-
To σκεφτομαι και εγω καθως ψαχνω για μεταχ οικογενειακο,
Βλεπω αγγελεις υπαρχουν αρκετα 1.6Τ με τιμες γυρω στα 7-8
Αξιζει σαν αυτοκινητο? κλινω προς τα εκει κυριως λογω κινητηρα καθως οτι αλλο βρισκω σε αντιστοιχη τιμη κατηγορια ειναι ατμοσφαιρικο (πχ qashqai).
-
Χθες σε χρόνο dt εκδόθηκαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στο PEUGEOT 3008 που έφερα από τη Γερμανία. Στο ΚΤΕΟ που το ξαναείδαν από κάτω για το φόβο διάβρωσης από αλάτι, ήταν πεντακάθαρο. Πλέον ξεκινάνε τα χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους για να διαπιστώσω το κατά πόσο θα με δικαιώσει η επιλογή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
-
Εισαι πολυ γρηγορος !! Καλοταξιδο !! Το τελωνειο/πινακιδες ποσο πηγε ?
-
Χθες σε χρόνο dt εκδόθηκαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στο PEUGEOT 3008 που έφερα από τη Γερμανία. Στο ΚΤΕΟ που το ξαναείδαν από κάτω για το φόβο διάβρωσης από αλάτι, ήταν πεντακάθαρο. Πλέον ξεκινάνε τα χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους για να διαπιστώσω το κατά πόσο θα με δικαιώσει η επιλογή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Καλοτάξιδο! Πρώτες εντυπώσεις;
-
Το αυτοκίνητο το οδήγησα λίγο χωρίς να έχει άδεια και πινακίδες στα τετράγωνα δίπλα στο σπίτι μου. Άλλη φάση το δερμάτινο σαλόνι, το σκάφος του αυτοκινήτου, τα αξεσουάρ που έχει πάνω (δύο οθόνες), διζωνικός κλιματισμός, χώρους στο ταμπό, αισθητήρες στο παρκάρισμα μπρος και πίσω, γυάλινη οροφή, χώρο για το παιδί πίσω άνετο, μεγάλο πορτμπαγκάζ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει καθόλου ρεζέρβα. Έχει ένα κιτ επιδιόρθωσης του ελαστικού.
Το τελωνείο βγήκε περίπου στα 4.000 ευρώ και οι πινακίδες μαζί με τη μεταβίβαση 350 ευρώ.
-
Ακριβο ρε γαμωτο το τελωνειο . Ρεζερβα, αν εχει χωρο, μπορεις να παρεις εσυ ενα μεταχειρισμενο ζαντολαστιχο και να το εχεις ή και ρεζερβα τυπου αναγκης(την μικρη δηλαδη). Βαλε και καμια φωτο εδω να το δουμε. Κυριως το ταμπλο θελω . Οσο για τον ιμαντα καθε ποτε θελει αλλαγη, δεν το ξερω , αλλά αν ρωτησεις σε ενα συνεργειο μπορεις να το μαθεις.Το 1,6 diesel δεν πηρες? Ειναι αξιόπιστο μοτερ. Ελληνικο μανιουαλ εχεις? Αν οχι, εδω http://public.servicebox.peugeot.com/APddb/
-
Είναι μοντέλο του 2014. Θα ανεβάσω φωτογραφίες και από το ταμπλό και από τα καθίσματα που είναι θερμαινόμενα. Άλλαξα και τα λάστιχα (έβγαλα τα χειμερινά που είχε ο Γερμανός) και έβαλα τις ζάντες με τα καλοκαιρινά. Το αμάξι είναι φουλ έξτρα και όταν ήταν στην αγορά καινούριο άξιζε πάνω από 30.000 ευρώ. Οι εκτελωνιστές που το κοστολογούσαν από 3.500 έως 8.000 ευρώ το τελωνείο.
Εάν θες να το δεις είναι αυτό εδώ. Όπως και στο βίντεο.... το ίδιο χρώμα...
Ακριβο ρε γαμωτο το τελωνειο . Ρεζερβα, αν εχει χωρο, μπορεις να παρεις εσυ ενα μεταχειρισμενο ζαντολαστιχο και να το εχεις ή και ρεζερβα τυπου αναγκης(την μικρη δηλαδη). Βαλε και καμια φωτο εδω να το δουμε. Κυριως το ταμπλο θελω . Οσο για τον ιμαντα καθε ποτε θελει αλλαγη, δεν το ξερω , αλλά αν ρωτησεις σε ενα συνεργειο μπορεις να το μαθεις.Το 1,6 diesel δεν πηρες? Ειναι αξιόπιστο μοτερ. Ελληνικο μανιουαλ εχεις? Αν οχι, εδω http://public.servicebox.peugeot.com/APddb/
-
Ωραιο!! Καλα χιλιομετρα . Αυτοματο ειναι και το δικο σου?
-
Το δικό μου δεν είναι αυτόματο. Μήπως έχει κάποιος update για τους χάρτες?
Ωραιο!! Καλα χιλιομετρα . Αυτοματο ειναι και το δικο σου?
-
Για χαρτες προσωπικα δεν ξερω , κοιτα λιγο στο σιτε της Peugeot αν εχει τιποτε.
Κατι τελευταιο. Αν θυμαμαι καλα, το μοτερ σου παιρνει λιπαντκο 0-30 ή 5-30. Προσεξε μη σου βαλουν καμια άλλη μ@λ@κια μεσα
-
150 ευρω το κοστος στην PEUGEOT οι χάρτες.
Για χαρτες προσωπικα δεν ξερω , κοιτα λιγο στο σιτε της Peugeot αν εχει τιποτε.
Κατι τελευταιο. Αν θυμαμαι καλα, το μοτερ σου παιρνει λιπαντκο 0-30 ή 5-30. Προσεξε μη σου βαλουν καμια άλλη μ@λ@κια μεσα
-
Αν δεν βρεις κατι , μπες fb και ρωτα σε καποια σχετικη ομαδα. Υπαρχουν αρκετες
-
Σκεφτομαι να αγορασω ΜΕταχειρισμενο 3008 το 1.6 thp
Αξιοπιστια του συγκεκριμενου κινητηρα? Γνωμες στο τι να προσεξω? -
Αξιοπιστια του συγκεκριμενου κινητηρα? Γνωμες στο τι να προσεξω?Αξιοπιστία πολύ μέτρια, ειδικά τις πρώτες χρονιές (2007-2009). Μετά λίγο καλύτερα, αλλά όχι και πολύ...
Κατά τη γνώμη μου, μακριά! Αν θες σχετικά φθηνό μικρομεσαίο με γκάζι αυτής της εποχής, σαφέστατα καλύτερο το Leon mk2 και ως φθηνή εναλλακτική (με δυνατό, αξιόπιστο αλλά και σχετικά ενεργοβόρο κινητήρα) το Bravo 1.4T.
-
imr wrote:
Αξιοπιστια του συγκεκριμενου κινητηρα? Γνωμες στο τι να προσεξω?Αξιοπιστία πολύ μέτρια, ειδικά τις πρώτες χρονιές (2007-2009). Μετά λίγο καλύτερα, αλλά όχι και πολύ...
Κατά τη γνώμη μου, μακριά! Αν θες σχετικά φθηνό μικρομεσαίο με γκάζι αυτής της εποχής, σαφέστατα καλύτερο το Leon mk2 και ως φθηνή εναλλακτική (με δυνατό, αξιόπιστο αλλά και σχετικά ενεργοβόρο κινητήρα) το Bravo 1.4T.
Ευχαριστω,
Leon δεν μου κανει λογω χωρων, κινουμε για πολυμπορφικο/crossover
Επομενη εναλακτικη ειναι qashqai
-
Συγνώμη, διάβασα 3008 και το μυαλό μου κόλλησε στο 308.
Σε πολυμορφικό το Qashqai της ίδιας εποχής είναι προφανής επιλογή, αλλά οι βενζινοκινητήρες του είναι ανεπαρκείς. Αντιθέτως οι diesel του είναι μια χαρά.
Επίσης, αν και δεν είναι crossover, μπορείς να κοιτάξεις και το Altea, το οποίο έχει και σαφώς καλύτερους βενζινοκινητήρες από το Qashqai εκείνης της περιόδου.
-
Συγνώμη, διάβασα 3008 και το μυαλό μου κόλλησε στο 308.
Σε πολυμορφικό το Qashqai της ίδιας εποχής είναι προφανής επιλογή, αλλά οι βενζινοκινητήρες του είναι ανεπαρκείς. Αντιθέτως οι diesel του είναι μια χαρά.
Επίσης, αν και δεν είναι crossover, μπορείς να κοιτάξεις και το Altea, το οποίο έχει και σαφώς καλύτερους βενζινοκινητήρες από το Qashqai εκείνης της περιόδου.
Για Qashqai κοιταζα αρχικα αλλα Πετρελαιο και euro5 ακριβαινει αρκετα.
Βενζινη 1.6 ειναι και αδυναμο και εχει προβληματα με αεριο (αφου δεν παει, τουλ να ειναι οικονομικο) -
Για βενζίνη, σε αυτοκίνητο της ίδιας εποχής και στα ίδια λεφτά, το Altea είναι σαφέστατα καλύτερο από το Qashqai, είτε με τον 1.4 TSi - 125hp είτε με τον 1.8 TSi - 160hp. Για να μην αναφέρω το πιο 'ειδικό' Altea Freetrack με 2.0 TSi, 200hp και 4Χ4...
-
Για βενζίνη, σε αυτοκίνητο της ίδιας εποχής και στα ίδια λεφτά, το Altea είναι σαφέστατα καλύτερο από το Qashqai, είτε με τον 1.4 TSi - 125hp είτε με τον 1.8 TSi - 160hp. Για να μην αναφέρω το πιο 'ειδικό' Altea Freetrack με 2.0 TSi, 200hp και 4Χ4...
1.8 tsi δεν ειναι και οτι καλυτερο απο αξιπιστια δυστυχως
Για 1.4 θα το κοιταξω -
Υπάρχουν δύο γενιές 1.8 TSi εκείνης της εποχής, απ΄ ότι θυμάμαι. Η μία έχει θέμα ενώ η άλλη δεν έχει, οπότε νομίζω ότι θέλει λίγο ψάξιμο. Από την άλλη ο 1.4 TSi στην μικρή του έκδοση (125 hp) είναι γενικά αρκετά αξιόπιστος.
Peugeot 3008 '08