-
Μάλλον είσαι από τους άτυχους της παρέας. Το δικό μου είναι ίδιο με το δικό σου και σε 77000 χλμ πρόεκυψε μόνο η αλλαγή αντλίας νερού όπως συνέβη και στους περισσότερους εδώ μέσα. Σου εύχομαι με τη λήξη της εγγύησης να μη σου εμφανισθεί τίποτε σοβαρό.
-
Κατι ακομα.επειδη σκεφτομαι να αγορασω ενα σετ ατσαλινες ζαντες για τα χειμωνιατικα λαστιχα.Απ' οσο ξερω, η 'μαμα' διασταση ελαστικων για τις ζαντες αυτες ειναι 215/60 R16.Στην αντιπροσωπεια το σετ κινειται στα 300 ευρω.Γνωριζει κανεις που αλλου μπορω να κοιταξω για ατσαλινες ζαντες που να αντιστοιχουν στο προφιλ των τροχων?
-
Με το σετ του συμπλεκτη δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα ZONAS?Ουτε καν υπονοια καψιματος?
-
Όπως τα λέει ο ZONAS, από αυτά που λες μόνο την τρόμπα νερού άλλαξα κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι). Κατά τα άλλα, κάτι ψιλά, ένας χαλασμένος αισθητήρας στάθμης νερού, ένα ξεφλούδισμα 1 χιλιοστού στο τιμόνι, και μια αλλαγή στο ψευδο-καπάκι της μηχανής (που δεν μου είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα). Είμαι πλέον στα 71000χλμ. Όλα μου τα άλλαξαν στην εγγύηση. Ο συμπλέκτης κανένα πρόβλημα.
Για ζάντες θα σου έλεγα ρώτα σε συνεργεία ελαστικών μήπως βρεις καμιά τετράδα χρησιμοποιημένες (που συνήθως είναι σαν καινούριες, καθώς πολλοί αλλάζουν τις ατσάλινες αμέσως). Αν βρεις θα σου έρθει πολύ πιο φθηνά.
-
Ο χρήστης pouneridis έγραψε:
Με το σετ του συμπλεκτη δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα ZONAS?Ουτε καν υπονοια καψιματος?Τη μυρωδιά του καψίματος φυσικά την έχω μυρίσει μόνο όταν κάνω όπισθεν σε έντονη ανηφόρα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Προχθές π.χ. έφτασα σε ένα αδιέξοδο σε κάποιους χωματόδρομους πολύ κατηφορικούς και αναγκάστηκα να κάνω όπισθεν και μύρισε. Αν φυσικά το κάνω και άλλες φορές θα φταίω εγώ, όχι το αμάξι, που θα αλλάξω το σετ.
Με την ευκαιρία δείχνω κάποιες φωτογραφίες, αυτή τη φορά από Καρίτσα προς Μεγαλόβρυσο σε διαδρομή πάνω από 1000 μέτρα και μέσα σε πυκνό δάσος οξυάς.
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
yeap ..καλα το παρατηρησες υπαρχει σχεδον ολη η συλλογη μεσαΚαλά μέσα, αλλά εγώ μιλάω για έξω!
kalimera se olous sas.eimai neos sto forum kai omologw oti apo kairo epsaxna gia ena tetoio forum
... ...apla eimai aganaktismenos kai opoiadipote symvoyli i pliroforia tha itan kalodexoumeniΑγαπητέ συμπατριώτη, σε καλωσορίζω στην παρέα μας.
Ποιός άραγε σου ευχήθηκε 'καλοτάξιδο'όταν το αγόρασες;Δεν ξέρω κανέναν με τόσες πολλές ζημιές. Αρκετοί άλλαξαν αντλία νερού, αλλά άλλες συστηματικές βλάβες δεν είχαμε. Στο δικό μου αντικατέστησα εντός εγγύησης έναν εγκέφαλο και τον μηχανισμό του σερβό.
Χωρίς να υπονοώ τίποτε, θα πρέπει να πώ ότι κάποιες φορές οι βλάβες στον συμπλέκτη και το σύστημα διεύθυνσης έχουν σχέση και με τον τρόπο οδήγησης.Με το σετ του συμπλεκτη δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα ZONAS?Ουτε καν υπονοια καψιματος?
Σε έντονο ζόρισμα είναι φυσιολογικό να σου μυρίσει και όχι μόνο στην όπισθεν. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα. Αν όμως όπως λες ότι κάνεις όπισθεν για 2 sec σε μέρος χωρίς έντονες κλίσεις και σου μυρίζει, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Με την ευκαιρία δείχνω κάποιες φωτογραφίες, αυτή τη φορά από Καρίτσα προς Μεγαλόβρυσο σε διαδρομή πάνω από 1000 μέτρα και μέσα σε πυκνό δάσος οξυάς.
Καλά βρε, το εμπεδώσαμε. Η επόμενη συνάντηση που θα οργανώσει το Zonas Tours θα γίνει στον Κίσσαβο!
Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι η ετήσια συνάντηση της παρέας μας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/7) στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Θα πάμε οικογενειακώς και με σκοπό να περάσουμε καλά. Όσοι θέλετε να έρθετε για να γνωριστούμε (είτε αυθημερόν είτε με διανυκτέρευση), είστε καλοδεχούμενοι. Στείλτε μου PM για να σας πω που θα μας βρείτε.
Χαιρετισμούς
-
Παιδιά καλημέρα!!! Είμαι νέος στην παρέα και θα ηθελα τα φώτα σας στο εξής: Προτίθεμαι να αγοράσω ένα 3008 μεταχειρισμένο από φίλο μοντελο 2009 με λίγα χιλιόμετρα, αυτο με τα 120 άλογα. Διάβασα σε προηγούμενα σχόλια σχετικά με αντλίες νερού που θέλουν αντικατάσταση και τριξιματα στα παραθυρα. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με προβλήματα που παρατηρούνται σε αυτο το μοντέλο το κόστος αντικατάστασης τους, κόστος συντήρησης και ανά πόσα χιλιόμετρα γίνεται και όλα τα σχετικά? Αν κάποιος έχει εικόνα και για κατανάλωση δεκτή οποιαδήποτε υπόδειξη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Υ.Γ. Είμαι νέος στην οικογένεια του γαλλικού αυτοκινήτου ότι και να σημαινει αυτό!!! -
Λοιπον δεν εχω ιδεα απο που ειναι αυτη η σκια (ή τη αλλο ειναι !!) δεν υπαρχει κατι πανω στο αυτοκινητο ..και δε μπορω να φανταστω απο τι δημιουργηθηκε !!! και να ηθελα να το κανω κολαζ..δε θα μπορουσα !
-
Λοιπον δεν εχω ιδεα απο που ειναι αυτη η σκια (ή τη αλλο ειναι !!) δεν υπαρχει κατι πανω στο αυτοκινητο ..και δε μπορω να φανταστω απο τι δημιουργηθηκε !!! και να ηθελα να το κανω κολαζ..δε θα μπορουσα !H παρατηρητικότητα του Pitt είναι φοβερή. Το αμάξι σου ίσως προσελκύει λόγω του ονόματος σου JohnnyX, πλάσματα επιστημονικής φαντασίας (Χ-men, Χ-ray etc)
-
Ο χρήστης γιαννης γιαννης έγραψε:
Παιδιά καλημέρα!!! Είμαι νέος στην παρέα και θα ηθελα τα φώτα σας στο εξής: Προτίθεμαι να αγοράσω ένα 3008 μεταχειρισμένο από φίλο μοντελο 2009 με λίγα χιλιόμετρα, αυτο με τα 120 άλογα. Διάβασα σε προηγούμενα σχόλια σχετικά με αντλίες νερού που θέλουν αντικατάσταση και τριξιματα στα παραθυρα. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με προβλήματα που παρατηρούνται σε αυτο το μοντέλο το κόστος αντικατάστασης τους, κόστος συντήρησης και ανά πόσα χιλιόμετρα γίνεται και όλα τα σχετικά? Αν κάποιος έχει εικόνα και για κατανάλωση δεκτή οποιαδήποτε υπόδειξη.
Υ.Γ. Είμαι νέος στην οικογένεια του γαλλικού αυτοκινήτου ότι και να σημαινει αυτό!!!Γιάννη Γιάννη γειά σου γειά σου,
Όλα όσα ρωτάς αναφέρονται λεπτομερώς στα προηγούμενα posts. Όταν μέχρι σήμερα έχω αναρτήσει τέσσερις αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία από όλα τα φουλαρίσματα από τον 11/2009 που αγόρασα το αυτοκίνητο, πραγματικές καταναλώσεις, χιλιόμετρα, λίτρα, αποκλίσεις οργάνου, μέση ταχύτητα κλπ, τι περιμένεις να σου πώ τώρα, ότι καίει ή δεν καίει; Το ίδιο συμβαίνει και με την αντλία νερού. 'Ασε τα τριξίματα, δεν είναι κάτι σοβαρό & η λύση βρέθηκε γι' αυτά.
Αφού σκοπεύεις να δώσεις ένα σημαντικό ποσόν για την αγορά, θα ήταν καλό να διαθέσεις λίγο χρόνο για να τα διαβάσεις και να ενημερωθείς. Πίστεψέ με, όλοι οι φίλοι που γράφουν εδώ θυσίασαν πολύ περισσότερο χρόνο για να τα γράψουν. Αν παρ' όλα αυτά έχεις απορίες, είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε.
Λοιπον δεν εχω ιδεα απο που ειναι αυτη η σκια (ή τη αλλο ειναι !!) δεν υπαρχει κατι πανω στο αυτοκινητο ..και δε μπορω να φανταστω απο τι δημιουργηθηκε !!! και να ηθελα να το κανω κολαζ..δε θα μπορουσα !
Αν ήταν αποκριές, θα έλεγα ότι αυτός που την τράβηξε ήταν μασκαρεμένος σε Sam The Eagle ή Angry Bird...
H παρατηρητικότητα του Pitt είναι φοβερή.
Χα, χα, χα!
Προπονούμαι για το κουίζ παρατηρητικότητας που είπες ότι έβαλες στο πρόγραμμα της αυριανής συνάντησης. -
Ο χρήστης γιαννης γιαννης έγραψε:
Υ.Γ. Είμαι νέος στην οικογένεια του γαλλικού αυτοκινήτου ότι και να σημαινει αυτό!!!Καλώς ήρθες!
Οι περισσότεροι εδώ έχουμε την τούρμπο έκδοση με τα 150/156 άλογα, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι επαρκής ο ατμοσφαιρικός κινητήρας με τα 120 άλογα. Το αμάξι είναι πολύ καλό για οικογενειακό, άνετο, ποιοτικό και με καλούς χώρους (και χωρίς να είναι 'μαούνα', αν το κυκλοφορείς στην πόλη). Από αξιοπιστία επίσης θεωρώ ότι τα πάει αρκετά καλά (ο συμφορουμίτης pouneridis έγραψε πριν μερικά post ότι του έβγαλε αρκετά προβλήματα). Η αντλία νερού είναι το πλέον συνηθισμένο πρόβλημα (έχει το 120άρι την ίδια αντλία με τα 150/156άρια;), ενώ τα τριξίματα, που δεν είναι στα παράθυρα αλλά στις τσιμούχες της πόρτας, διορθώνονται σε μεγάλο βαθμό με σπρέι σιλικόνης.
Όπως λέει ο Pitt βέβαια, πιο αναλυτικά θα τα βρεις αυτά διαβάζοντας προηγούμενα posts.
-
Από εμένα ευχές νά περάσετε καλά,στήν 2η συνάντηση 3008'
-
Εύχομαι και εγώ να περάσετε πολύ καλά (και ας είναι χωρίς εμένα )και να τραβήξετε ωραίες φωτογραφίες!
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Από εμένα ευχές νά περάσετε καλά,στήν 2η συνάντηση 3008'Εύχομαι και εγώ να περάσετε πολύ καλά (και ας είναι χωρίς εμένα )και να τραβήξετε ωραίες φωτογραφίες!
Ευχαριστούμε για τις ευχές. Πηγαίνουμε όλοι με διάθεση να ξεσκάσουμε και να περάσουμε καλά.
Ελπίζω να μας εκπλήξετε ευχάριστα και να σας δούμε εκεί που θα πάμε.
Πάντως δεν θα είναι δύσκολο να μας βρείτε, θα είμαστε ολόκληρο κομβόι...Να είστε καλά.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Από εμένα ευχές νά περάσετε καλά,στήν 2η συνάντηση 3008'
Εύχομαι και εγώ να περάσετε πολύ καλά (και ας είναι χωρίς εμένα )και να τραβήξετε ωραίες φωτογραφίες!
Ευχαριστούμε για τις ευχές. Πηγαίνουμε όλοι με διάθεση να ξεσκάσουμε και να περάσουμε καλά.
Ελπίζω να μας εκπλήξετε ευχάριστα και να σας δούμε εκεί που θα πάμε.
Πάντως δεν θα είναι δύσκολο να μας βρείτε, θα είμαστε ολόκληρο κομβόι...Να είστε καλά.
Μακάρι να μπορούσα να έρθω βρε Δημήτρη αλλά είμαι διακοπές.Αλλά τί να κάνουμε και εδώ στη Ρόδο τέλεια περνάμε...
-
καλη ξεκουραση και καλα να περασετε .
και εγω χαλκιδικη ειμαι εδω και 10 μερες ...και θα συνεχισω για πολυ δηλαδη ακομα..
θα δουμε τις φωτογραφιες σας -
Λοιπον παιδια αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θελω τα φωτα σας.
Το αυτοκινητο το ειχα αγορασει απο το Ραχμανη (θεσ/νικη) ο οποιος ως εχτρα μου ειχε βαλει και φωτα xenon ως δωρο (after market προφανως).
Εδω και λιγες μερες το ενα φως αναβει και αμεσως σβηνει..υπαρχει προβλημα κοινως.
Τα service μου τα κανω παντα στη Lion (και συνεπως στο Ραχμανη δεν εχω παει απο τη μερα που το αγορασα) ..ετσι το πηγα σε αυτους και μου ειπαν μονο ο Ραχμανης θα σε βοηθησει αφου ξερει το σετακι που εβαλε...μαλλον μου ειπαν λαμπα ειναι..και μαλιστα κανα 50αρι λεει θα κανει,...εντομεταξυ απο οσο ξερω ολο το σετακι κανα 50αρι κανει(τα φτηνα) ...Ετσι πανε μοθ απανταει...anyway το θεμα ειναι ...δε μπορω να βρω η να βαλω εγω τη λαμπα ? απο μαγαζια που βαζουν xenon η/και εχουν ανταλλακτικα ? Οι λαμπες (αν οντως ειναι λαμπα) τοσο κοστιζουν ? -
Λοιπον παιδια αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θελω τα φωτα σας.Ωραίος είσαι! Κάηκαν τα δικά σου και θέλεις τα δικά μας...
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω.
Δεν έχω ιδέα από Xenon και από εσένα ακούω πρώτη φορά ότι ένα σετ κάνει μόνο 50€!Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από φωτογραφίες της συνάντησής μας στην Λίμνη Πλαστήρα.
(Κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)Οι υπόλοιπες αύριο με σχόλια...
-
Στα Καλύβια Πεζούλας το πάρκινγκ της πλάζ είχε γεμίσει από 3008
Στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα όπου περιμέναμε το άσπρο της παρέας για να φέξει λίγο το πράγμα...
-
Οι παρακάτω 2 φωτογραφίες με προβλημάτισαν. Κάποιος είπε ότι θα ήταν καλύτερα να τις ανεβάσω στο 'Ζώα,ζώα,ζώα...' αλλά προτίμησα να τις βάλω εδώ.
Πρόκειται για ένα μπορντοροδοκόκκινο 3008 που έχει ροπή στην παρανομία.
Εδώ έχει κλείσει 3 αυτοκίνητα στο πάρκινγκ. Προσέξτε πόσο ελεύθερο χώρο έχει τριγύρω, αλλά ο μπορντοροδοκόκκινος προτίμησε να παρκάρει 'εύκολα'.
Οι αγανακτισμένοι οδηγοί των 3 αυτοκινήτων που ...τελείως συμπτωματικά ήταν και αυτά 3008, περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει το δείπνο που απολάμβανε νωχελικά σε παρακείμενη ταβέρνα ο μπορντοροδοκόκκινος, προκειμένου να μπορέσουν ξεπαρκάρουν και να πάνε στο ξενοδοχείο τους για να ξαποστάσουν.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο προνοητικός της παρέας προτίμησε να παρκάρει ένα χιλιόμετρο μακρυά και να έρθει με τα πόδια και κάθιδρος στην ταβέρνα...
Τι να πεί κανείς για την παρακάτω φωτογραφία... Αναμφίβολα το χρώμα του αυτοκινήτου δένει αρμονικά με το κόκκινο των απαγορευτικών πινακίδων, αλλά είναι αυτός λόγος βρε παιδί μου να παρκάρει κανείς ακριβώς μπροστά τους;
Όπως καταλαβαίνετε περάσαμε θαυμάσια. Ευχαριστώ τον Alexandr, τον Captain Yannis, τον Zonas τον Iomy και τις οικογένειές τους για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί.
Με χαρά επίσης ανακοινώνω ότι οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομοθυμαδόν ότι η επόμενη συνάντησή μας θα είναι τριήμερη. Ελπίζω την επόμενη φορά να καταφέρουν να έρθουν και όσοι θα ήθελαν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να έρθουν.
Peugeot 3008 '08