-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
πήγα χθες στο πλυντήριο ...τι το ήθελα.
Παρατήρησα μετά στον μπροστινό προφυλακτήρα ότι έφυγε η πρώτη βαφή σε σημείο σε μέγεθος παλάμης.
Απο κάτω φαίνεται πάλι κόκκινο χρώμα αλλά είναι ματ και όχι γυαλιστερό και σε άλλο τόνο.
Το σχήμα ήταν ακανόνιστο και δεν φαινόταν να ήταν από υγρό ,αλλά ούτε από κουτσουλιά . Αντίθετα είχε γωνίες.
Τον προφυλακτήρα τον είχα αντικαταστήσει πριν από ένα χρόνο , στην αντιπροσωπεία γιατί με είχε χτυπήσει ένας ελαφρά.
Τι μπορεί να φταίει;
Παρατήρησα κάτι σαν ξεχασμένες λωρίδες ζηλοτείπ (πολύ μικρές ) σε ένα δυο σημεία.
Μπορεί να ήταν από κερί; Το είχα γυαλίσει σε ένα πέρσυ τέτοια εποχή και έβαλε κάτι teflon νομίζω υλικά.
Λέτε να είναι δολιοφθορά;Καινούργιος ο προφυλακτήρας ή μεταχειρισμένος;
Καινούριος
-
Πολύ ωραίο μέρος φαίνεται. Στους παρακείμενους αμμόδρομους συμφωνώ. Μέσα στην παραλία δε συμφωνώ. Εγώ θα πήγαινα αλλά θα είχα καλού κακού και κανένα εργαλείο (τσάπα ή φτυάρι ή και τα φτυαράκια των παιδιών) για παν ενδεχόμενο. Αφού όμως πήγε ο Pitt σημαίνει ότι όλα είναι καλά.
Alexandr και στη Σωτηρίτσα έχει τέτοια σημεία. Το δοκίμασες να το πας; Με την ευκαιρία θα πας καθόλου εκεί;
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Στο σημείο που λες (στο ακρωτήρι αν κατάλαβα καλά), έχω πάει και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Όσο βρίσκεσαι επάνω σε παχιά άμμο, προσπάθησε να μη σταματήσεις και ξαναξεκινήσεις. Όταν παρκάρεις, προσπάθησε να το βάλεις σε σημείο που έχει συμπαγή άμμο. Στο ξεκίνημα πήγαινε μαλακά. Οι τροχοί κάνουν σαν τρελοί, αλλά μη τρομάξεις.
Ωραίο μέρος
Είδα και κάτι φωτογραφίες στο Internet, το 'παχιά άμμος' που λέω εγώ φαίνεται να είναι πιο 'παχιά' από εκεί
silversurferGR, όπως κατάλαβες, πρέπει να προσέξεις να το παρκάρεις σε πιο συμπαγές έδαφος.
Περίπου σαν αυτό που έβαλε ο alexandr ήταν , αν και σε ένα δυο σημεία είχε μεγαλύτερες ροδίες-ανομοιομορφίες και θα έβρισκα σασί.
Mπράβο σου pitt που τα κατάφερες.
Εγώ πάρκαρα στην βάση του τριγώνου . το βελάκι στο goole earth είναι στη μέση του τριγώνου .Στην μύτη τώρα έχει σχηματιστεί κάτι σαν λίμνη τώρα όπου αράζει ακόμα και φουσκωτό . -
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Στην μύτη τώρα έχει σχηματιστεί κάτι σαν λίμνη τώρα όπου αράζει ακόμα και φουσκωτό .Το Ποσείδι το επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Φέτος δεν κατάφερα ακόμα να δω τι χρώμα έχει η θάλασσα...
'Αντε να καταλάβουν τι σχέση μπορεί να έχει η Πάργα με το Ποσείδι!
Οουπς! Το διόρθωσες, αλλά το αφήνω όπως είναι.
-
είχε σε blog για πάργα , φωτογραφία από ποσείδι και όταν έκανα copy paste το link με έβγαζε στο κεντρικό site και όχι στη συγκεκριμένη φωτογραφία .
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Κατόπιν αυτών, πάντως, θα μου επιτρέψετε να διαγράψω το 3008 από την λίστα των υποψήφιων για μένα...
Σου εύχομαι να βρείς το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει και να σου βγάλει άπειρα χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα.
Θα μπορούσες όμως να διευκρινήσεις τι εννοείς με το 'κατόπιν αυτών'; Ποιά είναι 'αυτά' που σε οδήγησαν στην απόφαση να διαγράψεις το 3008 από την λίστα σου; Αναφέρεσαι μήπως στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο φίλος μου ο iomy;
Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σου.Γεια σου Pitt!
Δεν είναι μόνο ο iomy, είναι κι άλλοι που έχουν προσφάτως αλλά και παλαιότερα αναφερθεί εδώ στο φόρουμ, αλλά και εκτός, σε προβλήματα του 3008, και μάλιστα σε σχετικά καινούρια αυτοκίνητα. Αυτό εννοώ 'κατόπιν αυτών'. Με βαριά καρδιά το διέγραψα πάντως, γιατί το σαλόνι, και ιδ. η θέση του οδηγού, είναι άπαιχτη. -
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Πολύ ωραίο μέρος φαίνεται. Στους παρακείμενους αμμόδρομους συμφωνώ. Μέσα στην παραλία δε συμφωνώ. Εγώ θα πήγαινα αλλά θα είχα καλού κακού και κανένα εργαλείο (τσάπα ή φτυάρι ή και τα φτυαράκια των παιδιών) για παν ενδεχόμενο. Αφού όμως πήγε ο Pitt σημαίνει ότι όλα είναι καλά.Alexandr και στη Σωτηρίτσα έχει τέτοια σημεία. Το δοκίμασες να το πας; Με την ευκαιρία θα πας καθόλου εκεί;
Εννοείς ανάμεσα στην παραλία και τον δρόμο; Όχι, δεν το δοκίμασα (άσε που η οδήγηση στην άμμο δεν με συναρπάζει!)
Φέτος ήρθαμε πολύ νωρίς (αρχή Ιουλίου), και καθημερινές, οπότε δεν σου τηλεφώνησα καν μια που ήμουνα σίγουρος ότι δεν θα είστε εκεί. -
Αν κολησετε στην αμμο πως ξεκολατε αναιμακτα ;
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Αν κολησετε στην αμμο πως ξεκολατε αναιμακτα ;Έως τώρα έχω κολλήσει 2 φορές, όχι όμως με το 3008. Μια φορά το 1987 με πισοκίνητο Transit σε λάσπες κάπου στα Τρίκαλα και μια με την Ascona σε άμμο στην Χαλκιδική. Στην πρώτη περίπτωση ξεκόλλησα βάζοντας κάτω από τις πίσω ρόδες τα πατάκια τα οποία καταστράφηκαν μεν, με ξεκόλλησαν δε. Μετά από αυτό, αγόρασα και κουβαλούσα μαζί μου ένα ζευγάρι από κάτι ειδικά πέλματα σχήματος ανοιχτού Γ από σκληρό πλαστικό. Αυτά χρησιμοποίησα την δεύτερη φορά και ξεκόλλησα σε χρόνο μηδέν. Τα χρησιμοποίησα και άλλες φορές βοηθώντας άλλους οδηγούς που έτυχε να δώ κολλημένους στην άμμο. Αν και τα είχα πάντα μαζί μου, πλέον τα κουβαλάω σπανίως γιατί το σχήμα τους και ο όγκος τους είναι τέτοιος που δεν βολεύονται στον πάτο του πορτμπαγκάζ του 3008.
Για το ξεκόλλημα υπάρχει πάντα και η δυνατότητα ρυμούλκησης από άλλον. Για τον λόγο αυτό έχω μονίμως τυλιγμένο όμορφα γύρω από την ρεζέρβα (για να μη μου τρώει χώρο) ένα ειδικό σχοινί ρυμούλκησης με αντοχή 2.5Τ.
Με την ευκαιρία αυτή καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο να δείτε αν έχετε πρόχειρο τον ειδικό βιδωτό κρίκο που χρησιμοποιείται για την ρυμούλκηση του 3008.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Αν κολησετε στην αμμο πως ξεκολατε αναιμακτα ;
Με την ευκαιρία αυτή καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο να δείτε αν έχετε πρόχειρο τον ειδικό βιδωτό κρίκο που χρησιμοποιείται για την ρυμούλκηση του 3008.
Ωπ τι είπες τώρα;
Που να ψάξουμε ; Το είχε με την αγορά και αν ναι που ;Η ρυμούλκηση γίνεται και απο μπρος και από πίσω; είμαι στο γραφείο τώρα και δεν θυμάμαι έχει δυο μέρη για δέσιμο;
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Ωπ τι είπες τώρα; Που να ψάξουμε ;Χα, χα, χα! RTFM
Το είχε με την αγορά και αν ναι που ;
Μάλλον μαζί με τα υπόλοιπα είδη, πάνω στην διαμορφωμένη θήκη της ρεζέρβας.
Η ρυμούλκηση γίνεται και απο μπρος και από πίσω; είμαι στο γραφείο τώρα και δεν θυμάμαι έχει δυο μέρη για δέσιμο;
Για φαντάσου να χρειασθεί να ρυμουλκήσεις κάποιον και να πηγαίνεις εσύ μπροστά με την όπισθεν...
-
Nαι το manual , αλλά είναι στο αυτοκίνητο.
Αφού υπάρχει έτοιμη γνώση.LOL έχεις δίκιο δεν το σκέφτηκα αυτό με την όπισθεν
-
Γεια και πάλι.
Χαθήκαμε.
Το Σεπτέμβρη καλά να είμαστε θα κάνω την πρώτη αλλαγή ελαστικών.
Λέω να βάλω τα Pirelli cinturato P1 με 300 ευρώ την 4αδα.
Καλά δεν είναι?
Μόνο άσφαλτο κινούμαι. -
Και εγώ από Σεπτέμβρη θα αλλάξω λάστιχα.
αν και τα βλέπω να κρατάν ακόμα στα 60000 χλμ ίσως άλλα 15.000.
Αλλά θέλω πάλι M+S.Μάλλον θα βάλω τα ίδια.Ας κάνουμε ένα gallop :
Τι λάστιχα βάλατε ;
Τι τιμή;
Και στα πόσα χλμ τα αλλάξατε; -
silversurferGR, αν σηκώσεις την μοκέτα που έχει στο πάτωμα του χώρου αποσκευών θα δεις τον γάντζο για τη ρυμούλκηση πάνω στον διαμορφωμένο για εργαλεία χώρο που έχει το 'καπάκι' της ρεζέρβας. Τα σημεία που μπαίνει ο γάντζος είναι 2 τετράγωνα καπάκια στο εμπρός και στον πίσω προφυλακτήρα (τα οποία προφανώς πρέπει να τα ξεκουμπώσεις για να βιδώσεις τον γάντζο). Αν πηγαίνεις σε τέτοια μέρη, φρόντισε να έχεις και ιμάντα ρυμούλκησης μαζί σου.
Μπορείς επίσης να έχεις κάτι τέτοιο
Youtube Videoή κάτι τέτοιο για πιο μαζεμένο
http://www.curated.co.uk/garden-diy/242-vehicle-escaper-traction-tracks-grip-ladders-snow-mud-sand-pair.htmlΤα πρώτα τα έχω δοκιμάσει, τα άλλα όχι. Κάνουν δουλειά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να σηκώσεις το τροχό με τον γρύλο για να τα βάλεις από κάτω. (πιο γρήγορο αν υπάρχει κόσμος εκεί να σε τραβήξει κάποιος ή να σε σπρώξουν με τα χέρια!)
Από λάστιχα, συνεχίζω να έχω μπροστά τα M+S Michelin Latitude Tour και πίσω 100% ασφάλτινα Hankook. Ο συνδιασμός δούλεψε πολύ καλά σε όλες τις καταστάσεις, και με βλέπω, για λόγους οικονομίας, και επειδή τα πίσω βαστούν ακόμη, να αλλάζω σε λίγους μήνες πάλι μόνο τα μπροστά (με Latitude Tour πάλι).
Τηνιακέ, καλή τιμή το 300 ευρώ, δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά υποθέτω καλά θα είναι.
-
Εγώ ρώτησα για Continental και μου είπαν 800€ και τα MICHELIN PRIMACY 3 750€ σε 225/50/17. Πολλά τα λεφτά Άρη...
-
δεν ξέρω τιμές σε μαγαζιά αλλά στο internet μου βγάζει τι michelin latitude tour 215/65r16 στα 114 ευρώ .
-
Αγαπητοί συμφωρουμίτες καλησπέρα σας!Λαμβάνω την τιμή να σας συστηθώ στο πρώτο μου πόστ.
Είμαι ο Νικόδημος και μάλλον μελλοντικός οδηγός του 3008.Φανατικός δικυκλιστής και σκουτεράς,''αναγκαστικά'' λόγω της άρτια αφιχθήσας κορούλας μας είμαι σε αναζήτηση ''κουτιού'' (όπως λέμε εμείς οι δίτροχοι).
Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει ακριβώς στο μοντέλο,όμως η ζυγαριά γέρνει υπερ του αντικειμένου λατρείας του παρόντως subsection (3008).
Έχοντας αναγνώσει ολες τις αναφορές και στις 189 σελίδες,αισθάνομαι την ανάγκη να σας δώσω συγχαρητήρια για την υψηλή ποιότητα του subsection η οποία παρέχει απίστευτες πληροφορίες στον αναγνώστη για το αγαπημένο μας μοντέλο!
Η αγορά θα γίνει σε μεταχειρισμένο και ακόμα δεν ξέρω αν θα πρέπει να προσανατολιστώ στους 120 ή στους 150 ίππους,δεδομένου του οτι για καθημερινή χρήση υπάρχει ενα γιαράκι 1000.
Αυτά προς το παρόν! -
Καλή δύναμη......
Peugeot 3008 '08