-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Καλησπέρα καί ευχαριστώ γιά τίς ευχές.
Τό ΙΧ (octavia) μέ χτύπησε έν κινήσει τήν ώρα πού εστριβα αριστερά.(φλάς ,κράνος, μπουφάν τά πάντα υπήρχαν ,καθώς καί αυτόπτες μάρτυρες).Τό πόδι μάλλον χτύπησε στήν μπαγκαζιέρα καί τό χέρι από τό πέσιμο.Τέλος καλό (?),όλα καλά.Δεν πρόσεξα ότι αναφερόσουν στο παπάκι. Νόμισα ότι το ΙΧ χτύπησε από πίσω το 3008 και απόρησα πως τραυματίσθηκες στο πόδι με κτύπημα από πίσω. Τέλος καλό, όλα καλά.
Τό λάστιχο αντικαταστάθηκε μέ άλλο μεταχειρισμένο στά Ιωαννινα ώς λύση ανάγκης.
Αχ ρε Βασίλη! Δεν μου είπες ότι έψαχνες για λάστιχο στα Ιωάννινα.
Έχω υπόψη μου ένα 3008 στην περιοχή που δεν θα χρειασθεί τα λάστιχά του έως την επόμενη άνοιξη...Εχω κάνει 33500 χλμ καί ψάχνομαι. Φαντάζεσαι να γινόταν ομαδική παραγγελια πχ γιά 10-15 αυτοκίνητα 3008 ?
Έχουμε περίπου τα ίδια χιλιόμετρα και θα πρέπει κι' εγώ να αρχίσω να ψάχνομαι. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα η ομαδική παραγγελία. Βέβαια είμαστε σκόρπιοι, άλλοι στην Θεσ/νίκη, άλλοι στην Αθήνα, αλλά έστω και σε δυο γκρουπ ίσως θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, από Θεσ/νίκη είμαστε 4 (εγώ, ο JohnnyX, o Iomy και ο Zonas που έρχεται συχνά).
Ας δούμε κι' αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους για αλλαγή ελαστικών, γιατί οι καιροί είναι ολίγον δύσκολοι...
Ποιοί ενδιαφέρονται να αλλάξουν λάστιχα;- billis100
- Pitt
- ...
-
Αναμένεται και εγώ να αλλάξω λάστιχα στα 90000 χλμ. Τώρα έχω 84000.
Εθεάθη ο Pitt να κάνει βουτιά σε μία από τις διάσημες βάθρες του Φονιά.Οι παπαράτσι αποθανάτησαν τη σκηνή...
-
Τι διαβάζω στις προηγούμενες σελίδες, φριτέζες έγιναν και τα δικά μας και καίνε λάδι; Το βιβλίο συντήρησης συνιστά 5-30 (τα οποία μου βάζουν κι εμένα) και 0-30, όπως είπε ο Pitt. Πάντως λαμπάκι δεν μου έχει ανάψει ποτέ μέχρι στιγμής.
Λάστιχα εγώ έχω αλλάξει σχετικά πρόσφατα, και δεν προβλέπεται να ξανα-αλλάξω πριν από τουλάχιστον 1 χρόνο.
billis100, καλά ρε συ, αυτό δεν ήταν καλοκαίρι, συμφορά ήταν, τουλάχιστον δεν έπαθες τίποτα ποιο σοβαρό με το παπί. Περαστικά!
'Οσο για το νέο 3008, μου φέρνει κάτι μεταξύ του τωρινού και του 508. Έτσι κι αλλιώς εμάς τους τωρινούς κατόχους δεν μας πολυνοιάζει αν θα είναι ωραίο ή όχι, γιατί θα πάρουμε αυτό που θα βγει μετά από 25 facelifts και 42 περίπου χρόνια έτσι που πάμε οικονομικώς!
Τώρα πάω να συνέλθω λιγάκι, γιατί έδωσα 76 ευρώπουλα για να γεμίσω το ρεζερβουάρ Ωχ, ωχ, ο κ@λ@ς μου!
-
Εγω τα εχω αλλαξει ηδη ακριβως πριν 1 χρονο...με τα km που κανω μαλλον 1μιση χρονο ακομα και τα αλλαζω αυτα
Παρεπιπτοντως μια πληροφορια για σας..αυτα που εβαλα ειναι τα toyo (δε θυμαμε ακριβως το ονομα τους..αλλα ειναι ειναι τα m+s τα αντιστοιχα με τα michelin) . Αθλια...στη βροχη ειναι για τρελο πατιναζ αλλα και στο φρεναρισμα και κρατηματα σε στεγνο υστερει σαφως. Ενα μονο πλεονεκτημα που μπορω να πω ειναι οτι σε κακοτραχαλους δρομους δε χανει τοσο ευκολα ολοκληρα κομματια λαστιχο οπως τα michelin -
Αυριο (μαλλον) θα σας εχω πιο πολλα νεα
Πηρα την αποφαση για υγραεριο και το εδωσα σημερα. -
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Αυριο (μαλλον) θα σας εχω πιο πολλα νεα
Πηρα την αποφαση για υγραεριο και το εδωσα σημερα.Περιμένουμε νέα.
Παρεπιπτοντως μια πληροφορια για σας..αυτα που εβαλα ειναι τα toyo (δε θυμαμε ακριβως το ονομα τους..αλλα ειναι ειναι τα m+s τα αντιστοιχα με τα michelin) . Αθλια...στη βροχη ειναι για τρελο πατιναζ αλλα και στο φρεναρισμα και κρατηματα σε στεγνο υστερει σαφως. Ενα μονο πλεονεκτημα που μπορω να πω ειναι οτι σε κακοτραχαλους δρομους δε χανει τοσο ευκολα ολοκληρα κομματια λαστιχο οπως τα michelin
Και τα Michelen Latitude που έχει από τη μαμά του δεν είναι και τα καλύτερα στη βροχή, αλλά στο στεγνό κρατάνε μια χαρά. Πώς λέγεται το μοντέλο Toyo που έβαλες και είναι τόσο χάλια; Πάντως, μπορεί να φεύγουν μικρά κομματάκια από τα 'τακούνια', αλλά τα Michelin πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικά σε σκασίματα, κτλ.
-
Απ'ότι φαίνεται johnnyX εσύ είσαι αυτός που παίρνεις εν μέρει το ρίσκο και θα καθορίσεις και τα δικα μας επόμενα βήματα. Εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι θετικό γιατί και γω με τα χλμ που κάνω θα το χρειαστώ το υγραέριο κατά τη νέα χρονιά.
'Οσο για τα λάστιχα, τα δεύτερα primacy XP που φορώ αποδεικνύονται αρκετά ανθεκτικά μετά τα 45000 (έχω 85000) και έχουν άλλα 10000, ύστερα μάλιστα από μεγάλη καταπόνηση σε κακοτράχαλους χωματόδρομους φέτος το καλοκαίρι. Σε σχέση με τα πρώτα που άντεξαν 40000, επέλεγα στα δεύτερα σταθερή ταχύτητα με το cruise control στα 130 αντι για 150 και αποφυγή σπινιαρίσματος σε χωματοδρομους.
-
Να πω οτι τα michelin μου ηταν τα latitude αφου εχω grip control
Τα toyo που εχω ειναι τα Open Country H/T . Τα michelin ειναι απειρως καλυτερα ξαναλεω..αλλα λογικο ειναι να μη σου δινουν αυτο που θες alexandr αφου ειναι φτιαγμενα και για εκτος δρομου...υποθετω με τα primacy τα πραγματα θα αλλαζαν πολυ
Για το υγραεριο μεχρι τωρα ολα οκ ..αλλα πολυ νωρις..κυριακη φευγω και επανερχομαι σε 1 εβδομαδα ..θα εχω γραψει σε αυτη τη βδομαδα πανω απο 1000km οποτε θα εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη
Ελπιζω πριν φυγω να σας βαλω μερικες φωτογραφιες -
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Εθεάθη ο Pitt να κάνει βουτιά σε μία από τις διάσημες βάθρες του Φονιά.Οι παπαράτσι αποθανάτησαν τη σκηνή...Ε, άμα είναι να ποστάρουμε προσωπικές φωτογραφίες, δεν παίζω...
Τώρα πάω να συνέλθω λιγάκι, γιατί έδωσα 76 ευρώπουλα για να γεμίσω το ρεζερβουάρ Ωχ, ωχ, ο κ@λ@ς μου!
...και γέμισες μόνο τα 2/3 του ρεζερβουάρ σου...
Για να μη ξεχνιόμαστε, όταν θα σου περάσει ό πόνος και θα μπορείς να καθίσεις, ανέβασε και καμιά φωτογραφία.
Λάστιχα εγώ έχω αλλάξει σχετικά πρόσφατα, και δεν προβλέπεται να ξανα-αλλάξω πριν από τουλάχιστον 1 χρόνο.
Με τι τα άλλαξες; Πάλι τα Latitude Tour HP έβαλες;
Εγώ παρά τα όσα λένε γι' αυτά, είμαι ευχαριστημένος. Ο λόγος που σκέφθηκα την αλλαγή, είναι γιατί στον καύσωνα τα ακούω να σφυρίζουν στο δρόμο, ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση ή τις στροφές. Κατασκευάστηκαν πριν από 3 χρόνια, δεν τρύπησαν ποτέ, φθορές δεν παρουσιάζουν εκτός από κάποια ελάχιστα κομματάκια που έχουν φύγει από το πέλμα, προφανώς από τους χωματόδρομους και τα χιλιόμετρα δεν είναι ιδιαιτέρως πολλά (30.000). Εν όψει και του επικείμενου χειμώνα, ίσως θα ήταν προτιμότερη η αγορά ενός σετ χειμερινών ελαστικών με ζάντες. Θα πρέπει όμως να δώ και τι ακριβώς παίζει με τους αισθητήρες πίεσης, για να μην έχω μπελάδες.
Μια που μιλάμε για ελαστικά, έχει κάνει κανείς σας διασταύρωση (εμπρός - πίσω); Αν ναι, τι γίνεται με τους αισθητήρες;
@Zonas, αφού δοκίμασες και τα Latitude και τα Primacy, πές μας τι σκέφτεσαι να βάλεις, όταν θα τα αλλάξεις;
Τα Primacy πως συνεργάζονται με το Grip Control; Τα δούλεψες καθόλου σε χιόνια ή λάσπη με το GC;@JohnnyX, καλό ταξίδι να 'χεις. Όταν με το καλό γυρίσεις, περιμένουμε να μας περιγράψεις τις εντυπώσεις σου. (όχι σαν τις φωτογραφίες του alexandr που ακόμη τις περιμένουμε...)
-
Οπως ειχα πει τα μονα συστηματα υγραεριου για τον 5FX κινητηρα (1.6 thp / 150 αλογα) ειναι τα brc & zavoli.
Αφου ο θεοδωρου ειπε περιμενε λιγους μηνες στραφηκα προς BRC (που φοραν τα FORD απο εργοστασιο) και για το οποιο ειχα ηδη μαθει οτι ειχε φορεθει στο 207 ...αλλα το κυριοτερο εδω και λιγους μηνες και σε ενα 3008 φιλου (ο οποιος το αγορασε αμεσως μολις ειδε το δικο μου ). Anyway ..http://www.brc.gr/cdi.pdf βλεπετε και τον 5FX.
Tην εγκατασταση μου την εβαλε η Greece Gas (που ειναι και ο επισημος διανομεας και εμπορος της BRC στην Ελλαδα) και ειναι και παρα πολυ κοντα στο σπιτι μου (Γρηγορίου Λαμπράκη 21-υπαρχει φυσικα και Αθηνα η εταιρεια).
Το κοστος ηταν 1550€ με το ΚΤΕΟ μεσα ..σε λιγοτερο απο 1 μερα μου το παραδωσανε.
Το συστημα ειναι με λογισμικο ειδικα για τον 5FX ..και η προτεινομενη εγκατασταση για το πως θα γινει ερχεται απο Ιταλια για το πως θα γινει.
Μερικες φωτο τωρα..
Η δεξαμενη ειναι στη θεση της ρεζερβας κλασσικα ..ειναι 650χ240 ..62 lt ονομαστικα 50-51 lt θα μπαινουν μεσα
Ενω στην αρχη δοκιμασα αυτη τη δεξαμενη και μου ταιριαζε στο τελος οταν εγκατασταθηκε δε μου αρεσε αυτο που εγινε. Ηθελα τη ρεζερβα να τη βαλω κατω κατω και να ανεβαζω τη ταβλα στο 1ο οροφο (πραγμα που γινεται) αλλα στη πραξη μετα την εγκατασταση ..το ντεποζιτο του υγραεριου ανασηκωσε λιγο τη μοκετα κατω..που σηκωσε τη ρεζερβα ..που σηκανει τη ταβλα στο '1ο οροφο' ..για να αποφυγω το προβλημα ..εβγαλα τη μοκετα κατω κατω...αυτο ομως που εν τελει θα επρεπε να γινει οποτε αν βαλετε να ξερετε θελει μια πιο μικρη δεξαμενη (πχ 650χ225=58lt), εκτος αν δε σας προβληματιζει κατι τετοιοΝα μη ξεχασω να το πω οτι το συστημα της BRC απαιτει συνεχως καυση βενζινης
Το κερδος απο τα απλα συστηματα της BRC ειναι 40-44% (υποθετωντας οτι το υγραεριο ειναι μιση τιμη απο βενζινη αλλα εχει 10% μεγαλυτερη καταναλωση). Για το δικο μου ειπε οτι το κερδος φτανει 30-35% -
Σε ευχαριστούμε φίλε johnnyX για τις πληροφορίες και την περιγραφή. Εγώ συνεχίζω και το σκέφτομαι για υγραέριο, μια που συνεχίζω και κάνω πολλά χιλιόμετρα και η τιμή της βενζίνης όσο πάει και γίνεται πιο απαράδεκτη Εκείνο που με αποθαρρύνει (εφόσον βρεθεί σύστημα που να δουλεύει σωστά όπως ελπίζω αυτό που έβαλες), και πέρα του ότι πρέπει να βρεθεί 1,5 χιλιάρικο για να δώσεις αρχικά, είναι ότι ή πρέπει να χάσω τη ρεζέρβα (πώς να πας χωρίς ρεζέρβα σε χωματόδρομους;), ή η ρεζέρβα να μπει στο χώρο αποσκευών μειώνοντάς τον. Εσύ από ότι κατάλαβα έβαλες τη ρεζέρβα στο χώρο αποσκευών;
Επίσης όταν λες ότι 'Για το δικο μου ειπε οτι το κερδος φτανει 30-35%', έχει να κάνει με τη βενζίνη που λες ότι πρέπει να καίει συνέχεια; Αυτό ισχύει για τον συγκεκριμένο κινητήρα που έχουν τα δικά μας;
Ελπίζω να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις για κατανάλωση, τυχόν προβλήματα (χτύπα ξύλο!), κτλ.
@Pitt Η αλλαγή των ελαστικών μου είναι μια πονεμένη ιστορία. Αρχές του καλοκαιριού είδα κατά τύχη ότι σε ένα από τα μποστινά λάχτιχα είχε καρφωθεί βίδα χωρίς να δημιουργεί απώλεια αέρα, και επίσης συνειδητοποίησα ότι τα μπροστινά είχαν ήδη φθαρεί αρκετά (τα είχα 40000χλμ περίπου). Οπότε για λόγους οικονομίας, άλλαξα μόνο το μπροστινό ζευγάρι με κάτι Hankook Optimo R406 που είχε ο λαστιχάς από αυτοκίνητο που ο κάτοχος με το που το πήρε του έβαλε μεγαλύτερες ζάντες. 150 ευρώ μου στοίχισε, τα λάστιχα ήταν σαν καινούρια, αλλά τα συγκεκριμένα είναι τελείως ασφάλτινα, χωρίς σήμανση M+S. Το είδα αυτό εξαρχής βέβαια, παρόλο που ο τύπος μου είπε ότι προερχόταν από ένα Jeep. Έβαλα αυτά πίσω και τα πίσω Michelin Latitude μπροστά.
Έτσι τώρα έχω μπροστά all weather και πίσω ασφάλτινα (αν και τα συγκεκριμένα φαίνεται να έχουν πιο πυκνή χάραξη από τα άλλα ασφάλτινα). Ας όψεται η φτώχεια! Το ξέρω ότι είμαι για , αλλά έκανα ήδη 3-4000 χλμ με αυτό τον συνδιασμό, και σε γρήγορη οδήγηση σε στροφές, και κάποια χλμ σε βρεγμένο, αλλά και σε καρόδρομο, και είναι μια χαρά. Εκεί που μπορεί να έχω πρόβλημα είναι τον χειμώνα αν πάω σε χιόνι μπορεί στην κατηφόρα το πίσω να μου γλιστρά περισσότερο από το μπροστά (τα Michelin Latitude είναι πολύ καλά - για μη χειμερινά - στο χιόνι), αν και, ξαναλέω έχουν αρκετά πυκνή χάραξη, ελπίζω θα είναι καλύτερα από τα τελείως θερινά. Ένα άλλο πρόβλημα πιθανώς θα είναι ότι ίσως δεν είναι τόσο ανθεκτικά στα κοτρώνια, θα πρέπει να είμαι προσεκτικός σε χωματόδρομους.
Μισές δουλειές δηλαδή, αλλά σε κανένα χρόνο που τα μπροστά έτσι και αλλιώς θα θέλουν άλλαγμα, θα τα αλλάξω όλα μαζί!
Αλλαγή μπρος-πίσω έχω κάνει κι άλλη μία φορά, οι αισθητήρες δεν βγάζουν κάποιο σφάλμα, αλλά δεν ξέρω αν οι μπροστά ξέρουν ότι έγιναν πίσω, και αντίστροφα! Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να το ρωτήσω!
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Οπως ειχα πει τα μονα συστηματα υγραεριου για τον 5FX κινητηρα (1.6 thp / 150 αλογα) ειναι τα brc & zavoli.
... Το κοστος ηταν 1550€ με το ΚΤΕΟ μεσα ..σε λιγοτερο απο 1 μερα μου το παραδωσανε.
... Για το δικο μου ειπε οτι το κερδος φτανει 30-35%JohnnyX, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την ολοκληρωμένη παρουσίαση. Μετά από τόσο καιρό που το έψαξες το θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις ευχαριστημένος.
Γνωρίζεις για ποιό λόγο ο κινητήρας μας δεν μπορεί να καίει αποκλειστικά αέριο, αλλά θέλει μίγμα βενζίνης-LPG;
Για το πρόβλημά σου με την ρεζέρβα, μια συμβιβαστική λύση για να μη ανασηκώνεται η τάβλα θα ήταν να την αντικαταστήσεις με μια στενότερη, περίπου σαν αυτές τις απαράδεκτες που έχουν κάποια αυτοκίνητα για ώρα ανάγκης.
Με τις σημερινές συνθήκες και τα χιλιόμετρα που κάνω (~10.000 km/έτος) μάλλον δεν θα κατέφευγα στη λύση του LPG. Με τα στοιχεία κόστους εγκατάστασης και αναμενόμενου οφέλους που ανέφερες, με εκτιμώμενη μέση κατανάλωση 8 L/100Km και με κόστος βενζίνης ~1,8€/L σημαίνει ότι η απόσβεση της εγκατάστασης θα γίνει περίπου σε 36.000km. Άρα το οποιοδήποτε όφελος θα προέκυπτε (αν τελικώς προέκυπτε) μετά από 3 έτη. Με την άνοδο της τιμής της βενζίνης βέβαια, όλα μπορούν να ανατραπούν...
Μια παρατήρηση σχετικά με στις λεπτομερείς φωτογραφίες που ανέβασες. Στο αμάξωμα, ακριβώς κάτω από την μαύρη βάση που σου τοποθέτησαν για να στηριχθεί ο πνεύμονας (1η Φωτογραφία) και στο σημείο που ενώνονται οι κόκκινες λαμαρίνες διακρίνω πολλές σκουριές που δεν δικαιολογούνται. Δεν μπορεί να είναι από υγρά μπαταρίας, αφού η μπαταρία είναι από την άλλη μεριά. Και στη δεύτερη φωτογραφία διακρίνω κάτι, αλλά δεν είμαι βέβαιος αν πρόκειται για σκουριές ή για στεγνή λάσπη. Τι συμβαίνει;
Αλλαγή μπρος-πίσω έχω κάνει κι άλλη μία φορά, οι αισθητήρες δεν βγάζουν κάποιο σφάλμα, αλλά δεν ξέρω αν οι μπροστά ξέρουν ότι έγιναν πίσω, και αντίστροφα! Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να το ρωτήσω!
Αυτός είναι και ο δικός μου προβληματισμός και για την αντικατάσταση (μπρός-πίσω) αλλά και για την ενδεχόμενη αγορά χειμερινών...
Πάντως είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις τι συμβαίνει με τους αισθητήρες. Σε ένα βενζινάδικο βγάλε λίγο αέρα από ένα λάστιχο, βάλε μπρος το αυτοκίνητο χωρίς να το μετακινήσεις και δες την ένδειξη της οθόνης. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει...
-
JohnnyX, μιας και ασχοληθήκατε με εισαγωγή, ρίξατε καμιά ματιά στους αυλούς και στις βαλβίδες εισαγωγής;
-
@Zonas, αφού δοκίμασες και τα Latitude και τα Primacy, πές μας τι σκέφτεσαι να βάλεις, όταν θα τα αλλάξεις;
Τα Primacy πως συνεργάζονται με το Grip Control; Τα δούλεψες καθόλου σε χιόνια ή λάσπη με το GC;Δε θυμάσαι Mr Pitt ότι δεν έχω grip; Με καλή χρήση τα Primacy μπορούν να φτάσουν στα 50000. Απο κει και πέρα αποδείχθηκε ένα πολύ καλό λάστιχο σε κράτημα, άνεση, θόρυβο, φρένα εκτός από κάποια φαινόμενα υδρολίσθησης μετά απο κάποιο σημείο. Σε λάσπες ανταποκρίθηκαν σε ήπιες καταστάσεις, στο χώμα με προσοχή και μικρές ταχύτητες αρκετά καλά και χωρίς ζημιές από κοτρώνια,σε χιόνια δεν τα δοκίμασα γιατί δε νομίζω ότι πληρούν τις προυποθέσεις.
Τον Φεβ 2012 βγαίνει νομίζω το primacy 3.
@JohnnyX, αν μπορείς δώσε κάποια παραδείγματα κατανάλωσης πριν και μετά της τοποθέτησης LPG σε συγκεκριμένες διαδρομές εντός και εκτός πόλης. Πόσο επίσης υπολογίζονται τα έξοδα σέρβις, συντήρησης κλπ του συστήματος;
-
Παιδια ειμαι ηδη Ερετρια...για καταναλωσεις και πως πανε τα πραγματα θα σας τα πω ολοκληρωμενα οταν γυρισω
- Για τις σκουριες Pitt..δε νομιζω οτι ειναι...ειναι νυχτα τωρα θα τα ξαναδω το πρωι
- Ο χωρος που επιασε το ρεζερβουαρ ηταν της ρεζερβας η οποια πιανει πραγματι χωρο απο το χωρο αποσκευων. Παντως η ταβλα πια δε δημιουργει προβλημα αφου αφαιρεσα τη κατω κατω μοκετα (που εχει ενα κομματι ταβλας και αυτη μεσα) . Εκει μαλλον αργοτερα θα βαλω απλο μοκετο-υφασμα
- Το ποσοστα κερδους μου τα εδωσε ο εγκαταστατης, και ναι ισχυει για αυτον τον κινητηρα (και ισως για μερικους ακομα αμεσης ψεκασμου). Γιατι καιει βενζινη συνεχως ? Επισημη απαντηση δεν εχω γιατι δε το ρωτησα..Εικασια ? Γιατι ειναι ζορικος κινητηρας νομιζω (σκεφτειτε ειναι τοσα χρονια στην αγορα-σιγουρα 5- και τωρα βγηκαν τα πρωτα συστηματα..επειδη τα 4ης γενιας οπως αυτο που εβαλα ειναι αεριου ψεκασμου , και του αμεσου ψεκασμου προτιμουν 5ης γενιας, δηλαδη υγρου ψεκασμου, χρειαζεται και λιγο υγρο καυσιμο...δηλαδη βενζινη).
- DrDino ...τι ακριβως ματια να ριξω ? δεν ειμαι και τοσο γνωστης τεχνικων θεματων
- Εξοδα συντηρησης : α) καθε 1 χρονο-15000km 15 φιλτρο β) καθε 2ο χρονο 15+15€ (το προηγουμενο φιλτρο+2ο φιλτρο οπως το ονομασε και μαλλον εννουσε τον πνευμονα)
-
JohnnyX είσαι νομίζω ιδιαιτέρως κατατοπιστικός, σε ευχαριστούμε! Και περιμένουμε νεότερα.
Για να αλλάξω λίγο θέμα, μερικές φωτογραφίες (όχι θα το γλυτώνατε!) από τη μοναδική καλή βόλτα που έκανα κατά τη διάρκεια των διακοπών στα όρη στα ψηλά βουνά. (τα βουνά μου αρέσουν ιδιαιτέρως και το καλοκάιρι!) Και συγκεκριμένα από τη νότια Γκιώνα.
Από τη ειδική διαδρομή 'Βωξίτες' του Ακρόπολις η πρώτη. Ο συγκεκριμένος χωματόδρομος είναι καταπληκτικής ποιότητας, καλύτερος σίγουρα και από επρχιακούς ασφαλτόδρομους!
Από τις νοτιότερες κορυφές της Γκιώνας οι επόμενες, πιο 'άγριες' καταστάσεις. Προφήτης Ηλίας (αν δεν κάνω λάθος το όνομα) στα 1800μ περίπου
Και Κοκκινάρι στα 1900μ. (περιττό να πω ότι τέτοιες χωμάτινες 'ανωμαλίες' τις ανεβαίνω άνετα με το Sand mode!)
Στο (πολύ) βάθος η 'κανονική' Γκιώνα.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Δε θυμάσαι Mr Pitt ότι δεν έχω grip;Ντεν έχεις Grip Ctrl καρντιά μου;
Δεν το θυμόμουν. Ου γαρ έρχεται μόνον...Παιδια ειμαι ηδη Ερετρια...για καταναλωσεις και πως πανε τα πραγματα θα σας τα πω ολοκληρωμενα οταν γυρισω
- Για τις σκουριες Pitt..δε νομιζω οτι ειναι...ειναι νυχτα τωρα θα τα ξαναδω το πρωι
Καλά να περνάς εκεί που είσαι και ξέχνα τις σκουριές. Μη τις βλέπεις τώρα και χαλαστείς. Γύρνα με το καλό και τα λέμε.
περιττό να πω ότι τέτοιες χωμάτινες 'ανωμαλίες' τις ανεβαίνω άνετα με το Sand mode!
Γιατί; Έχει τόση πολλή άμμο εκεί επάνω στα βουνά; Θα είχες πρόβλημα με το normal mode;
Τραβολογούσες και τα καημένα τα παιδάκια μαζί σου στα κατσάβραχα;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
περιττό να πω ότι τέτοιες χωμάτινες 'ανωμαλίες' τις ανεβαίνω άνετα με το Sand mode!
Γιατί; Έχει τόση πολλή άμμο εκεί επάνω στα βουνά;
Μπα, η άμμος είναι καμιά 1800αριά μέτρα πιο χαμηλά από εκεί Εκεί σε μισή ώρα είσαι από τα κορφοβούνια στην παραλία για μπανάκι
Θα είχες πρόβλημα με το normal mode;
Ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις οι μπροστινοί τροχοί σπινάρουν (ως βαρύ εμπροσθοκίνητο), και το normal mode κόβει την ισχύ και μένεις επιτόπου! Το sand mode τους σπινάρει όσο χρειάζεται (και κάνει κάτι σαν ηλεκτρονικό ψευτοκλείδωμα του εμπρός διαφορικού ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Άσε, έχω εντρυφήσει σου λέω
Τραβολογούσες και τα καημένα τα παιδάκια μαζί σου στα κατσάβραχα;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι, τη γλύτωσαν! Αν και της μεγάλης κόρης είμαι σίγουρος ότι θα της άρεσε πολύ!
-
πραγματικα ειστε φωτεινο παραδειγμα για το φορουμ , το τοπικ σας ειναι γεματο χρησιμες πληροφοριες σε αντιθεση με αλλους....
περιμενω κι εγω να βγει κανενα συστημα υγραεριοκινησης για τον ecoboost εχετε ακουσει τιποτα?
και παλι τα συγχαρητηρια μου... -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
πραγματικα ειστε φωτεινο παραδειγμα για το φορουμ , το τοπικ σας ειναι γεματο χρησιμες πληροφοριες σε αντιθεση με αλλους....Σ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια...
περιμενω κι εγω να βγει κανενα συστημα υγραεριοκινησης για τον ecoboost εχετε ακουσει τιποτα?
και παλι τα συγχαρητηρια μου...Σίγουρα κάτι θα έχει να σου πεί ο 'καθηγητής' του είδους, όταν γυρίσει από την Ερέτρεια.
Ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις οι μπροστινοί τροχοί σπινάρουν (ως βαρύ εμπροσθοκίνητο), και το normal mode κόβει την ισχύ και μένεις επιτόπου! Το sand mode τους σπινάρει όσο χρειάζεται (και κάνει κάτι σαν ηλεκτρονικό ψευτοκλείδωμα του εμπρός διαφορικού ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Άσε, έχω εντρυφήσει σου λέω
Βρε κοίτα τι μαθένει κανείς...
Αν οι Γάλλοι διάβαζαν το forum μας, στην επόμενη έκδοση του 3008 θα προσέθεταν και Mountain mode sto GC.Μήπως έχεις παρατηρήσει υπερθέρμανση στους μπροστινούς τροχούς μετά από παρατεταμένη χρήση του GC σε τέτοιες αναβάσεις;
Πέρασε μιά εβδομάδα από τότε που φουλάρισες. Πόσο πια σου κρατάει το ρεζερβουάρ; Περιμένω εναγωνίως να σου τελειώσει η βενζίνη για να πάς στο βενζινάδικο και να ξεφουσκώσεις το λάστιχο που λέγαμε...
Peugeot 3008 '08