-
Καλως σας βρισκω και παλι επιστρεφοντας απο το πρωτο μερος των διακοπων στη Σκιαθο.Το αμαξι ταλαιπωρηθηκε πολυ απο τις ανηφοροκατηφορες και τη σκονη εκαψε τα αντερα του αλλα αξιζε τον κοπο γιατι περασαμε πολυ ωραια.
Στο δια ταυτα:Μετα την επιστροφη απο τη λιμνη στα 36500 συμπληρωσα 500ml λαδι.Χθες μετα απο αλλα 1200 χμ εβαλα αλλα 500ml.Με την τιμη που εχει το λαδι (Mobil 1) μου βγαινει περισσοτερο κι απο τη βενζινη.
Παντως παρατηρησα οτι μετα απο συνθηκες ταλαιπωριας ανηφορες,πρωτες-δευτερες, τοτε ειναι που καιει το πολυ λαδι.
Να περνατε καλα,τα λεμε απο βδομαδα (στο πεθεροχωρι δεν εχει internet!). -
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Καλως σας βρισκω και παλι επιστρεφοντας απο το πρωτο μερος των διακοπων στη Σκιαθο.Το αμαξι ταλαιπωρηθηκε πολυ απο τις ανηφοροκατηφορες και τη σκονη εκαψε τα αντερα του αλλα αξιζε τον κοπο γιατι περασαμε πολυ ωραια.
Στο δια ταυτα:Μετα την επιστροφη απο τη λιμνη στα 36500 συμπληρωσα 500ml λαδι.Χθες μετα απο αλλα 1200 χμ εβαλα αλλα 500ml.Με την τιμη που εχει το λαδι (Mobil 1) μου βγαινει περισσοτερο κι απο τη βενζινη.
Παντως παρατηρησα οτι μετα απο συνθηκες ταλαιπωριας ανηφορες,πρωτες-δευτερες, τοτε ειναι που καιει το πολυ λαδι.
Να περνατε καλα,τα λεμε απο βδομαδα (στο πεθεροχωρι δεν εχει internet!).Η περιγραφή των διακοπών σου θυμίζουν λίγο ...διατριβή.
Μέρος Α'
Κεφάλαιο 1. Σκιάθος
Κεφάλαιο 2. Κατανάλωση λαδιού.Μέρος Β'
Κεφάλαιο 1. Διακοπές με τα πεθερικά
Κεφάλαιο 2. Πως να κόψετε τις φλέβες σας...Από την άλλη, ο DIO3008 χωρίζει τις διακοπές του σε 'μεγάλες' και 'μικρές', κάτι σαν τις σκάλες των φώτων.
Τέτοια λέτε και ζηλεύουμε εμείς που δεν καταφέραμε να βουτήξουμε το κορμί μας ακόμη...Για ποιό λόγο βάζεις Mobil 1 αντί για το λάδι που συνιστά ο κατασκευαστής;
Χαιρετισμούς και να περνάτε καλά όπου κι' αν βρίσκεστε.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Peugeot 3008 μπορντώ στη γειτονιά μου στην Τήνο.
Κερνάω καφέ αν είσαι από το φόρουμ στείλε μήνυμα.Βρε καλώς τον Τηνιακό! Που χάθηκες ολόκληρο χρόνο; Είσαι καλά;
Ακόμη περιμένουμε τις φωτογραφίες από τον γάμο!Καλά που δεν ήρθα στην Τήνο, αν είναι να την βγάλεις μόνο με καφέ...
Έχεις δίκιο χάθηκα, μου πήρε τα μυαλά η Γαλλίδα.
Για εσένα εννοείται ότι δεν έχει καφέ.
Γεύμα το λιγότερο.
Αλήθεια οι της πεζο σε έχουν κεράσει τίποτα..... -
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Έχεις δίκιο χάθηκα, μου πήρε τα μυαλά η Γαλλίδα.
Για εσένα εννοείται ότι δεν έχει καφέ.
Γεύμα το λιγότερο.Ευχαριστώ για τις καλές σου προθέσεις.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει έως σήμερα; Σου έβγαλε καμία άλλη βλάβη εκτός από την μπαταρία & το τιμόνι;Αλήθεια οι της πεζο σε έχουν κεράσει τίποτα.....
Βέβαια! Με κερνάνε γαλλικό καφέ όσο περιμένω για να τους δώσω τα λεφτά μου.
Το ότι μου έκοψαν την έκπτωση λόγω πολιτικής της εταιρείας (η απάντηση στην κρίση είναι η αύξηση των τιμών!), μου τιμολόγησαν το λάδι και το φίλτρο της καμπίνας σε τιμές υπερδιπλάσιες από αυτές που βρίσκει ο καθένας στην λιανική και τα τελευταία δύο χρόνια με δουλεύουν με την αντικατάσταση των κλειδαριών για να ενεργοποιηθεί το υπερκλείδωμα, είναι λεπτομέρειες ήσσονος σημασίας.
Δόξα τω Θεώ, δεν έχω παράπονο...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Τι εννοείς 'κάποιες ακόμη'. Μία μόνο ανέβασες, αυτήν που οδηγούσες χωρίς χέρια!
Άντε καλά. Θα σε αφήσουμε να κάνεις τις διακοπές σου και μετά θα γκρινιάξουμε.Καλές διακοπές σε όλους. Οι δικές μου δυστυχώς τελειώνουν αύριο, αφού επιστρέφει η σύζυγος που ήταν στη Χαλκιδική από τότε που γυρίσαμε από την λίμνη...
Ωχ, άντε τώρα να τους πεις ότι το 'μερικές ακόμη' ήταν ένας πλάγιος τρόπος να τους πεις 'κανά-δυο ακόμη' Τι να κάνω, ξεχάστηκα από την παρέα. Ποιος τον ακούει τον Pitt τώρα, και δεν έχει πάει διακοπές και θα έχει και τα νεύρα του! Τέλος πάντων, όταν τελειώσουν οι δικές μου διακοπές ( ) θα σας στείλω και αυτές τις κανά-δυο!
Peugeot 3008 μπορντώ στη γειτονιά μου στην Τήνο.
Κερνάω καφέ αν είσαι από το φόρουμ στείλε μήνυμα.Δεν ήμουν εγώ πάντως, δυστυχώς έχω πολύ καιρό να έρθω Τήνο, και είναι το αγαπημένο μου νησί!
-
Στα 80000 το σέρβις κόστισε 215 ευρώ που περιελάμβανε λάδι, φίλτρο γύρης, μπουζί, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού και κάρτα καυσαερίων.
Για το θέμα με τα λαμπάκια είχε καεί μία ασφάλεια.
Το λάδι που βάζουν σε μένα είναι ΕΛΙΝ και κοστίζει γύρω στα 12 ευρώ.
-
Ποιο μοτέρ έχεις και τι λάδι σου βάζουν ακριβώς;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
ΕΛΙΝ auto tec SMX III SAE 5W-30. Απ'ότι λέει είναι ιδανικό για VW TSI και FSI.
Ο κινητήρας είναι με τα 150.Αν υπάρχει πρόβλημα πες το γιατί αυτοί μου το πρότειναν για πιο οικονομικό.
-
Τοταλ 0-30 να βάζετε στα τούρμπο. Σημαντικό το 0-30, αυτό είναι το συνιστώμενο.
-
Νομίζω πως η Peugeot συστήνει το Total Quartz INEO ECS 5W30.
-
Δεύτερη επιλογή αν δεν υπάρχει το 5-30. Το μοτέρ έχει εξελιχθεί με το 0-30. Μαντέψτε το λάδι φοράνε τα μοτέρ πού έχουν αναφέρει θέματα με καταναλώσεις λαδιού, αναθυμιάσεων κλπ...
-
Δηλαδή είναι καλύτερα να βάζουμε το 0W30;
-
Το τελευταίο πάντως καιρό συμπληρώνω κάθε 2500. Θα τους πω να μου αλλάξουν το λάδι
-
TOTAL 5-30 Μου σύστησαν και εμένα. Μέχρι τα 35000 χλμ. δεν μου άναβε ένδειξη λαδιού ανάμεσα στα service των 10.000 χλμ., μετά άναψε ένδειξη για δύο φορές κάθε 5000 χλμ. και τώρα στα 4000 χλμ., τώρα έχω 59.000 χλμ. (150 ps). Ελπίζω να μην συνεχιστεί η φθήνουσα πορεία.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Ωχ, άντε τώρα να τους πεις ότι το 'μερικές ακόμη' ήταν ένας πλάγιος τρόπος να τους πεις 'κανά-δυο ακόμη' Τι να κάνω, ξεχάστηκα από την παρέα. Ποιος τον ακούει τον Pitt τώρα, και δεν έχει πάει διακοπές και θα έχει και τα νεύρα του!Ο Pitt φεύγει για διακοπές, συνεπώς δεν θα έχεις γκρίνιες.
Μου είπαν ότι στην Σαμοθράκη έχει νόστιμα κατσίκια και πάω να τα δοκιμάσω...Τοταλ 0-30 να βάζετε στα τούρμπο. Σημαντικό το 0-30, αυτό είναι το συνιστώμενο.
Η Peugeot για τον 1.6 THP συνιστά το TOTAL QUARTZ ENERGY 0W-30 και το αντιρρυπαντικό TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 (το οποίο και χρησιμοποιώ).
Όσον αφορά το ιξώδες και με τις θερμοκρασίες που έχουμε στη χώρα μας, το 0W-30 ίσως είναι λιγάκι overkill.
Ειρήσθω εν παρόδω, σήμερα στον έλεγχο που έκανα για το επικείμενο ταξείδι είδα ότι το λάδι που άλλαξα πριν από περίπου 10.000 km είναι στην ίδια ακριβώς στάθμη. Καπνισμένο φυσικά, αλλά αμετάβλητο. Έχω περίπου 29.500 km.Καλά να περνάτε όπου κι' αν βρίσκεστε.
-
Ε Ε ερχεται
http://cdn2.blogautomobile.fr/wp-conten ... 60x370.jpg
-
Σιγα να μην τους ξεφευγε!
-
Καλό χειμώνα!!!!!!
4 μέρες στό Σοφικό Κορινθίας καί 10 στά Ιωάννινα.Καλά ήταν.
Απώλειες : 1.Εμπρός δεξί λάστιχο (σκίσιμο στό πλάι από σίδερο ,στή Ζίτσα)
2.Φρέον (αδειασε ,θέλει συμπλήρωμα)
3.Τά χερούλια πάνω από τίς πίσω πόρτες είναι ακατάλληλα γιά μονόζυγο (θέλουν πιθανόν κόλλημα η αντικατάσταση)
Τό ατύχημα μέ τό παπί δέν μετράει.(1/8 στίς 06.45 μέ χτύπησε ΙΧ από πίσω.Ψιλοπράγματα,πρησμένο χέρι, γδαρμένο πόδι.)
Ποτέ δέν θά πεθάνουμε ,κουφάλα νεκροθάφτη. -
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Ε Ε ερχεταιhttp://cdn2.blogautomobile.fr/wp-conten ... 60x370.jpg
Η μάσκα του μου θυμίζει αρκετά κάποιες κινέζικες π@π@ριές!
Καλό χειμώνα!!!!!!
4 μέρες στό Σοφικό Κορινθίας καί 10 στά Ιωάννινα.Καλά ήταν.
Απώλειες : 1.Εμπρός δεξί λάστιχο (σκίσιμο στό πλάι από σίδερο ,στή Ζίτσα)
2.Φρέον (αδειασε ,θέλει συμπλήρωμα)
3.Τά χερούλια πάνω από τίς πίσω πόρτες είναι ακατάλληλα γιά μονόζυγο (θέλουν πιθανόν κόλλημα η αντικατάσταση)
Τό ατύχημα μέ τό παπί δέν μετράει.(1/8 στίς 06.45 μέ χτύπησε ΙΧ από πίσω.Ψιλοπράγματα,πρησμένο χέρι, γδαρμένο πόδι.)
Ποτέ δέν θά πεθάνουμε ,κουφάλα νεκροθάφτη.Γειά σου Βασίλη,
Όσον αφορά τον χειμώνα, προβλέπεται μάλλον θερμός. Ας ελπίζουμε ότι θα την βγάλουμε και φέτος.
Το σχίσιμο στο πλαϊνό του ελαστικού δεν είναι φρόνιμο να επισκευασθεί. Να υποθέσω ότι πάς για αλλαγή ελαστικών; Τι θα βάλεις;
Με κτύπημα από πίσω, πως τραυματίσθηκες στο πόδι; Που το κτύπησες;
Εύχομαι να μη σε βρεί άλλο κακό...Κάποια συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά την κατανάλωση του 3008 σε σχέση με το Citroen C4 1.4 μοντέλο 2010 (λίγο νεώτερο από το δικό μου).
Διαδρομή Θεσ/νίκη –Κομοτηνή - Αλεξ/πολη (περίπου 320 km). Ξεκινήσαμε από το ίδιο σημείο με φουλαρισμένα και τα δύο αυτοκίνητα, οδήγηση στην Εγνατία με το Cruise Control στα όρια ταχύτητας, ο κλιματισμός σε λειτουργία, τα αυτοκίνητα φορτωμένα με το ίδιο περίπου φορτίο (το 3008 με δύο άτομα, γεμάτο πορτμπαγκάζ και αποσκευές έως και στα πίσω καθίσματα, το C4 με δύο άτομα και ένα παιδάκι και μισογεμάτο το πορτμπαγκάζ). Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το C4 ακολουθούσε και αυτό με το Cruise Control στην ίδια ταχύτητα. Στην Αλεξ/πολη φουλάραμε και οι δυο από το ίδιο βενζινάδικο και διαπιστώσαμε ότι κάψαμε ακριβώς την ίδια ποσότητα βενζίνης (~28 λίτρα, 50€ με 1,78€/λίτρο).
Πίστευα ότι το 3008 θα έκαιγε αρκετά περισσότερο από το 1,4 C4, αλλά ευτυχώς διαψεύσθηκα.
Συμβουλή: Αν πάτε στην Σαμοθράκη, μη παρκάρετε σε σκιά κάτω από δέντρα.
Καλύτερα κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτά τα κατσίκια δεν καταλαβαίνουν τίποτε... -
Καλησπέρα καί ευχαριστώ γιά τίς ευχές.
Τό ΙΧ (octavia) μέ χτύπησε έν κινήσει τήν ώρα πού εστριβα αριστερά.(φλάς ,κράνος, μπουφάν τά πάντα υπήρχαν ,καθώς καί αυτόπτες μάρτυρες).Τό πόδι μάλλον χτύπησε στήν μπαγκαζιέρα καί τό χέρι από τό πέσιμο.Τέλος καλό (?),όλα καλά.
Τό λάστιχο αντικαταστάθηκε μέ άλλο μεταχειρισμένο στά Ιωαννινα ώς λύση ανάγκης.Εχω κάνει 33500 χλμ καί ψάχνομαι.
Φαντάζεσαι να γινόταν ομαδική παραγγελια πχ γιά 10-15 αυτοκίνητα 3008 ?
Η κατανάλωση μου σύμφωνα μέ τόν μετρητή ήταν :1650χλμ ,μέση κατανάλωση 7,2 λιτ/100 ,μέση ταχύτητα 57χλμ.
Peugeot 3008 '08