!!!!!!!!!!!!
Γιατι τοσο αργα ? Εγω τα σουταρα στα 41 ..και σε λιγα παω και για 2η αλλαγη αφου ειμαι στα 81 (με toyo open country h/t)
Κοιταω και αυτα http://www.continental-tires.com/www/tires_de_en/themes/suv-tires/summer-tires/conticrosscontact-lx-2.html . Πρεπει να παιζουν σε καλυτερες τιμες απο τα michelin...τη μαρκα την εμπιστευομαι με τα 1000 και εχουν αναλογα χαρακτηριστικα (αυτα τουλαχιστον που επιβαλλει η ΕΕ) δηλαδη C/C/70 (αντιστοιχα τα michelin C/C/69) -
Κοίτα ο τρόπος που οδηγώ πια και το αυτοκίνητο-λάστιχα δεν μου φάνηκε ότι χρειάζονταν άλλαγμα .
Παλιότερα με ένα astra άλλαξα στα 40.000 .
Αλλάζω όταν καταλάβω ότι χρειάζεται.Και δεν τσιγκουνεύομαι. Αν πιστεύω ότι + 100 ευρώ θα μου δώσουν κάτι παραπάνω και το χρειάζεται η οδήγηση μου θα το πάρω.
Έτσι πήγα Δεκέμβριο αλλά η παραγγελιά εκτελέστηκε Απρίλιο.
Όταν πήγα είχα 60000 και όταν έβαλα είχα 66000 -
Αυτά που λες δεν έιναι M+S.
Οπότε δεν είναι στην ίδια κατηγορία.Αυτά πιο κάτω είναι m+s αλλά με ποσοστό 10% .
http://www.continental-tires.com/www/ti ... ntact.html
Ενώ τα lattitute νομίζω (αν και δεν γράφουν ) ότι είναι σε επίπεδο 30 με 40%.Τα είχα δει αυτά αλλά πουθενά δεν έγραφε δείκτες αν και είναι υποχρεωτικό από EU.
Αυτό και μόνο σε βάζει σε σκέψεις.
Π.χ είχα βρει κάποια τις wrangler με καλό επίπεδο σε βρεγμένη άσφλατο και χώμα.
Αλλά σε απόδοση ήταν F .
Είναι εύκολο να βρεις λάστιχο να γατζώνει στον δρόμο .Το δύσκολο είναι να βρεις κάποιο που να γατζώνει μόνο όταν πρέπει.
Peugeot 3008 '08