-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Η επιτάχυνση που αισθανόμαστε δεν είναι η ιπποδύναμη. Είναι η ροπή. Αν δεις τα διαγράμματα ροπής των δύο κινητήρων θα καταλάβεις. Το diesel έχει περισσότερη σαν απόλυτη τιμή, αλλά συγκεντρωμένη σε μικρό φάσμα στροφών, άρα στο δρόμο φαίνεται ότι έχει ένα ξέσπασμα και μετά ψωφάει, ενώ ο THP έχει πιο ομαλό και μοιρασμένο από τις χαμηλές ως τις υψηλές στροφές και στο δρόμο φαίνεται ότι έχει γκάζι παντού, έστω κι αν η μέγιστη τιμή του είναι χαμηλότερη από τη μέγιστη τιμή του diesel.Ο ρυθμός μεταβολής της επιτάχυνσης είναι η ιπποδύναμη και την αισθανόμαστε - πολύ περισσότερο - από τη ροπή.
Ροπή έχουν και τα ..τρένα.
-
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Τέλος ξέχασα να πω οτι διαγνώσανε οτι οι αυλοί εισαγωγής εχουν βουλώσει γιαυτό και έχω μειωμένα ρεπρίζ και σίγουρα άυξηση της κατανάλωσης.Η τελική του με τέσσερα άτομα ειναι μετά βίας 180 χμ/ω (κοντερίσια) ενώ παραλίγο να με πάρει SMART στα διόδια του Προφήτη!
Η λύση στο πρόβλημα είναι πάλι συνεργείο για καθαρισμό.
[Mήπως είχες κλιματισμό; Εγω προχθές μόνος μου το δοκίμασα σε ευθεία με κλιματισμό και πήγε 190, χωρίς κλιματισμό 200. Υπολόγισα να είναι όντως ευθείες αν και ήταν διαφορετικές με διαφορετικό οδόστρωμα. Πάντως όταν είχα Golf το πήγαινα σε ηλεκτρονικό αυτοκινήτων για καθαρισμό κάθε 40000 γιατι μου έβγαινε όλο το μήνυμα με τον κινητήρα και μου έλεγε ότι κανονικά όλα τα αμάξια πρέπει να καθαρίζονται κάθε 30000 αν και οι αντιπροσωπείες δεν το ζητάνε.
Και μένα μου βγήκε το antipollution και το διαγνωστικό μου έβγαλε βλάβη σε μια βαλβίδα στο turbo. Έφυγε το μήνυμα αλλά εδώ και 2 βδομάδες μια εμφανίζεται μια όχι. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η βενζίνη. Πάντως πιστεύω ότι ένας καθαρισμός ενδείκνυται έτσι κι αλλιώς. Aν ξαναβγεί θα την αλλάξω αλλά πιστεύω ότι δεν επείγει.
Δεν αλλάζει ούτε το 0-100 ούτε η τελική ταχύτητα. Είναι μόνο η αίσθηση του ντίζελ, στις χαμηλές στροφές και οι ενδιάμεσες επιδόσεις που αυτές δημιουργούν. Δηλαδή όταν οι δύο κινητήρες δουλεύουν από 1700 έως 2.500 στροφές, το ντίζελ είναι ταχύτερο. Κι επειδή αυτές οι σ.α.λ. είναι οι συνήθεις στην καθημερινή λειτουργία του ντίζελ, φαίνεται γρήγορο, χωρίς οι αριθμοί να το επιβεβαιώνουν. (το επιβεβαιώνουν άλλες επιμέρους μετρήσεις, πχ 40-80 με τρίτη, 80-120 με πέμπτη κλπ).
Συμφωνώ μαζί σου γι'αυτό και δεν αισθάνομαι στην επιτάχυνση το κλασσικό τράβηγμα στην πλάτη, αλλά μια αίσθηση ομαλής αλλά δυνατής επιτάχυνσης μέχρι τις 4000 στροφές.
-
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Βλάβες μηνος Ιόυλίου.Χα, χα, χα! Ακου 'Βλάβες μηνός Ιουλίου'! Τέτοια λες και τρομάζεις τον κόσμο!
Δεν αναφέρεις όμως ότι από την αγορά του έως τον Ιούλιο πέρασαν και μερικά χρονάκια...Το αυτοκίνητο μερικές φορές στο δρόμο μπέρδευε και πήγαινε σα μπουκωμένο.Ταυτόχρονα έβγαζε μύνημα antipolution system faulty και parking brake/esp faulty.
Την δική μου εμπειρία σε παρόμοια περίπτωση την έγραψα εδώ.
Δεν έφταιγε βέβαια το αυτοκίνητο που το τάϊσα σκ@τ@ αντί για βενζίνη...Αποτέλεσμα.
Αντλία υψηλής πίεσης βενζίνης (κάπου μπροστα στον κινητήρα)
Αισθητήρας λ
Μπουζί
Τέλος ξέχασα να πω οτι διαγνώσανε οτι οι αυλοί εισαγωγής εχουν βουλώσει γιαυτό και έχω μειωμένα ρεπρίζ και σίγουρα άυξηση της κατανάλωσης.Τα παραπάνω συνηγορούν στο ενδεχόμενο να το τάϊσες και εσύ με την ίδια καλή ποιότητα βενζίνης, όπως κι΄εγώ πέρσι στο ταξίδι μου στην Αθήνα.
Και όταν το παρέλαβα ανακαλύψαμε οτι δεν λειτουργεί ο συναγερμός, και φυσικά ο τεχνικός τους δήλωσε άγνοια και με παρέπεμψε στη Gemini για επισκευή.
Αν δεν ήταν ο 'εργοστασιακός' της Peugeot αλλά κάποιος άλλος, ίσως να είχαν δίκαιο.
Συμπέρασμα.
- Θα το ξανααγόραζα σίγουρα ίσως diesel αν έχει τα ιδια χαμηλά επίπεδα θορύβου με τη βενζίνη.
- Θα έκανα ενα καλό ξεμάτιασμα και ένα ευχέλαιο μαζί.
- Θα πρόσεχα πολυ τα λεγόμενα εξουσιοδοτημένα service.
Συμφωνώ και προσθέτω ένα ακόμη:
**4. Θα πρόσεχα πολύ από που βάζω βενζίνη. **Τι έγινε ρε παιδιά με κείνη τη συνάντηση?
Έμεινες πολύ πίσω βρε παιδάκι μου.
Κατόπιν αυτών, πάντως, θα μου επιτρέψετε να διαγράψω το 3008 από την λίστα των υποψήφιων για μένα...
Σου εύχομαι να βρείς το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει και να σου βγάλει άπειρα χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα.
Θα μπορούσες όμως να διευκρινήσεις τι εννοείς με το 'κατόπιν αυτών'; Ποιά είναι 'αυτά' που σε οδήγησαν στην απόφαση να διαγράψεις το 3008 από την λίστα σου; Αναφέρεσαι μήπως στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο φίλος μου ο iomy;
Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σου. -
Oι βουλωμένοι αυλοί δυστυχώς δεν έχουν να κάνουν με την ]περίεργη βενζίνη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Oι βουλωμένοι αυλοί δυστυχώς δεν έχουν να κάνουν με την περίεργη βενζίνη.Έχεις δίκαιο, δεν έπρεπε να τα βάλω μαζί στην παράθεση.
Iomy, θύμισέ μας τι λάδι χρησιμοποιείς; -
Σήμερα πάντως που πήγα αντιπροσωπεία για να μου αλλάξουν ένα λαμπάκι και να τσεκάρουν το anti-pollution μήνυμα, είπαν ότι το τελευταίο καιρό έχει πέσει επιδημία στα 3008 σε βλάβη στην ηλεκτρονική βαλβίδα πίεσης του turbo, βλάβη που ίσως έχω και εγώ. Η επιδημία μάλιστα αφορά κυρίως 3008 χρώματος vapor gray ....Pitt πρόσεχε...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Oι βουλωμένοι αυλοί δυστυχώς δεν έχουν να κάνουν με την περίεργη βενζίνη.
Έχεις δίκαιο, δεν έπρεπε να τα βάλω μαζί στην παράθεση.
Iomy, θύμισέ μας τι λάδι χρησιμοποιείς;Καλώς τον Pitt!
Χρησιμοποιώ τα 5W30,αυτά που μου βάζουν και στο service.
Aγαπητέ drdino θα μπορούσες να διευκρινήσεις αν γνωρίζεις τι είδους βλάβη είναι αυτή και πως επισκευάζεται;
Nομίζετε οτι μπορεί να φταίνε οι επανειλημένες αναβαθμίσεις λογισμικού που μου έκαναν μέχρι να βρούνε τη βλάβη για τις μειωμένες επιδόσεις που έχω καθώς και για την αύξηση της κατανάλωσης; -
παιδιά έχω μια απορία ,έχει φίλτρο καύσιμου εξωτερικά το thp η όχι ,ρωτάω γιατί μου έχουν πει πως δεν έχει παρά μόνο ενσωματωμένο στην αντλία ,
και μετά από μια ερευνα που έκανα στα αναλώσιμα που υπάρχουν στο εμπόριο για το 3008 thp 5fv 156hp βρίσκω κανονικά φίλτρο !
βασικά μου δημιουργούνται αυτές οι απορίες μετά από βλάβη που αντιμετώπισα στην αντλία βενζίνης στα 56000κμ (όχι υψηλής πίεσης) και κάτι κομπιάσματα κατά την επιτάχυνση με σταθερό γκάζι υπό φορτίο δλδ 4η και ανηφόρα, πριν την βλάβη ,τα οποία όμως εξακολουθούν να υφίστανται αλλά σε όχι τόσο έντονο βαθμό μετά την αλλαγή αντλίας.
πάντως στο public service box βλέπω ότι έχει
εάν υπάρχει και δεν έχει αλλαχτεί ενδέχεται να προκάλεσε την βλάβη στην αντλία δλδ εάν είναι βουλωμένο η αντλία ανεβάζει πίεση πέραν τις φυσιολογικής λειτουργίας 5bar και γενικά βγαίνει εκτός ορίων και τα παίζει ! -
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
παιδιά έχω μια απορία ,έχει φίλτρο καύσιμου εξωτερικά το thp η όχι ,ρωτάω γιατί μου έχουν πει πως δεν έχει παρά μόνο ενσωματωμένο στην αντλία ,
και μετά από μια ερευνα που έκανα στα αναλώσιμα που υπάρχουν στο εμπόριο για το 3008 thp 5fv 156hp βρίσκω κανονικά φίλτρο !
βασικά μου δημιουργούνται αυτές οι απορίες μετά από βλάβη που αντιμετώπισα στην αντλία βενζίνης στα 56000κμ (όχι υψηλής πίεσης) και κάτι κομπιάσματα κατά την επιτάχυνση με σταθερό γκάζι υπό φορτίο δλδ 4η και ανηφόρα, πριν την βλάβη ,τα οποία όμως εξακολουθούν να υφίστανται αλλά σε όχι τόσο έντονο βαθμό μετά την αλλαγή αντλίας.
εάν υπάρχει και δεν έχει αλλαχτεί ενδέχεται να προκάλεσε την βλάβη στην αντλία δλδ εάν είναι βουλωμένο η αντλία ανεβάζει πίεση πέραν τις φυσιολογικής λειτουργίας 5bar και γενικά βγαίνει εκτός ορίων και τα παίζει !γιατι δεν ρωτας σε 2-3 διαφορετικους επισημους αντιπροσωπους να δεις τι θα πουν;;;;;;
αν εχει και δεν επιτρεπει πλεον την σωστη ροη θα ξαναεχεις θεμα οπως λες....... -
Καλημέρα .
Τώρα που είμαστε διακοπές (λογικά ) να ρωτήσω , έχει κανείς πατήσει με το 3008 πολύ άμμο ;
Μιλάω για παραλία και όχι για 1-2 μέτρα. Τις προάλες πήγα ποσείδι χαλκιδικής , στον φάρο και σταμάτησα λίγο πιο μπροστά από άλλα δικήνητα αλλά κόλωσα να πάω εκεί που πηγαίναν κάποια 4χ4. Έχω m+s και grip . να το δοκίμαζα ή θα βαλτάκωνα; -
Εξαρτάται από το αν έχεις σκοινί ρυμούλκησης και κάποιον να σε τραβήξει.
-
Ο χρήστης silversurfergr έγραψε:
Τώρα που είμαστε διακοπές (λογικά ) να ρωτήσω , έχει κανείς πατήσει με το 3008 πολύ άμμο ;
Μιλάω για παραλία και όχι για 1-2 μέτρα. Τις προάλες πήγα ποσείδι χαλκιδικής , στον φάρο και σταμάτησα λίγο πιο μπροστά από άλλα δικήνητα αλλά κόλωσα να πάω εκεί που πηγαίναν κάποια 4χ4. Έχω m+s και grip . να το δοκίμαζα ή θα βαλτάκωνα;
silversurferGRΟ Alexandr θα σε κατατοπίσει σε αυτό. Δες προηγούμενα post του και θα καταλάβεις τη χρήση του sand mode. Η γνώμη μου είναι πάντως ότι όταν μιλάμε για άμμο μιλάμε για κίνηση σε παρακείμενους σε θάλασσες, έλη και βαλτότοπους δρόμους που έχουν ψιλή άμμο ή διαπέραση κάποιας έκτασης κάποιων μέτρων με άμμο εν κινήση και όχι να πας μπροστά στη θάλασσα και να σταματήσεις στην παχιά άμμο. Εξάλλου πιστεύω ότι είναι ψιλοαπαράδεκτο απο όλες τις απόψεις (μη πω χοντρό) να βάλεις το αμάξι στην παραλία.
-
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
εάν υπάρχει και δεν έχει αλλαχτεί ενδέχεται να προκάλεσε την βλάβη στην αντλία δλδ εάν είναι βουλωμένο η αντλία ανεβάζει πίεση πέραν τις φυσιολογικής λειτουργίας 5bar και γενικά βγαίνει εκτός ορίων και τα παίζει !Από το service μου είπανε ότι δεν υπάρχει φίλτρο βενζίνης και αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας να μην υπάρχει δηλαδή καμμιά διακοπή στη διαδρομή του καυσίμου προς τον κινητήρα.
Το ίδιο συμπτωμα αντιμετωπίζω κι εγώ ( μειωμένη απόδοση) μετά την αλλαγή της αντλίας βενζίνης . -
Όπως το λέει ο ZONAS. Τα M+S ελαστικά δεν βοηθάνε καθόλου στην άμμο, και μάλιστα τα συγκεκριμένα είναι και σχετικά στενά για το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου. Οπότε μένεις με τα ηλεκτρονικά, τα οποία βοηθούν όσο μπορούν 'ξεζουμίζοντας' την πρόσφυση που μπορούν να προσφέρουν 2 τροχοί (όπως και σε χιόνι και λάσπη, αλλά εκεί βοηθούν και τα λάστιχα). Όσο το αυτοκίνητο κρατά κάποια φόρα μπορείς να περάσεις και μεγάλου μήκους τμήματα με παχιά άμμο. Αν όμως σταματήσεις σε παχιά άμμο, κατά μεγάλο ποσοστό την πάτησες. Οπότε το μπαίνω σε πολύ άμμο, σταματώ, κάνω το μπάνιο μου, μπαίνω στο αμάξι και φεύγω, το ξεχνάς Εκτός αν έχεις ιμάντα, όπως λέει ο DANAOS, και άλλους να σε τραβήξουν!
Και φυσικά συμφωνώ πως δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε μέχρι ένα μέτρο πριν τη θάλασσα με το αυτοκίνητο! Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε και τις αμμουδιές 'οργωμένες' από αυτοκίνητα!
-
όπως τα λέτε είναι..
δεν λέω πάνω στην παραλία. Αλλά αν δείτε στο google earth την μύτη στο ποσείδι χαλκιδικής έχει αμμόδρομο (όχι χωματόδρομο) . Σε μια διαδρομή 1-2 χλμ είχε κανα 20 τζιπάκια. Η απόσταση για να κουβαλάς ομπρέλες -ψυγεία (δεν έχει τίποτα οργανωμένο) σε κάνει να θες να πας όσο πιο κοντά γίνεται. εμείς αφήσαμε κανα 100 μέτρα τα αμάξια και στήσαμε .
Θα δω αν μπορώ να βάλω φωτογραφίες.... -
πήγα χθες στο πλυντήριο ...τι το ήθελα.
Παρατήρησα μετά στον μπροστινό προφυλακτήρα ότι έφυγε η πρώτη βαφή σε σημείο σε μέγεθος παλάμης.
Απο κάτω φαίνεται πάλι κόκκινο χρώμα αλλά είναι ματ και όχι γυαλιστερό και σε άλλο τόνο.
Το σχήμα ήταν ακανόνιστο και δεν φαινόταν να ήταν από υγρό ,αλλά ούτε από κουτσουλιά . Αντίθετα είχε γωνίες.
Τον προφυλακτήρα τον είχα αντικαταστήσει πριν από ένα χρόνο , στην αντιπροσωπεία γιατί με είχε χτυπήσει ένας ελαφρά.
Τι μπορεί να φταίει;
Παρατήρησα κάτι σαν ξεχασμένες λωρίδες ζηλοτείπ (πολύ μικρές ) σε ένα δυο σημεία.
Μπορεί να ήταν από κερί; Το είχα γυαλίσει σε ένα πέρσυ τέτοια εποχή και έβαλε κάτι teflon νομίζω υλικά.
Λέτε να είναι δολιοφθορά; -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
πήγα χθες στο πλυντήριο ...τι το ήθελα.
Παρατήρησα μετά στον μπροστινό προφυλακτήρα ότι έφυγε η πρώτη βαφή σε σημείο σε μέγεθος παλάμης.
Απο κάτω φαίνεται πάλι κόκκινο χρώμα αλλά είναι ματ και όχι γυαλιστερό και σε άλλο τόνο.
Το σχήμα ήταν ακανόνιστο και δεν φαινόταν να ήταν από υγρό ,αλλά ούτε από κουτσουλιά . Αντίθετα είχε γωνίες.
Τον προφυλακτήρα τον είχα αντικαταστήσει πριν από ένα χρόνο , στην αντιπροσωπεία γιατί με είχε χτυπήσει ένας ελαφρά.
Τι μπορεί να φταίει;
Παρατήρησα κάτι σαν ξεχασμένες λωρίδες ζηλοτείπ (πολύ μικρές ) σε ένα δυο σημεία.
Μπορεί να ήταν από κερί; Το είχα γυαλίσει σε ένα πέρσυ τέτοια εποχή και έβαλε κάτι teflon νομίζω υλικά.
Λέτε να είναι δολιοφθορά;Καινούργιος ο προφυλακτήρας ή μεταχειρισμένος;
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
όπως τα λέτε είναι..
δεν λέω πάνω στην παραλία. Αλλά αν δείτε στο google earth την μύτη στο ποσείδι χαλκιδικής έχει αμμόδρομο (όχι χωματόδρομο) . Σε μια διαδρομή 1-2 χλμ είχε κανα 20 τζιπάκια. Η απόσταση για να κουβαλάς ομπρέλες -ψυγεία (δεν έχει τίποτα οργανωμένο) σε κάνει να θες να πας όσο πιο κοντά γίνεται. εμείς αφήσαμε κανα 100 μέτρα τα αμάξια και στήσαμε .
Θα δω αν μπορώ να βάλω φωτογραφίες....Βάλε καμιά φωτό να πάρουμε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Βρήκα και ένα παλιό μου post, αυτό εννοώ όταν λέω παχιά άμμο που την περνάς με φόρα (το συγκεκριμένο κομμάτι άμμου το έχω περάσει αρκετές φορές στο παρελθόν), αλλά αν σταματήσεις κολλάς κατά πάσα πιθανότητα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=31997&start=765#p1840552 -
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Aγαπητέ drdino θα μπορούσες να διευκρινήσεις αν γνωρίζεις τι είδους βλάβη είναι αυτή και πως επισκευάζεται;Είτε με χημικά μέσα (spray ή υγρά) είτε με φυσικό καθαρισμό και λείανση των αυλών. Ο δεύτερος τρόπος μάλλον είναι καλύτερος και μάλλον ακριβότερος.
Nομίζετε οτι μπορεί να φταίνε οι επανειλημένες αναβαθμίσεις λογισμικού που μου έκαναν μέχρι να βρούνε τη βλάβη για τις μειωμένες επιδόσεις που έχω καθώς και για την αύξηση της κατανάλωσης;
Υποψιάζομαι ότι αυτές οι 'επανειλημένες αναβαθμίσεις λογισμικού' ήταν μάλλον αλλαγές στις ρυθμίσεις των παραμέτρων.
παιδιά έχω μια απορία ,έχει φίλτρο καύσιμου εξωτερικά το thp η όχι
Εγώ βλέπω ότι έχει και είναι αυτό:
Μιλάω για παραλία και όχι για 1-2 μέτρα. Τις προάλες πήγα ποσείδι χαλκιδικής , στον φάρο και σταμάτησα λίγο πιο μπροστά από άλλα δικήνητα αλλά κόλωσα να πάω εκεί που πηγαίναν κάποια 4χ4. Έχω m+s και grip . να το δοκίμαζα ή θα βαλτάκωνα;Στο σημείο που λες (στο ακρωτήρι αν κατάλαβα καλά), έχω πάει και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Όσο βρίσκεσαι επάνω σε παχιά άμμο, προσπάθησε να μη σταματήσεις και ξαναξεκινήσεις. Όταν παρκάρεις, προσπάθησε να το βάλεις σε σημείο που έχει συμπαγή άμμο. Στο ξεκίνημα πήγαινε μαλακά. Οι τροχοί κάνουν σαν τρελοί, αλλά μη τρομάξεις.
Εξάλλου πιστεύω ότι είναι ψιλοαπαράδεκτο απο όλες τις απόψεις (μη πω χοντρό) να βάλεις το αμάξι στην παραλία.
Δεν ξέρεις το μέρος που αναφέρεται ο silversurferGR, γι' αυτό το λες. Κοίτα το εδώ.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Στο σημείο που λες (στο ακρωτήρι αν κατάλαβα καλά), έχω πάει και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Όσο βρίσκεσαι επάνω σε παχιά άμμο, προσπάθησε να μη σταματήσεις και ξαναξεκινήσεις. Όταν παρκάρεις, προσπάθησε να το βάλεις σε σημείο που έχει συμπαγή άμμο. Στο ξεκίνημα πήγαινε μαλακά. Οι τροχοί κάνουν σαν τρελοί, αλλά μη τρομάξεις.
Ωραίο μέρος
Είδα και κάτι φωτογραφίες στο Internet, το 'παχιά άμμος' που λέω εγώ φαίνεται να είναι πιο 'παχιά' από εκεί
silversurferGR, όπως κατάλαβες, πρέπει να προσέξεις να το παρκάρεις σε πιο συμπαγές έδαφος.
Peugeot 3008 '08